Author Topic: Овочеві супи  (Read 12055 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline horo6ayaTopic starter

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Posts: 3812
  • Thanked: 7 times
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Awards
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Овочеві супи
« on: 21 December 2011, 08:17:05 »
Овочеві супи



[You are not allowed to view links. Register or Login]
[You are not allowed to view links. Register or Login]
[You are not allowed to view links. Register or Login]
[You are not allowed to view links. Register or Login]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Я давно і міцно закохана в цибулю-порей. У холодильнику завжди є свіжа порція і я регулярно шукаю щось новеньке, куди б його прилаштувати) Захотілося супчика і на форумі say7 (Джанго) знайшла цей чудовий рецепт. Вийшло дуже смачно, але пару коректив я своїх внесла.

Нам знадобиться:
бульйон (м'ясний) - 1,5 л; цибуля-порей (тільки біла частина) - 400 г, картопля - 400 г; вермішель (дрібна) - 200 г, масло вершкове - 30 г; петрушка - 1 пуч.; пармезан (можна замінити будь-яким твердим) - 4 ст. л. спеції; приправа (Прованські трави) - 1 ст. л.


Приготування:
Цибулю-порей ретельно миємо (розпушуємо листя під струменем води), просушуємо і нарізаємо кільцями. Картоплю нарізаємо не дуже великими кубиками.

У каструлі розпускаємо масло, викладаємо цибулю-порей і обсмажуємо до м'якості цибулі - близько п'яти хвилин. Додаємо картоплю і готуємо ще хвилин п'ять.

Заливаємо теплим процідженим м'ясним бульйоном, доводимо до кипіння і варимо ще близько 30 хвилин. Орієнтуйтеся на готовність картоплі.

За 10 хвилин до закінчення готування додаємо вермішель і приправляємо травами. Подаємо суп, прикрасивши петрушкою і посипавши тертим сиром.

Від себе: наступного разу я буду використовувати овочевий бульйон і заправлю суп вершками - мої смакові рецептори просто цього вимагають))
[You are not allowed to view links. Register or Login]
 

Offline Lapochka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Posts: 1310
  • Thanked: 7 times
  • Репутація: +189/-0
  • Треба вміти перегортати нову сторінку життя
    • Awards
  • Ім’я ваших дітей і вік: 9 років
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Re: Овочеві супи
« Reply #1 on: 01 March 2012, 00:38:32 »
Гарбузовий суп


Знайшла я оригінальний рецепт гарбузового супу, спробувала і дійсно смачний! Він відноситься до категорії:"Нехай ваша їжа буде для вас ліками, а ліки- їжею". Цей суп недарма так назвали, адже він стимулює розумову діяльність, покращує память, тому можна сміливо готувати його вашим дітлахам (і дорослим не завадить "по-розумнішати d30).

Отже, нам потрібно:
2 ст. ложки олії; 250 г яловичини (тільки яловичина і без лишнього жиру, в мене було 170 грам і як на мене цілком достатньо); 2 ст. ложки маку; 1 велика цибулина; 3-4 середні картоплини; 2 моркви; 4 ст. ложки гарбуза; 1 лавровий лист (в мене без); 2 ст. ложки порізаної петрушки (в мене сушена); 900 гр води (в мене літр); Сіль і перець чорний за смаком.

Приготування: розігріти  олію на сковороді, порізану шматочками яловичину обваляти в борошні і  зарум'янити в олії. Перекласти м'ясо в каструлю, а в сковороді обжарити цибулю (я окрему протушую). Потім перекласти її разом з олією в  каструлю, додати, нарізані картоплю (кубиками), моркву (соломкою чи потерту на терці), гарбуз (дрібно порізаний, а в мене був морожений, тертий на терці, поклала десь 5 ст. л.) мак,  лавровий лист, петрушку і налити води та не забути посолити, поперчити. Готувати на маленькому вогні десь півтора години (з моменту як ви поставили на плитку), постійно помішуючи і доливаючи води по мірі необхідності (я не доливала). В кінці приготування розтерти все ступкою для картоплі, заливши мясо шматками. Тобто повинен вийти напів суп-пюре, але оскільки моя малеча любить ловити картопельку в супі, я не стала нічого розтирати. Смачного вам! :)
 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Posts: 2273
  • Thanked: 14 times
  • Репутація: +363/-1
    • Awards
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Овочеві супи
« Reply #2 on: 20 April 2012, 21:29:26 »

люблю оригінальні супчики
 


Offline tuchka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Posts: 1210
  • Thanked: 4 times
  • Репутація: +201/-0
    • Awards
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Овочеві супи
« Reply #3 on: 21 September 2012, 14:08:14 »
Суп овочевий вегетеріанський

Нам знадобиться:
Морква-200г., цибуля-50г., капуста-400г, картопля-500г, кабачки 400г, вода або овочевий відвар-2.5л, масло вершкове-50г, сметана-100г.

Приготування:
Моркву і ріпчасту цибулю обчистити, промити, дрібно нашаткувати і припустити в невеликій кількості води. Потім долити гарячої води, дддовести до кипіння, опустити нашатковану капусту, нарізану кубиками картоплю, кабачки або гарбуз і довести на слабкому вогні до готовності. Посолити, заправити вершковим маслом; подаючи на стіл, покласти в тарілку сметану.
Смачного!!!
[You are not allowed to view links. Register or Login][You are not allowed to view links. Register or Login]
 

Offline tuchka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Posts: 1210
  • Thanked: 4 times
  • Репутація: +201/-0
    • Awards
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Овочеві супи
« Reply #4 on: 21 September 2012, 14:18:14 »
Суп овочевий з крупами

Нам знадобиться:
Крупи-100-150г, картопля-400г, морква-100г, корінь петрушки-70г, цибуля-50г, помідори-150г, вода-2.5л, масло -50г, сметана, зелень

Приготування:
У киплячу воду або овочевий відвар покласти крупи (пшоняні, рисові, вівсяні) і варити до розварювання. Після цього додати нарізану кубиками картоплю і припущені на вершковому маслі моркву, ріпчасту цибулю і корінь петрушки, попередньо подрібнені, нарізані часточками помідори і варити до готовності, посолити. Подаючи на стіл, заправити сметаною і посипати нарізаною зеленню.
смачного!
[You are not allowed to view links. Register or Login][You are not allowed to view links. Register or Login]
 

Offline galohka

  • За мир і свободу
  • Активна Мамка
  • ****
  • Posts: 243
  • Thanked: 66 times
  • Репутація: +73/-0
    • Awards
  • Ім’я ваших дітей і вік: Людочка
  • Ваше справжнє ім’я: галина
Re: Овочеві супи
« Reply #5 on: 30 April 2013, 13:44:50 »
Моя дитина не дуже любить їсти супи, а дуже любить кукурудзу консервовану. То для неї в овочевий суп я ще додаю кукурудзу. Тоді їмо за милу душу. На смак досить непогано виходить.
[You are not allowed to view links. Register or Login]
 

Offline Alia_T

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Posts: 432
  • Thanked: 7 times
  • Репутація: +48/-0
    • Awards
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софійка
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Овочеві супи
« Reply #6 on: 09 January 2014, 22:53:29 »
А мої полюбили гороховий суп. Правда я його роблю в мультиварці. Думаю можна і так спробувати.
Беру склянку гороху (сухого, колотого), 4 середні картоплини, 1 морква, 1 цибуля, декілька кусочків бекону (робила і без нього теж смачно виходить), лавровий лист, перець горошок, зелень, 2 ч.л. солі, 2,5 л води.

Картоплю порізати кубиками, моркву кружечками, цибуль півкільцями. Варю в мультиварці 2 години. Виходить смачно і ситно.
[You are not allowed to view links. Register or Login]
 

Offline kokocuk

  • все буде добре! :)
  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Posts: 3473
  • Thanked: 61 times
  • Репутація: +702/-0
    • Awards
  • Ім’я ваших дітей і вік: Настя
  • Ваше справжнє ім’я: Марія
Re: Овочеві супи
« Reply #7 on: 10 January 2014, 22:01:46 »
а мені подобається такий супчик.
Суп вермішель з помідоркою d27
Нам знадобиться:
-курка(чверть,стегно,будь що)
-вермішель(бажано павутинку)
-помідори шт.2-3
-сир твердий(пару трикутничків по 1 см завтовшки)
-зелень(я люблю зелень,тому беру різну і багатооо)

Відварюємо бульйон,дістаємо курку-ріжемо дрібненько. В бульйон кидаємо вермішель,порізаний кубіками сир(десь з см на см),порізані таким же чином помідори. Варимо десь хвилин 5,кидаємо зелень-насолоджуємось :flv
СП на жіноче взуття [You are not allowed to view links. Register or Login] (є можливість викупу поштучно)
 

Offline vibibi

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Posts: 2728
  • Thanked: 1212 times
  • Репутація: +336/-0
    • Awards
  • Ім’я ваших дітей і вік: Син і дочка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Овочеві супи
« Reply #8 on: 22 July 2014, 16:49:44 »
хочу додати ідейку оформлення супчика








Глаза, улыбка, голос, смех. Ты для меня роднее всех ♥
 

Offline мама_мамуся

  • Порушник ДО
  • Активна Мамка
  • *
  • Posts: 220
  • Thanked: 93 times
  • Репутація: +32/-0
    • Awards
  • Ім’я ваших дітей і вік: віталінка
  • Ваше справжнє ім’я: маряна
Re: Овочеві супи
« Reply #9 on: 25 August 2014, 21:37:42 »

Овочевий суп зі зеленим горошком
Інгредієнти для приготування
-картопля - 1 шт.,
-морква - 1 шт.,
-болгарський перець - 1/3 шт.,
-печериці - 2-3 шт.,
-зелений горошок - 1 склянка,
-часник - 1 зубчик,
-олія - 2 ст. ложки,
-соєвий соус - 2 ст. ложки,
-цедра лимона, сіль, чорний мелений перець, зелень за смаком.
Як приготувати Овочевий суп зі зеленим горошком
Почистіть і поріжте картоплю, додайте в каструлю з водою і поставте на вогонь щоб закипіла.
Моркву поріжте кружечками, перець – кубиками. Овочі підсмажте на олії і додайте в каструлю.
Через 5 хвилин додайте в суп зелений горошок, ще через 5-7 хвилин – порізані дольками шампіньйони.
Додайте в суп соєвий соус, кілька шматочків цедри лайма і розрізаний навпіл зубчик часнику. Посоліть і поперчіть за смаком. Наприкінці варіння додайте зелень.
[You are not allowed to view links. Register or Login]
 

Offline Alla-R

  • Організатор СП!
  • Активна Мамка
  • *****
  • Posts: 221
  • Thanked: 121 times
  • Репутація: +55/-0
    • Awards
  • Ім’я ваших дітей і вік: Роман, Анжеліка
  • Ваше справжнє ім’я: Алла
Re: Овочеві супи
« Reply #10 on: 18 December 2014, 13:42:00 »
Капустняк з квасолею:
Квашена капуста-    три жмені
Картопля свіжа - 3 шт.
Морква свіжа - 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Олія - 2 ст. ложки
Вода - 2 літри
Варена квасоля (кожному в тарілочку)
Часник - 1 шт.
Лавровий лист - 1шт.
Перець чорний горошком - 2 шт.
Сіль за смаком
 
The following users thanked this post: інессс

Offline Alla-R

  • Організатор СП!
  • Активна Мамка
  • *****
  • Posts: 221
  • Thanked: 121 times
  • Репутація: +55/-0
    • Awards
  • Ім’я ваших дітей і вік: Роман, Анжеліка
  • Ваше справжнє ім’я: Алла
Re: Овочеві супи
« Reply #11 on: 18 December 2014, 13:44:18 »
З квашеної капусти руками віджимаємо рідину.Кладемо капусту в каструлю, заливаємо приблизно літром води і тушкуємо на невеликому вогні близько години.Чистимо, ріжемо картоплю і додаємо її до капусти.Доливаємо другий літр
води і варимо ще хвилин 20-30 практично до готовності картоплі.Дрібно шаткуємо моркву. Можна натерти її на тертці, це цілком залежить від вашого смаку. Моркву смажимо на рослинній олії, постійно помішуючи. Кладемо моркву в суп.
На цій же сковороді смажимо дрібно нашатковану цибулю, при необхідності додавши трохи рослинної олії. Готову цибульку кладемо в каструлю.Розмішуємо наше вариво і тримаємо на повільному вогні ще хвилин 15.
Солимо. Пробуємо. Дивимося готовність овочів і кислотність рідини. При необхідності досолюємо, доварюємо і додаємо розсолу (якщо капустняк прісний) або води (якщо сильно кисло). Кладемо дрібно нарізаний часник. Заправляємо лавровим листом і перцем горошком. Проварюємо на малому вогні ще хвилин п'ять.
Наливаємо в чашку, додаємо квасольку, посипаємо зеленню і подаємо до столу.
 
The following users thanked this post: Христуся

Offline zelena- kon-333

  • Активна Мамка
  • ****
  • Posts: 142
  • Thanked: 123 times
  • Репутація: +40/-0
  • Мій номер тел. 0992202599
    • Awards
  • Ім’я ваших дітей і вік: Владік
  • Ваше справжнє ім’я: Олена Чучвала
Re: Овочеві супи
« Reply #12 on: 28 January 2015, 10:31:35 »
Гарні рецепти!
 

Offline Уляна17

  • Новенька Мамка
  • **
  • Posts: 13
  • Thanked: 6 times
  • Репутація: +1/-0
    • Awards
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Re: Овочеві супи
« Reply #13 on: 16 February 2017, 21:01:25 »
кщо у вас мало часу, а вам треба нагодувати сім'ю, рецепт «суп з помідорами» буде для вас знахідкою.
Суп з помідорами
Суп з помідорами. Фото: Vihar/Dreamstime Stock Photos & Stock Free Images
Для приготування супу з помідорами нам знадобляться такі продукти:
4 головки ріпчастої цибулі
6—7 помідорів
70 г вершкового масла
1 ст.л. борошна
2—3 яйця
5—6 склянок води
зелень кінзи і петрушки
сіль
(таблиця мір і ваги)
Суп з помідорами. Приготування:

Ріпчасту цибулю дрібно наріжемо, покладемо в каструлю, додамо 20 г вершкового масла і потушкуємо. Потім всиплемо борошно, додамо ще трохи вершкового масла і потушкуємо 5—10 хвилин.
Додамо попередньо зварені і протерті через сито помідори, покладемо решту вершкового масла і потушкуємо ще 10—15 хвилин. Заллємо окропом і через 20 хвилин всиплемо дрібно нарізану зелень кінзи і петрушки, посолимо і прокип'ятимо ще 5 хвилин.
У киплячий суп увіллємо збиті яйця і, як тільки вони згорнуться, знімемо з вогню. Такий суп можна подавати на стіл з сухариками.
Суп з помідорами готовий! Смачного!

Подумала і додала ще: 16 February 2017, 21:03:22
Овочевий суп з фрикадельками незвичайний, з невеликою кислинкою. Для його приготування знадобиться:
• 1,5 л м'ясного бульйону;

• 80 г моркви;

• 50 г кореня петрушки;

• 100 г ріпчастої цибулі;

• 200 г томатів;

• 1 ст. л. вершкового масла;

• 2 ст. л. зелені і кропу, а сіль, перець за смаком;
Для фрикадельок:

• 300 г яловичого фаршу;

• 100 г ріпчастої цибулі;

• 1 яйце;

• Перець і сіль так само за смаком.
Овочевий суп з фрикадельками. Приготування:


Овочевий суп з фрикадельками. Фото: Рубіна Ярченко/Велика Епоха
Картоплю очистити, нарізати кубиками, покласти в киплячий бульйон і довести до кипіння. Горщик з картоплею поставити в нагріту до 180°С духовку і варити 5—7 хвилин.
Моркву, корінь петрушки і цибулю очистити, нарізати і обсмажити до золотистого кольору. Томати ошпарити окропом, зняти шкірку, нарізати кубиками і додати в сковороду.
Додати підсмажені на олії коріння і цибулю з томатами в суп, варити 5—7 хв.
До фаршу додати дрібно нарізану цибулю, яйце, перець, сіль і всю масу ретельно перемішати. Підготовлений фарш розділити на невеликі кульки.

Фрикадельки покласти в киплячий суп і варити 10—15 хвилин, посолити, поперчити. Готовий суп посипати дрібно порізаною зеленню.
Смачного!
 

Offline Top,top

  • Активна Мамка
  • ****
  • Posts: 121
  • Thanked: 407 times
  • Репутація: +111/-0
    • Awards
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Овочеві супи
« Reply #14 on: 16 February 2017, 22:29:21 »
Простий овечевий суп

Можна варити на бульйоні або на воді.

     Бульйон (м'ясний або овочевий) - 2,5 л
     Картопля - 2-3 шт
     Морква - 1 шт
     Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
     Капуста білокачанна (можна і кольорову) - 100 г
     Горошок зелений (заморожений; свіжий або консервований)
     Рис - 2 ст. л.
     Сіль
     Перець чорний
     Зелень (петрушки і кропу)
     Перець болгарський - 1 шт

Каструлю з бульйоном ставимо на плиту. Чистимо і ріжемо картоплю. Відправляємо в бульйон.
Моркву тремо на тертці, цибулю дрібно ріжемо і злегка припускаємо на сковорідці. Кладемо в бульйон. Потім миємо рис і кидаємо у вже киплячий бульйон.
Ріжемо перець і капусту, і разом з горошком кидаємо в суп.
Солимо, перчимо й варимо до готовності. Посипаємо зеленню. Хвилин за 30-40 готовий чудовий овочевий суп.
Смачного!
 

Offline Таня9999

  • Новенька Мамка
  • **
  • Posts: 44
  • Thanked: 54 times
  • Репутація: +7/-0
    • Awards
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Овочеві супи
« Reply #15 on: 09 March 2017, 21:05:04 »
Овочевий суп з кольоровою капустою
Інгредієнти:

Вода - 2,5 л.,

Цвітна капуста - 1 качан маленький,

Картопля - 3 шт.,

Цибуля ріпчаста - 2 шт.,

Морква - 1 шт.,

Кукурудза консервована - 1 банка,

Олія - для смаження,

Сіль, перець - за смаком,

Сметана,

Зелень свіжа.

Як приготувати овочевий суп з кольоровою капустою:

Наливаємо воду в каструльку і ставимо на вогонь. Доводимо її до кипіння.

Тим часом очищаємо і моєму картоплю, капусту розбираємо на суцвіття. Як тільки водичка закипить, спочатку відправляємо в неї картоплю, а через 7-10 хвилин - кольорову капусту.

Цибулю і моркву дрібніше на тертці і засмажуємо на олії до золотистого кольору.

Як тільки зажарка буде готова, відправляємо її в суп разом з консервованою кукурудзою і розсолом від неї.

Супчик доводимо до смаку сіллю, перцем і улюбленими спеціями і кип'ятимо під кришкою ще п'ять хвилин.