Автор Тема: Силіконові форми: поради по використанню  (Прочитано 19015 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline мама Лерочки

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7236
  • Поблагодарили: 21 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лерочка ,Дашулька
  • Ваше справжнє ім’я: наташа
а що це таке гарне зліва?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Natalya

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 6467
  • Поблагодарили: 90 раз
  • Репутація: +541/-2
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
я сьогодні теж буду випробовувати свої силіконові формочки, надіюсь все вдасться і формочки лишуться не пошкодженими z5
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline ruguk

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 105
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +61/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: свєта
Чізкейк без випічки  за рецептом svklych :)
   
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]   Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline барбариска

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 317
  • Поблагодарили: 343 раз
  • Репутація: +142/-3
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
ruguk  коли на Чізкейк  кличеш d15, малинкою поділишся  d15
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6aya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Re: Силіконові форми: поради по використанню
« Reply #55 : 08 Вересень 2012, 17:20:56 »
дівчата, в цю тему ставимо тільки поради по використанню силіконових форм - рецепти до них такі самі, як і для звичайної випічки.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6aya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Re: Силіконові форми: поради по використанню
« Reply #56 : 08 Вересень 2012, 17:58:38 »
Інструкція з використання силіконових форм

Силіконові форми виробляють з медичного силікону, який не вбирає і не віддає запахи, тому форми не вимагають будь-якого спеціального догляду.

Перед першим використанням форму необхідно промити мильним розчином, сполоснути теплою водою, дати обсохнути, змастити олією.

Після випікання силіконову форму промити звичайним гелем для миття посуду. При наступному використанні масло наносити не обов'язково. Якщо ви користуєтеся посудомийною машиною, після кожного миття потрібно змащувати форму маслом.

Силіконові форми не можна мити ніякими порошками, тому що це може призвести до появи подряпин на поверхні форми.

Силіконові форми не пригоряють, тому в миючих засобах немає необхідності.

Не розрізайте готову випічку в силіконовій формі, це може призвести до пошкодження форми.

Не ставте форми на відкритий вогонь і включену електричну плиту, це може призвести до займання силіконової форми. Не ставте порожні силіконові форми в розігріту духову шафу.

Робоча температура використання форми - 40 ° +230 ° С, температура зберігання - кімнатна.

При правильному догляді і експлуатації силіконові форми прослужать вам довго і подарують багато прекрасних емоцій.

Практичні поради

1. Не використовуйте масло. Однією з головних переваг у використанні силіконових форми для випічки є можливість не використовувати масло і жири. Традиційні каструлі повинні бути змащені перед використанням, у той час як силіконові форми не потребує додаткових масла або жирах для випічки. Це дозволяє віднести готовий продукт до здорової їжі.

2. Використовуйте силіконові форми на всіх етапах приготування їжі. Оскільки силіконові форми для випічки міцні, ви можете використовувати помістити їх в морозильну камеру, мікрохвильову піч і навіть мити в посудомийній машині. Ви можете створити блюдо, нагріти її, заморозити його, а потім розігріти все це в тій же формі силікону.

3. Силіконовій формі необхідна підтримка. Один з недоліків з силіконової форми для випічки є його гнучкість. Коли Ви печете, місце для випічки має бути плоским і жорстким. Це також полегшує витяг форми з духовки, як тільки ваше блюдо буде готове.

4. Обміркуйте час випічки. Коли ви починаєте використовувати силіконові форми для випічки, важливо стежити за своїми хлібобулочними виробами ретельно, щоб відчути, як ваша духовка і посуд буде реагувати. Деякі торти можуть готуватися швидше в силіконі, в той час як інші можуть зайняти трохи більше часу, щоб стати коричневими.

5 Легке витягання. Після того як торт буде зроблено, ви будете вражені тим, наскільки легко зняти з форми. Просто струсніть силіконову форму і випічка вислизне з форми.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline wwwild

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 174
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +69/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Силіконові форми: поради по використанню
« Reply #57 : 12 Вересень 2012, 18:35:01 »
А моя форма поміняла колір  d104

От щось я тепер не дуже хочу щось вній пекти.
Це для форми нормально, чи ні? І є якесь шкідливе випаровування у випічку? d104
 :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline хуліганка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2230
  • Поблагодарили: 243 раз
  • Репутація: +250/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галка
Re: Силіконові форми: поради по використанню
« Reply #58 : 12 Вересень 2012, 18:45:58 »
у мене до деяких форм пристає випічка,хоча все робила по інструкції
 

Offline _Татьянка_

  • Я сама ЩАСЛИВА МАМА
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2624
  • Поблагодарили: 133 раз
  • Репутація: +342/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 9 років, 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Силіконові форми: поради по використанню
« Reply #59 : 12 Вересень 2012, 20:35:50 »
В мене жовта форма потемніла але не всюди бо пекла кекси з какао і від того таке сталося.  І трохи темніє дно у формочках але я думаю так має бути бо користуюся дуже часто.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline wwwild

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 174
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +69/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Силіконові форми: поради по використанню
« Reply #60 : 12 Вересень 2012, 21:35:13 »
Тоді я спокійна - бо часто пекла апельсиново-шоколадні кекси (кислота+шоколад) і вони потемніли. А я вже через це форми закинула подалі... :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline _Татьянка_

  • Я сама ЩАСЛИВА МАМА
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2624
  • Поблагодарили: 133 раз
  • Репутація: +342/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 9 років, 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Силіконові форми: поради по використанню
« Reply #61 : 13 Вересень 2012, 10:38:19 »
Це 100 % від какао бо до того пекла неодноразово білі кекси то нічого а один раз спекла шоколадні і зразу змінило подекуди колір, я думала відмиється замочила у воді а то ні. Ну тай треба розуміти і протвині темніють такщо силіконові не вийняток. Не можуть вони завжди бути такими гарними.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Lapochka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1310
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +188/-0
  • Треба вміти перегортати нову сторінку життя
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 9 років
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Re: Силіконові форми: поради по використанню
« Reply #62 : 15 Вересень 2012, 16:49:13 »
В мене теж форми потемніли...щось почала задумуватись, чи дійсно вони такі безпечні для випічки...те. що не пристає тісто, то суперово, але саме слово силікон якось мене настророжує, хоча маю дуже багато формочок d143
 

Offline nocciola

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 25
  • Репутація: +1/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 6 років
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Силіконові форми: поради по використанню
« Reply #63 : 28 Жовтень 2012, 22:31:38 »
Силікон сам по собі досить інертний матеріал. "Шкідливості" йому можуть додати барвники, яким зафарбовують форму. Вони змінюють свій колір при високих температурах.
На формах, призначених для випічки і заморозки обов'язково має бути відмітка для харчових продуктів  піктограма бокальчик і вилочка ( або надпис per alimenti). Далі діапазон температур, які вони витримують (найчастіше від -40 до + 280 по Цельсію). Або можуть бути варіації в районі 20 градусів. На формах для шоколадних цукерок від -60 до 230 по Цельсію. На більшості форм дублюється температурна шкала по Фарингейту.
Також має бути клеймо виробника і відмітка, де форма зроблена (Made in .... ). Ці всі відмітки мають бути витиснуті на формі. Не на етикетці, а на основі форми.
В процесі випікання, форма може втратити "лоск", але не обгоріти. Якщо форма втратила колір через какао, то від харчового силікону це какао повинно відмитись в теплій воді.
Справа в тому, що силікон має широке коло застосування. Є силіконові форми для мила, свічок і різних інших речей. Вони не мають маркіровки для харчових продуктів, але значно дешевші від тих, що призначені для харчових продуктів.
На ці речі треба звертати увагу при виборі форм. А так силіконові форми справді хороших винахід. Можна робити желе, морозиво, пекти унікальні речі з рідкого тіста.
В мене порційні форми жовтого і червоного кольору з напівпрозорого силікону Дем, не втратили свого кольору уже більше року використання. Є ще синя форма - "кирпичик" - в ній ми лазаню робимо (там більше жиру, ніж в випічці). Так трохи "постаріла", але при бажанні можна відмити. Ще є форма шоколадного кольору для цукерок Сілікомарт після більше як 10 використань взагалі як нова.
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1951
  • Поблагодарили: 278 раз
  • Репутація: +434/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Силіконові форми: поради по використанню
« Reply #64 : 28 Жовтень 2012, 22:41:39 »
Цитувати
В мене порційні форми жовтого і червоного кольору з напівпрозорого силікону Дем, не втратили свого кольору уже більше року використання. Є ще синя форма - "кирпичик" - в ній ми лазаню робимо (там більше жиру, ніж в випічці). Так трохи "постаріла", але при бажанні можна відмити. Ще є форма шоколадного кольору для цукерок Сілікомарт після більше як 10 використань взагалі як нова.
Наталя, це ви користуєтеся такими формами?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline Adelita

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3731
  • Поблагодарили: 47 раз
  • Репутація: +226/-0
  • Тримаю на ручках свій скарб)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Денис
  • Ваше справжнє ім’я: Наталія
Re: Силіконові форми: поради по використанню
« Reply #65 : 29 Жовтень 2012, 11:07:22 »
Я також придбала собі силіконові форми для кексів і для тортів. Пробувала одну велику, то вона грубша і не підгорає матеріал. Випікала десь годину і кекс трохи тріснув. А от форми на кекси тонші. Коли випікати какаові кекси то крайчики форми трохи темніють. Але це пустяк, в порівнянні того які красиві получаються самі кекси. Їх випікала 15 хв. А кексики з форми аж вистрибують,наскільки все просто. Чистяться дуже легко. Я тепер жалію що собі не замовляла всі можливі форми. Це і дітям було б цікаво. Я вже й не використовую металеві форми.
Хотіла спитати чи хтось хліб випікав в силіконових формах?
Я один раз пекла. То він у мене пристав до дна. Я не змащувала маслом дно.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6aya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Re: Силіконові форми: поради по використанню
« Reply #66 : 29 Жовтень 2012, 12:40:38 »
я силіконові форми ніколи не змащую - тільки промиваю під водою і заливаю тісто в мокру форму..

якщо дно пригоріло - може варто спробувати поставити вище? (не знаю яка в тебе духовка)..
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline nocciola

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 25
  • Репутація: +1/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 6 років
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Силіконові форми: поради по використанню
« Reply #67 : 30 Жовтень 2012, 14:59:32 »
Так, я дуже довго до силікону придивлялась, але результатами задоволена. Ще паралельно використовую розбірні з алюмінію з антипригарним покриттям  для коржів і прямокутну для запікання мяса. Але останнім часом для мяса користуюсь скляною кастрюлею. Ще з силікону у мене є порційні сердечки. Ми в них раз навіть котлети дитячі робили. Порційні сердечки і порційні кружальця найбільш універсальні. В них можна залити желе, розрізати і прикрасити торт сердечками чи сніжинками.