Автор Тема: Як зварити прозорий бульйон?  (Прочитано 18385 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline jetАвтор темы

  • DON'T PANIC!
  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7273
  • Поблагодарили: 61 раз
  • Репутація: +362/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Як зварити прозорий бульйон?
« : 08 Травень 2011, 11:24:26 »
Бульйон - це моє прокляття якесь! Він у мене виходить смачний, але і близько не такий прозорий, як от у мами моєї. Які я вже маніпуляції пробувала з тою куркою і з тою пінкою робити, з величиною газу бавитися - івсе рівно не те, ідеалу досягти не можу.
 А розкажіть, як ви варите бёльйон. Бо я читала, хтось перший навар, разом із пінкою, змиває, курку і каструлю миє і вже далі варять. А хтось оту пінку, за порадою бабусі, збирає у баночку, типу там саме корисне  d107
 

Offline Черрі

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 5022
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +608/-0
  • Фотограф
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: дві донечки
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #1 : 08 Травень 2011, 11:27:09 »
Іруся в першу чергу як кладеш варити бульйон то не закривай кришкою і щоб він після того як закипить варився на малесенькому вогні щоб не кипів, я так роблю  і він у мене все прозорий ;), а ти як вариш?
 

Offline Nepodarunok

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 6748
  • Поблагодарили: 18 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Роберт 5.5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Алла
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #2 : 08 Травень 2011, 11:30:38 »
Я взагалі не роблю сильний вогонь. Так, вариться довго, але прозорий як сльоза. Ніяку воду не зливаю, просто збираю піну і стараюся поменше перемішувати то все під час варіння
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Мій блог Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Он держал меня за талию, а я его за идиота. Мы сидели и болтали, он о любви, а я ногой...
 


Offline Черрі

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 5022
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +608/-0
  • Фотограф
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: дві донечки
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #3 : 08 Травень 2011, 11:31:57 »
Цитувати
хтось перший навар, разом із пінкою, змиває, курку і каструлю миє і вже далі варять. А хтось оту пінку, за порадою бабусі, збирає у баночку, типу там саме корисне
такого ніколи не роблю і взагалі перший раз чую d107 d112 я кладу курку варити як закипить скручую вогонь і курочка собі ніби тушиться легесенько булькаючи, піну збираю шумовкою, коли курка майже готова додаю корінь петрушки, морковку кільцями і велику цибулину з хвостиком трошки розрізану навхрест, солю в кінці і ніколи не даю приправ до бульйону, типу якихось кубиків чи мівіни. солю в самому кінці і потім ще можу дати порізану зелень петрушки для запаху :)
 

Offline *olja*

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1661
  • Поблагодарили: 34 раз
  • Репутація: +100/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маринка 2.08.2011
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #4 : 08 Травень 2011, 11:33:07 »
Я коли варю, то збираю піну і все. А щоб швидше зварилось на дно каструлі кладу перевернутий стакан d112
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Я беру твою ладошку в руку! И целую венку на запястье.Я не зря испытывала муки, чтоб родить себе такое счастье!
 

Offline Черрі

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 5022
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +608/-0
  • Фотограф
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: дві донечки
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #5 : 08 Травень 2011, 11:34:19 »
Цитувати
А щоб швидше зварилось на дно каструлі кладу перевернутий стакан
d107 d107 тоже перший раз чую, Олюся а чим він помагає? :8
 

Offline Романія

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3747
  • Поблагодарили: 183 раз
  • Репутація: +405/-0
  • В душі нірвана, а в попі - шило!
    • Торти на замовлення
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Веронічка - 7 років, Арсенчик - 2 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Романія
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #6 : 08 Травень 2011, 11:36:54 »
Бульйон непрозорий швидше за все через те, що Ви накрили його кришкою. Ставите варити, збираєте піну (в мусор  d27), вкінці додаєте спеції до смаку  :)
Про стакан я теж чула, моя мама так робила, але пояснити не можу  d112
Оригінальні ТОРТИ на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login] , тел. 095-312-00-18
Слайд-шоу на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline *olja*

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1661
  • Поблагодарили: 34 раз
  • Репутація: +100/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маринка 2.08.2011
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #7 : 08 Травень 2011, 11:38:11 »
Моя бабуся ще так робила. І коли холодець вариться, то завжди кладу на дно стакан. І дійсно вариться набагато швидше!!! І з стаканом нічого не станеться - буде цілий і не ушкоджений(тільки грязний d30)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Я беру твою ладошку в руку! И целую венку на запястье.Я не зря испытывала муки, чтоб родить себе такое счастье!
 

Offline jetАвтор темы

  • DON'T PANIC!
  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7273
  • Поблагодарили: 61 раз
  • Репутація: +362/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #8 : 08 Травень 2011, 11:49:15 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Я взагалі не роблю сильний вогонь. Так, вариться довго, але прозорий як сльоза. Ніяку воду не зливаю, просто збираю піну і стараюся поменше перемішувати то все під час варіння
тобто просто по мірі того як утворюється піна, ти її збираєш, аж поки вона перестане утворюватися? а потім закидаєш овочі?
а я от помітила, що на стінках баняка збирається всякий наліт, якщо помішати, то він відстане від стінок і можна його вибрати. Чи не варто таким перейматись, бо я що мішаю, що ні - результат той самий.
 

Offline jetАвтор темы

  • DON'T PANIC!
  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7273
  • Поблагодарили: 61 раз
  • Репутація: +362/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #9 : 08 Травень 2011, 11:50:22 »
я от не можу зрозуміти, пінку треба вийняти всю ДО того, як бульйон закипить?

а ще десь читала, що хтось взагалі пінку не знімає, правда, партизанка, секрет не здала ;)
 

Offline Романія

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3747
  • Поблагодарили: 183 раз
  • Репутація: +405/-0
  • В душі нірвана, а в попі - шило!
    • Торти на замовлення
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Веронічка - 7 років, Арсенчик - 2 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Романія
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #10 : 08 Травень 2011, 11:56:05 »
Я знаю, що піну треба збирати зразу, по мірі утворення, бо бульйон буде гірчити
Оригінальні ТОРТИ на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login] , тел. 095-312-00-18
Слайд-шоу на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Черрі

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 5022
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +608/-0
  • Фотограф
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: дві донечки
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #11 : 08 Травень 2011, 11:56:19 »
Цитувати
я от не можу зрозуміти, пінку треба вийняти всю ДО того, як бульйон закипить?
так Іра пінку треба збирати до того як закипить, по мірі її надходження ;)
 

Offline iruna

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3080
  • Поблагодарили: 65 раз
  • Репутація: +366/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: іра
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #12 : 08 Травень 2011, 12:00:50 »
в мене раніше теж не получався але бабуся порадила по перше збираємо піну, і саме головне варимо 2 год але на такому малому вогні як тільки можна за цим принципом готую і холодець, потім морква сіль, перець і знову ж таки малий вогонь, бульйон в мене виходить чистенький і прозорий, щей наваристий. z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
тримаю на руках два щастя.
 

Offline Ірчик з Франківська

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3951
  • Поблагодарили: 33 раз
  • Репутація: +458/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Валерія, 8 років, Денис 5 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #13 : 08 Травень 2011, 12:04:08 »
Дівчата, і я вчора варила бульйон, а з мяса зробила налисники. Чоловік каже, що смакота неймовірна і прозорий вийшов. Правда перший раз, коли кладу варити, вмикаю великий газ і вся бруднота закипає. Все виливаю і гарно мию, щоб нічого не залишилося. Буває, що легені залишаються або пишки на шкірі. Потім заливаю чистою водою і кладу на помірний газ. Коли починає кипіти, скручую газ до мінімального і варю щесь годин 6. Аж коли мясо від кістки відстає, то він готовий. За годину до кінця, кидаю лавровий листок, морковку, цибулю, сіль, перець. Буває, що кидаю цілий часник, але вчора забула. І все. Про стакан також чула і мама так варить. Я ніколи не пробувала, але чула, що дійсно допомагає.
Іруся, пробуйте і все вийде!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline jetАвтор темы

  • DON'T PANIC!
  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7273
  • Поблагодарили: 61 раз
  • Репутація: +362/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #14 : 08 Травень 2011, 12:07:50 »
ох, мабуть тому не виходить, що я не маю сили так довго стояти над бульйоном. Все пінку позбираю, ніби нема більше, а потім воно закипає, і знов ще якісь залишки плавають.

Цитувати
Правда перший раз, коли кладу варити, вмикаю великий газ і вся бруднота закипає.
от і я так пробувала. Думаю, воно на сильному вогні ігом пінка утвориться, я її зніму і далі буде вже нормальнй.
ну а все-таки, як варити бульйон, не знімаючи пінки?

Цитувати
Коли починає кипіти, скручую газ до мінімального і варю щесь годин 6.
це як, всю ніч стояти? ну бо вдень так не вийде  d107
 

Offline Ірчик з Франківська

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3951
  • Поблагодарили: 33 раз
  • Репутація: +458/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Валерія, 8 років, Денис 5 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #15 : 08 Травень 2011, 12:12:11 »
Якщо вариби бульйон з домашньої курки, то у мене так виходить, бо мясо не зварюється. І яне стою цілу ніч біля нього. Все грязне закипає, мию, потім кладу на малий газ і все, грязі більше не утворюється. Ніколи нічого не збираю, бо нема що збирати. Поклала на маленький газ і все , кипить помаленько, лише десь колись подивлюся і все.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Tasiya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1761
  • Поблагодарили: 45 раз
  • Репутація: +281/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Андрій
  • Ваше справжнє ім’я: НАТАЛЯ
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #16 : 08 Травень 2011, 12:12:26 »
А я знаю секрет від колишньої свекрухи: Якщо сталося так, що бульйон закипів і побілів, потрібно взяти цибулинку у лушпайках і кинути в бульйон - стане прозорим, правда трошки пожовтіє від лушпайок, але те що прозорість поверне - точно d112. Користуйтеся в кризових ситуаціях.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]