Автор Тема: Як зварити прозорий бульйон?  (Прочитано 18418 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Романія

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3747
  • Поблагодарили: 183 раз
  • Репутація: +405/-0
  • В душі нірвана, а в попі - шило!
    • Торти на замовлення
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Веронічка - 7 років, Арсенчик - 2 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Романія
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #17 : 08 Травень 2011, 12:18:41 »
Розкажу варіант варки бульйону для працюючих:
Прийшли з роботи (приблизно 19.00 год.), поставили варити бульйон. Перших півгодини-годину слідкуємо за пінкою (знімаємо, викидаємо), далі скручуємо газ на мінімум і забуваємо про бульон на кілька годин, особливо якщо велика каструля, з ним нічого не станеться, він просто трохи википить. Залежно від того скільки років Вашій курці  d27 через 2-4 години, за годину до готовності закидаємо моркву (потерту або розрізану), цибулю надрізану начерверо і лавровий листок. Через годину виключаєте і ідете спати. Ми вписалися до 24.00. :) Не накриваєте кришкою!
   Бульйон після закипання можна зливати, якщо м"ясо дуже жирне, якщо ні, то краще не треба. Тоді бульйон не втратить насиченого і наваристого смаку  z4
Оригінальні ТОРТИ на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login] , тел. 095-312-00-18
Слайд-шоу на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline mikrobo4ka

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 6033
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +293/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Макс і Даня
  • Ваше справжнє ім’я: Ірішка
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #18 : 08 Травень 2011, 12:19:25 »
а я не бавлюся дового з тим всім,але завжди виходить прозорий як сльоза!Просто ріжу курочку кусками,чищу пару морквинок і цибулинку.Цибулю не ріжу,а так і кладу ціленьку,моркву якшо величка тто розрізаю пополам і на четвертинки.кладу це все в каструльку ,якшо є корінь петрушки то теж кладу ,чорний перец горошком і лаврушка...заливаю холодною водою і а плиту....по мірі закіпання збираю ту піну,шо утворюється і все.........швидко і смачно!деколи моркву не кладу одразу,а натираю на терці і кидаю у киплячу воду,але це якшо не ліньки z5
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline mikrobo4ka

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 6033
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +293/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Макс і Даня
  • Ваше справжнє ім’я: Ірішка
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #19 : 08 Травень 2011, 12:20:51 »
в мене завжди домашні курочки(свекруха привозить)  :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline jetАвтор темы

  • DON'T PANIC!
  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7273
  • Поблагодарили: 61 раз
  • Репутація: +362/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #20 : 08 Травень 2011, 12:47:01 »
mikrobo4ka а хіба зручно піну знімати, оті моркви-цибулі випливають наверх і фіг нормально збереш  d143

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
А я знаю секрет від колишньої свекрухи: Якщо сталося так, що бульйон закипів і побілів, потрібно взяти цибулинку у лушпайках і кинути в бульйон - стане прозорим, правда трошки пожовтіє від лушпайок, але те що прозорість поверне - точно d112.
дякую )))
я знаю, щоя к пропустити момент, коли бульйон закипить, а піна не зібрана, то треба долити трохи простої води, зібрати піну і буйльн тоді знов закипить, але вже чистий.
 

Offline mikrobo4ka

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 6033
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +293/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Макс і Даня
  • Ваше справжнє ім’я: Ірішка
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #21 : 08 Травень 2011, 12:59:56 »
Ну мені це ніколи не заважало і жодного разу не було мутного бульйончика d104
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline мама Лерочки

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7236
  • Поблагодарили: 21 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лерочка ,Дашулька
  • Ваше справжнє ім’я: наташа
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #22 : 08 Травень 2011, 13:12:54 »
Іра,став зразу бульон на невеличкий вогонь,і тоді він не перекипить,і ти встигнеш зібрати всю пінку.Моркву,цибулю і т.д. додавай після того,як знімеш піну.І так як писали дівчата,не накривай кастрюлю кришкою.Я от недавно варила холодець в мультиварці.Довела до кипіння на газу,все що було в мене на холодець,потім все промила,поклала в мультиварку,залила водою,і залишила на 6годин на томлінні.Зранку встала,холодець зварився,і ні крапельки не викіпів z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline jetАвтор темы

  • DON'T PANIC!
  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7273
  • Поблагодарили: 61 раз
  • Репутація: +362/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #23 : 08 Травень 2011, 13:13:30 »
mikrobo4ka ну і скільки часу в тебе весь той проце забирає?  вогонь який робиш?
 

Offline jetАвтор темы

  • DON'T PANIC!
  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7273
  • Поблагодарили: 61 раз
  • Репутація: +362/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #24 : 08 Травень 2011, 13:15:29 »
мама Лерочки та я вже стільки тих бульйонів переварила, і кришку закривала-не закривала... Певне, треба реально вибрати собі день і не спішучи (якраз погода погана, сидимо вдома) над бульйоном сидіти.
 

Offline irchik

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1083
  • Поблагодарили: 135 раз
  • Репутація: +87/-0
    • Награды
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #25 : 08 Травень 2011, 14:07:31 »
6 годин варити бульйон, це ж яке терпіння треба мати  d16
я коли варю бульойн і холодець то завжди кидаю цибульку в лушпайці, але лушпиння зчищую майже все, залишаю тільки нижній тоненький слой, так мене мама вчила шоб бульйон був прозорий. і не знаю чи через це чи з інших причин в мене ніколи не було мутного бульйону чи холодцю
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline jetАвтор темы

  • DON'T PANIC!
  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7273
  • Поблагодарили: 61 раз
  • Репутація: +362/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #26 : 05 Липень 2011, 20:19:02 »
забула відписатися, бульйон прозорий як має бути. Справа реально була у вогні, мені терпіння не вистачало і я спочатку його таки завеликий ставила. Зараз на мінімумі варю, вписуюсь десь у 3.5 - 4 години, все супер  z4
 

Offline Черрі

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 5022
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +608/-0
  • Фотограф
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: дві донечки
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #27 : 06 Липень 2011, 00:21:04 »
ну от бачиш - все у тебе получилося  ;) значить буде з тебе газдинька  :*
 

Offline jetАвтор темы

  • DON'T PANIC!
  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7273
  • Поблагодарили: 61 раз
  • Репутація: +362/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #28 : 06 Липень 2011, 08:00:02 »
дякую )) та я так і думала, що там все має бути простіше, але от вічно спішу  d27
 

Offline Ірчик з Франківська

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3951
  • Поблагодарили: 34 раз
  • Репутація: +458/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Валерія, 8 років, Денис 5 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #29 : 06 Липень 2011, 10:21:50 »
Ну нічого, спільними зусиллями вийшли на шлях істинний і знайшли причину мутного бульйончика :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline shkyra

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 27
  • Репутація: +2/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Таміла
  • Ваше справжнє ім’я: Юра
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #30 : 16 Листопад 2011, 03:49:39 »
зі стаканом воно швидше закипає за рахунок додатковоі точки кипіння. температура рівномірно розходиться по кастрюлі, а з стаканом вона концентрується в місці дотику стакана і кастрюлі! схожий принцип при додаванні солі у воду, вода набуває вижчої температури кипіння і їда готується швидше!
 

Offline Natka-Solo

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1591
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +145/-0
  • ЖИТТЯ ПРЕКРАСНЕ
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анна - 19.10.2006 р. н., Ілона - 09.02.2012 р.н.
  • Ваше справжнє ім’я: наталія
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #31 : 20 Грудень 2011, 21:27:15 »
скажіть будь-ласка а як правильно класти той стакан і коли а то в мене через раз то мутний то світлий то жирний врю і з домашньої і з магазинної курки як виходить правда обовязково як закипає перший раз воду виливаю і все мию а потом бавлюся то з газом то з пінкою то зкручую то підкручую то збираю пінку d111
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline ТІНКА

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 809
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Каролінка
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #32 : 25 Березень 2012, 11:19:39 »
В мене теж спочатку з тим бульйоном були неполадки ))))) потім варила з цибулью цілою то прозорий виходив і кришку не накривала і тепер знаю шо треба на маленькому вогні бо я в кінці давала побільший , шоб пошвидше, терпіння не ставало все.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline sashao

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 258
  • Поблагодарили: 160 раз
  • Репутація: +59/-1
  • Серце матері - невичерпне джерело дива
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вероніка
  • Ваше справжнє ім’я: Олександра
Re: Як зварити прозорий бульйон?
« Reply #33 : 08 Квітень 2012, 23:10:23 »
 для того щоб бульйон бу прозорий я теж варю на маленькому вогні але іще цибулю,моркву і мясо кидаю у закипівшу воду і бульйон завжди прозорий