Автор Тема: Консервування. Заморозка.  (Прочитано 93344 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline RoksolanKa

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 4832
  • Поблагодарили: 254 раз
  • Репутація: +1037/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лізонька
  • Ваше справжнє ім’я: Роксолана
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #561 : 21 Липень 2012, 12:29:42 »
напишу ще тут рецептик:
Огірки з кетчупом Чилі
6 стаканів води, 6 столових ложок кетчупу "Чилі", 1 стакан оцту, 1 стакан цукру, 2 столові ложки солі - все це заварити і залити огірки маринадом. Попередньо на дно банки: кріп, часник. Огірки беремо маленькі, а великі ріжемо повздовж. Стерилізувати 5 хв від закипання. Виходить 4 літрові банки
 

Offline Мар*янушка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2133
  • Поблагодарили: 32 раз
  • Репутація: +461/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #562 : 21 Липень 2012, 13:14:49 »
а кабачки з чилі як робиш?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

хто сказав, що з появою дітей життя закінчується... Моє життя тільки починається - я граю в м"яч, малюю, дивлюся мультики... У мене попереду дитячий садок і перший клас,перше кохання, випускні іспити... І я ЩАСЛИВА!!!!!!!!!
 

Offline RoksolanKa

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 4832
  • Поблагодарили: 254 раз
  • Репутація: +1037/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лізонька
  • Ваше справжнє ім’я: Роксолана
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #563 : 21 Липень 2012, 16:59:36 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
а кабачки з чилі як робиш?
за таким же принципом, тільки розрізаємо або кружечками, або грубшими кубиками (залежно від розміру кабачка і як більше подобається), шкірку не знімати :)
 


Offline айдин

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 638
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +206/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Іруся 22 роки
  • Ваше справжнє ім’я: оксана
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #564 : 21 Липень 2012, 21:53:59 »
Цитувати
дівчата, а хтось морозив молоду кукурудзу??? діти дуже люблять і хочу пару штучок на зиму заморозити... незнаю чи треба її обварювати, чи просто сиру морозити...

я морозила сиру, дуже класна виходить, лише єдиний мінус - займає багато місця в морозилці, але зимою зварила - така як влітку, супер  z4
пробувала зрізати з кочана і заморожувати для приготування різних блюд -теж добре, але побавитись треба трохи ;)
 а от баклажани в мене виходили якісь не дуже  d104, треба попробувати так як радить Olka
 

Offline Мар*янушка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2133
  • Поблагодарили: 32 раз
  • Репутація: +461/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #565 : 22 Липень 2012, 15:05:28 »
дівчата, а хто знає якийсь рецепт консервованих баклажанів????  :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

хто сказав, що з появою дітей життя закінчується... Моє життя тільки починається - я граю в м"яч, малюю, дивлюся мультики... У мене попереду дитячий садок і перший клас,перше кохання, випускні іспити... І я ЩАСЛИВА!!!!!!!!!
 

Offline айдин

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 638
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +206/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Іруся 22 роки
  • Ваше справжнє ім’я: оксана
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #566 : 22 Липень 2012, 17:24:14 »
Закуска з баклажанів

я готую таку закуску з баклажанів, виходить дуже смачна, хрумка закуска, але гостра ;)
4 кг баклажан
2 кг помідор
2 кг перцю солодкого
5 шт перцю пекучого
1 стакан часнику
80 г солі (до баклажан)
150 г оцту
1 стакан цукру
1 стакан олії
Баклажани порізати поперечно кружками, або як великий баклажан, то півкружками і посолити на 2 год
Решту інгредієнтів змолоти і кип"ятити 10 хв, потім баклажани відціджуємо від соку і додаємо туди ж і варимо ще 10 хв (я варила трошки довше)
все закривати в стерильні банки, стерилізувати не потрібно
я так готувала, лише варила трошки довше, бо у мене не всі баклажани топились в тому маринаді, а потім закривала, стояли добре, розходились зимою на ура z4
 
Сказали спасибо: Ната1980

Offline Мар*янушка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2133
  • Поблагодарили: 32 раз
  • Репутація: +461/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #567 : 22 Липень 2012, 19:37:32 »
Айдин, дякую-дякую-дякую!!!!!!!!!!!!  d41 я якраз такий рецепт шукала  d41 :*
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

хто сказав, що з появою дітей життя закінчується... Моє життя тільки починається - я граю в м"яч, малюю, дивлюся мультики... У мене попереду дитячий садок і перший клас,перше кохання, випускні іспити... І я ЩАСЛИВА!!!!!!!!!
 

Offline Iren4ik

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2001
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +184/-0
  • Катька І Денька!!! Мої янголята
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 6 років Денис і 1 рік і 3 міс. Катя
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #568 : 22 Липень 2012, 21:28:30 »
Я постійно баклажани морожу, взимку рагу- то улюблена страва.
кабачки теж кубиками, нічого не злипається))

і цього року закрутила кабачкову ікру!!! така смачнюча вийшла, теж типу закуски на хліб.

а огірочки , щоб хрумтіли закручувала так:

банки не стерелізувати, накидати кріп, ( парасольку кропу), часника, листя хріна, дуба, смородини, і роблю такий маринад з солі, кілька горошків перцю, лавровий лист. Гарячим заливаю огірки, і потім аж через 36 год. воду з тих огірків зливаю,. і роблю ще один такий маринад і закручую.
Денисик і Катруся
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]   
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline мама Лерочки

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7236
  • Поблагодарили: 21 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лерочка ,Дашулька
  • Ваше справжнє ім’я: наташа
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #569 : 22 Липень 2012, 21:36:28 »
Цитувати
банки не стерелізувати, накидати кріп, ( парасольку кропу), часника, листя хріна, дуба, смородини, і роблю такий маринад з солі, кілька горошків перцю, лавровий лист. Гарячим заливаю огірки, і потім аж через 36 год. воду з тих огірків зливаю,. і роблю ще один такий маринад і закручую.
ну це в тебе квашені огірочки виходять :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Iren4ik

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2001
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +184/-0
  • Катька І Денька!!! Мої янголята
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 6 років Денис і 1 рік і 3 міс. Катя
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #570 : 22 Липень 2012, 21:42:57 »
ага квашені, мариновані в нас не люблять
Денисик і Катруся
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]   
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline айдин

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 638
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +206/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Іруся 22 роки
  • Ваше справжнє ім’я: оксана
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #571 : 22 Липень 2012, 22:03:00 »
Mariana31   будь-ласка, рада що підійшов рецепт, дякую за +  ;)
 

Offline слободянка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2366
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +272/-1
  • Я Віка, до мене на "ти" :)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Данюшка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #572 : 23 Липень 2012, 12:38:13 »
Дівчата, може хто знає рецепт кабачків маринованих з олією? Колись студенткою їла в подруги-такі смачні були
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Найдорожче намисто на шиї жінки-це руки дитини, що її обіймають!
 

Offline Іренa1982

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 158
  • Репутація: +15/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ігорчик
  • Ваше справжнє ім’я: Ірена
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #573 : 23 Липень 2012, 14:21:12 »
Мариновані кабачки з олією

Цитувати
Дівчата, може хто знає рецепт кабачків маринованих з олією? Колись студенткою їла в подруги-такі смачні були

молоденькі кабачки порізати брусочками

для маринаду на літру води
2ст. (100мл.) оцту 9%
2ст. (100мл.) цукру
1ст. (100мл.) олії
2 ст.л. солі

в баночку на дно класти зубчик два часнику, перець горошком (я кладу шість горошин), гілочку петрушки, кабачки, залити приготовленим маринадом і стерелізувати літрові банки 30 хвилин.

 

Offline кася

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 708
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +41/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #574 : 23 Липень 2012, 14:57:57 »
Іренa1982, а що ознпчає у рецепті цифра 2 перед (100мл)?
 

Offline lyudmylka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2731
  • Поблагодарили: 116 раз
  • Репутація: +434/-0
  • Мрійте і мрії обов'язково здійсняться!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вікуська, Януська і Софійка
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #575 : 23 Липень 2012, 14:59:51 »
я думаю,що то 2 стакани по 100 мл. того, 2 ст. того......
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Іренa1982

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 158
  • Репутація: +15/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ігорчик
  • Ваше справжнє ім’я: Ірена
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #576 : 23 Липень 2012, 19:26:20 »
Цитувати
кася    Іренa1982, а що ознпчає у рецепті цифра 2 перед (100мл)?


Цитувати
lyudmylka    я думаю,що то 2 стакани по 100 мл. того, 2 ст. того......


Вибачте не дописала ст. d100 d100 d100


 

Offline juli

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1423
  • Поблагодарили: 74 раз
  • Репутація: +125/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: донечки школярочки, синочок бешкетник
  • Ваше справжнє ім’я: Юлія
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #577 : 24 Липень 2012, 01:03:06 »
Iren4ik
Цитувати
а огірочки , щоб хрумтіли закручувала так:

банки не стерелізувати, накидати кріп, ( парасольку кропу), часника, листя хріна, дуба, смородини, і роблю такий маринад з солі, кілька горошків перцю, лавровий лист. Гарячим заливаю огірки, і потім аж через 36 год. воду з тих огірків зливаю,. і роблю ще один такий маринад і закручую.

а має значеня розмір огірків і час витримки в першому маринаді, бо я люблю квасити маленькі огірочки, а не такі, як на салат переважно беруть?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

      
Счастье это когда ты просыпаешься от того, что тебя дергают за волосы,кричат в ухо маааам, обнимают, ложась всем тепленьким тельцем на лицо,перекрывая кислород, а потом целуют много много много раз!!!