Автор Тема: Консервування. Заморозка.  (Прочитано 93563 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline айдин

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 638
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +206/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Іруся 22 роки
  • Ваше справжнє ім’я: оксана
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #748 : 20 Липень 2013, 12:39:50 »
я мариную гриби за таким рецептом:
на 1 кг грибів:
маринад
2 стакани води
2 чайні ложечки солі
2 чайні ложечки цукру
2 столові ложки оцту (оцет додаю до маринаду вкінці, щоб він довго не кипів, бо випаровується)
відварені гриби заливаю в баночках таким маринадом і стерилізую
ще люблю додати в баночку крім чорного і пахучого перцю і лаврового листка щіпочку кориці, деколи гвоздику, люблю експериментувати, але завжди виходять дуже смачні грибочки  z4
 

Offline ЛюдаВ

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1632
  • Поблагодарили: 114 раз
  • Репутація: +469/-0
  • Life Is Beautiful
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: синочок
  • Ваше справжнє ім’я: Люда
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #749 : 20 Липень 2013, 15:12:59 »
Цитувати
відро білих грибів, вже відварила,  хочу закрити в баночки
Моя мама ніколи не стерилізує гриби.  Смачнючі гостренькі виходять. Люблю коли білі грибочки з нерозрізаними шапочками.

Ось рецептик маринованих грибочків з детальним описом.
на 1 кг грибів попередьо відварених
2 склянки води + (ще пів склянки додати),    лавровий лист, перець горошок,
2 чайні ложки цукру
1 чайна ложка солі
Це все закипить, скручуємо газ на маленький і від закипання варимо 35 хвилин.
Після 35 хв. варіння додаємо оцет 9% - 5 столових ложок і ще варимо 5-7 хвилин.
В гарячі простерилізовані чисті банки накидаємо гриби з маринадом і зверху додаємо на кінчик ножа лимонну кислоту (гриби мають в банці свобідно гуляти, тобто не втрамбовувати, бо вистрелять) та закатуємо киплячими кришками.
Перевернути догори дном банки і закутати на ніч.  ;)
 

Рецепт провірений, всі наші сусіди дачники-грибарі маринують вже за цим рецептом не один десяток років. z4 z4 z4
 

Offline irchik

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1083
  • Поблагодарили: 135 раз
  • Репутація: +86/-0
    • Награды
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #750 : 21 Липень 2013, 12:10:57 »
дякую за рецептики  :flv грибочки закрутила
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline Podolyanochka

  • Чим тихіше сидить дитина, тим страшніше заходити в кімнату.
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 531
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +46/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #751 : 21 Липень 2013, 18:50:53 »
підкажіть, будь-ласка, як морозити кабачки. Хто пробував, і які вони після цього?
 

Offline Ароматна

  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2183
  • Поблагодарили: 1231 раз
  • Репутація: +420/-18
  • мама
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #752 : 21 Липень 2013, 19:15:21 »
Почитайте темку, дівчата писали про кабачки. Я особисто морозила кубиками на пюре чи в рагу.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

...Яке воно щастя, тепер точно знаю,
Коли дві любові в одну доливають,
Приходить до тями в небеснім горнятку,
Частинка від мами, частинка від татка...
 

Offline Podolyanochka

  • Чим тихіше сидить дитина, тим страшніше заходити в кімнату.
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 531
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +46/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #753 : 21 Липень 2013, 20:18:57 »
Мені треба дитині для прикорму. Я раніше не морозила овочі, та й не знаю як бути з тим кабачком: чи очистити від шкірки, чи опустити на кілька хвилин в окріп, чи просто нарізати і в морозилку.  Цвітну капусту розібрала на суцвіття і вже наморозила. Може так і з кабачком? 
 

Offline Багіра

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2914
  • Поблагодарили: 74 раз
  • Репутація: +936/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Сашунька, Владислав
  • Ваше справжнє ім’я: Юлія
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #754 : 21 Липень 2013, 22:12:22 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Мені треба дитині для прикорму. Я раніше не морозила овочі, та й не знаю як бути з тим кабачком: чи очистити від шкірки, чи опустити на кілька хвилин в окріп, чи просто нарізати і в морозилку.  Цвітну капусту розібрала на суцвіття і вже наморозила. Може так і з кабачком?  
Кабачок треба почистити, бо потім він після розморозки мягкий і зробити це вже не вдасться  ;)
Я його чистила, різала кільчями або кубіками - розкладала порційно по зіп-пакетиках. Зимою діставала порцію кабачку - відварювала на пару з іншими овочами і в бендер - прикорм готовий d27 Можна його ще в рагу додавати  :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
***
Дівчата, в мене змінився основний номер телефону!!!
 

Offline Oksana_Rus

  • Рідна Мамка!
  • *********
  • Повідомлень: 10502
  • Поблагодарили: 83 раз
  • Репутація: +482/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія 07.06.2009 р.
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #755 : 21 Липень 2013, 22:13:20 »
Кабачок просто ріжу кубиками і заморожую, шкірку ніколи не чищу.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Леся28

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 682
  • Поблагодарили: 132 раз
  • Репутація: +218/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: синочок
  • Ваше справжнє ім’я: Леся
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #756 : 23 Липень 2013, 00:13:10 »
Я на прикорм теж коли кабачки морозила то чистила іх від шкірки і різала на кубики у зіппакети. І Цього року теж так зроблю щоб в рагу додавати.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Uly@nk@ Mala

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2197
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +391/-1
  • ...все, що віддав, - твоє!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #757 : 23 Липень 2013, 00:59:40 »
На рахунок чистити кабачки чи ні, в мене все залежить від самого кабачка. Якщо домашні і молодесенькі - то ні. У всіх інших випадках - чищу
 

Offline ванілька

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1150
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +150/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: катя , андрій, павлик
  • Ваше справжнє ім’я: вікторія
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #758 : 24 Липень 2013, 13:34:32 »
я того року для прикорму не чистила, то мены не сподобалося, мусыла трошки розморожувати ы чистити.
цього року почищу, порыжу кружочками. морожу на пыдносы по 1, щоб не злиплися( як пельмены). потым зсипаю в спец пакет.
перед готуванням не розморожувала, зразу в суп кидала, малий ъв з задоволенням.
так само морозила гарбуз ы цвытну капусту.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline renaaaa

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 433
  • Поблагодарили: 103 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #759 : 24 Липень 2013, 19:40:14 »
я сьогодні закінчила робити варення з абрикосів. Робила абрикоси+1 апельсин +1 лимон+цукор. Смакота!!! Хотіла щоб абрикоси майже не розварилися але не получилося - трохи розварилися. Висновок - треба купляти тверді.
 

Offline Iren1978

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 184
  • Поблагодарили: 74 раз
  • Репутація: +45/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія, Софійка
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #760 : 25 Липень 2013, 19:59:51 »
я вже наморозила теж кабачки.але вони молодесенькі були і шкірку не зрізала.порізала кубиками і все.
url=http://mamka.info][/url]
 

Offline Бакумка

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 124
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +98/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Марія, народилася 16грудня 2012р.
  • Ваше справжнє ім’я: Наталія
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #761 : 26 Липень 2013, 09:47:22 »
Ну що ж, кабачків для прикорму ми уже наморозили. І цвітну капусту.  Досвідчені мамусі, підкажіть, варто морозити молоденьку моркву (дитині зимою  буде 1рік), чи то вже занадто.
 

Offline Gafijka

  • Щаслива матуся
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 908
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +72/-2
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #762 : 26 Липень 2013, 10:10:57 »
Я домашню морозила  d30  Різала на кубики і потім давала в суп, спочатку використовувала звичайну, а вже десь ближче до весни коли своєї вже не було давала морожену. Пробувала навіть терти і морозити порціями, також досить добре получилося, піджарювала з цибулькою і давала в борщ чи суп.
 

Offline Неждана

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 987
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +153/-1
  • Вона з тих рідкісних жінок, які не вміють звикати.
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олежик і Яночка
  • Ваше справжнє ім’я: неждана
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #763 : 26 Липень 2013, 17:02:43 »
а ми ще мрозимо, часникові стріли, квас, шпинат, кріп, петрішку, селеру.... d9
 

Offline Бакумка

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 124
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +98/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Марія, народилася 16грудня 2012р.
  • Ваше справжнє ім’я: Наталія
Re: Консервування. Заморозка.
« Reply #764 : 26 Липень 2013, 17:18:57 »
А ще я заморозила суміш  "зелена яєшня" : кріп, петрушка, трошки листя селери, цибуля (молода, повністю), листя часнику - все разом перемішане. Потім зимою тільки розіб'ю яйце-друге зі сметанкою, цю суміш ... і ммммммммммм таке добре!  ще смачніше, ніж літом.