Автор Тема: Соуси  (Прочитано 9260 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline SunshineАвтор темы

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 958
  • Репутація: +68/-0
  • "Laugh everyday, even if it is at yourself"
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Соуси
« : 01 Вересень 2010, 18:07:42 »
Соуси



Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Грецький соус

1 великий огірок, 1-2 ст.л.сметани, 1,5 ст.л.оливкової олії, 1-2 зубчики часнику,сіль.

Огірок потерти на маленькій терці+всі інгредієнти а часник пропустити через чесникодавку,перемішати і дати постояти хоча б з годину. Підійде до мяса,до налисників з куркою,чи грибами чи з мясом,до картопельки...фантазувати можна скільки хочете

Сирний соус

Борошно 30 г, Вершкове масло 30 г, Молоко 0,3 л, Тертий сир 50 г, Яйце 1 шт, Сіль за смаком

Для приготування соусу треба з борошна та вершкового масла приготувати світлу пассеровку і розвести її молоком, ретельно розмішувати. Суміш прогріти до легкого загустіння, не перестаючи розмішування, додати тертий сир. Все ретельно трохи прогріти без кипіння і прибрати з вогню. Обережно ввести в соус розтертий жовток сирого яйця і сіль за смаком

Арахісовий соус

4 столові ложки арахісової пасти, половину чайної ложки кунжутного масла, 1 зубчик часника, 1 чайна ложка соку лимонного, 1 перчик Чілі (порізаний), 1 столова ложка соєвого соусу, трошки каррі можна, додати, 1 / 4 склянки води.

всі інгредієнти, окрім води, змішати в одній посудині. Це все варити на водяній бані, І якщо соус занадто густий то можна додати трохи води. Він подається зазвичай, до яловичини.

Соус Сальса-верде (мексиканська кухня)

500 г зелених помідор, 1 невелика цибулина, 2 зубчики часнику, 1 пучок кінзи, 1 лайм, 1 зелений перець чілі, сіль  

Помідори розрізати на 4 частини, посипати сіллю, залишити на 15-20хв, після чого злити сік, який утвориться (щоб сальса не була надто рідка). Цибулю розрізати на кілька частин, перець чілі розрізати навпіл і вийняти насіння.  Подрібнити у блендері помідори, перець чілі, часник, цибулю і кінзу, посолити соус і влити лаймовий сік. Все старанно перемішати. Цей соус зберігається у холодильнику кілька днів.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline darkfly

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 575
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +42/-0
    • Награды
Re: Соуси
« Reply #1 : 10 Лютий 2011, 14:57:33 »
Домашній майонез

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Потрібно:

1 куряче яйце (або 4 перепелиних)
90-180 мл олії (залежно яку густину ви хочете отримати)
0,5 ч. л. готової гірчиці (або гірчичного порошку)
щіпка солі (1/3 чайної ложки)
щіпка цукру (1/3 чайної ложки)
1 ст. л. лимонного соку (або оцту)

Примітка: Яйця для майонезу повинні бути дуже свіжими. Перепелині яйця мають ніжніший смак, ніж курячі. Оцет краще використовувати з нейтральним смаком, тобто спиртовий, оскільки інші оцти можуть несподівано змінити смак майонезу. Міцність оцту не грає величезної ролі, все одно його кількість можна змінювати. Вибір гірчиці теж залежить від особистих вподобань, можна навіть використовувати гірчицю із зернами.

Приготування:

Для швидкого приготування майонезу потрібен погружний блендер (насадка для пюрування). У високу чашу помістіть яйце, гірчицю, сіль і цукор. Збийте інгредієнти блендером до однорідності.

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Починайте тонкою цівкою вливати олію, не припиняючи роботу блендера, поки майонез не набуде потрібної консистенції.

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Потім додайте сік лимона (оцет) і ще раз збийте.

Готово!

Додаючи в готовий майонез різні приправи, прянощі та інші інгредієнти, можна отримати дуже цікаві, незвичайні і смачні поєднання.

Часник (подрібнений або пропущений через часникодавку) надає соусу пікантний смак і чудово поєднується з м'ясними стравами, тостами і хрустким багетом.

Зелень петрушки і базиліка (січена), додасть майонезу приємний смак і аромат. Такий соус чудово підходить до рибних страв.

Оливки (дрібнорублені), надають майонезу південні нотки, а соус добре поєднується зі стравами з картоплі.

Сир (тертий на дрібній тертці) відмінно підходить до овочевих страв.

Цедра лимона (терта на дрібній тертці) надає соусу приємний аромат цитрусових і чудово підходить до страв з риби, морепродуктів і овочів.
 

Offline beauty

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 516
  • Поблагодарили: 27 раз
  • Репутація: +73/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ромчик
  • Ваше справжнє ім’я: Іра
Re: Соуси
« Reply #2 : 10 Березень 2011, 14:54:40 »
Домашній майонез

Хочу поділитися з вами рецептом дуже класного майонезу. Я вже багато рецептів перепробувала і все щось було не так. А цей просто суперовий виходить. Ми тепер з мамою тільки домашній і робимо. Отже, рецепт

3 яйця
1 ч.л. звичайної гірчиці (я беру не мелену, в горошках і мелю з перцем, а можна і звичайну магазинну)
0,5 ч.л. солі
трішки цукру (я десь даю половину від пів чайної ложки, якщо потім ще захочеться на смак, то додасте)
2,5-3 ковпачки оцту
перцю до смаку
Це все збиваємо не блендером, а в комбайні. В мене Браун. То я збиваю такою насадкою з решітками, десь на 6-8 швидкості.
Потім включаємо 14 (останню) швидкість і цівкою доливаємо 330 гр олії. Взагалі, олія регулює густину майонезу. Тому, якщо хочете, щоб він був густіший, додаєте більше олії, і навпаки, менше, якщо хочете рідший майонез. Я доллю олії десь більшу половину, тоді виключаю і дивлюсь, який він. Ще додаю різні спеції, в мене є суміш - базилік, майоран, кріп і т.д.
Виходить десь пів літри майонезу. Якщо робити на 9 яєць (пропорції відповідні), то вийде приблизно 1,5 літри, може, навіть, трішки більше.
If one doesn"t have what one loves, one must love what one has!

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline Oksana_Rus

  • Рідна Мамка!
  • *********
  • Повідомлень: 10503
  • Поблагодарили: 86 раз
  • Репутація: +483/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія 07.06.2009 р.
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Соуси
« Reply #3 : 10 Березень 2011, 14:58:48 »
Давно хотіла попробувати робити майонез, але ніяк руки не доходили, по вашому рецепту попробую зробити. А скільки такий майонез може зберігатися в холодильнику? Яйця і жовток і білок разом збивати?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline beauty

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 516
  • Поблагодарили: 27 раз
  • Репутація: +73/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ромчик
  • Ваше справжнє ім’я: Іра
Re: Соуси
« Reply #4 : 10 Березень 2011, 15:03:53 »
Цитувати
А скільки такий майонез може зберігатися в холодильнику?
Точно не скажу, бо ми свій швидко доїдаємо. Найбільше в мене стояв 2 тижні, поки ми його не доїли :)
Цитувати
Яйця і жовток і білок разом збивати?
Так, все разом :)
If one doesn"t have what one loves, one must love what one has!

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Solya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3354
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +128/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Соуси
« Reply #5 : 10 Березень 2011, 15:39:04 »
О, теж попробую, бо чоловік вже мене давно просив, а руки щось не доходили ;)
 

Offline хрустик

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 223
  • Репутація: +6/-1
  • Мій молодший гарбузик
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: христина
Re: Соуси
« Reply #6 : 10 Березень 2011, 15:50:45 »
Дякую за рецепт!  d41
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline kaktus

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1526
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +68/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: дівчатка
  • Ваше справжнє ім’я: Лєна
Re: Соуси
« Reply #7 : 17 Березень 2011, 15:14:33 »
я ніяк не можу наважитись зробити домашній майонез :/,читала,що в багатьох він не виходить.А ваш майонез треба збивати лише комбайном,бо в мене його немає,а є лише міксер і блендер самий звичайний.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

 

Offline _Татьянка_

  • Я сама ЩАСЛИВА МАМА
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2646
  • Поблагодарили: 157 раз
  • Репутація: +344/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 9 років, 8 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Соуси
« Reply #8 : 17 Березень 2011, 15:31:10 »
Я робила уже по цьому рецепту виходить смачно. Можна використовувати міксер.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline beauty

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 516
  • Поблагодарили: 27 раз
  • Репутація: +73/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ромчик
  • Ваше справжнє ім’я: Іра
Re: Соуси
« Reply #9 : 17 Березень 2011, 15:44:10 »
Нам мамина співробітниця казала, що лиш в комбайні, але, якщо Tanya300486 пише, що виходило і міксером, то значить можна ;)
If one doesn"t have what one loves, one must love what one has!

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline kaktus

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1526
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +68/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: дівчатка
  • Ваше справжнє ім’я: Лєна
Re: Соуси
« Reply #10 : 17 Березень 2011, 16:08:07 »
обов"язково спробую і напишу чи вийшло.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

 

Offline snakewife

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 4908
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +347/-2
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Соуси
« Reply #11 : 17 Березень 2011, 16:35:27 »
і я такий майонез робила, але щось потім перестала і також в брауні 700  ;)
 

Offline Таля@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1151
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +276/-0
    • Авторські торти Наталі Федишин
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Соуси
« Reply #12 : 17 Березень 2011, 16:56:06 »
Я теж роблю сама майонез але до того всього що написала beauty даю ще 6 ст. ложок кефіру і яйця тільки перепилині! З трьох перепилиних яєць і кефіром + олій 300 гр цього майонезу виходить 500 гр. і не відчувається такої жирності як з самим олієм! d112
 

Offline okciko

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 49
  • Репутація: +1/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Соуси
« Reply #13 : 17 Березень 2011, 16:56:54 »
beauty? ти користуєшся такою насадкою?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
а якщо просто у бленднрі, тоді не вийде?

 

Offline beauty

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 516
  • Поблагодарили: 27 раз
  • Репутація: +73/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ромчик
  • Ваше справжнє ім’я: Іра
Re: Соуси
« Reply #14 : 17 Березень 2011, 20:53:37 »
Так, цією насадкою. Не знаю, чи в блендері вийде, я не пробувала.  d112
If one doesn"t have what one loves, one must love what one has!

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Lesica

  • От так завжди: вчора було рано, завтра буде пізно, а сьогодні - немає коли!
  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 231
  • Поблагодарили: 8 раз
  • Репутація: +60/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Яна 4 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Леся
Re: Соуси
« Reply #15 : 17 Березень 2011, 20:58:28 »
Збиваю майонез таким комбайником:

насадка така як "спідничка", получається завжди.
Але думаю можна чим завгодно збивати, головне - олію вливати дуууже тоненькою струйкою і по чуть-чуть! В моєму комбайні в кришці є дірочка спеціально для вливання олії в майонез - то її діаметр десь 1-2 мм, тобто струйка має бути така тоненька.
 

Offline Багіра

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2914
  • Поблагодарили: 74 раз
  • Репутація: +936/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Сашунька, Владислав
  • Ваше справжнє ім’я: Юлія
Re: Соуси
« Reply #16 : 04 Квітень 2011, 09:34:21 »
Цитувати
насадка така як "спідничка", получається завжди.
Це Мулінекс? В мене схожий комбайн, насадки такі самі. Треба спробувати в ньому, бо мені знайомі дали трошки інший рецепт і збивати треба блендером, так раз виходить, раз не виходить  d104
beauty, дякую за рецепт - обовязково спробую :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
***
Дівчата, в мене змінився основний номер телефону!!!