Автор Тема: Солодкі пироги та запіканки  (Прочитано 35902 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline мамуся Анастасійки

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1999
  • Поблагодарили: 371 раз
  • Репутація: +400/-3
    • Награды
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #34 : 16 Липень 2011, 15:16:03 »
Цитувати
яблучного пирога-лінтяйка:)
А я сьогодні знову приготувала цей пиріг,але вже подвійну порцію,ну дууууууже смачнючий d112
 

Offline Solya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3354
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +128/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #35 : 21 Липень 2011, 19:42:13 »
Чізкейк

Треба буде цей чізкейк попробувати :) В мене є схожий на перший простий і дешевий рецепт пирога:

0,5 л кефіру, 1 ч.л. соди погасити оцтом, 1 яйце, 1 стакан цукру, 4 стакани муки

Низ посипаємо манкою чи сухарями, викладаємо порізані яблука (чи любі інші ягоди, фрукти), зверху заливаємо тістом. Хочу завтра попробувати спекти його в мультиварці, вже напишу що вийшло  ;)
 

Offline рижуЛЯ

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 124
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +18/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Юлія 8 років
  • Ваше справжнє ім’я: світлана
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #36 : 21 Липень 2011, 20:26:47 »
Хочу теж подіілитися рецептиком пирога  В мене його змітають за 1 день\дуже смачно і дуже швидко\робила з абрикосами
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline ira 11.06

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2043
  • Поблагодарили: 59 раз
  • Репутація: +268/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #37 : 01 Серпень 2011, 15:06:51 »
Цитувати
Рецепт яблучного пирога-лінтяйка:)
Збиваємо вінничком три яйця до пінки,додаємо 1ч.л.соди(погашену оцтом).Потім 9 ст.л.олії,і  100 грам цукру.
Додаємо 200 гр.муки(я брала приблизно 150).добавляємо по чуть-чуть ,збиваємо а потім перемішуємо ложкою.
Тісто має бути як густа сметана і має тягнутися.
ріжемо окремо 6-8 середніх яблук і додаємо в масу,має бути яблука в тісті, а не тісто в яблуках.
І випікаємо при 200 градусах 35-45 хв.Все залежить від духовки.

пекла я по цьому рецепту пляцок. СУПЕР  z4 Швидко - дешево - сердито  z5
вам +1
 

Offline мамуся Анастасійки

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1999
  • Поблагодарили: 371 раз
  • Репутація: +400/-3
    • Награды
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #38 : 01 Серпень 2011, 15:18:41 »
Цитувати
вам +1
дякую,і можна на "ти"
 

Offline Ollyasya

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 258
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +14/-0
    • Кольорові штуки
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: ольга
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #39 : 01 Серпень 2011, 19:57:34 »
Цитувати
Рецепт яблучного пирога-лінтяйка:)
Мамуся Анастасійки дуже дякуємо за рецепт Вийшов дуже класний і смачний d41
Швидко і смачно!!!
+1
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline мамуся Анастасійки

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1999
  • Поблагодарили: 371 раз
  • Репутація: +400/-3
    • Награды
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #40 : 01 Серпень 2011, 20:02:59 »
Цитувати
Мамуся Анастасійки дуже дякуємо за рецепт Вийшов дуже класний і смачний
Швидко і смачно!!!
+1
Рада,що сподобався,пиріг дійсно смачний і саме головне,що швидко готується d112
 

Offline Руся

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1041
  • Поблагодарили: 83 раз
  • Репутація: +105/-1
  • Я - ЩАСЛИВА ... Поділюся хорошим настроєм...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #41 : 08 Серпень 2011, 15:38:17 »
Пиріг з чорницею

Я печу такий пиріг на швидкоруч, коли хочу щось смачненького, а часу на масу та перекладання коржів не має. Якраз сьогодні такий і спекла. Отож, нам буде потрібно:
- 2-3 яйця
- 200-250 гр. цукру
- 1-на пач. маргарину
- 3 ст. муки
-1-на лож смальцю
- 5-ть яблук
- дві жменьки чорниці
- пів стакана волоських подрібнених горіхів
- пів. ч.л. соди

Процес приготування:
1. збиваємо 2 яйця і 1-н жовток із 20 гр. цукру.
2. Додаєм 1 пачку маргарину (я беру столичний). Він має бути м"ягкий, треба щоб трохи постояв у теплому місці чи на сонечку. Я свій вчора ще витягла із холодильника, залишила на ніч. А ще деколи я ставлю на сонце на підвіконник десь на 2-3 год. Ну або ж ставлю на парову баню... але щоб не перегріти, він не має розтопитись, а тільки зм"якнути.
3. туди ж додаємо пів чайної ложки соди, погашеної оцтом.
         Гарно перемішумо все.
4. додаєм 2-2,5 ст. муки. Вимішуємо спочатку ложкою. А потім на муку на стільницю вибираєм те тісто і додаємо по жмені муки, місимо його як на вареники. Але тісто має бути трохи м"якше як на вареники (на бляшці його треба буде рукою розтачати , а не скалкою на стільниці.)
5. 1-ну третю цього тіста ставимо на 30 хв. в морозильну камеру. Його треба буде потерти зверху. Я це тісто розділюю на малі ковбаски. Довжиною 10 см. В діаметрі 3см. Так щоб скоріше застигли,і потім легше було терти на терці.
6. Тим часом додаємо до тієї частини тіста, що лишилась 1-ну столову ложку масла (не розтопленого), та краще смальцю. Я додавала вже і те і те, то зі смальцем смачніше, тісто тоді більш пісочне. От прямо так на стільниці, трохи тісто ніби розтискаємо на боки, ставимо туди смалець (але не дуже верховату ложку... чуть-чуть чубату). Так ніби згортаємо тісто, додаєм жменьку муки і вимішуємо .... нагадую, тісто має бути чуть рідше як на вареники.
7. Змащуємо олією бляшку, ставимо це тісто і пальцями його рівномірно роздавлюємо по всій площині, робимо трішки бортики (щоб начинка потім не витекла, хоча не мала б)
8. зверху ріжеш соломкою яблука. Я брала білий налив.... їх не має бути дуже багато, а тільки вкрити поверхню. Посипаємо щедро корицею меленою. Зверху на яблука горіхи, можна арахіс. На горіхи посипати чорницю.
Збиваємо той білок, що залишився від тіста із 1-ю ст. ложкою цукру. Його не виходить дуже багато, але достатньо. На чорниці цей білок поливаємо. І зверху ще посипати цукром, десь 1 чайну ложку.
9. Тоді витягаємо те тісто з морозілки і тремо зверху, на терці що для буряків. Але так в повітрі треба терти зразу на корж, бо як потерти спочатку в тарілку, а потім висипати зверху, то те тісто злипається.
10. Ставимо в попередньо розігріту духовку на 180-200 градусів, десь на 45хв. до 1 год.
Смачного!!!!!!!!!!!!!
(ну і накатала  ой)

А ось що в мене вийшло

 

Offline tanuxa

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7988
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +274/-3
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #42 : 08 Серпень 2011, 15:44:00 »
ото це я збираюся пекти

 

Offline Руся

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1041
  • Поблагодарили: 83 раз
  • Репутація: +105/-1
  • Я - ЩАСЛИВА ... Поділюся хорошим настроєм...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #43 : 08 Серпень 2011, 15:51:20 »
Цитувати
ото це я збираюся пекти
Я вирішила поділитись зі всіма...... хоч лінувалась створювати темку.... :8
 

Offline tanuxa

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7988
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +274/-3
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #44 : 08 Серпень 2011, 15:53:50 »
невидно d24

 

Offline Free Spirit

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1561
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +116/-0
  • Life is good!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Донечка Тетянка - 25.01.2009, синочок Денисик - 04.11.2010
  • Ваше справжнє ім’я: Валентина
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #45 : 08 Серпень 2011, 15:58:03 »
Цитувати
невидно
а мені видно d142
але в мене нема чорниць z2
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]<br /><br />Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Руся

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1041
  • Поблагодарили: 83 раз
  • Репутація: +105/-1
  • Я - ЩАСЛИВА ... Поділюся хорошим настроєм...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #46 : 08 Серпень 2011, 17:16:12 »
Цитувати
невидно
Вже видно, я переробила зображення.... то глючив радикал.
Цитувати
але в мене нема чорниць
а чорниць і не обов"язково!!!!! Яблука і чорницю можна замінити будь-якими фруктами.... які тільки будуть дома.... можна самі яблука без чорниць....

Можна будь які фрукти, чи морожені , чи свіжі, можна варення будь-яке, чорницю перетерту із цукром, вишні, полунички, банани, персики консервовані.... Все, чого душа бажає.
Головне зверху посипати горішками і білком.... d142
 

Offline rosco

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1358
  • Поблагодарили: 49 раз
  • Репутація: +186/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Аня
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #47 : 08 Серпень 2011, 17:38:46 »
Люда дякую за рецепт, якраз всі інгрідієнти дома маю і поки малі сплять біжу місити тісто.
 

Offline tana255

  • Любіть у коханні, в труді, у бою, як пісню, що лине зорею... Всім серцем любіть Україну свою,- і вічні ми будемо з нею!
  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 458
  • Поблагодарили: 155 раз
  • Репутація: +133/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #48 : 20 Серпень 2011, 12:13:40 »
мамуся Анастасійки я теж пекла за вашим рецептом,  z4  z4  z4
 

Offline Natalya

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 6467
  • Поблагодарили: 90 раз
  • Репутація: +541/-2
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #49 : 20 Серпень 2011, 12:29:49 »
ого які всі пироги апетитні, треба буде попробувати :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Совушка

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 0
  • Поблагодарили: 8 раз
  • Репутація: +2/-0
  • До мене - на ТИ! )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #50 : 20 Серпень 2011, 12:34:43 »
Яблучний пиріг

А я печу яблучний пиріг так

3 яйця
1 ст. цукру
1 ст. муки
яблука

Яйця збити з мукою в гарну піну і добавити муку. Гарно і добре вимішати. Тісто получається таке як сметана. Форму змастити маслом чи маргарином і налити туди половину тіста, зверху покласти нарізані і почищені яблука і зверху знову решту тіста. Запихаєм в духовку і випікаєм, щоб зверху стала тверда і світло-коричнева кірочка (сама смакота). І все, смачного!