Автор Тема: Десерти  (Прочитано 18821 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Десерти
« Reply #51 : 27 Березень 2012, 19:20:11 »
Варення. Желе. Джем.

 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Десерти
« Reply #52 : 27 Березень 2012, 19:21:37 »
Фруктове желе

 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Десерти
« Reply #53 : 27 Березень 2012, 19:22:13 »
Желе із зеленого чаю та ківі

 


Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Десерти
« Reply #54 : 27 Березень 2012, 19:38:28 »
Желе "Пташине молоко"

 рецепт дуже простий.

Продукти

2 пакетика желатина по 25 г
1 л сметаны
2,5 стакана сахара
4 ст. л. какао
   
Беремо 2 п. желатину, замочуємо в 1 ст. води.

1 літр сметани, 1,5 ст. сахара і більшу частину желатину, помішуючи, держимо на вогні, щоб підігрілося, і розливаемо желе "Пташине молоко" на тарілки.

Верхній слой:

1 ст. води, 4 ст. ложки какао, 1 ст. сахару і желатин, що залишився, ставимо на вогонь, щоб нагрiти.

Потiм розливаємо желе "Пташине молоко" (охолодженим), коли повністю застигне перший слой.
 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Десерти
« Reply #55 : 27 Березень 2012, 19:40:54 »
Панна кота

Панна кота - рецепт дуже ніжного і легкого десерту.))
Продукти (на 4 порції)
250 мл вершків високої жирності
250 мл молока
3-4 ст. л. цукру
20 г желатину
ванілін


Приготування:

Замочити желатин у склянці холодної кип'яченої води на 30 хвилин. Після чого процідити через сито, вилити воду, а желатин розтопити. Змішати з цукром молоко і вершки. Почати збивати, додати ванілін і поступово влити  желатин, добре збити.

Розлити по формах і поставити панна коту в холодильник на 1год.
При подачі панна котту прикрасити ложкою варення, ягодами або м'ятою.

Приємного апетиту!
 

Offline TinaTi

  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 3336
  • Поблагодарили: 550 раз
  • Репутація: +359/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Юля
Re: Десерти
« Reply #56 : 27 Березень 2012, 19:42:43 »
Люблю желе  d15
 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Десерти
« Reply #57 : 27 Березень 2012, 19:44:36 »
Цитувати
Люблю желе
і я люблю желе, муси... і різні десертики d30 d30 d30
 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Десерти
« Reply #58 : 27 Березень 2012, 19:46:48 »
Сирне желе

Сметана - 250 г
Сир (дієтичний, можна дитячі сирки) - 400 г
Цукор (пісок) - 1 скл.
Вода (кип'ячена) - 1 скл.
Желатин (швидкорозчинний) - 1 пакет.
Какао-порошок (у мене "Несквік") - 2 ст. л.
Персик (консервований, можна свіжий або замінити будь-якими іншими фруктами або ягодами) - 2-3 шт
Рецепт "Сирне желе"
Потрібно:
Розчинити желатин у воді, на повільному вогні, помішуючи, розігріти майже до кипіння, злегка остудити.
Персики дрібно нарізаємо.
Змішати сметану з сиром, додати цукор і розчинений в 1 скл. води желатин.
На дно посуду укласти будь-які м'які фрукти, залити їх половиною суміші.
В решту суміш додати 1 ст.ложку какао або 2-3 ст.л. "Несквік", перемішати й залити, не перемішуючи.
Посуд ставимо в холод на 2год.
Готове желе перевертаємо на тарілку.
Приємного апетиту!
 

Offline Жасмин

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1593
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +306/-0
  • ВСЕ ТАК НЕ БУДЕ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Десерти
« Reply #59 : 27 Березень 2012, 19:58:55 »
Ой, Танюш, дякую за таку класну темку!  :)
 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Десерти
« Reply #60 : 27 Березень 2012, 20:01:27 »
Мус з маку

 Для рецепту вам буде потрібно:
  мак - 20г
  вершки - 100г
  цукрова пудра - 20г
  родзинки - 10г
  цедра апельсина - 5г
  желатин - 5г.

Мак обшпарити і пропустити через м'ясорубку з частою гратами. Вершки збити, в кінці додати цукрову пудру, промиті родзинки, мак, апельсинову цедру, і розчинений у воді желатин. Готовий мус перекласти в порційний посуд і прикрасити печивом.
 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Десерти
« Reply #61 : 27 Березень 2012, 20:03:25 »
мус медяний
 Для рецепту вам буде потрібно:
  мед - 300г
  яйце (жовток) - 30г
  густі вершки - 250г.
Яєчні жовтки розтерти з медом. Коли вийде однорідна маса, поставити її на слабкий вогонь і, безперервно помішуючи, довести до густоти меду. Потім зняти з вогню і охолодити. Заздалегідь охолоджені вершки збити віночком до утворення густої піни з'єднати з остившімі провареними жовтками і медом, все добре вимішати і охолодити.
 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Десерти
« Reply #62 : 27 Березень 2012, 20:04:11 »
Лимонний мус
 Для рецепту вам буде потрібно:
  яйце - 3 шт.
  цедра - 1 лимона
  лимонний сік - за смаком
  сиркова маса - 80г
  цукрова пудра - 3/4 склянки.

Відокремити і влити в різні чашки жовтки і білки 3 яєць. У жовтки натерти на тертці цедру одного лимона і додати лимонного соку. Добре розтерти 80 г сиркової маси і 3/4 склянки цукрової пудри. Добре збити білки.

Змішати все разом міксером. Розлити по келихах і відразу ж поставити в холодильник.
 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Десерти
« Reply #63 : 27 Березень 2012, 20:05:03 »
Шоколадний мус
 Для рецепту вам буде потрібно:
  темний шоколад - 110г
  яйце (жовтки і білки) - 4 шт.
  апельсин (цедра плюс трохи соку) - 1 шт.

Розтопити шоколад в мисці, поставленої на каструлю з киплячою водою. Збити яєчні білки в міцну піну.

Додати апельсинову цедру і трохи соку в яєчні жовтки і перемішати розтоплений шоколад з жовтками. Потім додати білки.

Розкласти мус за індивідуальними розеток або келихах і поставити в холодильник на кілька годин, а якщо дозволяє час, то на ніч.
 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Десерти
« Reply #64 : 27 Березень 2012, 20:06:13 »
Мус з ківі
 Для рецепту вам буде потрібно:
  ківі - 1 стакан
  цукор - 1/2 склянки
  желатин - 1 ст.л.

Ягоди розминають толкушкой і протирають. Мезгу заливають гарячою водою (2 склянки), доводять до кипіння і проціджують. Отриманий сік, в який кладуть цукор і замочений желатин, при помішуванні доводять до кипіння. Після охолодження в приготований розчин додають пюре з ківі і збивають до утворення пінистої маси. Як тільки маса злегка загусне, її швидко розливають у форми або вазочки і охолоджують.
 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Десерти
« Reply #65 : 27 Березень 2012, 20:07:48 »
Мус з кураги
 Для рецепту вам буде потрібно:
  курага - 200г
  яйце (білок) - 5 шт.
  цукор - на смак
  рослинне масло - 1 ст.л.
Щоб приготувати легкий фруктовий десерт на нашу кулінарному рецептом, треба вимити курагу і протушкувати її в невеликій кількості води. М'яку курагу протерти через сито або подрібнити блендером, масу проварити з цукром. Яєчні білки збити з дрібкою солі в густу піну, додати в неї гаряче пюре, викласти масу в змащену жиром форму або на деко і запекти в духовці. Подавати мус гарячим або холодним з молоком. Ця страва відмінно підійде для дитячого меню. Приємного апетиту!
 

Offline Malvina

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 463
  • Поблагодарили: 63 раз
  • Репутація: +48/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія 31.08.2011
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Десерти
« Reply #66 : 01 Квітень 2012, 22:43:19 »
Я сьогодні робила панакоту за вище вказаним рецептом, получилось смачно, мені сподобалося, від мене + за рецептик Пчолці :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline nakladjuk

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 263
  • Поблагодарили: 19 раз
  • Репутація: +121/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 8 рочків, Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Десерти
« Reply #67 : 02 Квітень 2012, 18:30:53 »
я також люблю різні суфле, обов"язково спробую