Автор Тема: Мастика і її різновиди  (Прочитано 29013 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Natalysuk21

  • Дива трапляються!!!
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 691
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +101/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вікторія
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Мастика і її різновиди.
« Reply #17 : 23 Травень 2012, 18:43:23 »
Цитувати
Дуже велика проблема знайти цю річ у нас в місті--"Маршмелоу"

Я бачила сьогодні в Вопаку на початку Шевченка  :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
  Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Жасмин

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1593
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +306/-0
  • ВСЕ ТАК НЕ БУДЕ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #18 : 19 Липень 2012, 12:53:48 »
Дівчата, а маршмелоу це таке подібне до зефіру, але тягучої консистенції? І воно продається там де печеня і цукерки?
 

Offline Жасмин

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1593
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +306/-0
  • ВСЕ ТАК НЕ БУДЕ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #19 : 19 Липень 2012, 13:13:30 »
d138 І ще підкажіть, будь ласочка, на якому етапі замішування мастіки додавати барвник?
Відгукніться хтось d132 хто компетентний в цьому питанні, будь ласка  :)
 


Offline ІРИНОНЬКА

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2932
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +216/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віктор 8 рочки і Юрчик 6 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #20 : 19 Липень 2012, 14:05:39 »
Цитувати
Дівчата, а маршмелоу це таке подібне до зефіру, але тягучої консистенції? І воно продається там де печеня і цукерки?

так це воно. Ще може писати воздушний зеф1р

А на рахунок барвника, то треба зна ти який це (гелевий, порошковий)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline мила мамуся

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 561
  • Поблагодарили: 79 раз
  • Репутація: +196/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Люба
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #21 : 19 Липень 2012, 14:06:35 »
Цитувати
Дівчата, а маршмелоу це таке подібне до зефіру, але тягучої консистенції? І воно продається там де печеня і цукерки?
так,це є жувальний зефір
Цитувати
на якому етапі замішування мастіки додавати барвник?
можна додавати і тоді коли цукрову пудру додаєте до розтопленого маршмелоу, а можна до готової - замішаної мастики додавати.Це вже як вам зручніше
 

Offline Жасмин

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1593
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +306/-0
  • ВСЕ ТАК НЕ БУДЕ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #22 : 19 Липень 2012, 14:14:59 »
Дякую дівчаточка  :)
мила мамуся, тобто такий звичайний барвник в пакетику - порошкоподібний, можна замішувати з пудрою або вже в кінці коли мастика замішана, так?
І ще підкажіть, будь ласка, (бо так хочу сама спробувати спекти і оформити тортик для донечки  d22) чи правильно я замішаю мастику?  розтоплюю це маршмелоу - домішую цукрову пудру + барвник доти поки не буде липнути до рук - в холодильник. Чи це не правильно? Сьогодні хочу на пробу це зробити. І ще, скільки воно в холодильнику має стояти?
 

Offline мила мамуся

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 561
  • Поблагодарили: 79 раз
  • Репутація: +196/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Люба
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #23 : 19 Липень 2012, 16:01:09 »
якщо порошковий барвник-то спочатку його розводять у кількох каплях лимонного соку(горілки, крайній випадок-води)щоб не було грудочок цукру і аж тоді виливають до мастики чи маршмелоу.
Цитувати
чи правильно я замішаю мастику?  розтоплюю це маршмелоу - домішую цукрову пудру + барвник доти поки не буде липнути до рук - в холодильник.
Принцип замішування мастики правильний, але маршмелоу 250гр розтоплювати треба з 1 ст.л лимонного соку .В холодильнику я тримаю   2 години, а потім виробляю фігурки, а якщо покривати торт -то не кладу у холодильник , а зразу покриваю.
 

Offline Жасмин

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1593
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +306/-0
  • ВСЕ ТАК НЕ БУДЕ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #24 : 22 Липень 2012, 16:02:46 »
мила мамуся, дякую за поради.
Перша спроба провалилася  :), зараз пробую ще раз. Дуже хочу щоб у мене вийшло на цей раз. d3
А скажіть ще таке, будь ласка: замішувати потрібно доти поки не буде липнути до рук, щоб можна було розкатати? Чи воно в холодильнику застиває і потім стає готовим до розкачування? Бо я шось додаю-додаю цукрову пудру, а воно все липне і липне. Але є один нюанс - я цукор перемолола в комбайні і товийшла майже пудра. Чи це суттєво не впливає на процес замішування?
 

Offline мила мамуся

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 561
  • Поблагодарили: 79 раз
  • Репутація: +196/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Люба
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #25 : 22 Липень 2012, 20:10:10 »
до мастики додають тільки  куповану пудру
Цитувати
замішувати потрібно доти поки не буде липнути до рук, щоб можна було розкатати? Чи воно в холодильнику застиває і потім стає готовим до розкачування?
воно в холодильнику застиває
 

Offline Жасмин

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1593
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +306/-0
  • ВСЕ ТАК НЕ БУДЕ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #26 : 22 Липень 2012, 20:50:32 »
Мила мамуся Люба, дякую, що не скупитеся на поради і допомогу! І за те, що не боїтеся відкрити якісь моменти-секрети в приготуванні мастики, бо для "чайника" це все великий ребус  d30, де пояснення, здавалось би, елементарних речей є суттєвим поясненням. Я вам дуже дякую, що ви мені допомагаєте в цьому процесі.  :)
Бо чесно кажучи, трохи здивувало, що ви одна з багатьох котрі знаються на цій справі, дали мені відповідь. Я розумію чому ... Але хочу сказати, що людина, яка хоче щось зробити сама - ніколи не буде потенційним клієнтом на ту річ. І тому користі з таких людей нуль. Клієнт - він зразу клієнт, він не думає, що спробував би це зробити сам.
Вибачте, що відхилилася від теми і за прямоту.
Бо хотілось би, щоб в цій темці відписалася кожна майстриня і поділилася досвідом ...
 

Offline Романія

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3748
  • Поблагодарили: 183 раз
  • Репутація: +405/-0
  • В душі нірвана, а в попі - шило!
    • Торти на замовлення
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Веронічка - 7 років, Арсенчик - 2 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Романія
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #27 : 22 Липень 2012, 22:15:52 »
Цитувати
Жасмин: Бо чесно кажучи, трохи здивувало, що ви одна з багатьох котрі знаються на цій справі, дали мені відповідь. Я розумію чому ... Але хочу сказати, що людина, яка хоче щось зробити сама - ніколи не буде потенційним клієнтом на ту річ. І тому користі з таких людей нуль. Клієнт - він зразу клієнт, він не думає, що спробував би це зробити сам.
Вибачте, що відхилилася від теми і за прямоту.
Чисто випадково заглянула в цю темку. По мастиці мила мамуся вже все пояснила, мені додати нічого. А от щодо майстринь і порад, то тут, Жасмин, не всі такі погані, як Ви собі думаєте. Люди може просто зайняті і не заходять у цю темку. Якщо у Вас є питання, то Ви завжди можете звернутися до когось у приват (у мене таке час від часу буває), там у Вас більше шансів не залишитися непоміченою і отримати допомогу. Бажаю успіхів з тортиком! :)
Оригінальні ТОРТИ на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login] , тел. 095-312-00-18
Слайд-шоу на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Жасмин

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1593
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +306/-0
  • ВСЕ ТАК НЕ БУДЕ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #28 : 22 Липень 2012, 22:47:08 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Бажаю успіхів з тортиком! :)
Дякую. Як получиться, то покажу.  :) Але, мабуть, буду втретє перемішувати  d27
Цитувати
не всі такі погані, як Ви собі думаєте
Я так не думаю і не думала раніше. Просто бачила, що дівчата заходили в тему. Тому і подумала те, що написала.
Цитувати
звернутися до когось у приват
а щодо цього, то я подумала, що якщо висвітлювати це у темі, то це ще колись комусь пригодиться, хто буде такий знавець як я  d30. І зрештою, як мені було вибрати кому написати?  d112
 

Online setya

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 550
  • Поблагодарили: 124 раз
  • Репутація: +45/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимко, Денисик
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #29 : 23 Липень 2012, 10:08:54 »
Дівчата, підкадіть як краще зробити....хочу зробити чоловічків з мастики для торта...то їх треба наперед робити? Скільки вони сохнути мають, їх треба тримати в холодильнику чи як?
Не терплю, когда от меня чего-то ждут. У меня сразу же появляется желание сделать все наоборот.  
Ж.П.Сартр.
 

Offline лана лістат

  • люблю своїх хлопчиків
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3369
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +112/-0
  • Ангели є на землі і це мій Синуля)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маркус,5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Руслана-Катерина
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #30 : 23 Липень 2012, 11:57:37 »
хороша темка..для мене згодиться :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Aliska

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 174
  • Поблагодарили: 18 раз
  • Репутація: +23/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Леся
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #31 : 23 Липень 2012, 18:05:16 »
Цитувати
Перша спроба провалилася  , зараз пробую ще раз. Дуже хочу щоб у мене вийшло на цей раз.
А скажіть ще таке, будь ласка: замішувати потрібно доти поки не буде липнути до рук, щоб можна було розкатати? Чи воно в холодильнику застиває і потім стає готовим до розкачування? Бо я шось додаю-додаю цукрову пудру, а воно все липне і липне. Але є один нюанс - я цукор перемолола в комбайні і товийшла майже пудра. Чи це суттєво не впливає на процес замішування?
Я звичайно вибачаюся що може влізаю не туди де треба,але хочу вставити свої 5 копійок.
Пудра для мастики має бути найдрібнішого помолу.Коли я замішую мастику то вона у мене ще липне до рук,але я її витримую у холодильнику десь 1 годину.Пудру краще не докласти при замісі ніж перекласти.Витягнувши з холодильника мастику треба довго вимішувати щоб вона була еластичною,і якщо треба то підсипати пудру,а розтачую я мастику на крохмалі.
Цитувати
Дівчата, підкадіть як краще зробити....хочу зробити чоловічків з мастики для торта...то їх треба наперед робити? Скільки вони сохнути мають, їх треба тримати в холодильнику чи як?
Треба фігурки сушити на перед,в холодильник не потрібно ставити.просто у сухому місті.А скільки часу мають сохнути,то залежить яка у вас мастика.Є мастика спеціально для ліплення фігурок,то вона сохне скоро.
 

Offline Жасмин

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1593
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +306/-0
  • ВСЕ ТАК НЕ БУДЕ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #32 : 25 Липень 2012, 11:34:11 »
Цитувати
Я звичайно вибачаюся що може влізаю не туди де треба,але хочу вставити свої 5 копійок
Aliska, та ви що?  :) Вибачатися немає за що, а 5 копійок ми і просимо якраз вставляти. Дякую за поради.  :)
 

Offline Aliska

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 174
  • Поблагодарили: 18 раз
  • Репутація: +23/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Леся
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #33 : 25 Липень 2012, 13:19:14 »
Оксана!!!  Я теж помітила що тут не дуже "біжуть " допомогти порадою.Сама пару раз запиттувала дівчат про  дещо що мене цікавило,але ніхто не відповів.Тому і не виставляю своїх тортів тут щоб нічхто не бачив у мені конкупента.
 "На кожен товар є свій покупець" - я цього притримуюся.І підтримка інших мені дуже допомогла свого часу.Теж з першого разу у мене не виходила мастика.і я навіть кинула цю справу,але побачивши одного разу що моя знайома зробила мастичний тортик для своєї дитини,мене"жаба" задавила що я ,яка печу торти і пляцки все своє свідоме життя і не вмію замісити тієї мастики.Це для мене стало ідеєю фікс,і я це зробила.
Бажаю і вам успіху  у цій справі.