Автор Тема: Мастика і її різновиди  (Прочитано 27990 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Оленькаааа

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 13
  • Репутація: +5/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга Андрейчук
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #34 : 12 Грудень 2012, 23:33:22 »
 Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Мій перший тортик.
Мамі на День Народження!)
 

Offline oksa_mal

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 111
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +19/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Петрик Катя
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #35 : 04 Травень 2013, 17:34:53 »
скажіть а та мастика дуже солодка? їсти її реально?  d100, бо мені такі торти якісь штучні виглядають з тою мастикою, але красиві :flv
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Рідна

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 169
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +59/-0
    • Награды
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #36 : 04 Травень 2013, 18:03:42 »
Я робила з марципанової (мелений мигдаль+ цукор), шоколадної (шоколад +мед), молочної (згущене молоко + сухе молоко + цукрова пудра) і маршелевої (жувальний зефір + цукрова пудра) з них перші три дуже смачні, а от маршелева на смак мені найменше сподобалась.
 


Offline Natalo4ka-vit

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1680
  • Поблагодарили: 174 раз
  • Репутація: +231/-1
  • Самый большой подарок от БОГА - это наши дети!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віталік
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #37 : 04 Травень 2013, 18:57:55 »
Цитувати
Я робила з марципанової (мелений мигдаль+ цукор), шоколадної (шоколад +мед), молочної (згущене молоко + сухе молоко + цукрова пудра) і маршелевої (жувальний зефір + цукрова пудра) з них перші три дуже смачні, а от маршелева на смак мені найменше сподобалась.
повністю підтримую, правда я марципанової не робила. зараз перейшла на шоколадну.
Замуж надо выходить по-молодости, по-глупости, по большой любви или по залёту. Потому что повзрослеешь, поумнеешь и поймёшь, что идеальных людей нет, а не идеальный тебе не нужен.

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Рідна

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 169
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +59/-0
    • Награды
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #38 : 04 Травень 2013, 19:03:15 »
Мій чоловік був на одному ДН, то там був торт у вигляді книги, то каже що багато хто ту мастику не їв, навіть не пробували, зараз роблю з молочної мастики, то вона така добра, що мені було би шкода, якби її не їли  :(
 

Offline Natalo4ka-vit

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1680
  • Поблагодарили: 174 раз
  • Репутація: +231/-1
  • Самый большой подарок от БОГА - это наши дети!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віталік
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #39 : 04 Травень 2013, 19:09:51 »
я також не люблю твких тортів, бо під неї вирівнюють маслом, а я такого не люблю. я люблю сметанні, сирні креми  d112
Замуж надо выходить по-молодости, по-глупости, по большой любви или по залёту. Потому что повзрослеешь, поумнеешь и поймёшь, что идеальных людей нет, а не идеальный тебе не нужен.

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Ната1980

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 695
  • Поблагодарили: 218 раз
  • Репутація: +91/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: вже більший від мами)))
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #40 : 28 Травень 2013, 23:06:11 »
Привіт! Щойно переглянула відео про приготування молочної мастики. Мене цікавить, скільки тої мастики треба на один торт? У яких пропорціях те все робити?
 

Offline Muwka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1769
  • Поблагодарили: 126 раз
  • Репутація: +114/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Мариночка
  • Ваше справжнє ім’я: Марина
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #41 : 29 Травень 2013, 11:08:18 »
дівчата, привезла сестричка мені такі плунжери але з іншими фігурками, але я не знаю як ними користуватись. просвітіть мене будьласка про особливості роботи з ними
 
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Кому-то – любимая… Кому-то – дочь… Кому-то – мама… Кому-то – кума… кому-то – сестра… Кому-то – подруга… а кому-то – и поперек горла..!!! Горжусь своїй универсальностю!!!
 

Offline Лянусик

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 2
  • Репутація: +0/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максим
  • Ваше справжнє ім’я: Роксолана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #42 : 29 Травень 2013, 13:22:06 »
Яка найсмачніша мастика? Чи можна її давати дітям?

Які ви можете порадти натуральні барвники?
 

Offline Наталя090488

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 14
  • Репутація: +0/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #43 : 19 Липень 2013, 10:00:07 »
Дівчата підкажіть де можна у Франківську купити інструманти для роботи з мастикою?
 

Offline Ksjuha

  • мій тел. 099 50 40 501
  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 308
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +69/-0
    • HandMade by Ksjusha
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Тадей
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #44 : 19 Липень 2013, 10:28:55 »
можна купити на вул Островського 29, там магазин склад з кондитерським інвентарем, але там дорого. Я б радила купляти в інтернет магазинах
Мій творчий блог Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Anuri

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 118
  • Поблагодарили: 15 раз
  • Репутація: +30/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Святославчик-4 роки, Яночка -1 рік
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #45 : 22 Липень 2013, 18:15:37 »
Цитувати
можна купити на вул Островського 29, там магазин склад з кондитерським інвентарем, але там дорого. Я б радила купляти в інтернет магазинах
Може підкажете чи там є гелеві фарбники, а то немаю часу, щоб чекати замовлення з інтернеу!
099 335 1001
 

Offline мила мамуся

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 562
  • Поблагодарили: 73 раз
  • Репутація: +194/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Люба
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #46 : 22 Липень 2013, 20:40:25 »
так є
 

Offline Anuri

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 118
  • Поблагодарили: 15 раз
  • Репутація: +30/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Святославчик-4 роки, Яночка -1 рік
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #47 : 23 Липень 2013, 21:22:02 »
мила мамуся, дякую! :flv :flv :flv
Дівчата, хто працював з молочною мастикою? ДОПОМОЖІТЬ!!! d138  Щоб ліпити з неї фігурки треба ставити в ходильник чи можна відразу ліпити! І як ту мастику зберігати? (чи треба замотувати в плівку)
099 335 1001
 

Offline Ellenka

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 570
  • Репутація: +199/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Альбінка, Полінка
  • Ваше справжнє ім’я: Лєна
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #48 : 24 Липень 2013, 10:58:45 »
Ось знайшла на просторах інтернету таку замітку, яка мені дуже допомогла і відповіла на багато питань.
Переводила через гугл, але думаю, що все буде зрозуміло
Цитувати
Чому іноді через покриття з цукрової мастики, починає просвічувати основа торта?

Будь-які варіанти цукрової мастики, яку використовують для покриття торта, дуже чутливі до вологості, тому необхідно берегти торт, покритий цукровою мастикою від вологості.
По-перше, необхідно в якості основи використовувати сухі бісквіти, масляні торти або покупні бісквіти.
По-друге, не варто дуже старатися, просочуючи торт цукровим сиропом або лікером.
По-третє, торт, покритий цукровою мастикою, повинен зберігатися в щільно закритих герметичних коробках або поліетиленових пакетах.

Скільки часу може зберігатися торт, покритий цукровою мастикою?

Якщо торт вологий, тоді буде потрібно більше часу, щоб торт засох
Якщо торт дуже сухий, тоді є небезпека, що через два дні мастика, якою покритий торт, потріскається.
Також необхідно мати на увазі, що в сухому і жаркому кліматі термін зберігання торта, покритого мастикою менше, ніж в прохолодному і вологому кліматі.

Чому рветься цукрова мастика?

При розкачування цукрової мастики варто враховувати, що товщина її не повинна бути дуже тонкою. Досить розкачати мастику до товщини 2-3 мм.
Крім того, що під час покриття торта тонко розкатана мастика може порватися, під тонко розкатаної мастикою видно всі нерівності основи торта.

На якій основі розгортати цукровий мастику?

Існує кілька варіантом розкочування мастики.
1) цукровий мастику можна розгортати на стіл, посипати цукровою пудрою або крохмалем
2) цукровий мастику зручно розгортати між двох великих листів поліетилену, які змащені олією.

Перевага другого способу в тому, що для покриття торта не обов'язково відокремлювати мастику від поліетилену. Після того, як мастика розгорнута до товщини 2-3 мм, досить зняти верхній лист і перенести мастику на поліетилені на торт і тільки тоді, коли мастика вже покриває торт, відокремити поліетилен від мастики.

У мене при цьому методі не вийшла гладка поверхня мастики, тому що я використовувала тонкий поліетилен, який при розкачування з'їжджав і утворював складочки. Але мені сподобалася вийшла «структурована» поверхня мастики, тому я не стала брати поліетилен товстіший.

Думаю, поліетилен, який використовується для парників, дозволить отримати гладку поверхню, так як він досить щільний, щоб не утворювати складок при розкачування через нього мастики.

Як зробити, щоб цукрова мастика на торті блищала.

Щоб цукрова мастика на торті блищала, після того, як ви закінчили прикрашати торт, покрийте мастику розчином меду в горілці у співвідношенні 1:1.
Для цього візьміть м'яку пензлик і, змочуючи її в розчині, нанесіть на ваш твір медово-горілчаний розчин. Через кілька хвилин горілка випарується, і ваш тортик стане блискучим.

[color=red]Таблиця змішування кольорів[/color]

Як пофарбувати в чорний колір цукровий мастику

Пофарбувати цукровий мастику в чорний колір можна різними способами. Усі досвідчені тортоукрашательніци відзначають, що підібрати бажаний колір не завжди вдається швидко. Потрібен досвід і знання законів і правил змішування кольорів.

Хтось запитає, а навіщо чорна мастика, ну от, хоча б для того, щоб зробити таку божу корівку.

Перший спосіб забарвлення мастики в чорний колір

Змішати барвники наступних кольорів: червоний, синій і жовтий. Співвідношення залежить від відтінку, який ви бажаєте отримати:
Для нейтрального чорного: 1 частина червоного: 2 частини синього: 1 частина жовтого
Для чорного з зеленим відтінком: 1 частина червоного: 1 частина синього: 2 частини жовтого
Для чорного з фіолетовим відтінком: 1 частина червоного: 1 частина синього: трохи жовтого
Для чорного з червоним відтінком: 2 частини червоного: 1 частина синього: 1 частина жовтого

Я робила так: розвела сухі барвники окремо кожен колір у краплі води. Потім, взявши за основу той барвник, якого повинно бути більше, додавала до нього інші кольори. Отримала рідкий барвник чорного кольору, який при вмішуванням в мастику дав насичений сірий колір. При збільшенні кількості барвника колір ставав темніше, в результаті я отримала чорний з фіолетовим відтінком. Мене влаштував варіант цього чорного з фіолетовою нотою.

Чистого нейтрального чорного я не отримала. Думаю, це тому, що червоний у мене був не червоний, а малиновий, тому як, поки мені не вдалося знайти барвник, який дає справжній червоний колір. Барвник Е122-це малиновий або фуксія, але ніяк не червоний, хоча його і називають червоний.

Другий спосіб отримання мастики чорного кольору
Можна підфарбувати мастику в коричневий колір цукрових паленкою або зробити шоколадну мастику, а потім додати в неї синій барвник.

Третій спосіб фарбування цукрової мастики в чорний колір

Берете чорний барвник і фарбуєте мастику в чорний колір

Як зберігати мастику і скільки?

Будь-яку цукровий мастику можна зберігати кілька днів, до тижня, в добре закритих поліетиленових пакетах або пластмасових контейнерах.

Псуватися в цукровій мастиці нема чому, важливо просто захистити мастику від повітря, щоб вона не засихала і від вологи, щоб мастика НЕ ​​розмокає.

Кілька порад при роботі з мастикою з "Маршмеллоу"
1. При покупці цукерок їх назва не обов'язково має бути "Marshmallows". Достатньо, щоб у назві було поєднання ".. mallows .." або ".. mallow ..".
Наприклад, "Chamallows", "Frutmallows", "Mallow-Mix", "Mini Mallows", "Banana Mallows" і т.п.
У Росії маршмеллоу випускає компанія Нестле - "Бон Парі, тутті-фрутті суфле" і "Бон Парі, суфле".
2. Цукрова пудра для мастики повинна бути дуже дрібного помелу. Якщо в ній попадуться кристали цукру, то при розкачування пласт буде рватися.
Залежно від сорту цукерок цукрової пудри може знадобитися набагато більше, ніж вказано в рецепті, тому їй потрібно запастися заздалегідь у великих обсягах.
Якщо при замісі мастика довго залишається липкою, то потрібно вмішувати і вмішувати пудру, поки не вийде потрібна консистенція.
3. Покриття з мастики НІ В ЯКОМУ РАЗІ нелья наносити на вологу основу - на просочені коржі, на сметанний крем і т.п. Мастика від попадання вологи швидко розчиняється.
Тому між мастикою і тортом повинен знаходитися "буферний шар". Це може бути марципан або тонкий шар масляного крему.
Якщо використовується масляний крем, то перед нанесенням мастики необхідно, щоб торт постояв у холодильнику до затвердіння крему.
4. Для склеювання різних частин фігурок з мастики або для приклеювання прикрас на покриття з мастики, місце склеювання потрібно злегка зволожити водою.
5. При довгому знаходженні на повітрі мастика висихає.
Деякі фігурки, наприклад, квіти, чашки-ложки-тарілки, столи-стільці, краще робити заздалегідь і дати їм добре висохнути.
6. Фігурки з маршмеллоу можна прикрашати зверху харчовими барвниками.
7. Якщо мастика охолола і стала погано розкочуватися, то її можна трохи підігріти в мікрохвильовці або гарячій духовці і вона знову стане пластичною.
8. Зберігати недовикористаних мастику можна в холодильнику (1-2 тижні) або в морозильнику (1-2 місяці), попередньо загорнувши її в п / е плівку.
9. Готові висушені фігурки з мастики потрібно зберігати в щільно закритій коробці в сухому місці. Зберігаються такі фігурки кілька місяців.

Якщо пласт мастики, яким покривали торт, порвався

А всі ці шви, заплатки легко можна прибрати за допомогою широкої кисті, яку вмочати в воду і "штукатурили" до ідеально поверхні, виглажівая мастику і закладаючи шви і недоліки. А там, де попадається бульбашка повітря під мастикою (ось я бачу, що в тебе є там пухирці), можна просто проколоти голочкою і рукою загладити це місце.

який крем краще використовувати під покриття

Торт краще вирівнювати:
- Масляним кремом
- Вареним згущеним молоком
- Ганашем
- Марципанової масою

У перших трьох випадках торт треба прибрати на холод, щоб його поверхня застигла.

на якому етапі в мастику додають масло?
я додавала масло, коли відправляла мастику в мікрохвильовку.

як прибрати сліди сах.пудри і крохмала з готових фігурок?
polinad2007 писал (а):

Коли ми робимо квіточки, на них залишаються сліди цукрової пудри і щоб позбутися від цих слідів, потрібно протягом декількох СЕКУНД провести квітка над парою (киплячого чайника або каструльки з киплячою водою) Лише не перестарайтеся, інакше квіти попливуть. Робити це треба з добре висушених квітів.


Тата_Jez писал (а):
Поліна, а я сліди сах.пудри, крохмала і т.д. прибираю вже пензликом, коли покриваю квіти розчином для блиску


як замішувати мастику з маршмеллоу:
Мастика повинна стати однорідною, щільною, що не пористої, що не липкою, пластичної. Якщо під час роботи мастика стає занадто пружною і жорсткою, її треба трохи нагріти в мікро, пом'яти руками або якщо перегрілася, ще в пудрі помісити і працювати далі. Якщо мастика початку кришитися, можна додати трохи води або лим. соку і замісити ще раз.

Трохи про сам замісі. Багато читала порад, як робити мастику з маршмаллоу. Я категорично проти повної розтоплення мармишек і розмішування їх до однорідної маси. Я їх нагріваю, чекаю коли набухнуть і відразу висипаю в сах. пудру і замішую. Якщо їх перегріти, мастика буде крупинками і кришитися. І ще один момент, коли мармишкі сильно нагріті (розтоплений фактично) при додаванні сах. пудри вона (пудра) починає збиратися грудками оч. щільними і ці грудки потім заважають у роботі ...

як покрити рівно торт мастикою
Складок на боках не буде, якщо розкачати мастику з великим запасом і коли почнеш покривати, мастика під своєю вагою добре розтягнеться і ляже рівно. Тільки крем для вирівнювання під мастикою повинен бути оч. добре застиглим, щоб під час покриття не з'явились вм'ятини.
я коли покриваю мастикою торт, у мене в запасі по всьому колу мінімум см 10-15. Ось тоді у неї вагу є і вона може відтягнутися. Розгладжую спочатку на столі весь цей запас, щоб ліг без складок а потім вже і боки торта легко вигладжуються. А потім просто ножем для піци рівно всі відрізаю по колу, залишаючи про запас 0,5 см (а то мастика може підвестися). Ось весь секрет.
А товщі 3мм, думаю, не варто робити. Це нормально.
Думаю комусь згодиться :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Ellenka

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 570
  • Репутація: +199/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Альбінка, Полінка
  • Ваше справжнє ім’я: Лєна
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #49 : 24 Липень 2013, 11:18:50 »
Цитувати
Дівчата, хто працював з молочною мастикою? ДОПОМОЖІТЬ!!!   Щоб ліпити з неї фігурки треба ставити в ходильник чи можна відразу ліпити!

Я ставила в холодильник на дозрівання, вона тоді пластичніша стає
Цитувати
І як ту мастику зберігати? (чи треба замотувати в плівку)
в плівку обов*язково, бо висохне. В мене зараз в холодильнику лежить 3 тиждень, поставила в мікрохвильовку на пару сек і спробувала ліпити - вроді ліпиться. Ще лежить в морозилці, то також зараз достану, бо потрібно вже готуватися до  дн доці, а там спец заказ двухярусний торт з вінксами d27
 
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline сонясоня

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1227
  • Поблагодарили: 202 раз
  • Репутація: +364/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Софія
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #50 : 24 Липень 2013, 13:53:55 »
Ellenka,дякую за корисну інформацію.Вам плюсик в репутацію.(віршами вже пишу d27)
...То якщо я правильно зрозуміла,коли потрібна мастика різних кольорів,то можна замісити нейтрального кольору,а тоді вже ділити і додавати барвники(бо я так і робила)?...чи краще відразу?...окремо місити?