Автор Тема: Мастика і її різновиди  (Прочитано 27991 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline idianka

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 333
  • Поблагодарили: 244 раз
  • Репутація: +187/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Святослав - 19, Владислав - 16
  • Ваше справжнє ім’я: Діана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #68 : 30 Серпень 2013, 18:27:56 »
Горілкою або просто водою  :)
 

Offline arcobaleno

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1682
  • Поблагодарили: 119 раз
  • Репутація: +146/-5
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 4 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #69 : 31 Серпень 2013, 09:10:32 »
дякую
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]






Для того щоб побачити посилання: Register or Login]





Побудь, мій Боже, отут, зі мною, У цьому полі, у розпал бою. Серед руїни і серед краху Не дай пізнати глибини страху.
 

Offline arcobaleno

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1682
  • Поблагодарили: 119 раз
  • Репутація: +146/-5
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 4 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #70 : 31 Серпень 2013, 09:10:57 »
а від води мастика не порозлазиться?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]






Для того щоб побачити посилання: Register or Login]





Побудь, мій Боже, отут, зі мною, У цьому полі, у розпал бою. Серед руїни і серед краху Не дай пізнати глибини страху.
 


Offline idianka

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 333
  • Поблагодарили: 244 раз
  • Репутація: +187/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Святослав - 19, Владислав - 16
  • Ваше справжнє ім’я: Діана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #71 : 31 Серпень 2013, 13:21:37 »
Взагалі-то не порозлазиться, хіба як буде багато води. Трошки змастити.
 

Offline idianka

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 333
  • Поблагодарили: 244 раз
  • Репутація: +187/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Святослав - 19, Владислав - 16
  • Ваше справжнє ім’я: Діана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #72 : 02 Вересень 2013, 11:22:47 »
Дівчатка, в нас в Франківську є друк вафельних картинок?
 

Offline лана лістат

  • люблю своїх хлопчиків
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3369
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +112/-0
  • Ангели є на землі і це мій Синуля)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маркус,5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Руслана-Катерина
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #73 : 02 Вересень 2013, 14:07:16 »
щодо Франківська незнаю - знаю що з Львова можна зробити замовлення.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline лана лістат

  • люблю своїх хлопчиків
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3369
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +112/-0
  • Ангели є на землі і це мій Синуля)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маркус,5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Руслана-Катерина
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #74 : 02 Вересень 2013, 14:10:18 »
дівчата - миска склянна могла ше тріснути через те що плотно стояла на "бані"...в мене таке було - багато разув на водяній бані робила шоколад...а тут топила шоколад для фондану у склянній мисці і поставила малу каструльку - щоб швидше..пройшло кілька хвилин і я почула тріск - моя улюблена мисочка тріснула на друзки..отак от... :(
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline лана лістат

  • люблю своїх хлопчиків
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3369
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +112/-0
  • Ангели є на землі і це мій Синуля)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маркус,5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Руслана-Катерина
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #75 : 02 Вересень 2013, 14:15:29 »
КОНДИТЕРСЬКА мастика з МАСИ МАРШМЕЛЛОУ("ТУЧКИ-штучки")
При нагріванні маса маршмеллоу,або жувальний зефір,як її ще називають, як і належить застиглому желе, розріджується, перетворюючись на густу, в'язку і дуже липку масу. Цією властивістю маршмеллоу користуються для приготування з неї кондитерської мастики, яку застосовують для покриття та прикраси тортів, ліплення різних їстівних фігурок.

Тут є два варіанти:
- Або приготувати масу маршмеллоу самостійно, що дуже просто; самостійно приготований маршмеллоу буде набагато якісніше за складом, ніж магазинний;
- Або використовувати для виготовлення мастики готові куплені цукерки типу"ТУЧКИ_ШТУЧКИ"

Для приготування з цукерок маршмеллоу кондитерської мастики, цукерки коротко підігрівають на водяній бані або в мікрохвильовій печі. При підігріві до цукерок додається дуже невелика кількість рідини (вода або розчин лимонної кислоти, або молоко). Для одержання гарної пластичності майбутньої кондитерської мастики, уникнення її крихкості і зниження її зайвої липкості при підігріві дуже бажано додати і невелика кількість вершкового масла.

Підігріта липка суміш ретельно перемішується ложкою з поступовим додаванням порціями цукрової пудри. Після кожного додавання пудри суміш розмішується до однорідності, потім додається наступна порція пудри.
Для більшої пластичності мастики бажано додавати в неї не просто цукрову пудру, а суміш пудри з крохмалем у співвідношенні від 1 частини пудри до 1 частини крохмалю до співвідношення 3 частини пудри до 1 частини крохмалю - це на смак. Чим менше крохмалю - тим солодший смак і гірше механічні властивості одержуваної мастики. Втім, навіть при суміші 1:1 смак мастики змінюється незначно, вона навіть стає дещо менш нудотно і більш приємною на смак (але, як кажуть, "на смак, на колір товаришів немає" - співвідношення вибирайте самі). Головне, складену в обраному співвідношенні і добре розмішати суміш пудри і крохмалю не забути додатково просіяти крізь сито.

Добавка в цукрову пудру крохмалю робить приготування кондитерської мастики більш простим і дозволяє добитися набагато кращих механічних властивостей мастики, уникнути двох можливих недоліків готової мастики - або зайвої липкості, або зайвої жорсткості і крихкості. І той, і інший недоліки роблять використання мастики для прикрас або вкрай складним. Мастика правильної консистенції без труднощів розкочується качалкою навіть в дуже тонкий пласт і при цьому до качалки не липне.
Під час перемішування ложкою в поки ще рідкувату масу можна додати бажаний харчовий барвник для отримання кольорової мастики потрібного кольору. Якщо додати барвник у занадто густу масу, якою вона стане потім, доведеться дуже довго все розминати для рівномірного розподілу барвника.
Коли змішується з пудрою маса стає дуже в'язкою для перемішування її ложкою, переходять до перемішування руками. Для цього липку масу, яка миттєво прилипає до рук, викладають на насипану не дуже товстим шаром на поверхню (стіл, дошки, мармурової плити) цукрову пудру (краще, суміш пудри і крохмалю) і починають масу в пудрі обвалювати і розминати, поступово підсипаючи на стіл нові досить рясні порції пудри, що перешкоджають прилипанню маси до столу.
Хвилин через 10 після місіння маса стає пластичною, все менш прилипає до рук. Коли досягнута зручна для ліплення пластичність пластиліну, слід зупинитися, тому що зайва добавка пудри до маси зробить її твердою і крихкою, незручною в розкачування в тонкі пласти для покриттів і в ліпленні прикрас.

Наша кондитерська мастика готова. Обгортають її плівкою і поміщаємо для зберігання в холодильник (навіть до 2-3 місяців) - до пори, коли зберемося використовувати її для прикрас.

Перед виготовленням прикрас масу з холодильника витягти і дати 2-3 години «відлежатися» до досягнення нею кімнатної температури.

Потім злегка змазаними вершковим маслом руками розім'яти на посипаному цукровою пудрою столі до пластичності, у міру потреби ще додати пудру, і ліпити з розім'ятої пластичної мастики прикраси.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline лана лістат

  • люблю своїх хлопчиків
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3369
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +112/-0
  • Ангели є на землі і це мій Синуля)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маркус,5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Руслана-Катерина
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #76 : 02 Вересень 2013, 14:26:09 »
Шоколадна цукрова паста:
Вам потрібно:

500 г високоякісного шоколаду
150 мл глюкозного сиропу
50 мл цукрового сиропу

Нарізати шоколад і розтопити на водяній бані, постійно помішуючи.

змішатиглюкозний і цукрові сиропи в мисці і поставити в каструлю з гарячою водою ( водяну баню).Розтерти ще теплу суміш і додати шоколад.перемішувати дерев"яною! ложкою. накрити і зберігати добу при кімнатній температурі.через добу можна використовувати. не можна цю пасту  заморожувати - може розслоїтися.перед використанням легко вимісити і приступати до роботи.у рівних частинах змішати шоколадну і цукрові пасти на робочій поверхні посипаній пудрою...розтачувати рекомендую між двома полосками харчової плівки ледь змазаної олією..

Вихід: 1,5 кг

П.С. Для приготування цукрового сиропу змішати 6 ст. л. цукру-піску с 5 ст. л. води, довестие до кипіння і кипятити 3 хв. Охолодитие до кімнатної температури. зберігати при кімнатній температурі в герметично закритій склянній посуді.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline лана лістат

  • люблю своїх хлопчиків
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3369
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +112/-0
  • Ангели є на землі і це мій Синуля)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маркус,5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Руслана-Катерина
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #77 : 02 Вересень 2013, 14:27:19 »
глюкозний сироп можна купити :hi
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline idianka

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 333
  • Поблагодарили: 244 раз
  • Репутація: +187/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Святослав - 19, Владислав - 16
  • Ваше справжнє ім’я: Діана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #78 : 02 Вересень 2013, 15:19:31 »
лана лістат,
дякую. За Львів я теж знаю, треба просто тільки одну картинку і швидко )) Але вже вирішила це питання :)
А мастику використовую шоколадно-мармишкову, щось найбільше з нею здружилась.
 

Offline nakladjuk

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 263
  • Поблагодарили: 19 раз
  • Репутація: +121/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 8 рочків, Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #79 : 02 Вересень 2013, 20:15:12 »
idianka, ти знайшла де в Франківську роздрукувати вафельну картинку? Яка ціна?
 

Offline лана лістат

  • люблю своїх хлопчиків
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3369
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +112/-0
  • Ангели є на землі і це мій Синуля)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маркус,5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Руслана-Катерина
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #80 : 02 Вересень 2013, 21:03:38 »
Цитувати
дякую. За Львів я теж знаю, треба просто тільки одну картинку і швидко )) Але вже вирішила це питання посмішка
А мастику використовую шоколадно-мармишкову, щось найбільше з нею здружилась.
поділіться з нами де у Франківську ви знайшли друк вафельних картинок і яка ціна? а ще рецептиком шоко-мармишкової мастики ;)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline idianka

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 333
  • Поблагодарили: 244 раз
  • Репутація: +187/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Святослав - 19, Владислав - 16
  • Ваше справжнє ім’я: Діана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #81 : 02 Вересень 2013, 21:09:33 »
Знайти-то я знайшла, але не знаю чи пані буде ще комусь друкувати, бо як вона сказала, що на цьому бізнес не робить.  Уляну Коцабу знаєте? Вона є в Однокласниках, я в неї спитала, вона була добра і не відмовила. За що я дуже вдячна. Ціна 30 грн. за лист А4.
Рецепт мастики якось напишу  :)
 

Offline лана лістат

  • люблю своїх хлопчиків
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3369
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +112/-0
  • Ангели є на землі і це мій Синуля)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маркус,5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Руслана-Катерина
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #82 : 02 Вересень 2013, 21:18:52 »
роботи Коцаби напевно всі наші кодитери знають - супер, що вона згодилася z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline idianka

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 333
  • Поблагодарили: 244 раз
  • Репутація: +187/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Святослав - 19, Владислав - 16
  • Ваше справжнє ім’я: Діана
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #83 : 03 Вересень 2013, 12:20:21 »
Шоколадно-мармишкова мастика

100 г шоколаду розтопити з 1 ст.л. молока та 1 ч.л. масла, розмішати. Додати 100 г маршмелоу (жувальний зефір), підігріти, щоб збільшились . Додати 0.5 скл. пудри, добре вимісити. Пудру додавати по трохи, до потрібної консистенції, вимішувати до однорідності. Як ще не густе, але вже не липне до рук, замотати в плівку і покласти в холодильник на ніч.

Шоколад не завжди використовую дорогий, часто беру кондитерську глазур на вагу в вигляді крапельок - теж добре виходить. Мармишок деколи беру трохи більше, приблизно на 100 г шоколаду до 150 г зефірчиків. В холодильник не кладу, лишаю відпочити на столі в торбинці до потрібної консистенції.
 

Offline natasud

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 149
  • Поблагодарили: 240 раз
  • Репутація: +58/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: міша, євгенія ,марічка
  • Ваше справжнє ім’я: наталя
Re: Мастика і її різновиди
« Reply #84 : 17 Грудень 2013, 21:15:57 »
дуже цікаві і корисні рецепти