Автор Тема: Рецепти Паски  (Прочитано 53531 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Adelita

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3734
  • Поблагодарили: 49 раз
  • Репутація: +226/-0
  • Тримаю на ручках свій скарб)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Денис
  • Ваше справжнє ім’я: Наталія
Re: Рецепти Паски.
« Reply #34 : 10 Квітень 2011, 18:46:57 »
Паска

я напишу рецепт паски моєї бабусі. за цим рецептом вона і пече колач.

готуємо опару: пів літри молока,
3 білка+ 2 жовтка, збити гарно.
Пів пачки дріждів хлібопекарських розвести 1 стаканом води в стаканчику. при темп 25-30 град. на 30хв в тепле місце.
Зливаю докупи. Трохи додаю маргарину (десь пів пачки),+ мука.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Milena

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 165
  • Репутація: +5/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софія , Назарчик
  • Ваше справжнє ім’я: Олена
Re: Рецепти Паски.
« Reply #35 : 10 Квітень 2011, 23:42:55 »
Цитувати
Пів пачки дріждів хлібопекарських
це сухих?
Цитувати
+ мука.
скільки?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Adelita

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3734
  • Поблагодарили: 49 раз
  • Репутація: +226/-0
  • Тримаю на ручках свій скарб)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Денис
  • Ваше справжнє ім’я: Наталія
Re: Рецепти Паски.
« Reply #36 : 11 Квітень 2011, 00:18:51 »
ні не сухих))) звичайних дріждів.
а муки на око)  я точно не скажу-вибачайте, бабуся мені секрету того не сказала)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline Milena

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 165
  • Репутація: +5/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софія , Назарчик
  • Ваше справжнє ім’я: Олена
Re: Рецепти Паски.
« Reply #37 : 11 Квітень 2011, 18:30:27 »
Цитувати
на око
можна передати. Вчора спробувала пекти пампушки, то вони в мене вийшли твердуваті d100 d104 (не дуже пухкі). Не знаю, в чому може бути причина. Адже давала все по рецепту
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Adelita

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3734
  • Поблагодарили: 49 раз
  • Репутація: +226/-0
  • Тримаю на ручках свій скарб)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Денис
  • Ваше справжнє ім’я: Наталія
Re: Рецепти Паски.
« Reply #38 : 11 Квітень 2011, 19:48:58 »
а в мене на сухих дріждях тісто не хоче рости) от і пойми в чому прична) робила по різних способах))) а з нормальними дріждями якось мені легше було працювати)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Milena

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 165
  • Репутація: +5/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софія , Назарчик
  • Ваше справжнє ім’я: Олена
Re: Рецепти Паски.
« Reply #39 : 11 Квітень 2011, 21:35:54 »
а якїх правильно вибирати? я ніколи їх не купувала...
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Adelita

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3734
  • Поблагодарили: 49 раз
  • Репутація: +226/-0
  • Тримаю на ручках свій скарб)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Денис
  • Ваше справжнє ім’я: Наталія
Re: Рецепти Паски.
« Reply #40 : 11 Квітень 2011, 21:39:25 »
а я не знаю. я дріжді купляла в Лівії. там тільки сухі в продажі. і там готувала. а тут не купляла. в мене дома мама так наготує, що не встигаємо все зїсти)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Milena

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 165
  • Репутація: +5/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софія , Назарчик
  • Ваше справжнє ім’я: Олена
Re: Рецепти Паски.
« Reply #41 : 11 Квітень 2011, 21:40:54 »
щось не зрозуміла, ак в рецепті ти  ж пишеш, що даєш звич. дріжжі?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Adelita

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3734
  • Поблагодарили: 49 раз
  • Репутація: +226/-0
  • Тримаю на ручках свій скарб)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Денис
  • Ваше справжнє ім’я: Наталія
Re: Рецепти Паски.
« Reply #42 : 11 Квітень 2011, 21:42:06 »
це я не до паски писала) d112
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Online Маша86

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2843
  • Поблагодарили: 719 раз
  • Репутація: +874/-1
  • Моя сім"я- моє ЩАСТЯ!!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вадимчик - Павлик
  • Ваше справжнє ім’я: Маша
Re: Рецепти Паски.
« Reply #43 : 20 Квітень 2011, 20:22:59 »
Паска

Дівчата, сестра сьогодні дала рецепт паски.вчора пекла- супер!
смачна така, тісто ніжне, солодка, ну така як має бути.
СКЛАД (на 2 невеликих паски): ОПАРА+ТІСТО

1. ОПАРА 2 / 3 склянки молока (~ 170г), 1 чайна ложка цукру, 30 ~ 35г сирих дріжджів, 1 / 3 склянки борошна (~ 50г)

2. ТІСТО 3 ~ 4 жовтки (60 ~ 80г), 2 ~ 2 +1 / 3 склянки борошна (320 ~ 370г), 2/3 склянки цукру (170 г), 1 / 3 ч ложки солі, 3 ~ 4 ст ложки (60 ~ 80 г) рослинного або розтопленого вершкового масла, при бажанні1 / 4 склянки родзинок або дрібно порізаної кураги,  ванілін.

Опара
У теплу воду або молоко покласти 1 ч ложку цукру і дріжджі розчинити.
Підмішати 1 / 3 склянки борошна (~ 50г).Поставити в тепле місце до утворення пишної піни.
Тісто
Яєчні жовтки розтерти з цукром, сіллю і ваніліном до білого кольору.Влити масло і збити до однорідної рідкуватої масси.В масляно-яєчну суміш покласти опару, розмішати; повинно вийти досить рідке тісто - за консистенцією приблизно як на млинці.Всипати 1,5 склянки просіяного борошна (240г), перемішати.Тісто має бути м'яким, липким і добре мішатись ложкю.Всипати ще 0,5 склянки борошна (80г) і замісити м'яке не липке тісто, ПРИ НЕОБХІДНОСТІ додатково досипаючи муку.Тісто викласти на стіл, посипаний борошном, і місити не менше 10 хвилин - поки тісто не почне видавати "пищащі " звуки.

Сформувати кулю і накрити її зверху плівкою, щоб  не покрилася засохлою коркою.Поставте в тепле місце до збільшення як мінімум в 2 рази.
У тісто покласти родзинки та цукати. Якщо родзинки і цукати перед введенням в тісто додатково замочувати, то від цієї зайвої вологи тісто стане рідше. Тому при введенні вологих наповнювачів потрібно додати в тісто ще борошна - до 1 / 3 склянки (підсипати муку поступово, щоб не було надлишку).
Тісто промісити і викласти у форму, заповнивши її на 1 / 3 або 1 / 2 висоти - чим менше тіста в формі, тим пишніше буде паска. Форму заздалегідь змастити маслом і обсипати борошном або меленими сухарями (якщо форма з антипригарним покриттям, то її можна не змащувати). На дно форми бажано покласти кружок паперу для випічки.Форму з тістом поставити в тепле місце, знову накривши зверху плівкою.
Коли тісто займе всю форму, поставити в розігріту до T = 180 ° С духовку.
Випікати до готовності. Якщо верх почне дуже швидко зарумянюватися, затягнути фольгою.
Через 15 ~ 20 хвилин після початку випікання (в залежності від розміру форми) температуру можна зменшити до 160 ° С.
Готову паску обсипати цукровою пудрою чи облити цукровою глазур'ю.

 d77


Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
СП Іспанських брендів
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Залишки з СП Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Milena

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 165
  • Репутація: +5/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софія , Назарчик
  • Ваше справжнє ім’я: Олена
Re: Рецепти Паски.
« Reply #44 : 21 Квітень 2011, 16:25:07 »
Паска

Маша86, гарно розписала.
Я теж на днях пекла для проби паску - дівчата, я такої смачної ще ніколи не їла!!! d41 СПРОБУЙТЕ !!!  d142НЕ ПОШКОДУЄТЕ!
Ось рецепт: 1 кг муки, 500 мл рідини (400 мл молока + 100мл сироватки), 5 жовтків і 3 цілі яйця, 250 г цукру, 200 г масла вершкового, 1 чарочка настоянки шафрану (я брала коньяк), 60 г дріжжів, 1-2 пакетики ванільного цукру, 2 скл. родзинок (я брала 1ст. родзинок+ 1 ст. цукатів), цедра 1 лимону та 2-х апельсинів.
це була просто бомба.... z4 z4 z4
технологія випікання, така ж як розписала Маша

РЕКОМЕНДУЮ!!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Natalo4ka-vit

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1692
  • Поблагодарили: 235 раз
  • Репутація: +240/-1
  • Самый большой подарок от БОГА - это наши дети!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віталік
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Рецепти Паски.
« Reply #45 : 21 Квітень 2011, 16:46:12 »
ось і моя Паска 2011р.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
фото неякісне, бо я спішила, паска ще гаряча.
Замуж надо выходить по-молодости, по-глупости, по большой любви или по залёту. Потому что повзрослеешь, поумнеешь и поймёшь, что идеальных людей нет, а не идеальный тебе не нужен.

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline snv512

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 638
  • Поблагодарили: 38 раз
  • Репутація: +128/-2
  • Щаслива жінка, дружина, мама!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Поліна Злата Ярема
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Рецепти Паски.
« Reply #46 : 21 Квітень 2011, 19:23:33 »
Панеттоне або міланський різдвяний пиріг

А я знайшла якось в інтернеті один рецептик, свекруха таке нам завжди з Іспанії висилає, смакота...ммм Якось раніше пекла, правда не зовсім вдалась, але сьогодні ніби получилась. Називається це добро панеттоне, або міланський різдвяний пиріг d104 :) Кому цікаво ось рецептик.

Ингредиенты:  
    * 3 ст.муки(стакан 200 гр.)
    * 3 яйца
    * 100 мл.молока
    * 60 гр.сливочного масла
    * 1 пакетик сух.дрожжей
    * 1 апельсин
    * 1 лимон
    * 100-150 гр.разноцветных цукатов(можно заменить на сухофрукты)
    * 4 ст.л.сахара+1 ст.л.сахара для опары

   
 * Способ приготовления
   1. Натереть с апельсина и лимона цедру и выдавить сок.
   2. Смешать цедру,сок и цукаты.Оставить на 20-30 мин.
   3. Сухие дрожжи +1 ст.ложка сахара+3 ст.л.теплой воды смешать и поставить на 10 мин. в теплое место.
   4. Яйца взбить с 4 ст.л.сахара.
   5. Растереть 1 ст.муки с размягченным маслом,добавить туда сок с цукатами,взбитые яйца и теплое молоко.
   6. Добавить оставшуюся муку,вымесить деревянной ложкой.
   7. Тесто получается как густая сметана.
   8. Выложить в форму и дать подойти 20 мин.
   9. Выпекать при температуре 200 гр. примерно 30-40 мин.Проверить на готовность деревянной шпажкой.
  10. Украсить растопленным шоколадом или посапать сахарной пудрой.
  11. Приятного аппетита!
Страх видит преграды, вера-возможности...
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline snv512

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 638
  • Поблагодарили: 38 раз
  • Репутація: +128/-2
  • Щаслива жінка, дружина, мама!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Поліна Злата Ярема
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Рецепти Паски.
« Reply #47 : 21 Квітень 2011, 19:24:32 »
Коли спечеться сфоткаю, правда щось пприкрасити не маю чим... :(
Страх видит преграды, вера-возможности...
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline ice-cream

  • все буде добре)
  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 461
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +86/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Інна
Re: Рецепти Паски.
« Reply #48 : 21 Квітень 2011, 20:40:28 »
Справжній рецепт панатона

( Вибачайте, що не переклала, але думаю, може хтось спішить спекти)
Раскрошить 25 г свежих хлебопекарных дрожжей в мисочке и замешать в них деревянной ложкой до полной равномерности полстакана теплой воды. Отмерить 700 г муки. Пятую часть этого количества всыпать в болтушку с дрожжами, перемешать, прикрыть полотенцем и оставить подниматься примерно на полчаса. Слегка взбить одно целое яйцо, еще три желтка и полстакана теплого молока, всыпать 200 г сахара и чайную ложку соли. Если хочется добавить несколько капель ванильной эссенции (или пакетик ванильного сахара) либо щепотку-другую тонко размолотого кардамона — самое время это сделать. Перемешать, соединить с поднявшейся опарой, а потом постепенно замешать туда ложкой почти всю муку, оставив только чуть-чуть — для подсыпки в последний момент. Теперь переложить тесто на посыпанную мукой доску, хорошо вымесить и оставить подходить в глубокой миске, накрытой полотенцем, в теплом месте на два часа.

Когда тесто удвоится в объеме, нарубить 200 г масла маленькими кубиками, слегка припудрить их мукой, разбросать по поверхности теста, вдавить внутрь кулаком и оставить в тепле еще на час. Тем временем размочить полчашки темного мелкого изюма в теплой воде (подержав там полчаса, скажем), затем хорошо отжать, смешать с мелконарубленными разноцветными цукатами (по маленькой горсточке апельсиновых корок, сушеной дыни, вишен, седро и что там еще найдется в отделе сухофруктов), дроблеными ядрами подсушенного миндаля, тоже слегка присыпать всю эту смесь мукой.

Вернуть тесто на доску и замесить снова, равномерно перемешивая с подтаявшими кусочками масла, изюмом и цукатами. Переложить в форму (заполнив ее не больше, чем наполовину), крестообразно надсечь сверху острым ножом и оставить подниматься в третий раз — опять на два часа.

Последний штрих — смазать верхушку смесью молока с желтком. Впрочем, тут можно пойти на одну широко известную традиционную итальянскую хитрость: срезать и отогнуть по сторонам треугольные лепестки, получившиеся после этой крестообразной надсечки, смазать получившуюся верхушку и сложить лепестки обратно. Тогда в процессе выпечки у панеттоне образуется особенно пышная и румяная «корона».
И вот только теперь поставить панеттоне в холодную печь и включить ее сначала на самый малый нагрев (буквально градусов до 60), минут через 10 увеличить температуру до 220. Выпекать примерно в течение часа, пробуя степень готовности деревянной лучинкой.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Ірчик з Франківська

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3951
  • Поблагодарили: 34 раз
  • Репутація: +459/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Валерія, 10 років, Денис 7 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Рецепти Паски.
« Reply #49 : 22 Квітень 2011, 10:29:18 »
Вчора і я пекла паску, потім похвалюся
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline lyudmylka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2736
  • Поблагодарили: 117 раз
  • Репутація: +434/-0
  • Мрійте і мрії обов'язково здійсняться!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вікуська, Януська і Софійка
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Рецепти Паски.
« Reply #50 : 22 Квітень 2011, 22:23:02 »
І я сьогодні пекла пасочки за маминим рецептом,а в нас ,в Закарпатті, її печуть соленою,але я додала більше цукру,бо сама люблю солоденьку....
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]