Автор Тема: Пляцки  (Прочитано 56593 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Mary-Dina

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 279
  • Поблагодарили: 38 раз
  • Репутація: +15/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Марьяна
Re: Пляцки
« Reply #119 : 03 Вересень 2014, 15:26:11 »
Дуже цікаві рецепти і мабуть смачні тортики. Треба і собі щось спробувати спекти! :bo
 

Offline marmir

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 425
  • Поблагодарили: 150 раз
  • Репутація: +90/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 08.2009 р., 10.2012
  • Ваше справжнє ім’я: Маріанна
Re: Пляцки
« Reply #120 : 03 Вересень 2014, 16:00:44 »
Тетяна., зацікавило ваше Пташине молоко, а то я застрала на Шоколаді на кипятку з заварним кремом. Треба буде якось зробити, ніби все просто.
 

Offline мися

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1789
  • Поблагодарили: 719 раз
  • Репутація: +361/-0
  • до мене на ти :)
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Марія
Re: Пляцки
« Reply #121 : 03 Вересень 2014, 16:05:00 »
Цитувати
Мися - спешл фо ю  daruju

точно сьогодні себе чимось побалую.........
Рухаюсь без шуму, бачу в темноті, чую здалеку, можу не спати ночами... Я-ніндзя??? -Ні-я мама!

СП Покупки з Англії Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Залишки моїх СП Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline Тетяна.

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 273
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +53/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: донечка, 10.01.2012
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Пляцки
« Reply #122 : 03 Вересень 2014, 16:16:28 »
А ще поділюсь з Вами таким рецептом. Це мій експеримент, але вдався, пекла кілька разів. Називається торт "Каштан" - то чоловік так "охрестив" - каже що за смаком нагадує йому морозиво Каштан. Отже, торт Каштан (на круглу форму)
 Бісквіт: 100 гр. цукру, 100 гр. масла, 150 гр. сметани, 3 яйця, 200 гр. муки, 1.ч.л. розрихлювача, 2 ст.л. какао, пакет ванілі.
            Темний мусс: шоколад чорний-200 гр., молоко - 200 гр, цукор - 3 ст.л., яйце - 2 шт, вершки 35% - 200 мл.,  желатин - 1.ст.л. + 4 ст.л. води.
            Білий мусс: білий шоколад - 100 гр., вершки 35% - 300 гр, яйце - 1 шт.,  цукор - 3 ст. л. желатин - 1 ст. л. +4 ст. л. води.
            А також упаковка вишневого желе та вишні для декору.
            Для бісквіту - жовтки розтерти з цукром, додати розтоплене масло, сметану, муку з розрихлювачем та какао, перемішати. В кінці додати взбиті білки, спекти бісквіт, охолодити, розділити навпіл, низ покласти у форму. Темний шоколад розчинити в гарячому молоці і швидко помішуючи влити тонкою струйкою взбиті яйця, не перестаючи мішати тримати на маленькому вогні ще 2-3 хв, потім трошки охолодити. Желатин розвести у воді, коли набухне підігріти до повного розчинення, додати до шоколадної маси і все разом охолодити при кімнатній температурі. Вершки взбити з цукром, обережно змішати з шоколадною масою, вилити на низ безквіту, покласти в холодильник на 1 годину, Тим часом приготувати білий мусс: білий шоколад розчинити в 100 гр. вершків і швидко помішуючи влити тонкою струйкою взбите яйце, не перестаючи мішати тримати на маленькому вогні ще 2-3 хв, потім трошки охолодити. Желатин розвести у воді, коли набухне підігріти до повного розчинення, додати до білої  маси і все разом охолодити при кімнатній температурі. Решту вершків взбити з цукром, обережно змішати з білою масою. У форму покласти другу частину безквіту, покрити білим муссом і покласти в холодильник. Коли повністю застигне - залити вишневим желе і прикрасити вишнями.
--         Секрет: 1 Желе заливати краще після того як торт ніч постоїть в холодильнику. 2.  Можна використати вишневий сок з желатином замість готового желе  з розрахунком 1 повна столова ложка желатину на 2 стакани соку - тоді у солодкого торта буде приємна кислинка. 3. Щоб вийняти торт з форми потрібно пройтись по краях гарячим феном.
             Тут можна використати будь-який шоколадний біскіт, вся фішка в кремах. Вершки раджу брати Ямницькі у відерку. Фото не дуже естетичне, вибачайте, але я так тоді його вже вкусити хотіла що не було коли виставляти композицію з чашок-тарілок.

           

Offline мамуся Анастасійки

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1999
  • Поблагодарили: 371 раз
  • Репутація: +400/-3
    • Награды
Re: Пляцки
« Reply #123 : 03 Вересень 2014, 16:25:02 »
Цитувати
Отже, торт Каштан (на круглу форму)
На форму якого діаметру?
 

Offline Тетяна.

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 273
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +53/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: донечка, 10.01.2012
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Пляцки
« Reply #124 : 03 Вересень 2014, 17:05:09 »
мамуся Анастасійки на 24.
Яй, я не в ту тему написала рецепт, може хтось перенести у тему Торти, буду вдячна  :flv
 

Offline naduzda

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1030
  • Поблагодарили: 24 раз
  • Репутація: +289/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віталій і Валерія
  • Ваше справжнє ім’я: надія
Re: Пляцки
« Reply #125 : 04 Вересень 2014, 08:46:27 »
ням-ням як апетитно  :oox,всьо плакала моя дієта  :xmm,за рецептик +
 

Offline мися

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1789
  • Поблагодарили: 719 раз
  • Репутація: +361/-0
  • до мене на ти :)
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Марія
Re: Пляцки
« Reply #126 : 04 Вересень 2014, 09:06:57 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
ням-ням як апетитно  :oox,всьо плакала моя дієта  :xmm,за рецептик +
і я про те ж  d3 d3 d3
Рухаюсь без шуму, бачу в темноті, чую здалеку, можу не спати ночами... Я-ніндзя??? -Ні-я мама!

СП Покупки з Англії Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Залишки моїх СП Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Тетяна.

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 273
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +53/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: донечка, 10.01.2012
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Пляцки
« Reply #127 : 04 Вересень 2014, 22:02:49 »
Дівчатка, дякую за +  d100, найкраща винагорода для мене - приготовані Вами страви за моїми рецептами  :bo d100
 

Offline Тетяна.

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 273
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +53/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: донечка, 10.01.2012
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Пляцки
« Reply #128 : 04 Жовтень 2014, 23:53:36 »
          Вчора пекла пляцок, дуже сподобались коржі, думала будуть тоненькі але вийшли вищі і дуже-дуже м"які, сьогодні аж танули в роті, а головне - швидко і просто. І з начинкою можна теж пофантазувати. В рецепті він називається "Горіховий".
-4 жовтки
-150 г цукру
-200 г масла (кімнатної темпе5ратури) (я брала тульчинку)
-2-3 ст.ложки сметани
-350-400 грам борошна
-1,5-2 ч.л. розпушувачу
  Крім того, 4 білки, 50 г.кокосової стружки, варення (у мене сливове), 3 ст.л. маку, змеленого у кавомолці (у мене готова польська начинка макова), жменя подбрібнених горіхів (арахісу або грецьких)
    Замісити м"яке тісто, розділити на 3-4 частини, залежить від величини бляшки, обережно розкатати, перенести на бляшку і пальцями розрівняти по формі (заст.пергаментом). Зверху на 1 тісто - білки збиті, змішані з кокосом (у мене було 3 частини без кокосу)  2-варення -зверху білки, 3-білки збиті, змішані з маком ( у мене зверху мак а потім збиті білки), 4-білки збиті, змішані з горіхами
       Крем: 300 гр.сметани 15-20 жирності, 2 ст.л. муки, 100 г. цукру - закип"ятити, тоненькою цівкою влити збите яйце, постійно мішати на малому вогні до густини, охолодити, збити з 200 г. масла, перемастити коржі.
         Вийшло отаке:

Offline arcobaleno

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1682
  • Поблагодарили: 119 раз
  • Репутація: +146/-5
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 4 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Пляцки
« Reply #129 : 05 Жовтень 2014, 16:39:33 »
які чудові пляцки,я їх обожнюю d41 d41 d41 d41 d41
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]






Для того щоб побачити посилання: Register or Login]





Побудь, мій Боже, отут, зі мною, У цьому полі, у розпал бою. Серед руїни і серед краху Не дай пізнати глибини страху.
 

Offline svitlana 82

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 10
  • Репутація: +0/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вероніка і Ростислав
  • Ваше справжнє ім’я: Святослава
Re: Пляцки
« Reply #130 : 07 Жовтень 2014, 13:33:58 »
Пляцки - супер. Вже хочеться зїсти. :kv
 

Offline Любаша

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1527
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +288/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Єлизавета- 12 років і Олександр-5,5 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Любов
Re: Пляцки
« Reply #131 : 15 Жовтень 2014, 12:48:02 »
Шановні газдині!!!
   Спільнота "Заради життя"  18-го жовтня організовує в Люм'єрі перегляд фільму "Війна за свій рахунок" о 12:00

 Усіх запрошую на пергляд!! d76

Крім того, буде після фільму черговий ярмарок випічки та фотовиставка знімків солдатів (напевно наших земляків - ще під ?) і  збір необхідних теплих речей військовим.

Я запрошую ВАС і усіх бажаючих долучитися до ярмарку!!  d91 Не треба робити щось шикарне з мастикою :bo! Всі торти продаються по шматочкам. Тому шкода, щоби ваш труд ніхто не оцінив  ;) Спечіть щось просте, домашнє (бісквіти, пляцки, торти, кекси, печиво...)... d26

   Допомога потрібна велика - тобто чим нас буде охочих взяти участь в ярмарці-більше-тим краще. Але навіть якщо ви не маєте  можливості випікати, приходьте, будь ласка, на терасу, скуштуйте смаколиків, випейте узварчику! :)

Ярмарка розпочнеться об 11:00.
   І якщо у вас немає змоги її доставити у цей день на цю год, томи можемо допомогти!  d6 Звертайтесь  з приводу будь-яких питань стосовно даного дійства: сюди, в приват чи за тел. 099 703 06 19 чи на ФБ - Люда Сокол. Або 050-229-86-14 Любаша

Більше деталей та інформації можете побасити тут Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Mashka_Mashka

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1803
  • Поблагодарили: 1298 раз
  • Репутація: +189/-0
  • щаслива мамуся :)
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Маша
Re: Пляцки
« Reply #132 : 18 Жовтень 2014, 16:50:21 »
в мене є такий смачний рецептик називається "бісквіт з полуничкою"
ще цей тортик я робила з чорницею і ще з вишнями, також дуже смачно.
а взагалі можна робити і з персиками і ананасами...
отже рецепт.
Тісто:
5 яєць, 1 скл.цукру, 1 ск. муки, пів пачки порошку для випічки.
Крем:
0,5 літри сметани або вершків(я завжди беру сметану), 1 пачка полуничного желе, 1 пачка желатину(25 грам), 0,5 кг полуниць, 1 скл.цукру.
Приготування:
Для бісквіту яйця збити з цукром до утворення густої піни, додати муку, розпушувач.Спекти один корж.
Для крему желатин залити кипятком(100 мл), розмішати
Желе також залити 100 мл води. почекати поки остине.
Сметану збити з цукром, додати охолоджені желе ,желатин і полуницю.
З охолодженого бісквіту вибрати середину, залишивши дно і стінки.
В середину бісквіту залити половину крему, поставити шматки бісквіту, що залишився, знов залити кремом.
Прикрасити за бажанням.
Сметану робити вкінці коли вже все готове і охолоджене.


Offline Замріяна

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 150
  • Поблагодарили: 22 раз
  • Репутація: +20/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вікуся, 8 років
  • Ваше справжнє ім’я: Галя
Re: Пляцки
« Reply #133 : 18 Жовтень 2014, 18:44:56 »
Mashka_Mashka, класний тортик  :bo  Мабуть дуже смачний. Треба попробувати, дуже люблю такі легенькі тортики, особливо з сметанковим кремом. Дякую за рецепт!
 

Offline Mashka_Mashka

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1803
  • Поблагодарили: 1298 раз
  • Репутація: +189/-0
  • щаслива мамуся :)
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Маша
Re: Пляцки
« Reply #134 : 18 Жовтень 2014, 20:22:05 »
так, смачний, легкий у приготування і не дуже калорійний :)
 

Offline Софія 06

  • Зацікавлена Мамка
  • ***
  • Повідомлень: 53
  • Репутація: +8/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софійка-8 Віталій-2
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Пляцки
« Reply #135 : 21 Листопад 2014, 17:06:50 »
Пляцок "Карпатка"
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
1-й корж: 5 білків збити з 6ст. л. цукру, додати жовтки. Окремо змішати 4 ст.л. муки., 1 ч.л. порошку до печива, 1 ст. мелених горіхів, 1 ст.л. розчинної кави.
2-й корж: Змолоти 300г. маку. Збити 2яйця з 1ст цукру,1,5ст. л. крохмалу, додоати кулак обшпарених родзинок, вимішатиз маком і вилити на пергамент.
Зверху на мак вилити бісквіт: 5 білків, 5ст.л.цукру, 5 жовтків, 5ст.л. муки, 1ч.л. порошку до печива.
3-й корж: На вогонь у кастрюльку поставити 1скл.води, 50г маргарини, Колои закипить додати 1ст. муки, добре розмшати, охолодити, додавати по-одному 4яйця. Ділити на дві частини і випекти два коржі.
Крем: 600 г масла, 1 пачка ванільного пудингу, 2 пачки ванільного цукру, 2ст. цукру, 1ст.л. розчинної кави, 50 г. коньяку, вода.
У 0,5л. води висипати цукор і пудинг. Збити вінчиком на вогні доки не загусне. Охолодити і збити з маслом. Додати каву і коньяк. Перекладати: Маковий корж, маком догори-крем-заварний корж-крем-горіховий корж-крем-заварний корж. Я заварні коржі посавила всередину. Смачного!!!!! Рецепт дала подруга Леся.