Автор Тема: Пляцки  (Прочитано 58526 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Osoblyva

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 119
  • Поблагодарили: 107 раз
  • Репутація: +31/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Пляцки
« Reply #170 : 16 Липень 2015, 10:46:01 »
В крем можна давати малинку. Зараз сезон)
 

Offline Люсільда

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 106
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +0/-0
  • Моя кицюня
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Леся
Re: Пляцки
« Reply #171 : 22 Вересень 2015, 12:26:50 »
а можна наш звичайний кисіль?
 

Offline Люсільда

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 106
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +0/-0
  • Моя кицюня
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Леся
Re: Пляцки
« Reply #172 : 22 Вересень 2015, 12:42:14 »




Для крему сметану розмішати з яйцем, кавою і цукром. Заварити до густої маси. Остудити.Збити з маслом на пухку масу.

Корж розрізати на 2 частини. На одну частину(маком вверх) намазати крем. Зверху поставити другу частину коржа маком вниз.

щось не дуже зрозуміла, то сметану з борошном треба заварювати?
 


Offline Люсільда

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 106
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +0/-0
  • Моя кицюня
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Леся
Re: Пляцки
« Reply #173 : 22 Вересень 2015, 12:55:07 »
дуже смачно я такий теж печу і з заварним кремом теж смачно
 

Offline annakulik

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 295
  • Поблагодарили: 236 раз
  • Репутація: +28/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: хлопчик дівчинка
  • Ваше справжнє ім’я: аня
Re: Пляцки
« Reply #174 : 10 Листопад 2015, 18:29:34 »
привіт, пекла недавно цей пляцок. мені сподобався, має гарний шоколадний смак

Тісто
мука    4 скл.
какао   150 г
цукор   2,5 скл.
сода   2 ч.л.
порошок до печива   3 ч.л.
ваніль   1 п.
яйця   4 шт.
молоко   2 скл.
олія   1 скл.
кип'яток   2 скл.
Макова маса
мак   1 скл.
цукор   3 ст.л.
білок   1 шт.
масло   2 ст.л.
вишні   100 г
Прошарок з желе
вишневе желе   2 уп.
вода   300 г
пряники в шоколаді   500 г
Крем
сметана   300 г
шоколад   200 г

Тісто. Змішати всі сухі інгредієнти: муку, соду, какао, порошок до печива, цукор та ванільний цукор. Окремо змішати всі рідкі інгредієнти: яйця, молоко, олію. Влити рідку суміш у суху. Перемішати. Залити 2 скл. крутого кип'ятка та швидко перемішати. Утвориться дуже рідке тісто.

Макова маса. 1 скл. маку змолоти та запарити. Остудити.  1 білок збити з 3 ст.л. цукру в густу піну, додати до маку. Також додадати 2 ст.л. розтопленого масла, перемішати.

Одну половину коричневого тіста вилити у застелену пергаментом форму. Зверху тіста, чайною ложкою викласти 1/2 макової маси, невеликими кульками, як на фото. По центру кожної макової кульки покласти вишню без кісточки.  Випікати при темп. 180 град. 50-60 хв. Так само робимо  і другий корж.

Прошарок з желе. 2 п. вишневого желе розчинити у 300 г кип'ятка. Остудити. Коли желе почне гуснути і стане гелеподібної консистенції, викласти по 1/2 на кожен корж. На один з коржів, поки желе ще не застигло, викласти пряники в шоколаді з начинкою. Залишити до повного застигання.

Крем. Сметану нагріти до 50-60 град на маленькому вогні, додати подрібнений шоколад. Варити помішуючи ще 5-7 хв, але не дайте скипіти. Зняти з вогню. Остудити. Змастити корж з пряниками. Покласти другий корж (желе до середини). Залишити пляцок у холодильнику.
 
Сказали спасибо: Рідна