Автор Тема: Несолодка випічка  (Прочитано 70488 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline naddy.bАвтор темы

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 787
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +28/-0
  • Користувач забанений!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Надія
Несолодка випічка
« : 11 Липень 2010, 16:09:19 »
Несолодка випічка



Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Піца

Нарешті я віддала останнє замовлення і вирішила відсвяткувати цю подію, побалувавши домашніх піццою  :) Піццу у нас люблять усі - і великі і малі, а тому дізнавшись про наближення "свята живота" усі взялись мені допомагати - чоловік тер сир, бабуся з дідусем бавили малого, а сестра чоловіка спала і, отже, не путалась під ногами  d27

Отже, список для чоловіка, що треба купити на піццу (я готувала два види - з куркою та ковбасою), вийшло по 2 піцци кожного виду:
На тісто
Мука - 2 кг, Олія - 3 ложки, Сіль - півстолової ложки, Цукор - 3 столові ложки, Дріжджі - 1 пакетик

Сальса (соус)
1,5 кг помідорів
Приправи - раджу використовувати млинок з італійськими травами, або приправи, придбані на вагу, але ні в якому випадку не хімію з пакетиків.

Начинка
Тут обов"язковими є тільки два компоненти - помідори (1кг) і сир (500 г). Далі - що підказують вам смаки :) Я брала:
Ковбаса - 1 палка, Куряче філе - 3 шматка, Сир - 500 г, Помідори - 1 кг, Шампіньйони - 400 г, Кукурудза - 1 банка

ПРИГОТУВАННЯ ОСНОВИ
Для приготування тіста розведіть дріжджі з цукром і 1 ложкою муки у стакані теплої води і поставте у тепле місце, щоб дріжджі підійшли. У глибоку миску налийте 2 великі кружки води, розведені дріжджі, всипте стакан муки і 3 столові ложки олії (чоловік не любить оливкову, тому я використовую соняшникову). Ретельно розмішайте, щоб не було грудочок. Додайте півложки солі. Поступово додаючи муку, замісіть тісто, щоб відставало від рук. Накрийте рушником і поставте у тепле місце, щоб підійшло. Поки тісто ростиме, приготуємо соус. Для цього ретельно помиємо помідори і знімаємо з них шкірку. Якщо є блендер або комбайн, то зручно подрібнити помідори з їх допомогою, інакше просто дрібно наріжемо і складемо у кастрюльку. Додаємо спеції (млинки зі спеціями часто містять морську сіль, якщо ж ви використовуєте інші приправи, додайте сіль окремо) і тушимо помідори на дуже повільному вогні, поки не википить майже вся рідина.

Далі займемось начинкою:
Чистимо гриби (я їх стараюсь не мити, бо гриби від цього втрачають смак, тому просто ретельно знімаю шкірку з шапочок), ріжемо тоненькими пластинками; ріжемо філе на дрібні частинки, ковбасу - тонкими кружечками; ріжемо помідори на тонкі кружечки; тремо на крупній терці сир; відкриваємо банку з кукурудзою. Саме час включити духовку, щоб нагрілась ;) Коли підійде тісто, підмішуємо його ще раз і ділимо на 4 частини. Розкатуємо тісто тонесеньким шаром (2-3 мм), час від часу посипаючи мукою, щоб не приставало до столу та каталки. Я ножем замірюю розміри пательні і вирізаю з тіста прямокутник потрібного розміру. Пательні слід змастити тонким шаром олії - тепер вони готов, щоб на ний викласти тісто. Часто питають, як перекласти таке тонке тісто на пательню, щоб воно не витяглось і не порвалось... Я для цього намотую його на каталку і спокійно розмотую над пательнею :) Далі змазуємо тісто сальсею тонким шаром, слідкуючи, щоб занадто багато рідини не потрапило на тісто, інакше воно розкисне Спершу я готувала піццу з ковбасою, тому виклала кружечки на тісто, наступним шаром викладаємо помідори і все посипаємо грибами, далі посипаємо кукурудзою і сиром (сиру - не шкодувати!) - і в духовку.
Випікається піцца від 15 до 30 хв, залежно від того, наскільки нагріта духовка. На жаль, моя духовка не має градусника, тому я жар визначаю на руку  z5 проте готовність піцци легко перевірити, відігнувши один з кутиків - тісто повинно підрум"янитись.Готову піццу офолоджуємо і нарізаємо квадратиками.

Зверніть увагу на товшині тіста! Чомусь у нас народ вважає, що тісто для піцци повинно бути товстим. Я у такому випадку раджу просто з"їсти хліба. Справжні італійці розкатують тісто так, що воно просвічується :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline naddy.bАвтор темы

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 787
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +28/-0
  • Користувач забанений!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Надія
Re: Несолодка випічка
« Reply #1 : 11 Липень 2010, 16:22:20 »
Декілька зауважень щодо вибору продуктів:
- Сир треба вибирати жирний, інакше він не розплавиться, а затвердне і піцца вийде гумовою.
- Якщо готуєте піццу з ковбасою чи шинкою, нарізайте їх тонкими шматочками. Ковбасу вибирайте напівкопчену або салямі, але ніяк не варену.
- Помідори для сальси потрібні стиглі і м"які, а для начинки - тверденькі, щоб добре нарізались.
- Кукурузда має бути м"ягкою, не купуйте дешеві сорти
- Якщо додаєте в піццу оливки, не купуйте чорні у металевих банках - насправді це зелені маслини фарбовані препаратами заліза (читайте склад на банці). Справжні оливки майже вдвіччі більші і не чорні, а нагадують виноград. І коштують приблизно у 3-4 рази дорожче.
- Якщо хочете додати у піццу болгарський перець, переконайтесь, що усі його добре переносять.
- Не додавайте у піццу консервовані овочі чи гриби - від цього піцца стане кваснуватою і здаватиметься несвіжою.
- Якщо хочете додати ананас (дуже смакує з куркою), давайте натуральний, а не консервований, а то солодкий смак ніяк не пакуватиме до м"ясної начинки.

Ще одне - тісто у цьому рецепті виходить хрустке. Якщо хтось любить м"ягке, накрийте готову гарячу піццу рушником або вже охололу підігрійте у мікрохвильовці ;)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline naddy.bАвтор темы

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 787
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +28/-0
  • Користувач забанений!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Надія
Re: Несолодка випічка
« Reply #2 : 11 Липень 2010, 16:24:24 »
І ще вдогонку: не хочете готувати сальсу - наріжте більше помідорів у начинку, але НІКОЛИ, НІКОЛИ-НІКОЛИ не використовуйте кетчуп. Як казали знайомі італійці "Кечап - НО! Кечап - *далі жест, наче вішають за шию*"  d140 d140

І СМАЧНОГО УСІМ!!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline Nepodarunok

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 6748
  • Поблагодарили: 25 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Роберт 5.5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Алла
Re: Несолодка випічка
« Reply #3 : 11 Липень 2010, 21:15:07 »
Молодець! z4 В мене слинки поки що не течуть, бо я сьогодні теж пекла 2 піци і ми з чоловіком так натовклись, що дихати було важко d30 d30 d30
А так, то печу майже так само, єдине, що гриби кладу не сирі, а присмажую і для м"якості смаку додаю мальнький маточок вершкового масла + сьогодні додавала болгарський перець. І ще, про соус не знала, а клала просто помідори. Треба з соусом попробувати. d130Теж роблю тонесеньке тісто, а начинки не шкодую z3
А тобі +1. Смакота z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Мій блог Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Он держал меня за талию, а я его за идиота. Мы сидели и болтали, он о любви, а я ногой...
 

Offline Романія

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3757
  • Поблагодарили: 197 раз
  • Репутація: +405/-0
  • В душі нірвана, а в попі - шило!
    • Торти на замовлення
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Веронічка - 7 років, Арсенчик - 2 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Романія
Re: Несолодка випічка
« Reply #4 : 11 Липень 2010, 21:21:12 »
Дуже класний майстер-клас.  z4 Я не любитель піци, але і у мене аж слюнки потекли. Біжу питати чоловіка чи він не хоче піци z5
+1
Оригінальні ТОРТИ на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login] , тел. 095-312-00-18
Слайд-шоу на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline naddy.bАвтор темы

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 787
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +28/-0
  • Користувач забанений!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Надія
Re: Несолодка випічка
« Reply #5 : 11 Липень 2010, 23:00:08 »
Цитувати
Треба з соусом попробувати.
Алла, попробуй обов"язково! Піцца буде соковитою і гарно пахнутиме спеціями! У нас в дворі такі аромати стояли, що весь єврейський квартал слюньками давився  d27 d27

До речі, все відзнято моїм стареньким Олімпусом  ;) нічого так фотографує апаратик, якому 7 років...
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline rusichka

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 335
  • Репутація: +73/-0
    • моє захоплення
    • Награды
Re: Несолодка випічка
« Reply #6 : 01 Вересень 2010, 00:00:38 »
М"ясний пиріг "Крокодил"

в сирому вигляді
в готовому
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Інгредієнти:
1 пакетих сухих дріжджів ( 11 грам), 2 ст. л . цукру, 1 щепка солі, 250 мл. теплого молока, 6 ст. л олії, 500 гр муки ( добавляти поступово до потрібної консистенці)
для начинки: 1 маленька головка капусти, 2-3 цибулини, 500 гр м"ясного фаршу , сіль, перець..

Тушимо капусту, цибулю, фарш...Потім все з"єднюємо до купи і перемішуємо. Нехай остине до теплоти...

Випікати при температурі 200 градусів десь 30 хвилин...
Як зарум"яниться, змазати яйцем!!!!! і нехай ще зарум"яниться..
чи готове пробуєте сірником, чи не пристає тісто...
Смачного!!!!!!!



 

Offline Nepodarunok

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 6748
  • Поблагодарили: 25 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Роберт 5.5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Алла
Re: Несолодка випічка
« Reply #7 : 01 Вересень 2010, 08:22:29 »
Вау d107 z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Мій блог Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Он держал меня за талию, а я его за идиота. Мы сидели и болтали, он о любви, а я ногой...
 

Offline Free Spirit

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1565
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +116/-0
  • Life is good!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Донечка Тетянка - 25.01.2009, синочок Денисик - 04.11.2010
  • Ваше справжнє ім’я: Валентина
Re: Несолодка випічка
« Reply #8 : 01 Вересень 2010, 09:52:31 »
Просто нема слів, треба попробувати зробити, чоловік буде в захваті z1
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]<br /><br />Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline bvlgari

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1879
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +147/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр-7 років.Анастасії-5років
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Несолодка випічка
« Reply #9 : 01 Вересень 2010, 11:15:38 »
Красота,гості напевно будуть в глубокому шоці.А яку ще начинку можна зробити?
 

Offline VaniLLa

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 216
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +10/-0
    • Награды
Re: Несолодка випічка
« Reply #10 : 01 Вересень 2010, 12:32:33 »
 d107 опа, кльово, хочу таку смакоту, дівчата ви просто шеф-кухарі  z4
 

Offline VaniLLa

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 216
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +10/-0
    • Награды
Re: Несолодка випічка
« Reply #11 : 01 Вересень 2010, 12:41:59 »
Народ, пояснить як то тісто робити? Поетапно. Я з дріжджями не дружу  d112
 

Offline tanuxa

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7986
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +274/-3
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Несолодка випічка
« Reply #12 : 01 Вересень 2010, 14:09:25 »
Цитувати
Народ, пояснить як то тісто робити? Поетапно. Я з дріжджями не дружу 

І я послухаю,бо теж не дружу d104

 

Offline Непийпиво

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 882
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +207/-0
  • stop narcotics
    • Награды
Re: Несолодка випічка
« Reply #13 : 01 Вересень 2010, 17:44:14 »
дуже смачно виглядає......   +1 ...
краще маленька допомога ніж велике співчуття...
 

Offline bvlgari

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1879
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +147/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр-7 років.Анастасії-5років
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Несолодка випічка
« Reply #14 : 01 Вересень 2010, 17:48:59 »
Ірусічка, а як та штукенція називається якою ти різалда полоски? d130
 

Offline Sunshine

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 958
  • Репутація: +68/-0
  • "Laugh everyday, even if it is at yourself"
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Несолодка випічка
« Reply #15 : 01 Вересень 2010, 17:53:30 »
Клас!!!  z4 z4 z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline rusichka

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 335
  • Репутація: +73/-0
    • моє захоплення
    • Награды
Re: Несолодка випічка
« Reply #16 : 02 Вересень 2010, 11:02:57 »
величезне дякую дівчата!!!!!!