Автор Тема: Соуси  (Прочитано 11442 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline мамусічка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1050
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +16/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр ангелочок)
  • Ваше справжнє ім’я: антоніна
Re: Соуси
« Reply #17 : 04 Квітень 2011, 10:32:34 »
я пробувала в блендері то не виходить, тепер роблю  міксером z4
 

Offline Натуся-8791

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 239
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +78/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Христинка(14) Юлічка(9)
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Соуси
« Reply #18 : 08 Квітень 2011, 11:40:33 »
Домашній майонез

Моя сестра вийшла заміж в Рівне-пару років жила там(тепер вже переїхали сюди),то як туди приїжджали ми в гості-її свекруха робила завжди дом. майонез-дуже смачний. Я взяла рецепт в неї і вже майже два роки частенько ним користуюсь. Виходить завжди. І можна збивати як в комбайні так і міксером. Пишу рецепт цілий. Але з цієї порціїї виходить 3(!!!) літри майонезу,а тому собі поділіть на скільки треба,я переважно роблю четверту частину,але на свята і цілу роблю порцію,бо даю і в село і сестрі-виходить смачний-тому розходиться швидко.
Майонез: 4 стакани води,1 стакан олії,4 ст.л. чубаті цукру і 2,5 ст.л. солі. Це все перемішати ложкою і закип'ятити,потім до киплячого влити 2 стакани хол.води+2 стакани муки-добре збиті разом-добре перемішати і тримати на малому вогні приблизно 5 хвилин-поки на завариться. Дати остити. Окремо беремо 100гр оцту ,1-2 ст.л. міцної гірчиці(за смаком.Особисто я даю 1-2 ст.л. на четвертину порції-він виходить гостріший,пікантніший),4 сирих яйця ,4 стакани олії-це все збити міксером або в комбайні(в комбайні четвертину порції збивати якраз супео,якщо роблю цілу порцію,то ділю на половину все і так збиваю) і додавати охолоджену заварну массу. Добре взбити. Смачного.
P.S. Завжди з цим майонезом роблю Для того щоб побачити посилання: Register or Login],
 

Offline мама Лерочки

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7310
  • Поблагодарили: 83 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лерочка ,Дашулька
  • Ваше справжнє ім’я: наташа
Re: Соуси
« Reply #19 : 08 Квітень 2011, 16:57:49 »
А я боюсь сирі яйця істи.Хіба з перепилиних робити,але ж скільки іх треба тоді d16
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline vita_if

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 239
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +51/-0
    • Награды
Re: Соуси
« Reply #20 : 30 Вересень 2011, 01:14:50 »
Домашній майонез

А я домашній майонез роблю так. У півлітрову банку наливаю стакан олії, 1 чайну ложку магазинної гірчиці, 1 чайну ложку оцту, сіль перець на око і два домашні яйця (яйця не повинні бути холодними). Потім в банку погружаю блендер і за 20 секунд майонез готовий. Получається невелика порція і за тиждень ми його з"їдаємо.
Хочу спробувати додати кефір, щоб майонез не був таким жирним.
 

Offline namestuna

  • Організатор СП!
  • Активна Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 268
  • Поблагодарили: 138 раз
  • Репутація: +80/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Андрій-21р.,Юля-16р., Яна-8р.
  • Ваше справжнє ім’я: Свєта
Re: Соуси
« Reply #21 : 09 Жовтень 2011, 13:42:09 »
Майонез "Кухарка"

Ось мій рецепт майонезу "Кухарка"
1 яйце
6 ч.л. цукру,
6 ч.л. солі
6 ч.л оцту
6ч.л гірчиці
6 ст.л муки
6 стаканів сметани або молока
100г олії
Збиваємо сметану(молоко) з мукою та ставимо на вогонь ,щоб загусло.
Коли остине додаємо попередньо збиту масу  :Яйце,цукор,сіль,оцет,гірчицю,олію .
Збиваємо,якщо сильно густий майонез,то можна добавити молока або сметани.
Виходить 1л.700грам майонезу .
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Мої залишки  Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Хвастощі Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Маша86

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2834
  • Поблагодарили: 737 раз
  • Репутація: +875/-1
  • Моя сім"я- моє ЩАСТЯ!!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вадимчик - Павлик
  • Ваше справжнє ім’я: Маша
Re: Соуси
« Reply #22 : 20 Жовтень 2011, 17:11:52 »
Майонез для лінивих

Ну, й мастрині, ви мамки! В мене майонез для лінивих: оливкова олія  3/4 стакану + 1 яйце домашнє,чи два таких+ковпачок оцту винного + сіль+перець+2 зубка часнику+ блендер =майонез,стоїть до доби.
СП Іспанських брендів
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Залишки з СП Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Natalie_G

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 38
  • Репутація: +1/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Наталія
Re: Соуси
« Reply #23 : 21 Січень 2012, 13:51:32 »
Щоб майонез вийшов, тобто щоб збився, всі інгрідієнти мають бути однакової температури. ТОму не можна брати олію кімнатної темп.  і яйця холодильника, краще олію охолодити, але не на 10 хвилин в холодильник, а краще на ніч, або на деякий час в морозильну камеру (якщо не заздалегідь, ну і двивитися, щоб не замерзла  z1).
 

Offline мама Лерочки

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7310
  • Поблагодарили: 83 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лерочка ,Дашулька
  • Ваше справжнє ім’я: наташа
Re: Соуси
« Reply #24 : 21 Січень 2012, 13:59:39 »
і хіба олія замерзає d104
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Дівія

  • Акушер-гінеколог!
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1513
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +241/-0
  • Время - лучший лекарь...
    • Центр свідомого батьківства "ДІВІЯ"
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Таїсія Мілада
  • Ваше справжнє ім’я: Наталія
Re: Соуси
« Reply #25 : 21 Січень 2012, 14:52:24 »
Які Ви всі молодці... Ми вже останні роки взагалі не їмо майонез а от домашній попробувала б....
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Online Oksana_Rus

  • Рідна Мамка!
  • *********
  • Повідомлень: 10542
  • Поблагодарили: 103 раз
  • Репутація: +487/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Соуси
« Reply #26 : 21 Січень 2012, 15:19:46 »
Цитувати
і хіба олія замерзає
не знаю як соняшникова, а оливкова замерзає, мені мама як зимою передає, то все замерзла приїжджає.
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Соуси
« Reply #27 : 23 Січень 2012, 13:24:16 »
Поділюся з вами соусами до м"яса

Бурячки

1склянка тертого хрону
1-2 варені бурячки
оцет
сіль
цукор на смак
Бурячки натерти на брібній терці, вимішати з хроном, заправити цукром, сіллю, оцтом.

Щоб хрін не потемнів, його треба скропити лимонним соком.
Соуси з хроном зберігати в посудині зі щільною кришкою, інакше гострота хрону втече.
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Соуси
« Reply #28 : 23 Січень 2012, 13:25:34 »
Соус з гірчицею

1 склянка хрону
100гр. гірчиці, цукор, сіль, лимонний сік
Усе вимішати і заправити, як смакує
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Соуси
« Reply #29 : 23 Січень 2012, 13:27:03 »
Сметанний соус

1склянка хрону
2-3 ложки води
2/3 склянки сметани
цукор, сіль
усе разом вимішати, посолити і додати цукру за смаком
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Соуси
« Reply #30 : 23 Січень 2012, 13:33:11 »
Грибний соус

6 шт. сушених грибів
1 цибулина
1ст.л. масла
1ст.л. борошна
2ст.л. густої кислої сметани
кілька ложок молока,сіль, перець

Гриби помити, залити склянкою, літньої водиі залишити на кілька годин(залишаю наніч). Гриби зварити у тій самій воді, відцідити, дрібно порізати, відвар залишити. Цибулю почистити, дрібно порізати, спасерувати на маслі, посипати борошном і смажити до зарум"янення. Влити відвар(треба щоб він був холодний), припаравити сіллю і перцем, додати гриби. Сметану розмішати з молоком, влити до соусу, вимішати щоб не було комочків і дати закипіти
 

Offline лана лістат

  • люблю своїх хлопчиків
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3369
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +112/-0
  • Ангели є на землі і це мій Синуля)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маркус,5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Руслана-Катерина
Re: Соуси
« Reply #31 : 23 Січень 2012, 23:52:13 »
супер тема,я таке давно хотіла почитати! d41 d41
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Соуси
« Reply #32 : 26 Січень 2012, 13:50:01 »
Яблучний оцет

Пробувала зробити по цьому рецепту оцет, мені сподобався.

Для рецепту вам буде потрібно:
яблука (бажано антонівки) - 800г, вода - 1л, мед або цукор - 150-200г, дріжджі - 10г або сухий житній хліб - 20г.
 
Яблука вимити, видалити гнилі та червиві частини і натерти на крупній тертці разом з серцевиною. В яблучну кашку влити теплу кип'ячену воду, додати мед або цукор і для прискорення бродіння - дріжджі або сухий житній хліб.

У процесі приготування оцту яблучний сік розводиться майже у два рази, внаслідок чого кількість калію в ньому зменшується. Тому рекомендується додавати в оцет не цукор, а мед, який відновлює дефіцит калію. В яблука солодких сортів потрібно додавати 50г цукру або меду (на 800г яблук), в кислі яблука - 100г.

Отриману масу вилити в посудину з широким горлом - чим більше поверхня дотику рідини з повітрям, тим швидше піде бродіння. Маса повинна бути нижче верху посудини на 7-9см, так як вона при бродінні буде збільшуватися і може переливатися через край. Посудина повинен бути скляною, дерев'яною або глиняною.

Відкритий посудину з з сумішшю поставити в темне тепле місце на 10 днів, 2 ~ 3 рази в день перемішуючи кашку дерев'яною ложкою. Через 10 днів яблучну масу віджати через марлю в кілька шарів або через щільну х/б тканину. Краще яблучну масу віджимати не всю відразу, а частинами. На кожен літр отриманого соку додати 50-100г цукру або меду і знову перелити в посудину з широким горлом. Посудина зав'язати марлею і поставити в тепле темне місце ще на 40-60 днів.

Бродіння вважається закінченим, коли рідина перестане вирувати, посвітлішає і перестане бути каламутною. Нагорі оцту може утворюватися товста білувата піниста плівка, яку називають оцтової маткою або плівкою дріжджоподібних грибків. Лікувальні властивості цієї плівки в три рази перевищують лікувальні властивості самого яблучного оцту. Готовий оцет профільтрувати, розлити по пляшках, щільно закрити їх пробками (можна залити пробки воском).

У пляшках з яблучним оцтом через кілька місяців може утворитися осад - рудуваті пластівці.
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Соуси
« Reply #33 : 26 Січень 2012, 13:52:02 »
Сирний соус до м'яса

сир грюйер або пармезан (тертий) - 100г, гірчиця - 2 ст.л., густі вершки або сметана - 100г, сіль, перець - за смаком.

У сотейник влити вершки, прогріти до кипіння, постійно помішуючи. Додати до вершків сир, розмішати. Приправити гострої гірчицею, сіллю і меленим чорним перцем. Готовим соусом полити смажене м'ясо.