Автор Тема: Солодкі пироги та запіканки  (Прочитано 40735 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline мамуся Анастасійки

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2019
  • Поблагодарили: 527 раз
  • Репутація: +408/-3
    • Награды
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #204 : 02 Липень 2012, 17:56:44 »
Цитувати
Пісочний пиріг з вишнею (черешнею)
О,я якраз шукала рецептик з вишнею,обовязкоіво приготую
 

Offline Улічка

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 535
  • Поблагодарили: 16 раз
  • Репутація: +130/-3
  • Щаслива - тому що мама!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #205 : 03 Липень 2012, 14:09:16 »
Сьогодні спробую пиріг з чорницею,
 

Offline Natalya

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 6482
  • Поблагодарили: 90 раз
  • Репутація: +541/-2
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #206 : 03 Липень 2012, 14:51:28 »
Цитувати
Сьогодні спробую пиріг з чорницею,
і я хочу спекти з чорницею бо купили і ніхто не їсть її треба викорисати поки ще свіжа, а по якому рецепті будете пекти?
 


Offline Улічка

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 535
  • Поблагодарили: 16 раз
  • Репутація: +130/-3
  • Щаслива - тому що мама!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #207 : 03 Липень 2012, 21:27:38 »
Я вже спекла Пиріг з чорницею від Миросі, смачний до чаю підійде, єдине що начинка вийшла трохи рідкувати, мені здається що вона має бути густішою, або я не допекла (хача пекла довше чим пише)або потрібно щось додати щоб трохи густіша консистенція була.
 

Offline Улічка

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 535
  • Поблагодарили: 16 раз
  • Репутація: +130/-3
  • Щаслива - тому що мама!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #208 : 03 Липень 2012, 21:29:19 »
На наступний раз спечу бісквіт, а зверху додам натуральний йогурт і ягоди.Думаю буде смачно.

 

Offline мамуся Анастасійки

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2019
  • Поблагодарили: 527 раз
  • Репутація: +408/-3
    • Награды
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #209 : 06 Липень 2012, 20:54:51 »
Кокосовий "кухен"

Дівчата прочитала на одному форумі цей рецептик і він мене зацікавив,бо мамки писали,що це дуууже смачний пиріг і це дійсно так.Рецептик простий.
Отже нам потрібно для тіста:
1.Яйце-1 шт.
2.Розпушувач-10 гр.
3.Кефір-1 стакан(250 мл.)
4.Мука-1,5 стакана.
5.Цукор-3/4 частини(але дівчата пишуть що засолодко виходить і дають тільки половину стакана)
Ці всі продукти змішати і викласти в форму,тісто получається як густа сметана.Форма діаметром-25 см.
Готуємо начинку:
100 грам кокосової стружки
пачка ванільного цукру
3/4 стакана цукру(але ж знову виходить засолодко,я  на інший раз дам тільки пів стакана цукру,а може і менше,але дивіться на свій смак z1
Це все перемішати і рівномірно посипати ним тісто і в духовку при 180-200 гр на 25-30 хв,(я пекла при 185 градусах 32 хвилини)провіряйте зубочисткою готовність пирога.Після 10 хв. від початку випічки пиріг треба прикрити фольгою,щоб стружка не пригоріла.Готовий пиріг(зразу гарячий з духовки) полити(дуже легенько)вершками 20 %(1 стакан 250 мл.)(можна і 10% але автор пише що краще 20% жирності і все пиріг готовий.Він получається дуже смачний,кокосовий,ну просто ням-ням. z4 z4 z4
Своє фото викладу пізніше



 

Offline gadassa

  • головне, щоб головне було головним!
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1108
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +219/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Єва, Марк, Лія
  • Ваше справжнє ім’я: Лідія
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #210 : 06 Липень 2012, 21:29:31 »
Клас! Я вже хочу зробити! але щойно торт закінчила, тому завтра спробую, якраз стружку кокосову купила сьогодні, дякую за рецепт! z4
 

Offline Lapochka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1310
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +189/-0
  • Треба вміти перегортати нову сторінку життя
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 9 років
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #211 : 08 Липень 2012, 11:18:06 »
Дуже люблю випічку з кокосовою стружкою. обовязково приготую, дякую!!!
 

Offline мама Лерочки

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7316
  • Поблагодарили: 85 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лерочка ,Дашулька
  • Ваше справжнє ім’я: наташа
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #212 : 12 Липень 2012, 11:52:54 »
Цитувати
Змішати борошно, цукор, розпушувач і ванілін. Додати в цю масу яйце, яєчний білок і масло, порізане дрібними шматочками (я потерла морожене на терці). Вимішати гладеньке тісто (оскільки це пісочне тісто, його не варто довго вимішувати). 2/3 тіста розкачати в пласт і вкласти у форму для випічки, зробивши бортики. Тісто наколоти виделкою і посипати сухарями. Ягоди добре відцідити. Якщо заморожені, обовязково розморозити і злити лишній сік. Розподілити ягоди на тісто. Змішати жовток, цукор, ванілін, вершки і крохмаль і цією сумішшю залити вишню (черешню). Зверху посипати пиріг подрібненим мигдалем. Випікати при Т 180 ° С 35 - 40 хв.
а куа дається ще 1/3 тіста,якщо на дно ми викладаємо 2/3 d104
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Lapochka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1310
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +189/-0
  • Треба вміти перегортати нову сторінку життя
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 9 років
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #213 : 13 Липень 2012, 12:23:24 »
ой то я трошки змінила рецепт, зараз виправлю, бо в рецепті треба ще з 1/3 робити окремо бортики, але мені  завжди зручніше зразу тісто розтягувати і робити бортики. Дякую за увагу до рецепту
 

Offline Мар*янушка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2133
  • Поблагодарили: 34 раз
  • Репутація: +462/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #214 : 24 Липень 2012, 19:14:22 »
готувала сьогодні шарлотку за рецептом olyunka5 - смакота!!!!!!!!!!  d26 лови +

додала ще афини
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

хто сказав, що з появою дітей життя закінчується... Моє життя тільки починається - я граю в м"яч, малюю, дивлюся мультики... У мене попереду дитячий садок і перший клас,перше кохання, випускні іспити... І я ЩАСЛИВА!!!!!!!!!
 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #215 : 24 Липень 2012, 19:53:55 »
Цитувати
готувала сьогодні шарлотку за рецептом
смачно вилядає  z4
 

Offline Галюська

  • Чудеса - там, де в них вірять, і чим більше вірять, тим частіше вони трапляються.
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2752
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +334/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галя
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #216 : 24 Липень 2012, 22:33:31 »
Цитувати
Готовий пиріг(зразу гарячий з духовки) полити(дуже легенько)вершками 20 %(1 стакан 250 мл.)(можна і 10% але автор пише що краще 20% жирності і все пиріг готовий.Він получається дуже смачний,кокосовий,ну просто ням-ням.  
А для чого його поливати? d104

Хочу пекти,але щось боюсь...він буде мокрий від вершків. d143
Для того щоб побачити посилання: Register or Login] Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6aya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #217 : 30 Серпень 2012, 09:23:44 »
Яблучний пиріг

Теплий яблучний пиріг зі збитими вершками і ванільним морозивом - це спокуса, перед яким неможливо встояти.

Нам знадобиться:
250г просіяного борошна; 125г вершкового масла, сіль, 1 жовток; 5ст.л цукру; 750г кислих яблук (антонівка); 1 лимон; 2ст.л рому (я не давала); 1ч.л кориці; 1 ст.л манки.


Приготування:
Висипте борошно гіркою на стіл, зробіть зверху поглиблення, додайте порізане на шматочки масло, щіпку солі, яєчний жовток, 2 ст.л цукру і замісіть тісто. Потім прикрийте його харчовою плівкою і на 30 хвилин поставте в холодильник. Цей час потрібний для того, щоб затверділо масло, в результаті чого тісто не буде приставати до качалці при розкачування.

Зніміть з лимона шкірку і подрібніть її. Очистіть яблука, розрізати їх навпіл, видаліть серцевину, поріжте на скибочки. Збризніть яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли. Додайте ром, корицю, цукор, що залишився, цедру лимона, манку і все перемішайте.

Розігрійте духовку до 200С. Поставте форму в холодильник. Дістаньте з холодильника тісто і розкачайте з нього коло.

Покладіть тісто у форму до висоти 2см, примніть пальцями. Зайве видаліть. Яблучну начинку рівномірно розподіліть по всій поверхні. Випікайте пиріг близько 40 хвилин.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Olka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2189
  • Поблагодарили: 363 раз
  • Репутація: +457/-2
  • Щастя у ваших руках, не опускайте їх!;))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #218 : 30 Серпень 2012, 18:45:54 »
Яблучний пиріг

Дівчата, я сьогодні нашвидкоруч шукала, що б то спекти, і знайшла пиріг з яблуками! Дуже простий і страшенно смачний!!!

Нам потрібно:
6 яєць, 2 стакани цукру, 4 стакани борошна

Збиваємо яйця в мисці міксером до утворення густої піни (десь 5 хв), помало досипаємо невеликими порціями цукор. Акуратно все збиваємо разом, щоб трохи згусло і була піна. Додаємо 4 стакани борошна, все це гарно вимішуємо. На тісті має писатися вісімка)))) Якщо зарідке тісто, то воно сяде і не виросте. Я ще додала на всякий випадок до муки гашену соду (щоб точно виросло).

До тіста додаємо порізані яблука, бажано середньо або дрібно нарізані. Все це вимішуємо.  Протвінь (треба брати великий, бо тіста багато) змащуємо олією і застилаємо пергаментним папером. Виливаємо тісто, ставимо це все в духовку на 40 хв, при 180 градусах. Після того як воно виросло я підкрутила до 200.

Дуже смачний пиріг і головне, надзвичайно пухкий!

(фото з того рецепту, не моє.)
Смачного!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6aya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #219 : 29 Вересень 2012, 19:12:09 »
Шоколадно-сирний пиріг

Сказати що цей пиріг смачний - не сказати нічого! Дуже ніжний, солодкий, гарний врешті-решт! Приготуйте і ви не пошкодуєте!

Нам знадобиться:
масло вершкове - 175г, шоколад - 250г, цукор - 400г, яйця - 6шт, борошно - 220г, ванілін - 2,5 ч.л, розпушувач - 3ч.л, сіль - 0,5 ч.л, сир - 350г


Приготування:
На водяній бані розтоплюємо масло і шоколад і залишаємо остигати.

Збиваємо 4 яйця з 300г цукру, додаємо сіль, борошно перемішане з розпушувачем. Перемішуємо з вистигшим шоколадом з маслом.

Міксером збиваємо сир з 100г цукру, додаємо 2 яйця і ванілін. Таким чином отримуємо тісто двох кольорів.

У форму застелену пергаментним папером виливаємо шоколадну масу, залишаючи 6 ложок. В середину викладаємо сирну масу і решту 6 ложок зверху. Зробимо ножем розводи, щоб сирна маса перемішалася з шоколадною.

І випікаємо в розігрітій до 180С духовці до готовності.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6aya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Re: Солодкі пироги та запіканки
« Reply #220 : 29 Вересень 2012, 23:03:16 »
Сливова корзина

Нам знадобиться:
для тіста: 300г борошна; 150г вершкового масла, 2 яйця; щіпка солі. для начинки: 600г слив; 250г цукру; 10г желатину.


Приготування:
Змішай борошно з розм'якшеним вершковим маслом, яйцями і дрібкою солі до утворення еластичного тіста. Постав у холодильник на 30 хвилин. Тим часом сливи вимий, видали кісточки (старайся залишити сливи практично цілими) і змішай з цукром. Виклади тісто в промаслений форму так, щоб дно і борти були покриті, а середина залишалася незаповненою. На дно форми висип суху квасолю (це робиться для того, щоб тісто не піднялось під час випічки і в результаті ми отримали правильну корзинку.). Випікай 15-20 хвилин при 180С. Для начинки звари сливи у власному соці, додавши цукор. Наприкінці варіння влий розпущений желатин. Вийми спечену заготовку з форми, залий сливової масою. Постав пиріг в холодильник на 1,5 год.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]