Автор Тема: МК оформлення тортів  (Прочитано 41387 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline РоманіяАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3757
  • Поблагодарили: 197 раз
  • Репутація: +405/-0
  • В душі нірвана, а в попі - шило!
    • Торти на замовлення
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Веронічка - 7 років, Арсенчик - 2 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Романія
МК оформлення тортів
« : 20 Вересень 2010, 13:58:58 »
МК оформлення тортів



Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

На численні прохання телеглядачів і радіослухачів… d140 Нарешті виконую свою обіцянку. :8 Пропоную вам майстер-клас з виготовлення торта. Оскільки роблю МК вперше, то не судіть строго. Якщо у когось виникнуть питання, питайте, з радістю відповім. Отже, почали…

Торт «Лялька»

Для цього торта нам потрібно:
• 3 коржі бісквітні (або інші; якщо тонкі, то більше)
(Рецепт і всі інструкції є тут: Для того щоб побачити посилання: Register or Login]. Розписувати ще раз не буду, бо МК і так вийшов дуже довгий. А взагалі підійде будь-який рецепт)
• 1 кг масла
• 1 банка вареного згущеного молока
• 300 г мастики рожевого кольору
   (У мене мастика італійська готова. Але я думаю, що підійде і ця: Для того щоб побачити посилання: Register or Login], яку   викладала Олічк@)                  
• Цукор-пудра (1-2 склянки)
• Піднос або підставка
• Лялька Барбі
• Шприц або мішок кондитерський з насадками
• Миски, ложки, ножі

(кликните для показа/скрытия)

Ось така у нас получилася лялька
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Смачного!  d15
Оригінальні ТОРТИ на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login] , тел. 095-312-00-18
Слайд-шоу на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline bvlgari

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1879
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +147/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр-7 років.Анастасії-5років
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: МК оформлення тортів
« Reply #1 : 20 Вересень 2010, 23:16:21 »
МК по виготовленню ромашок.

Вирізаємо необхідного розміру кружечок

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Манікюрними ножницями вирізаємо пелюстки

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

шпажкою робимо вмятинки на кожній пелюсточці

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

приклеюємо серединку (в якості клею використовуємо копельку води),ножничками робимо надрізи по колу,а потім хаотично по центральній частині серединки

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Ромашка готова
 

Offline bvlgari

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1879
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +147/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр-7 років.Анастасії-5років
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: МК оформлення тортів
« Reply #2 : 20 Вересень 2010, 23:34:00 »
Листочки з маршмеллоу

Найпростіший спосіб зробити листочки з маршмелою
Розкатуємо мастіку,зверху кладемо вимитий і добре просушений листочок нижньою стороною до мастіки
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Обережно по листочку проходимся качалкою
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Вирізаємо по контуру ножем
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Листочки готові
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 
Сказали спасибо: galtschonok


Offline Sunshine

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 958
  • Репутація: +68/-0
  • "Laugh everyday, even if it is at yourself"
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: МК оформлення тортів
« Reply #3 : 21 Вересень 2010, 00:35:27 »
І від мене +1!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Невістка

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 29
  • Репутація: +19/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Квіточка, 10 років і Зірочка, 7 років
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Re: МК оформлення тортів
« Reply #4 : 25 Вересень 2010, 23:08:24 »
Троянди від Уляни Коцаба

Дівчата, не знаю, чи можна тут на форумі виставляти відео. Тому кину посилання на мій відео-МК


Буду рада, якщо комусь знадобиться :)
 

Offline Любаша

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1527
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +288/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Єлизавета- 12 років і Олександр-5,5 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Любов
Re: МК оформлення тортів
« Reply #5 : 15 Березень 2011, 07:20:25 »
Дякую за майстер-клас!  z4 Я все записую  d30
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Lenko

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1440
  • Поблагодарили: 93 раз
  • Репутація: +252/-1
  • http://nosova-lena.blogspot.com
    • world of creativity
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Арсен 1,2 рочка
  • Ваше справжнє ім’я: Лєна
Re: МК оформлення тортів
« Reply #6 : 13 Квітень 2011, 19:56:56 »
дуже класно і цікаво!!!!  z4
А я весь час думалачи лялька їстівна чи ні  :8
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline angel-up

  • Я ЩАСЛИВА МАТУСЯ.
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 704
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +72/-1
  • Життя - це казка і ми в ній живемо :)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ангелінка і Тарасик
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Re: МК оформлення тортів
« Reply #7 : 24 Червень 2011, 20:38:20 »
І я весь час думала чи вони їстивні :8
А справа варта похвали, а діткам яке задоволення  z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Женщина дoлжна быть счастлива. Бoльше oна никoму ничегo не дoлжна.
 

Offline irchik

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1110
  • Поблагодарили: 180 раз
  • Репутація: +91/-0
    • Награды
Re: МК оформлення тортів
« Reply #8 : 12 Липень 2011, 14:04:05 »
Рома, а для цього торту справді треба так багато крему? 1 кг масла це ж багато? тоді тільки крем получається коштує десь 60 грн?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline РоманіяАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3757
  • Поблагодарили: 197 раз
  • Репутація: +405/-0
  • В душі нірвана, а в попі - шило!
    • Торти на замовлення
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Веронічка - 7 років, Арсенчик - 2 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Романія
Re: МК оформлення тортів
« Reply #9 : 12 Липень 2011, 16:18:59 »
Цитувати
irchik: Рома, а для цього торту справді треба так багато крему? 1 кг масла це ж багато?


Все правильно. Звичайно можна трохи зекономити такими способами:
а) дати менше крему, тоді торт буде сухіший
б) замість масла використати спред або маргарин (тут треба бути дуже обережними, щоб вибрати якісний продукт без шкідливих добавок і сторонніх смаків та запахів)
в) зробити інший крем ;)

Цитувати
тоді тільки крем получається коштує десь 60 грн?

   Найбільш ходове питання! d27 Всі хочуть навчитися пекти смачні торти, а коли доходить до справи, дивуються, що це дорого. Звичайно, що дорого, тому, що смачно, красиво і корисно (з натуральних продуктів). Якщо пекти вдома всяку дешеву хімічну гадость, то краще купити це все в магазині і не маратися на кухні. Але ж ми хочемо для себе все найкраще, не кажучи вже про наших діток, тому давайте інколи дозволимо собі не економити ;)
Оригінальні ТОРТИ на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login] , тел. 095-312-00-18
Слайд-шоу на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Lapochka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1310
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +189/-0
  • Треба вміти перегортати нову сторінку життя
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 9 років
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Re: МК оформлення тортів
« Reply #10 : 31 Жовтень 2011, 11:12:24 »
Таке класне і цікаве МК! Я хоч і люблю пекти, але це вже для мене занадто складно! Тепер розумію, що якщо такого плану тортик відносно дешевий, значить не з натуральних продуктів!
 

Offline chernentus

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 783
  • Поблагодарили: 147 раз
  • Репутація: +127/-0
  • Вже тричі щаслива мама!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: наталія
Re: МК оформлення тортів
« Reply #11 : 31 Жовтень 2011, 11:42:04 »
Велике дякую та + у репутацію!!! Пригадалось, як у студентські часи випікали тортики. Коли несли по коридору, то народ вилаштовувався, щоб розгледіти, що на цей раз ми виробили (були: і танк, і ляльки, і квіти, і секс тематика, і музичні інструменти, і пуанти, ну і все на що вистачало фантазії і передумов). А, тепер, мене батогом не заставиш нічого зробити. Може, варто згадати молодість та потішити малечу! Хоча, торти вживаємо тільки на свята, а коли купу всього готуєш, вічно до тортіків здоров'я не вистачає.
Життя пройде, немов вода, і відцвіте, немов вишнева гілка... В житті одна помилка — не біда, біда, коли усе життя — помилка.
 

Offline zabenja

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1039
  • Поблагодарили: 32 раз
  • Репутація: +116/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: МК оформлення тортів
« Reply #12 : 26 Грудень 2011, 20:50:23 »
Від мене +1. Дуже гарний тортик. І по Ваших фотках і опису все так легко здається)) хоча якби сама почала б робити, то лиш перевод продуктів був би z5
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6aya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Re: МК оформлення тортів
« Reply #13 : 08 Вересень 2012, 22:01:14 »
Дитячий торт "Машинка"

Нам знадобиться:
борошно пшеничне (торт) - 3стакана; цукор (торт) - 2стакана; сода не гашена (торт) - 1,5 ч.л; розпушувач тіста (торт) - 15г; какао порошок (торт) - 6ст.л; яйця (торт) - 2шт; молоко (торт) - 1стакан; олія (торт) - 0,5 склянки; окріп крутий (торт) - 1стакан;

шоколад білий (крем) - 180г; борошно пшеничне (крем) - 2,5 ст.л; молоко (крем) - 250мл; цукор (крем) - 100г; масло вершкове (крем) - 200г; ванільний цукор (крем);

вершки жирні (ганаш) - 150мл; шоколад чорний (ганаш) - 150мл;

маршмелоу (300г - мастика кольорова, 90г - мастика темна) - 300г; цукрова пудра (600г - мастика кольорова, 300г - мастика темна) - 900г; вершкове масло (2ст.л - мастика кольорова, 0,5 ст.л - мастика темна) - 2,5 ст.л; вершки жирні (6ст.л - мастика кольорова, 1,5 ст.л - мастика темна) - 7,5 ст.л.


Приготування:
Для зручності повторю рецепт приготування мастики. На водяній бані розтоплюємо 330г білого шоколаду. 300г маршмелоу ставимо на півхвилини в мікрохвильовку, і м'який маршмелоу додаємо до шоколаду. Новачкам скажу: робимо все якомога швидше - все швидко застигає. Швиденько змішуємо, додаємо 2ст.л. вершкового масла м'якого і 6ст.л жирних вершків. Ретельно мішаємо весь час. Тепер додаємо цукрову пудру і вимішуємо до тих пір, поки мастика не перестане липнути до рук. На цей раз у мене пішло близько 600г пудри - думаю причина криється в білому шоколаді. Вимішувати можна прямо на столі, рясно посипати цукровою пудрою. Додавайте цукрову пудру до тих пір, поки мастика не перестане липнути до рук. Харчові барвники найкраще додавати в невимешанную мастику щоб колір рівномірно розподілився. Таким чином, у мене вийшли три кольори: блакитний, помаранчевий і білий. У подальші кроки Ви побачите мастику брудно-зеленого кольору: вона вийшла шляхом додавання в шоколадну мастику блакитного барвника (робила з 100г чорного шоколаду, багато не треба було цього кольору).


Торт робила два дні. У перший день я зробила колеса для машини, бант, стрічки та дрібні деталі машини. Почнемо з коліс. Розкочуємо білу мастику і вирізаємо невеликі кружальця. Відразу скажу, що ніяких спеціальних інструментів у мене не було, користувалася всім, що є під рукою. Тепер у кожному кружечку трубочкою робимо по краях виїмки:


Під час цього процесу Ви отримаєте багато рівних кружечків - не викидайте їх! Їх можна використовувати для декору.


Для основи колеса я використовувала кругле печиво (також можна використовувати зефір або бізе). Розкочуємо темно-зелену мастику, вирізаємо кола такого діаметру, щоб в них можна було загорнути печиво.


Розгладжуючи руками мастику формуємо таку котомочку:


Обрізаємо зайве, заклеюємо зрізи водою і отримуємо такі заготовки:


За допомогою води і пензлики приклеюємо "диски" до коліс:


І робимо обідки навколо "дисків". До речі, вже в кінці я дочитала що рівні обідки можна зробити за допомогою звичайної чеснокодавкі!


У центр "диска" приклеюємо кружечок (дивися фото 3), ножем із зубчиками малюємо протектор і фарбуємо пензликом "диски". Колеса готові!


Тепер займемося бантом. З помаранчевої мастики розкочуємо пласт і нарізаємо однакові смужки. Чим більше смужок - тим пишніше буде бант.


Склеюємо кінці і підвішуємо заготовки на щось кругле до тих пір, поки стрічки не застигнуть (години 3-4). Я використовувала утримувач паперових рушників.


Тепер розповідаю як зібрати бант. З помаранчевої мастики робимо основу. І на цю основу починаємо приклеювати стрічки.


Для більш красивого обсягу - використовуйте серветки. Підставляємо їх під стрічки і прибираємо тільки після висихання:



Тепер нарізаємо стрічки справжність і закручуємо їх навколо китайських паличок, наприклад. І також залишаємо сохнути.


Стрічки після висихання будуть мати такий вигляд:


У перший же день я вирізала дрібні деталі машинки: бічні дзеркала, номери і фари.


Ось і вся робота для першого дня. Вранці другого дня в першу чергу слід спекти сам торт. Я вибрала рецепт "Шоколад на окропі". Змішуємо всі сухі інгредієнти: 3стакана борошна, 2 склянки цукру, 1,5 ч.л соди не гашеної, 15г розпушувача, 6 ст.л какао і отримуємо таку суміш:


Збиваємо 2яйца, потім додаємо 0,5 склянки рослинного масла і ще небагато збиваємо. І починаємо поступово додавати 1стакан молока, чергуючи з сухою сумішшю. Кожен раз добре збиваємо. Виходить досить густе тісто. У самому кінці додаємо склянку окропу і ще раз збиваємо, щоб отримати рівномірна шоколадна маса:


Я випікала в два заходи в круглій формі D26 в розігрітій до 180С духовці близько 40 хвилин. Перевіряємо на готовність сухий сірником. Отримані два коржі я розрізала на два і просочила цукровим сиропом (на 6ст.л води - 4ст.л цукру) з доданими двома краплями мигдальної есенції.


Поки коржі просочуються, приготуємо крем. Крем використовувала на основі білого шоколаду, на якому відмінно лежить і не тане мастика. Отже, виливаємо в каструльку 250мл молока, насипаємо 2,5 ст.л борошна і гарненько перемішуємо (краще вінчиком), щоб не було грудочок. Додаємо 100г цукру і ставимо на вогонь. Кількість цукру можна міняти - комусь вистачає солодощі шоколаду, а комусь цього буде мало. Доводимо суміш до кипіння і варимо на маленькому вогні до загусання, постійно помішуючи, щоб не пригоріло.


Знімаємо з вогню і відразу ж додаємо шоколад. Заважаємо до повного розчинення шоколаду і залишаємо повністю охолонути. Я переживала що шоколад не розтане без вогню, але спека молока цілком вистачило. Поки шоколад остигає, ми дочиста збиваємо 200г вершкового масла з ванільним цукром. І поступово додаємо в масло шоколадну суміш і збиваємо до однорідності. Крем виходить дуже легким і смачним.


Перемащуємо коржі кремом, обмазуємо верх і боки і залишаємо торт в холодильнику хвилин на 30.


Отже, крем застиг і приступаємо до формування каркаса машини. Обрізаємо боковини торта:


І ставимо їх наверх. Це буде наша кабіна:


Тепер беремо в руки великий гострий ніж (ідеально підійде ніж для хліба з зазубрінкамі) і починаємо обрізати зайве:


А з обрізків формуємо потрібні опуклості. Ось такий капот у мене вийшов:


І такий багажник:


Ложкою формуємо виїмки під колеса:


І ножем обрізаємо близько сантиметра в самому низу машинки для додання висоти:


Знову ставимо торт в холодильник, так як за час надання форми крем трохи тане. І в цей час приготуємо ганаш: в 150мл жирних вершків на маленькому вогні розчиняємо 150г чорного шоколаду. Коли ганаш охолоне - обмазуємо їм торт кулінарної пензликом:


І відправляємо в холодильник мінімум на годину. По закінченні цього часу розкочуємо великий пласт блакитний мастики, яку за допомогою качалки переносимо на машину:


І руками розгладжуємо, обрізаючи зайве. Ну а далі ювелірна робота: фарбування і приклеювання деталей. Якщо колір мастики вас влаштовує - фарбувати не треба. У мене вийшла занадто блякла мастика і я вирішила зверху її ще пофарбувати. Фарбуємо розведеним в горілці харчовим барвником, наносимо губкою. Горілка швидко випарується і це не дасть мастиці танути.


І вже коли сама машинка підсохне - приклеюємо бант і стрічки. Вуаля!

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Lenko

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1440
  • Поблагодарили: 93 раз
  • Репутація: +252/-1
  • http://nosova-lena.blogspot.com
    • world of creativity
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Арсен 1,2 рочка
  • Ваше справжнє ім’я: Лєна
Re: МК оформлення тортів
« Reply #14 : 25 Вересень 2012, 15:09:26 »
просто суперові тортики!!!!!!!!!!!!!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Совушка

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 0
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +2/-0
  • До мене - на ТИ! )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: МК оформлення тортів
« Reply #15 : 26 Вересень 2012, 08:09:43 »
Як красиво! Мій син хоче на день народження машинку - обов"язково спробую! z4
 

Offline двічі мамуся

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 791
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +201/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олечка і Настінька
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: МК оформлення тортів
« Reply #16 : 26 Вересень 2012, 14:10:48 »
І в мене після перегляду цих МК виникло велике бажання спробувати d130. Моїм дівчаткам (особливо старшенькій) таке б сподобалось z4 (навіть і машинка) :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]