Автор Тема: Голубці  (Прочитано 7843 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline інессс

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2675
  • Поблагодарили: 1796 раз
  • Репутація: +253/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Тимофій
  • Ваше справжнє ім’я: Інна
Re: Голубці
« Reply #17 : 05 Січень 2016, 22:34:21 »
Женя, сама не готувала, але знайшла таке
Складники
Для страви:
Капуста білоголова   500 г (1 маленька білоголова капустина)
Картопля   700 г
Морква   100 г (1 шт)
Цибуля   100 г (1 шт)
Помідори   400 г (4-5 шт)
Олія   50 мл
Сіль   20 г (приблизно 2 чайн. ложки)
Лавровий листок   1 г (2-3 шт)

Кухня: Українська кухня Час готування: 160 (    40 ) хв Кількість: 6 порцій
    Пісні голубці з тертою картоплею готуються легше, ніж звичайні голубці з м’ясом. Все ж пісні голубці з картоплею вимагають трохи часу, зате, вже готові, розімлілі від кількагодинного варіння, просто тануть в роті!
    Капусту підготувати як в рецепті голубців з гречкою. З капустини вирізати качан, так, щоб листочки вільно могли відділятись один від одного. За той час довести до кипіння приблизно 2 л води (каструлю наповнювати не до верху, бо у воду потім будемо занурювати головку капусти).
    Коли вода закипить, додати половину солі і опустити підготовану капустину. Залишити в окропі на 1-2 хв і розібрати капусту на окремі листочки (крижівку).
    Дати крижівці трохи вистигнути (воду не виливати) і гострим ножем зрізати потовщення на листках. Помідори порізати на тонкі скибочки.
    Цибулю потерти на дрібній терці, моркву і картоплю – на дрібній або середній (дуже зручно, якщо є відповідна насадка до електричної м’ясорубки). До тертих овочів додати решту солі і гарно перемішати.
    Дно каструлі змастити олією і вистелити половиною порізаних помідорів. На кожний капустяний листок покласти трохи картопляної начинки і загорнути (краї капустяної трубочки можна не запихати досередини як в голубцях з гречкою). Пісні голубці з картоплею викладати в каструлю щільно один коло одного. Зверху викласти решту помідорів, все залити гарячим виваром з капусти і варити під кришкою 2 год.
    Готові пісні голубці з картоплею добре смакують з домашнім кетчупом чи грибною підливою.
Жаль, що проходить літо, а не війна...
 
Сказали спасибо: Женя С.

Offline Martini

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1066
  • Поблагодарили: 572 раз
  • Репутація: +73/-0
  • Щастя любить тишину. ..
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віра і Зеник
  • Ваше справжнє ім’я: Марта
Re: Голубці
« Reply #18 : 05 Січень 2016, 23:28:55 »
А я голубці люблю коли замість фаршу підчеревину порізати дрібними шматочками і до рису з морквою і цибулькою додати багато кропу і майонез з томатною пастою d9
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline інессс

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2675
  • Поблагодарили: 1796 раз
  • Репутація: +253/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Тимофій
  • Ваше справжнє ім’я: Інна
Re: Голубці
« Reply #19 : 11 Січень 2016, 16:11:06 »
Женя, робили голубці? А то і я хочу спробувати на другий Святвечір.
Жаль, що проходить літо, а не війна...
 


Offline Женя С.

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 942
  • Поблагодарили: 131 раз
  • Репутація: +57/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Тадейчик
  • Ваше справжнє ім’я: Євгенія
Re: Голубці
« Reply #20 : 11 Січень 2016, 17:47:17 »
Робила!!!вийшли бомбезні!!!але ще консультувалася в мами чоловіка;)тому,напишу вже перевірений рецепт;)
В капусті вирізала серединку,проварила 30-40хв,щоб листаи в качані почали відділятися,бо мені попадася така вже,досить твердувата.Паралельно натерла картоплі на дрібеій терці,трохи цибульки,посолила,і мала ще трохи вчорашнього пюре,додала в суміш,щоб трималося купи;)потім повіддвлчлс листки з капусти.І ті,які пораалися і сам качан на низ поставила,залила трвшки гарячою водою,і почала вистааляти голубці.Момент ц крутінеі наступний:трошечки відтискала каптоплю.бо воляниста,і закручувала з грубшоі сторони,і такі більш сплюснуті робила.Виклпла слой-кипятком залила і т.д.Потім 30-40хв вимтачило проварити на легкому вогні.Вийшли дууууже смачні з грибною підливкою;)
Доречі,фото маю:)))хвалилася мамі;)
[/URL][/img]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline інессс

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2675
  • Поблагодарили: 1796 раз
  • Репутація: +253/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Тимофій
  • Ваше справжнє ім’я: Інна
Re: Голубці
« Reply #21 : 11 Січень 2016, 17:51:39 »
Женя, гарні вийшли  :flv
Жаль, що проходить літо, а не війна...