Автор Тема: Корисні поради, замітки для господинь  (Прочитано 16340 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #34 : 01 Лютий 2012, 13:44:01 »
Перець чилі
Ідеальна добавка до страв у холодні дні. Про його зігріваючі властивості знають всі, хто хоч раз їв страви з великою кількістю цієї приправи. Його можна додавати до всіх видів м’яса.
   Можна також використати як добавку до гарячого шоколаду. У лікувальних цілях перець застосовується при запаленні дихальних шляхів, як засіб, що знімає набряк слизової оболонки й очищає дихальні шляхи.


Ваніль
Запах ванілі – найсмачніший з усіх солодких ароматів. Найкраще пахне сама м’якоть, яку видобувають зі стручка. Паличку слід розрізати вздовж і видобути її вміст. Підходить до кави, чаю (ванільний цукор), сирків, налисників і виробів з тіста. У формі настою чи сиропу застосовується при гарячкових станах і проблемах з травленням.

 

Малиновий сік
Чудово пасує до чаю та пудингу. Це – один з найбільш ефективних і корисних ліків від застуди. Ефірні масла малини мають розігріваючі властивості, а саліцилова кислота, яка в них міститься, сприяє потовиділенню.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #35 : 01 Лютий 2012, 13:54:21 »
Варто знати, які саме продукти щоденного харчування не можна поєднувати, а також можливі наслідки їх вживання.
Огірок з помідором

Виявляється, що таке популярне поєднання цих двох овочів не рекомендоване. У свіжому огірку міститься аскорбінова кислота, котра знищує вітамін С, який є у помідорі. Достатньо навіть декількох крапель огіркового соку, щоб знищити вітамін С у декількох кілограмах помідорів!

 
Кисломолочний сир з помідором
Поєднання кисломолочного сиру з помідором шкідливе для наших суглобів. Кислоти, що містяться в помідорі та надають йому характерний смак, вступають у реакцію з кальцієм, на який багаті кисломолочні сири, утворюючи при цьому особливий осад у наших суглобах. Регулярне споживання поєднання цих продуктів може спричинити сильні болі в суглобах.
   Риба з соняшниковою або кукурудзяною олією
Риба є цінним джерелом ненасичених жирних кислот Омега-3, які підтримують функціонування нервової системи, мають позитивний вплив на суглоби, а також зменшують ризик онкологічних захворювань. У свою чергу соняшникова та кукурудзяна олії містять кислоти Омега-6, які нейтралізують дію Омега-3, прискорюючи при цьому процес старіння організму. Тому їх не можна поєднувати, напр. під час смаження. Окрім цього, набагато кориснішою є печена риба, риба приготована на грилі чи на пару
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #36 : 01 Лютий 2012, 13:55:13 »
Дріжджова булка з чаєм
Дубильні речовини, що містяться у чаї, негативно впливають на поглинання білка, обмежують засвоєння магнію, кальцію, міді, цинку та заліза. Чим міцніший настій, тим сильніша дія дубильних речовин. Дріжджі є багатим джерелом вітаміну В1, котрий підтримує дію нервової системи, і саме з цієї точки зору дріжджове тісто часто вважається дуже корисним. Але, нажаль, не в поєднанні з чаєм, адже дубильні речовини зводять нанівець засвоєння цього вітаміну.


Картопля з маслом

Майже зовсім некалорійні продукти окремо, разом утворюють справжню «калорійну бомбу». Картопля виступає джерелом вуглеводів, має високий глікемічний індекс і після її споживання зростає рівень глюкози у крові. Саме тому підшлункова залоза виробляє велику кількість інсуліну, щоб його знизити. Інсулін також відповідає за роботу жирових клітин, стимулюючи їх. Таким чином акумулюється майже увесь жир, який споживаємо у такому випадку.
 


Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #37 : 01 Лютий 2012, 13:58:35 »
Горіхи не лише смачні, але й дуже корисні. Дізнайтеся, які горіхи потрібно їсти та навіщо.

Науково доведено, що часте споживання горіхів зменшує ризик виникнення ішемічної хвороби серця. Горіхи містять антиоксидант убіхінон, який допомагає зменшити рівень зайвого холестерину у крові. Горіхи також є багатим джерелом білка та жиру, які виступають у вигляді корисних для здоров’я ненасичених жирних кислот. Містять також велику кількість вітамінів E, B i B1, котрі мають корисний вплив на шкіру.

 

Волоські горіхи

З волоських горіхів виготовляють горіхову настоянку, яка дуже помічна при проблемах зі шлунком. Білок волоського горіха сприяє розвитку м’язової тканини та надає фізичну силу. Волоський горіх має злегка проносні властивості. Його можна вживати діабетикам.

 

Фундук

Ці горіхи дуже поживні, містять бл. 60% жиру. Вони легко перетравлюються, тому рекомендуються для вживання дітям, а також хворим на анемію, нервово вичерпаним і інтенсивно працюючим розумово особам. 100 грамів фундука покриває чотириденну потребу організму у вітаміні Е.

 

Земляні горіхи (арахіс)

Багаті на вітамін E i вітаміни групи B, фосфор і ніацин. У їхньому жирі містяться дві важливі жирні кислоти: ліноленова й арахінова, котрим властиве зниження рівня холестерину у крові.

 

Американські горіхи (пекани)

Багаті на вітамін B1, котрий бере участь у вуглеводному обміні. З усіх горіхів мають найбільше антиоксидантів, завдяки чому знижують рівень зайвого холестерину у крові.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #38 : 01 Лютий 2012, 13:59:00 »
Горіхи кола

Містять кофеїн і теобромін. У медицині використовуються з метою зниження апетиту, а також при мігренях, лихоманці чи в цілях збудження центральної нервової системи.

 


Горіхи кеш’ю

Містять бл. 40% жиру. Вони є хорошим джерелом білка для вегетаріанців. Містять фолієву кислоту, особливо потрібну вагітним жінкам.

 

Горіхи гінкго

Ці горіхи – плоди дерева гінкго. Ростуть на Далекому Сході. В Європі вони доступні лише в консервних банках. Їх додають до супів і риби.

 

Фісташкові горіхи (фісташки)

Є не лише смачними, але також багатими на ненасичені жири та протеїни. Містять багато білка та клітковини, а також магній, калій, вітамін Е і вітаміни групи В. Добре регулюють роботу серця.

 

Їстівні каштани

Використовуються для супів, соусів, фаршів і м’яса домашньої птиці, овочевих страв. Мають корисний вплив на імунну систему, зміцнюють організм і протидіють інфекціям.

 

Бразильські горіхи

Смаком нагадують мигдаль. З огляду на значний вміст цинку рекомендуються особам, які зловживають алкоголем, діабетикам, хворим після операцій і опіків, а також тим, хто живе у постійному стресі.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #39 : 01 Лютий 2012, 14:00:50 »
Взимку в нашому раціоні необхідні більше калорій для зігрівання організму та захисні інгредієнти для підвищення імунітету. Дізнайтеся, чому здорова їжа, поживні речовини, фрукти, овочі та білки потрібні взимку.
 Яку їжу потрібно вживати?
 Здоровий зимовий раціон має бути добре продуманим. Необхідно пам'ятати, що вітаміни, мікроелементи, макроелементи, складні вуглеводи та білки є більш важливими для нашого організму, аніж калорії. Важливо харчуватися регулярно – п'ять разів на день через кожні три години, тобто три основні прийоми їжі та два перекуси. Це дозволяє нашому організму підтримувати теплову рівновагу тіла. 


Що потрібно їсти?
 Необхідно знати, які продукти та у якій кількості вживати, аби забезпечити наш організм поживними речовинами.

•Фрукти та овочі – забезпечують необхідними вітамінами та мінералами, що зміцнюють нашу імунну систему. Намагайтеся включати у свій раціон фрукти та овочі п'ять разів на день. До кожної страви варто додавати помідори, перець, броколі, брюссельську капусту, моркву, огірки, цитрусові фрукти та яблука. Звичайно, найкорисніші вони у сирому вигляді, але можна також готувати фрукти і овочі на пару. Вживайте консервовані та заморожені овочі. Не забувайте також про часник, адже він корисний завдяки своїм антибактеріальним властивостям та здатності підвищувати імунітет. 
•Риба – особливо морська риба (скумбрія, тунець, лосось) є цінним джерелом амінокислот групи омега-3, що захищають організм від бактерій.
•М'ясо та молочні продукти – забезпечують наш організм необхідними  білками. Вживайте високоякісне пісне м’ясо та м’ясні вироби, що у холодну пору року допомагають організмові самостійно виробляти більше власного тепла. У той же час, молочні продукти, а саме молоко, нежирні сири, та яйця позитивно впливають на обмін речовин, який зазвичай уповільнюється взимку, і забезпечують організм вітаміном D, що необхідний, коли так бракує сонячного світла. Білки треба вживати три рази не день під час кожного основного прийому їжі.
•Складні вуглеводи – взимку 50% енергії повинно постачатися з вуглеводів. Вуглеводи добре насичують та слугують джерелом енергії, забезпечують клітковиною та стимулюють вироблення серотоніну, що є відмінним антидепресантом. Складні вуглеводи містяться переважно у цільнозерновому хлібі, коричневому рисі та ячмені. Їх потрібно включати до раціону двічі на день.
•Прості вуглеводи – містяться здебільшого у солодощах. Вони швидко втамовують голод, але, нажаль, усі, окрім меду, призводять до надмірної ваги. Мед підвищує наш імунітет та покращує настрій. Необхідно вживати одну чайну ложку меду щодня, якщо немає протипоказань. Можна додавати мед до чаю з лимоном, але він не повинен бути занадто гарячим, оскільки мед втрачає свої цінні властивості при температурі вище 40°C.
Дієтичні добавки
 Взимку достатньо складно дотримуватися раціону, який би забезпечив наш організм усіма необхідними поживними речовинами. Але можна додатково вживати дієтичні добавки, як то риб’ячий жир, женьшень в сиропі, ехінацея та вітамінні добавки. Але уникайте передозування дієтичних добавок, оскільки вони можуть викликати небажану взаємодію з іншими лікарськими препаратами. Тому краще проконсультуватися з лікарем або фармацевтом щодо дозування дієтичних добавок.
   
Вітаміни та мінерали

Чи знаєте Ви, які вітаміни та мінерали треба вживати взимку та чому?  Дізнайтеся, які продукти містять більшість вітамінів та мінералів.

•Вітаміни групи B – покращують фізичний стан організму та підвищують імунітет, додають енергію на позитивно впливають на нервову систему. Вони містяться у бобових, паростках овочів, горіхах, дріжджах, рибі, червоному м’ясі, чорному хлібі, ячмені та коричневому рисі.
•Вітамін C – підтримує імунітет, чинить протидію інфекціям, слугує цінним антиоксидантом.  Міститься у цитрусових фруктах, капусті, петрушці, журавлині, а також у соках із журавлини та шипшини.
•Вітамін D3 – необхідний для правильного розподілу кальцію та фосфору.  Наш організм має здатність синтезувати вітамін D3 за допомогою сонячного світла, якого, нажаль, взимку нам бракує. Він міститься у вітамінізованому молоці, маргарині, жирній морській рибі, яєчних жовтках та печінці.
•Цинк – підвищує імунітет та допомагає протидіяти застуді, на відміну від солодощів, які ми так полюбляємо взимку. Цинк міститься у печінці, м’ясі, морепродуктах, паростках пшениці, дріжджах, гарбузі та соняшниковому насінні, кунжуті та яйцях.
•Магній – добре впливає на м’язи та кровоносні судини, сприяє засвоєнню багатьох елементів, необхідних для нашого здоров’я. Чорна кава та стрес знижують рівень магнію у нашому організмі. Задля його підвищення потрібно вживати ячмінь, банани, горіхи, листові овочі та чорний шоколад.
•Селен – підвищує імунітет, стимулює вироблення антитіл та допомагає їм у боротьбі з вірусами, знімає запалення. Випічка з цільного зерна, печінка, морепродукти, тунець, помідори, броколі, паростки пшениці, висівки, цибуля та яйця багаті на селен.
 

Offline kizylja

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 848
  • Поблагодарили: 26 раз
  • Репутація: +226/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Надія,
  • Ваше справжнє ім’я: Аня
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #40 : 01 Лютий 2012, 16:50:04 »
Дякую за чудову інформацію.
Якраз шукаю все такого роду.
Від мене +
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Мандаринка

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 145
  • Репутація: +31/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Тарасик, 1рочок 4 місяці
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #41 : 01 Лютий 2012, 16:53:00 »
Справді дуже корисні поради z4
Наталя , вам +         
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #42 : 02 Лютий 2012, 09:05:58 »
Літом і зимою готую біб. Літом свіжий, а на зиму заморожую. от поділюся цікавою інформацією
БібЛатинська назва:Vicia fabaОднорічна рослина з родини бобових, культивується як овоч у багатьох країнах.
 100 г бобів – 88 Ккал

Боби містять велику кількість білка та клітковини, кальцій, фосфор, залізо, магній, каротин, а також вітаміни A, B1, B2, C, Е.

 Білок

Боби містять близько 25% рослинного білка, поживна цінність якого є значно більшою, ніж білка, який походить зі збіжжя. Їх також цінують з огляду на великий вміст клітковини, жирів, вітамінів і мінералів.

 Нуль холестерину

Біб не містить холестерину, тому його радять вживати при хворобах системи кровообігу. Регулює також діяльність травної системи – завдяки клітковині він значно прискорює процес метаболізму, тому його охоче застосовують у дієтах.

 
Троянці також їли біб

Біб відомий більше 5000 років. Його сліди знайдено в Китаї, стародавньому Єгипті, а навіть на руїнах Трої. Овоч, який легко вирощується, поживний, додає сил і енергію, а також швидко гамує голод, в основному споживається нижчими соціальними верствами. У давнину біб вважали символом смерті і тому священики його не вживали.
  Смачно та здорово

Найсмачнішим є молодий біб, зварений у злегка підсоленій воді, з крихтою масла. Його також можна додавати до салатів, супів і всіх страв, які добре поєднуються з іншими стручковими рослинами, такими як квасоля чи горох.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #43 : 02 Лютий 2012, 09:06:56 »
Гарбуз – рослина, яку вирощують уже декілька тисяч років. Походить з Америки. Відомо близько 20 сортів гарбуза.
 100 г гарбуза – 19 Ккал

Містить целюлозу, білок, каротин, кальцій, залізо, магній, фосфор і вітаміни A, B1, B2, PP і С.

 Гарбуз для схуднення

Гарбуз часто застосовується в дієтах для схуднення з огляду на великий вміст целюлози, води та клітковини. Прискорює процеси травлення, очищає від токсинів, виводить залишкові продукти метаболізму та регулює водний баланс організму.

 

Цінні нутрощі

Гарбуз, багатий на мінеральні солі та вітаміни, має також надзвичайно цінний вміст – насіння. Насіння гарбуза містить білок, ненасичені жирні кислоти Омега-3, селен, магній і цинк, а також вітамін С і вітаміни групи В. Є допоміжним засобом при лікуванні багатьох хвороб сечогінної системи. Має сечогінну, протизапальну, жовчогінну, а також антипаразитну дію.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #44 : 02 Лютий 2012, 09:08:18 »
Фенхель – двохлітня рослина сімейства зонтичних. Походить із середземноморських країн, а вирощується в багатьох районах світу.
 100 г фенхелю – 69 Ккал

Фенхель містить кальцій, фосфор, залізо та вітаміни A1, B1, B2, C і Е.
а роматний аніс
 Цікавим ароматом цей овоч завдячує своїй делікатній анісовій ноті. Фенхель можна їсти як сирим, так і смаженим, тушкованим, запеченим, приготованим на грилі, і навіть у вигляді варення. Чудово підходить як інгредієнт для супів, рибних страв і овочів, таких як буряки, картопля, капуста, броколі чи цвітна капуста. У салатах поєднується з оливками, каперсами, червоною цибулею, анчоусами, рукколою чи яблуками. Його можна приправляти сіллю, перцем, лимонним соком, часником або чебрецем. Є чудовим додатком до макаронів.
Кашель, лактації та кольки
 Фенхель має відхаркувальні властивості, стимулює роботу травної системи, має послаблюючу дію. Молоко з додаванням фенхелю добре для усунення симптомів грипу та простуди. У жінок, які годують груддю, фенхель стимулює лактацію, а немовлятам допомагає при проблемах з травною системою – кольках і здуттях.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #45 : 02 Лютий 2012, 09:10:41 »
Овочеві соки для здоров’я та вроди
    З’їдаєте 5 порцій фруктів і овочів щодня? Одна з них може бути у вигляді соку. Довідайтеся, який вплив мають овочеві соки на здоров’я та вроду.
Овочеві соки відрізняються, тому варто знати, які з них містять корисні речовини, що впливають на здоров’я та вроду. Експерти рекомендують вживати 5 порцій овочів і фруктів різного забарвлення – червоні, жовті та зелені. Це дає можливість забезпечити організм оптимальною порцією вітамінів і мінералів.

Морквяний сік
Найбагатший з соків на природній бета-каротин, котрий перетворюється в організмі на вітамін А, що виконує важливу роль у процесі формування шкіри. Крім цього, вітамін А є антиоксидантом, котрий оберігає шкіру від завчасного старіння. Морквяний сік містить також вітамін Е, який дбає про гарний вигляд шкіри, адже також є важливим антиоксидантом.

Примітка. Занадто велика кількість вітаміну А призводить до пошкодження печінки, у котрій накопичується. Експерти радять випивати дві-три склянки морквяного соку на тиждень.

Томатний сік
Пастеризований томатний сік містить лікопин, який вивільняється з клітин рослин під дією високої температури. Лікопин виконує в організмі функцію антиоксиданту, а тому має корисний вплив на вигляд шкіри. Не потрібно пити холодний томатний сік, адже це ускладнює поглинання організмом оптимальної кількості лікопину. Поглинається він набагато краще також у поєднанні з жирами.

Сік квашеної капусти
Квашена капуста забезпечує вітаміном С, який організм не здатен накопичувати. Вітамін С є важливим антиоксидантом і допомагає організмові утворювати калоген. Дбає про те, щоб клітини зберігали добру форму, а тканини – еластичність і тривкість. Завдяки цьому шкіра залишається пружною та підтягнутою. Вітамін С протидіє утворенню целюліту, а також сприяє спаленню жирів в організмі.

Буряковий сік
Буряки мають властивість сприяти очищенню організму. Вміст бетаніну полегшує видалення паразитів, таких як бактерії чи віруси, до того, як устигнуть завдати шкоду організмові. Бетаїн у буряковому соку є компонентом білка, котрий допомагає зменшувати запаси жирів.

Поради стосовно купівлі та зберігання
•Купуйте соки багаті на вітамін С. Містять його багато лише тоді, коли запаковані в темні пляшки чи картонні упаковки. Вітамін С чутливий до світла. У прозорій пляшці впродовж місяця вміст вітаміну С зменшується на половину.
•Купуючи овочевий сік, звертайте увагу на те, чи він сирий. Такий сік не піддається складній переробці, тому містить більше вітамінів і мінеральних речовин.
•Зберігайте сік у холодному місці, напр., холодильнику, коморі чи підвалі. Таким чином збережете чутливі до світла та високої температури вітаміни. Відкриті упаковки можна зберігати в холодильнику від двох до трьох днів.
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #46 : 02 Лютий 2012, 09:12:16 »
Нові відкриття й інтригуючі результати досліджень... Невідомий дотепер вплив на людський організм органічних сполук і речовин, що містяться у продуктах харчування
Нововиявлені сполуки, що містяться в овочах.
Їхній вплив на наше здоров'я може виявитися рятівним!

Біофлавоноїди

Містяться в овочах і фруктах.
Ще в 70-х роках XX століття вважалося, що ці сполуки не мають жодної харчової цінності.
Властивості:

- є сильними антиоксидантами, які можуть запобігати утворенню деяких видів пухлин;
- зміцнюють стінки артерій (рутозид);
- мають антивірусну дію (кверцетин);
- пом'якшують симптоми алергійних реакцій
Сульфорафан
Міститься в брюссельській капусті, броколі та цвітній капусті:
- має протиракові властивості.

Поліацетилени
Містяться в моркві та селері:
- маючи антиоксидантну дію, запобігають утворенню пухлинних клітин.

Монотерпени й фенолові кислоти

Особливо багатим джерелом є часник і соя:

- скорочують кількість нітрозамінів, що утворюються в шлунково-кишковому тракті з нітратів, які містяться в їжі.
Сульфіди
Містяться у хрестоцвітих овочах, таких як капуста і редис:
- допомагають знизити артеріальний тиск;
- запобігають утворенню тромбів.
Стерини
Головним чином містяться в огірках:
- впливають на зниження рівня холестерину у крові.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #47 : 02 Лютий 2012, 09:13:55 »
Багато здоров’я в маленьких порціях! Де знаходяться необхідні для здоров’я речовини та яка від них користь.
  Овочі – це багате джерело мінеральних солей і хімічних елементів, які так само важливі для підтримки балансу в організмі, як і вітаміни.


Кальцій
забезпечує ріст і хороший стан кісток,
цикорій, буряк, редис, ріпа, нут, квасоля.


Залізо

транспортує кисень із легень до інших органів, бореться з анемію,
соя, сочевиця, нут, квасоля, шпинат, бурячиння, кукурудза, кріп, спаржа, буряк, горошок, кабачок, цибуля.



Магній
позитивно впливає на нервову та м’язову системи, стимулює ріст і покращує сон,
квасоля, нут, зерна кукурудзи, цибуля, сочевиця, шпинат.


Фосфор
є будівельним матеріалом для кісток і зубів, впливає на правильне функціонування клітин головного мозку,
квасоля, сочевиця, нут, артишоки.


Калій
впливає на скорочення м’язів, у тому числі й серцевих,
печериці, боби, артишоки, картопля, шпинат, брюссельська капуста, морква, сочевиця.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #48 : 02 Лютий 2012, 09:15:46 »
Вітаміни потрібні для належного функціонування організму, а деякі з них відповідають за процес росту. Варто знати, де їх шукати.
   Існує 13 вітамінів, які наш організм не може виробляти самостійно, тому ми мусимо засвоювати їх з їжею. Яка ж функція вітамінів? В яких овочах їх можна знайти?


Вітамін A - бета-каротин
» впливає на ріст, хороший зір, оберігає шкіру,
» броколі, морква, капуста, брюссельська капуста, кабачок, цикорій, шпинат, салат, щавель, петрушка, кульбаба, горошок, гарбуз, соя.


Вітаміни B1, B2, B3, B6

» відповідальні за належне функціонування нервової та м’язової систем,
» баклажан, шпинат, квасоля, салат, сочевиця, щавель, кульбаба, горошок, картопля, соя, помідори.



Вітамін B9

» сприяє утворенню, росту та репродукції червоних кров’яних тілець, полегшує засвоєння білку,
» спаржа, броколі, капуста, шпинат, шпарагова квасоля, салат, картопля, цибуля-порей, квасоля, сочевиця.

Вітамін С

» чинить протидію інфекціям, бореться з втомою, сприяє поглинанню заліза,
» селера, броколі, брюссельська капуста, щавель, цикорій, шпинат, салат, ріпа, петрушка, кульбаба, паприка, редиска, помідори.

Вітамін D

» укріпляє скелет,  запобігає рахіту і покращує імунітет

» печериці

Вітамін Е

» оберігає клітини від вільних радикалів і добре впливає на тканини
» спаржа, салат, шпинат, квасоля, соя.

Вітамін H
» сповільнює процес сивіння волосся і облисіння, покращує згортання крові

» гриби, морква, помідори, шпинат.

Вітамін K

» сприяє згортанню крові, протидіє остеопорозу
» броколі, цвітна капуста, капуста, морква, шпарагова квасоля, салат, картопля.

Вітамін P

» допомагає в лікуванні кровотечі з ясен, має противоалергічну дію

» глід, капуста, помідори, салат, шпинат, картопля.
 

Offline Lapochka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1310
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +189/-0
  • Треба вміти перегортати нову сторінку життя
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 9 років
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #49 : 15 Березень 2012, 13:14:48 »
Хочу порадити як зробити випічку більш мякішою (кекси, булочки...) після приготування. У мене духовка, хоч і електрична, але весь час пересушує  випічку і вона зверху стає тверда, часто з "дубовою" скоринкою. Я на ніч кладу у 5-копійочний кульок, випускаючи по максимуму повітря і загортаючи в кухонний рушник і на ранок все мякеньке та смачненьке!
 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2273
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +363/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #50 : 17 Березень 2012, 17:30:07 »
Кожній господині хочеться, щоб її вареники, пироги й торти були найсмачнішим. Цього легко добитися, якщо знати кілька секретів готування тіста.

Замішуючи тісто для пирогів, булочок, рулетів, борошно сипте в рідину, а для млинців, оладок, бісквіта, хмизу  рідину вливайте в борошно.
Прісне тісто замішують густіше, ніж дріжджове. Покладіть у нього побільше яєць, а рідини додайте менше, і вареники чи пельмені не розваляться при варінні. Чим тонше розкатане прісне тісто, тим вдаліші вироби з нього.