Автор Тема: Корисні поради, замітки для господинь  (Прочитано 16799 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #68 : 21 Січень 2013, 20:41:20 »
Як правильно вибрати м"ясо
Часто, купивши начебто гарне м'ясо, ми залишаємося незадоволені смаком приготованого блюда. А відбувається це не тільки від невміння готувати, але і від помилок при виборі м'яса для того чи іншого блюда.

Вибираючи м'ясо, зверніть увагу на наступні ознаки:
Треба точно знати, з якого шматка що готується. Отже, м'ясної (разрубочний) ряд складається з наступних частин.

Вирізка.
Це найцінніша частина яловичої туші, розташована під поперековим розділом. М'ясо дуже ніжне, з передньої частини вирізки виходять відмінні біфштекси, з центральної - биточки-медальйони, а із задньої - гуляш і філе-міньйон.

Філейна частина.
З неї роблять біфштекси на кісточках. З м'яса, відокремленого від кістки, готують ростбіф. М'ясо можна смажити на сковороді і готувати на решітці, а також гасити в соусі.

Кострець.
Верхня частина стегна, м'ясо тут пісне, воно годиться для біфштексів і відбивних котлет. З зовнішньої сторони отримують ніжний гуляш.

Лопаткова м'якоть.
З добре очищеної центральній частині роблять біфштекси і антрекоти, а обрізки пропускають через м'ясорубку для рубаних котлет.

Надниркова частину.
Знаходиться поруч з стегнової кісткою. Використовується для біфштексів і печені, а також для гасіння під соусом і для ростбіфа.

Огузок.
М'ясо досить пісне, використовується головним чином для печені. М'якоть ноги. Верхня частина передньої або задньої ноги з тонким шаром хрящової тканини, завдяки якій м'ясо буває особливо наваристим і смачним. Підходить для холодцю, бульйонів, для гасіння під соусом та інших страв тривалого приготування.

Рулька.
М'ясо високої якості, застосовується для біфштексів і гуляшу.

Пашина.
Дуже жирне м'ясо з хрящами, що вимагає тривалої готування. Використовується для супів і гасіння під соусом. З обрізків і менш цінних шматків готують рагу.

Грудинка.
Ідеальна для приготування міцного, наваристого бульйону, продається прямо на кістки.

Лопатка.
Це м'ясо дуже смачно в вареному вигляді, з нього також роблять гуляш.

Шия.
Верхня частина шиї пісне нижньої, але обидві дуже смачні, хоча вимагають довгого приготування. М'ясо використовується для супу, гасіння по соусом, рагу і приготування фаршу.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #69 : 21 Січень 2013, 20:46:49 »
як правильно зберігати мед
Напевно, у кожній родині знайдеться ласун, полюбляє всім солодощів натуральний і корисний мед. А якщо таких любителів меду багато, найчастіше його набувають відразу у великих обсягах, влітку або восени, щоб потім всю зиму насолоджуватися солодким ласощами. Тому навіть в домашньому господарстві нерідко стоїть питання про те, як зберігати мед, що вже говорити про промислове виробництво меду для продажу. Вважається, що мед майже неможливо зіпсувати, він не прокисає, не засихає і не зацукровується, якщо це якісний справжній мед. Однак, це не зовсім правдиве твердження. Отже, спробуємо розібратися, як зберігати мед правильно.

Посуд для зберігання меду
Перший, і, мабуть, найважливіший вибір, який належить зробити власникам меду - вибір посуду. Мед зазвичай зберігають у скляних банках або в алюмінієвих барилах, які щільно закриваються. Якщо ви розливаєте мед в банки зі скла, обов'язково вставте дерев'яні стрижні в мед, які залишаться там до повної кристалізації солодких ласощів, інакше банки можуть тріснути. Ні в якому разі не розливайте мед в оцинковані бідони, в мідний посуд або в пластмасові пляшки.

При контакті меду з цинком виробляються отруйні речовини, а в мідній тарі мед потемніє і придбає зеленуватий відтінок. Також можна зберігати мед в глазурованої керамічної посуді, в дерев'яних барилах, тільки не з деревини хвойних порід, тому як мед може увібрати смолянистий запах. І ні в якому разі не наповнюйте свіжим медом посуд, в якій залишилися залишки старого меду, інакше ваші запаси меду швидко прокиснути.

Освітлення і температура
Пам'ятайте, що мед, який всього лише дві доби простоїть під прямими сонячними променями втратить свої антимікробні властивості і згодом прокисне. Тому зберігайте прозорі судини з медом в темних шафах, в льосі або в холодильнику. Крім того, мед не можна нагрівати. При тривалому зберіганні при температурі, що перевищує 20 градусів, мед поступово втрачає свої бактерицидні властивості, дезактивируются вітаміни і ферменти. Зберігати мед при мінусовій температурі можна, вітаміни і корисні властивості він при цьому зберігає.

Вологість
Якщо ви залишите мед в нещільно закритому посуді в приміщенні з високою вологістю, вже через добу, він вбере до 30% вологи. Якщо ж вологість в приміщенні вище 60%, мед може незабаром заграти. При занадто низькій вологості в повітрі, мед може висихати і навіть зменшуватися в об'ємі. Тому один з головних відповідей на питання «як зберігати мед» - в герметично закритій тарі.

Сусідство з іншими продуктами
Мед, який стоїть в холодильнику або в погребі в сусідстві з гостро пахнуть продуктами або предметами, обов'язково вбере їх запах. Тому якщо не хочете ласувати медом з ароматом часнику, риби або фарби, намагайтеся уникати такого сусідства, або ж щільно закривайте судини.

Терміни зберігання
Відомо, що в сотах мед може зберігати свої властивості століттями. Проте в домашніх умовах банки з медом рекомендують зберігати не більше одного року, тому як створити ідеальні умови для цього унікального продукту таки неможливо і через 12 місяців мед втрачає велику частину вітамінів, зменшуються його протимікробні властивості, збільшується процентний вміст кислот і сахарози.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #70 : 22 Січень 2013, 08:17:37 »
як зберігати часник
Області застосування часнику настільки різноманітні, що ця овочева культура воістину викликає захоплення і повагу. Це і приправи до будь-яких страв, і профілактика вірусних захворювань, і приготування спиртових настоянок, і навіть засіб дезінфекції. Що вже говорити про улюблений багатьма ласощах - окраєць хліба, натертого часником або часникових пампушках. Звичайно ж, хочеться, щоб фіолетові або білосніжні зубці загального улюбленця зберігалися як можна довше і з мінімальними втратами, адже багато хто вирощує цей невибагливий продукт самостійно або закуповують відразу на всю зиму у родичів або знайомих з найближчого передмістя, щоб не купувати в супермаркетах генно-модифіковані продукти. Насправді, зберегти все головки і зубці часнику цілком реально, а способів зберігання існує так багато, що навіть мешканці багатоповерхівок без горищ і провітрюваних погребів, знайдуть для себе підходящий варіант. Як зберігати часник? Спробуємо розібратися.

 

Масляна кірка
 

Висихання часнику - одна з основних проблем, з якими вам належить боротися. Ще 30 років тому, коли заводи працювали, поля обробляли, і овочі можна було купити в магазинах за мінімальною вартістю, часник, який вирощувався промислово, обробляли проти висихання парафіном. Прекрасна альтернатива такій обробці - покриття головки часнику лляною олією (можна скористатися і будь-яким іншим рослинним маслом). Просто прокип'ятіть масло, додайте 10 крапель йоду на півлітра олії і обробіть отриманим засобом кожну головку часнику, яку потім потрібно висушити на сонці і скласти в ящик.

 

Банки з борошном
 

Щоб зрозуміти, як зберігати часник, потрібно проаналізувати вашу потребу в цьому продукті, якщо у вас не дуже великі запаси часнику, можете скласти неочищені головки в скляні банки і пересипати їх борошном. Тільки регулярно оглядайте посуд, щоб вчасно помітити, якщо борошно стала сирої, і замінити її.

 

Часникова коса
 

Один з найпростіших способів зберегти часник - зібрати головки разом із стеблами, щоб потім сплести ефектну часникову косу. Така в'язка часнику прикрасить вашу кухню і збереже зубчики свіжими.

 

Банки з маслом
 

Тривалий, і в той же час трудомісткий метод зберігання часнику - в банках з соняшниковою олією. Очистіть зубці від шкірки, засипте в банку і залийте соняшниковою олією. Один раз вам доведеться витратити час на очищення ваших часникових запасів, зате згодом буде дуже зручно виймати готовий свіжий продукт з олії і використовувати для їжі або приготування страв.

 

Сітки з часником
 

Не знаєте, як зберігати часник в квартирі? Дуже просто, підсушіть головки і засипте їх у сітку або старі панчохи. Тепер просто підвісьте авоську в коморі або в шафі. Часник при достатньому провітрюванні збереже свою свіжість, а вашого будинку буде не страшна моль та інші шкідники.

 

Ящики з часником
 

Перед тим як зберігати часник в ящиках, добре висушіть його. Тепер укладайте головки в фанерні або дерев'яні короби, пересипаючи сіллю. До самої весни вашим запасам часнику не страшні волога і шкідники

 

Дагестанський метод зберігання часнику
 

На запитання «як зберігати часник?» Знають однозначну відповідь в Дагестані, де цей продукт є чи не основним у місцевій кухні. Часник сушать як звичайно, а потім коріння обпалюють над газовим пальником. Місцеві кухарі стверджують, що часник, який зберігався таким способом, відрізняється особливим ароматом.

 


Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #71 : 22 Січень 2013, 08:26:57 »
Як правильно зберігати моркву   

Як зберігати моркву в погребі?
Поговоримо про те, як зберігати моркву в погребі. Один зі способів - розкласти моркву в поліетиленові пакети з отворами. При цьому пакети потрібно залишати відкритими. Можна засипати в пакети пісок. Тоді отвори робити не треба. Але краще взяти дерев'яний ящик, насипати шар піску, потім розкласти моркву, знову засипати піском і так далі. Цей метод найбільш часто використовується городниками і є самим надійним. В якості альтернативи піску відмінно підійдуть тирсу. Пісок і тирса необхідно періодично обприскувати водою.

Якщо ваш урожай невеликого обсягу, то можна зберігати його в глиняній оболонці. Для цього розмішуємо глину до консистенції густотою сметани і занурюємо в неї коренеплоди на 3 хв, потім виймаємо і висушуємо. Такий чохол з глини захистить моркву від в'янення і хвороб. Далі моркву розкладають у ящики або кошики. Такий спосіб зберігання дає найменшу кількість відходів.

За старих часів для зберігання моркви використовували лушпиння ріпчастої цибулі. Морква просто укладали шарами з лушпинням.

Як зберігати моркву в квартирі?
Міським жителям можна зберегти коренеплоди протягом трьох місяців. Рекомендується укласти коренеплоди в ящики, закрити плівкою і стежити за температурою на вулиці. При її зниженні морква потрібно укутати або занести в квартиру, розташувавши біля балконних дверей. Якщо є місце в холодильнику, то можна зберігати моркву в поліетиленовому пакеті або картонній коробці на нижній полиці холодильника.

У закінченні хочеться відзначити, що морква зберегти набагато складніше, ніж інші овочі, так як круглі коренеплоди зберігаються краще, а довгі гірше.

найкраща температура зберігання моркви 0 +2 градуси, при-1 морква змерзне а при+5 засохне
 

Online Ключик

  • Організатор СП!
  • Віддана Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 5203
  • Поблагодарили: 5419 раз
  • Репутація: +596/-10
  • 1-ий клас закінчено...Ура!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #72 : 22 Січень 2013, 11:51:50 »
Мрії мають  бути божевільні чи нереальні, інакше це всього лиш плани на завтра
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Online Ключик

  • Організатор СП!
  • Віддана Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 5203
  • Поблагодарили: 5419 раз
  • Репутація: +596/-10
  • 1-ий клас закінчено...Ура!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #73 : 22 Січень 2013, 11:52:53 »
Мрії мають  бути божевільні чи нереальні, інакше це всього лиш плани на завтра
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Bruk

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 8
  • Репутація: +4/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #74 : 22 Січень 2013, 20:46:58 »
bonitka, чудові поради візьму на замітку!!!
 

Offline galohka

  • За мир і свободу
  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 247
  • Поблагодарили: 60 раз
  • Репутація: +73/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Людочка
  • Ваше справжнє ім’я: галина
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #75 : 24 Травень 2013, 13:55:03 »
Поради просто супер. Маса цікавий ідей. А від мене ще така порада, якщо я не пропустила у вищезгаданих повідомленнях.    Щоб ковбаса добре лупилась від шкірки, перед тим як нарізати, її потрібно помити у холодній воді.
Чесно скажу відсотків 90 допомагало. і шкірка лупилась дуже добре. Не зручно їсти із шкіркою.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1966
  • Поблагодарили: 327 раз
  • Репутація: +439/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #76 : 28 Травень 2013, 23:44:15 »
Оскільки цікавилася інформацією щодо здорового харчування, то натрапила на таке
Цитувати
вершкове масло не підходить для смаження, білки перетворюються на канцерогени. для обмазування дека теж краще утриматися. у випічку класти можна, завдяки воді в тесті вона не розігрівається так сильно.
рослинне масло Аюрведа так само не рекомендує обробляти термічно.
готувати краще на Гхи.
на ньому можна смажити (і не один раз), піч, випічка з ним стає смачнішим а страви набувають дивовижний глибокий солодко-горіховий аромат)))
Цитувати
Я роблю ГХІ так:
Треба нарізати масло на шматочки і закласти в скляну банку, поставити в духовку на решітку і топити при температурі 150 гр.
800г масла топиться біля 1,5 години, бажано духовку не відкривати. Вийняти. На стінках осядуть білі пластівці, на дні так само буде осад. Саме масло буде абсолютно прозорим.
Масло перелити через рушник або 4 шари марлі так, щоб осад з дна не потривожити.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline машенька

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 175
  • Поблагодарили: 44 раз
  • Репутація: +77/-1
    • Награды
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #77 : 30 Травень 2013, 22:29:48 »
Дуже корисні паради! Величезне Вам спасибі!
 

Offline Надя Смичок

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 26
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +5/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Надя
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #78 : 23 Липень 2013, 12:47:13 »
Дуже корисні поради.Дякую!
 

Offline archi

  • Зацікавлена Мамка
  • ***
  • Повідомлень: 53
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +6/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Даша
  • Ваше справжнє ім’я: світлана
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #79 : 03 Листопад 2013, 13:02:02 »
От моя порада: щоб помити сито від муки і не налипало, потрібно мити під струйою холодної води, а не гарячої, тоді все легко відмивається.
 

Offline MacMurphy

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3725
  • Поблагодарили: 47 раз
  • Репутація: +420/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Анастасія
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #80 : 24 Листопад 2013, 15:16:49 »
Ось моя порада: щоб почистити рибу від луски і луска не розліталася по кухні і не налипала на лице господині, треба чистити рибу зануривши у воду, і тоді все буде ок  z4
 

Offline Міра Боб

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 117
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +17/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маркіян 5років, Поліна 2 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Мирослава
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #81 : 29 Листопад 2013, 10:33:20 »
щоб швидко зварилася квашена капуста і квасоля, потрібно добавити в киплячу воду на кінчик ножа соду
 

Offline Mashka_Mashka

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1846
  • Поблагодарили: 1399 раз
  • Репутація: +205/-0
  • щаслива мамуся :)
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Маша
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #82 : 23 Вересень 2014, 12:37:10 »
класні поради, дякую
 

Offline vibibi

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2647
  • Поблагодарили: 961 раз
  • Репутація: +300/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр і Квітка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #83 : 16 Жовтень 2014, 11:07:18 »
Ніяк не можу знайти, де написати!!!! d138 d138 d138
як зробити кальцинований сирок для дитини? яка має бути пропорція кальцію? хто знає напишіть!!!!!!! :flv
Глаза, улыбка, голос, смех. Ты для меня роднее всех ♥
 

Offline ЛІТІСІ

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 102
  • Репутація: +8/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: таня
Re: Корисні поради, замітки для господинь
« Reply #84 : 04 Листопад 2014, 00:44:10 »
багато корисних порад.дякую.