Автор Тема: Страви Новорічного столу  (Прочитано 46626 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Oksana_Rus

  • Рідна Мамка!
  • *********
  • Повідомлень: 10542
  • Поблагодарили: 100 раз
  • Репутація: +487/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія 07.06.2009 р.
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #102 : 13 Грудень 2011, 13:34:17 »
Цитувати
Я беру крекер вершковий і шоколадний, ламаю половинками, додаю різні фрукти, желе різнокольорове і то все заливаю сметаною або йогуртом з желатином.
Я написала, я не маю писаного рецепту, роблю "на око" d27 Мій чоловік так само його страшно любить, я все роблю мінімум 2 величезних і з"їдається.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Iren4ik

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2001
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +184/-0
  • Катька І Денька!!! Мої янголята
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 6 років Денис і 1 рік і 3 міс. Катя
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #103 : 13 Грудень 2011, 13:36:04 »
Цитувати
желе різнокольорове

А от це спочатку остиває, а потім ти ріжиш кубиками...В духовці нічо не треба пекти? Бо немаю ще духовки!
Денисик і Катруся
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]   
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Oksana_Rus

  • Рідна Мамка!
  • *********
  • Повідомлень: 10542
  • Поблагодарили: 100 раз
  • Репутація: +487/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія 07.06.2009 р.
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #104 : 13 Грудень 2011, 13:38:38 »
Пекти не треба d27 Я желе переважно заливаю ще з вечора день перед тим, бо заливаю 3-4 кольори один на другий і треба, щоб кожен з них застигав і колір не змішувався, потім ріжу крупними кубіками, бо маленькі можуть розлізтися.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline мамуся Анастасійки

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2019
  • Поблагодарили: 521 раз
  • Репутація: +407/-3
    • Награды
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #105 : 13 Грудень 2011, 13:40:55 »
Сметанковий тортик з галаретками

Я завжди роблю так:
Заливаю кипяченою водою три види галаретки(різні кольори)як пише в інструкції.І ставлю вистигати(ліпше зробити це на ніч.
Потім беру майже літру домашньої сметани і збиваю її трохи,додаю цукрову пудру і інколи ванільний цукор.Ще перед тим замочую желатин і чекаю,коли він вистигне.І в кінці додаю желатин в сметану,легенько перемішую.Дві пачки крекеру вершкового ділю на дві частинки,галаретки ріжу кубіками і це все змішую з сметаною,легенько перемішую,і в холодильник.
з інтернету брала цей рецепт:
Цитувати
2 пачки сметани
250гр цукру-пудри
желатин харчовий 25гр (я купую "Мрія")
1 пачка крекеру "Вершковий"
1 пачка крекеру "Львівський" (шоколадний)
1 пачка галяретки "Ківі" (теж "Мрія")
1 пачка галяретки "Вишня" або "Суниця" (а можна замість цього склянку вишень у власному соку без кісток, якщо є, або свіжих полуниць)
1 невелика банка консервованих персиків або ананасів
ванільний цукор
кокосова стружка (для декору)
Заливаємо галяретку добре гарячою водою (не більше 200гр), добре вимішуємо(!), наливаємо в півпорційну тарілку, ставимо в холод.
Заливаємо желатин добре гарячою водою (не більше 150гр), добре вимішуємо(!), чекаємо, поки охолоне до кімнатної темп.
Виливаємо сметану в баняк і збиваємо разом з пудрою і ванількою міксером хвилин 10.
Обережно вливаємо охололий желатин, вимішуємо, додаємо порізану ножем галяретку, фрукти (теж порізані), по 2/3 пачки крекерів. Все ретельно обережно вимішуємо.
Беремо тортівницю (з бортиками не менше 5-6см). Я вистеляю її харчовою плівкою (щоб легко було витягати готовий торт), заливаю туди нашу приготовану масу і ставлю в холод. Через 2год торт готовий.
Перевертаю на блюдо, знімаю плівку і притрушую кокосовою стружкою. Одного разу поливала шоколадом, а іншого- посіченими горіхами. Теж дуже смачно!
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #106 : 13 Грудень 2011, 13:43:12 »
Ні. в духовці нічого не треба пекти. Заливаєте желе і посудини і даєте йому гарно остити, тоді ріжете кубиками(трикутниками, як вам хочеться). Ріжете фрукти якими шматочками і фігурками вам подобається. Я розкладаю у формі в пересішку фрукти які маю і крекер слоями в і заливаю вершками збитими з желатином, самий верх вирівнюю, щоб рівненько було
 

Offline TinaTi

  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 3361
  • Поблагодарили: 556 раз
  • Репутація: +359/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Юля
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #107 : 13 Грудень 2011, 13:43:38 »
а мені більше цей торт подобається без фруктів, фрукти можна покласти для декору зверху! :)
 

Offline Oksana_Rus

  • Рідна Мамка!
  • *********
  • Повідомлень: 10542
  • Поблагодарили: 100 раз
  • Репутація: +487/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія 07.06.2009 р.
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #108 : 13 Грудень 2011, 13:43:50 »
Це щось таке я і роблю, тільки з фруктами: банан, ківі, апельсин, мандарин, можна ще якісь, я ще люблю лимонного соку до сметани додавати.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Happy Mutti

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 141
  • Репутація: +7/-0
  • мій найсолодший
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: син Олександр
  • Ваше справжнє ім’я: Happy Mama
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #109 : 13 Грудень 2011, 13:44:45 »
о, фруктовий тортик - це ідея, ще як до школи ходила робила його, мені так сподобалася ялиночка від Тусі - обов'язково зроблю на новий рік :)!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline мамуся Анастасійки

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2019
  • Поблагодарили: 521 раз
  • Репутація: +407/-3
    • Награды
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #110 : 13 Грудень 2011, 13:45:50 »
Так,краще напевно без свіжих фруктів,хіба що прикрасити. z4
 

Offline Сянка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2159
  • Поблагодарили: 8 раз
  • Репутація: +337/-2
  • мир создан для того, чтобы я в нем мурликала
    • Награды
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #111 : 13 Грудень 2011, 13:46:14 »
Цитувати
Я завжди роблю так:
Заливаю кипяченою водою три види галаретки(різні кольори)як пише в інструкції.І ставлю вистигати(ліпше зробити це на ніч.
Потім беру майже літру домашньої сметани і збиваю її трохи,додаю цукрову пудру і інколи ванільний цукор.Ще перед тим замочую желатин і чекаю,коли він вистигне.І в кінці додаю желатин в сметану,легенько перемішую.Дві пачки крекеру вершкового ділю на дві частинки,галаретки ріжу кубіками і це все змішую з сметаною,легенько перемішую,і в холодильник.
з інтернету брала цей рецепт:
Я теж так роблю, тільки в мене цей десертик називається "бите скло"
 

Offline мамуся Анастасійки

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2019
  • Поблагодарили: 521 раз
  • Репутація: +407/-3
    • Награды
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #112 : 13 Грудень 2011, 13:47:40 »
Дивіться яка краса:  Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Oksana_Rus

  • Рідна Мамка!
  • *********
  • Повідомлень: 10542
  • Поблагодарили: 100 раз
  • Репутація: +487/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія 07.06.2009 р.
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #113 : 13 Грудень 2011, 13:48:16 »
Так я солодке і торти не люблю, то я даю більше фруктів, ніж всього решту, то в мене получаються фрукти залиті d27
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline мамуся Анастасійки

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2019
  • Поблагодарили: 521 раз
  • Репутація: +407/-3
    • Награды
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #114 : 13 Грудень 2011, 13:49:15 »
Цитувати
Я теж так роблю, тільки в мене цей десертик називається "бите скло"
Так.цей тортик називають або фруктовий.або бите скло. z3
 

Offline Iren4ik

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2001
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +184/-0
  • Катька І Денька!!! Мої янголята
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 6 років Денис і 1 рік і 3 міс. Катя
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #115 : 13 Грудень 2011, 13:50:55 »
Дякую, Мамуся Анастасійки!!! Лови плюс!!! z4
Денисик і Катруся
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]   
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline мамуся Анастасійки

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2019
  • Поблагодарили: 521 раз
  • Репутація: +407/-3
    • Награды
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #116 : 13 Грудень 2011, 13:53:49 »
Цитувати
Дякую, Мамуся Анастасійки!!! Лови плюс!!!
О,дякую Ірина  d100  d41
 

Offline angel-up

  • Я ЩАСЛИВА МАТУСЯ.
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 704
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +72/-1
  • Життя - це казка і ми в ній живемо :)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ангелінка і Тарасик
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #117 : 13 Грудень 2011, 13:57:31 »
Мені дуже подобається салат з моцарелою, а другий з куркою хочу якраз попробувати на новий рік, пим паче, що там є курка  z4

Салат з моцареллою, креветками і томатами

Інгредієнти:
200 г моцарели, 200 г помідор черрі або невеликих томатів, 200 г почищених креветок, 2 авокадо, 1 пучок салату, 1 пучок базиліку, 1 маленька червона цибуля, 5 ст.л. олії, 1/2 лимону (сік), сіль, перець.

Моцареллу нарізати невеликими пластинками, черрі розрізати пополам, авокадо нарізати кубиками, цибулю – тонкими півкільцями, все покласти в салатник, посолити і перемішати. В стакані змішати олію, лимонний сік, перець, перемішати і заправити салат. Листям салату викласти дно тарілок, на них покласти салат, зверху посипати нарізаний базилік.

Салат з копченою куркою

Найпростіший салат за 15 хвилин. Згодиться і як закуска і як основне блюдо на легку вечерю. Копчену курку можна замінити вареною або запеченої.

Інгредієнти:
половинка копченої курки; огірки - 4 шт (або 1 великий); маринований імбир - 2 ст.л.; салат - пучок.

Для заправки:
соєвий соус - 4 ст.л.; оливкова олія - ​​4 ст.л.; кунжутне масло - 1/2 ч.л.; васабі - 1 ч.л.; насіння кунжуту - 2 ст.л.

Приготування:
Огірки ріжемо тонкими кружечками. (Якщо ви взяли таки великий огірок, то рекомендую різати його тоді півкільцями). Куряче м'ясо відокремлюємо від шкіри і кісток і поділяємо на волокна. А потім їх нарізаємо не дуже дрібно. Засипаємо в салатник до огірків. Миємо листя салату. Кунжут обсмажуємо на сухій сковороді до золотистого кольору - так він віддасть весь свій аромат. Змішуємо всі інгредієнти для заправки.

У салатник додаємо імбир. А потім рвемо туди ж листя салату і перемішуємо. Заливаємо заправкою і ще раз добре, але акуратно перемішуємо (щоб листя салату не померли).

Подаємо відразу ж. Ми з'їли весь і дуже швидко. Не рекомендую залишати його на завтра, інгредієнти погано переносять ніч. Замість копченої курки цілком можна взяти варену, з копченою просто пікантніше.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Женщина дoлжна быть счастлива. Бoльше oна никoму ничегo не дoлжна.
 

Offline Oksana_Rus

  • Рідна Мамка!
  • *********
  • Повідомлень: 10542
  • Поблагодарили: 100 раз
  • Репутація: +487/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія 07.06.2009 р.
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #118 : 13 Грудень 2011, 13:59:23 »
Я щось з салатом нічого цікавенького придумати не можу d143, думала якийсь з фетою або моцареллою, грецький вже надоїв, а з моцареллою хіба з авокадо щось робити, але так само таке вже було. Хто яку екзотику буде готувати? Майонезні салати не люблю, з вареними овочами так само і що би то придумати d130
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]