Автор Тема: Страви Новорічного столу  (Прочитано 47890 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Offline Жанет

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2492
  • Поблагодарили: 13 раз
  • Репутація: +147/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Донечка Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Жанна
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #17 : 05 Грудень 2010, 00:25:16 »
Картопля з кукурудзою

Рецепт картоплі напишу вже, бо рецепт простий, я його ще пам'ятаю. Напишу на чотири порції (я так майже все рахую), отже:
4 великі каторплинки, консервована кукурудза (на 4 картоплі десь пів банки, грам 200), 100г твердого сира і невеличка цибулинка.

Картоплю миємо, сушимо, натираємо сіллю, робимо декілька проколів вилкою і запікаємо до майже готовності (не знаю як по часу, бо в кожного різні духовки, в моїй це десь хвилин 35). Сир натираємо на крупній тертці, а цибульку дрібно ріжемо. В картоплі робимо надріз (або розрізаємо пополам і робимо ямки, кому як більше подобається) і пакуємо туди кукурудзу, зверху посипаємо сиром і цибулькою і печемо ще десь 10 хв. Можна ще тертий сир змішати з вершками і так полити картоплю зверху.
 

Offline Жанет

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2492
  • Поблагодарили: 13 раз
  • Репутація: +147/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Донечка Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Жанна
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #18 : 05 Грудень 2010, 00:31:10 »
А ще прикольно гостям на закуску рулетики з баклажанів, я ще роблю маленькі канапе на шпажках з оливками, і грінки з сиром і часничком. Ой, зараз мене понесе з рецептами. Аж сумно стало, що цього року я вперше за декілька років не організовую новий рік. Поки не було цьої темки, я цм тішилась. d24
 

Offline admin

  • Адміністратор
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 4022
  • Поблагодарили: 18 раз
  • Репутація: +1/-0
    • Награды
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #19 : 05 Грудень 2010, 00:40:06 »
Цитувати
Аж сумно стало, що цього року я вперше за декілька років не організовую новий рік
а чому не організовуєш?
 


Offline Жанет

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2492
  • Поблагодарили: 13 раз
  • Репутація: +147/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Донечка Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Жанна
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #20 : 05 Грудень 2010, 00:50:01 »
Бо друзі в мене молоді, гулящі, а мене на домашній затишок тягне тепер, так що я їм сказала, шо якшо хочуть щоб я робила новий рік, то це буде миле сімейне свято. Ну, їх це не влаштовує, кажуть тепер зі мною не цікаво  z5. Так шо цього року вони без мене. Але я як почула про їх плани  d16, чуть лі не налавочці в дворіку будуть.
 

Offline Жанет

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2492
  • Поблагодарили: 13 раз
  • Репутація: +147/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Донечка Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Жанна
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #21 : 05 Грудень 2010, 00:52:59 »
Ще прикольно виглядає, якщо сало тоненько порізати, поперчити, скрутити в трубочку і приколоти шпажкою і викласти гарненько на пласку тарілочку, під холодну новорічну горілочку розлітається в мить!
 

Offline admin

  • Адміністратор
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 4022
  • Поблагодарили: 18 раз
  • Репутація: +1/-0
    • Награды
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #22 : 05 Грудень 2010, 01:28:56 »
ну все, іду до тебе на новий рік z5 роздразнила ти мене d27
 

Offline _ХРУСЬКА_

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1665
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +116/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Юстина
  • Ваше справжнє ім’я: христина
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #23 : 05 Грудень 2010, 10:12:05 »
Картопля по-французьки

1 кілограм картоплі в "мундирах"
палка курячої або якоїсь іншої підкопченої ковбаси, можна замінити м'ясом готової курочки
8-10 зварених на твердо яєць
твердий сир, зелень, сметана, майонез

картоплю чистимо від шкірки, і нарізуємо тоненькими кружальцями, і викладаємо на деко вистелений пергаментом, змазаний олією і посипаний панірувальними сухарями, на картоплю вистеляємо шар порізаних тонкими кружальцями яєць, тепер черга м'яса, або ковбаски, залежно що вибрали, натираємо твердий сир і поливаємо соусом, солимо перчимо, вистеляємо знову шар картоплі, яєць, м'яса сиру, поливаємо соусом, солимо, перчимо, і накриваємо фінішним шаром картопельки. тепер цю красу в духовку на 30 хв, на середній вогонь.
СОУС
соус геніально простий, беремо 150 гр сметани, 75 гр майонезу, зелень і трохи кипяченої теплої водички, калатаємо це все і даємо постояти поки не наріжемо інгредієнти.
Поливити тра 2 рази аби страва не вийшла сухою, тобто соум має бути рідким.
СМАЧНОГО
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline _ХРУСЬКА_

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1665
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +116/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Юстина
  • Ваше справжнє ім’я: христина
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #24 : 05 Грудень 2010, 10:30:08 »
Баранина

а з бараниною все просто, беремо ногу і добу маринуємо її з розмарином, апельсинками та лимоном, опісля робимо антистресс програму, штрикаємо її ножиком і шпигуємо часником, запихаємо в гусятницю, в кого нема то просто у фольгу, запікаємо при середній температурі, при кінці можемо піддати жару аби нога достатньо зарумянилась, до цього можна відварити рис з овочами і прикрасити помідорками. вуаля
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline _ХРУСЬКА_

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1665
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +116/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Юстина
  • Ваше справжнє ім’я: христина
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #25 : 05 Грудень 2010, 10:33:26 »
Салат з оселедця з яблуками

нарізуємо дрібними кубиками яблука, виноград вздовж, трішечки цибулі, майонез, і дрібно оселедець, перемішуємо і на стіл
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline лана лістатАвтор темы

  • люблю своїх хлопчиків
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3369
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +112/-0
  • Ангели є на землі і це мій Синуля)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маркус,5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Руслана-Катерина
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #26 : 05 Грудень 2010, 11:29:09 »
ммм,роздражнили,хочу Нового року!!! і багато смакоти)))
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline jet

  • DON'T PANIC!
  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7273
  • Поблагодарили: 63 раз
  • Репутація: +362/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #27 : 05 Грудень 2010, 11:38:44 »
Жанет а ти картопшлю миєш і запікаєш просто так, без фольги? А як знати,к оли вона вже готова до начинення? Звиняй, що аткі питання задаю, просто я картоплю фарширувала, попередньо її відваривши.

Дівчата, може хтось має варіанти оформлення страв у формі кота чи кролика? Ну ніби тут просто, але все-таки хотілось би подивитися.

Ми з чоловіком любимо щось схоже на варіант Хруськіної картоплі. Я тушу цибульку з шампіньйонами. Картоплю ріжу кружальцями, складаю тов се у форму, наливаю води трохи і десь годину то все печеться у духовці. А якщо заливати соусом (сметана + кетчуп), то тоді краще картоплю перед тим трохи відварити. Ну я ріжу кружальцями і заливаю у кип"яток і трохи прямо атк відварюю.
 

Offline tanuxa

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7986
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +274/-3
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #28 : 05 Грудень 2010, 11:50:02 »
Цитувати
Картоплю миєм, сушим, натираєм сілью, робим декілька проколів вилкою і запікаєм до майже готовності

Жанна, а картоплю чистим від шкіркм і так цілу натирає сіллю і в духовку чи як?

 

Offline Жанет

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2492
  • Поблагодарили: 13 раз
  • Репутація: +147/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Донечка Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Жанна
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #29 : 05 Грудень 2010, 12:38:41 »
Щоб було простіше, її звичайно можна спочатку відварити, але смачніше пекти, фальги не потрібно, і чистити від шкірки теж. Можна якщо картопля дуже поморщилась (бо то є різні сорти, всяке може бути), то тоді трошки змастити її олією. А провірити дуже просто, сірником чи шпажкою, чимось негострим проколоти до середини, і якщо легко йде, ну то зрозуміло, що готово.
Доречі, так як колір цього року білий металік, то просто запекти картоплю у фользі і так подавати буде дуже доречно!
 

Offline jet

  • DON'T PANIC!
  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7273
  • Поблагодарили: 63 раз
  • Репутація: +362/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #30 : 05 Грудень 2010, 13:09:36 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
А провірити дуже просто, сірником чи шпажкою, чимось негострим проколоти до середини, і якщо легко йде, ну то зрозуміло, що готово.
сопудово, але ж в мен вже мізки всі перекрутились! дякую ))) треба буде обов"язково зробити
 

Offline Жанет

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2492
  • Поблагодарили: 13 раз
  • Репутація: +147/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Донечка Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Жанна
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #31 : 05 Грудень 2010, 13:11:18 »
Качка з апельсинами

Знову ж пишу на 4 порції;
-1 качка;
-мелений чоний перець, сіль.
-6 апельсин;
-1 яблоко;
-1 гілочка розмарину (можна купити його в Метро, його вам там буде явно за багато, того найкраще купувати його двом- трьом і ділитись). Можна і засушений, з пакетика, але то не то.
-500 мл сухого червоного вина (вина я менше добавляла);
-1 чайна ложка гірчиці;
-2 чайні ложки цукру.
Ну, поїхали. Духовку розігріваєм до 200 градусів (в кого цифри від 1 до 5, то це десь 3-4), Качку гарно випротрошити,  помити, промокнути салфеткою і натерти в середині і ззовні сілью і перцем. Яблоко і два апельсина чистим від шкірочки і начиніям качку, вкаладаєм розмарин і заколюєм брюшко. Брюшко сколоти можна деревянними зубочистками і кулінарною ниткою.
Кладем нашу качечку в духовку, грудкою до гори і вливаєм половину червоного вина. Печем її десь 30 хв, потім виваєм решту вина і печем ще десь 60 хв. Не забувайте періодично поливати її соком від жарення, бо може бути засуха!
Берем 1 апельсинку і ріжемо її тоненькими кружаьцями. Обкладаєм ними пташку за 10хв до кінця готовки.
Решта апеьсин розрізаєм і витискаєм з них сік.
Витягаєм качку і ставим у тепле місце. Злливаєм жир від жарення в кастрюьку, вливаєм до нього сік апельсин перемішуєм , добавлям цедру 1єї апелсинки, гірчицю і цукор, і варим 5хв, потім ми його проціжеєм і щоб був густенький добавляєм ложечку крохмаля.
Викладаєм качечку на блюдо, прикрашам ломтиками апельсину, зеленню, і подаєм, поливши соусом! Смачного

Фух, написала. Але дам ще декілька порад.
Страви з вином мають дуже специфічний смак і аромат, деякі це не полюбяють, тому можна обійтись і без вина.
Розмарин має дуже концентрований запах, тому покладіть його трошки, якщо він зовсім не відчутний, добавте ще, але як перестараєтесь, то вже ніяу не виправити.
Щоб фрукти не по випадали, загляньте і інтернет, там є як правильно шнуровати качок.
І останнє, але щоб ніхто не образився, якщо ви раніше ніколи не пекли пташок, то я б радила вам не ризикувати на новий рік, бо з нею дуже легко напартачити. Я зіпсувала 2, поки зрозуміла всі загвоздочки, і третя в мене вийша така, що треба.
 

Offline Ромашка10

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1902
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +155/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софійка 6 рочків.
  • Ваше справжнє ім’я: Марійка
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #32 : 05 Грудень 2010, 13:15:46 »
Салат "Морквочка"

Такій салат можна зробити на Новий рік КРОЛИКА.

Інгредієнти: 200 г філе індички (або курячого), 300 г картоплі, 300 г грибів, 300 г моркви, 2 яйця, 150 г цибулі, майонез, сіль, кріп, олія

 

Offline Жанет

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2492
  • Поблагодарили: 13 раз
  • Репутація: +147/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Донечка Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Жанна
Re: Страви Новорічного столу (2011-2012)
« Reply #33 : 05 Грудень 2010, 13:24:38 »
Можу ще дати рецепт канелоні з курячим фаршом, в мене всі це любять, ще соковиті свинячі стейки (є 2 варіанта, але один я ще не готувала), токож рецепт овочево-творжного соуса до мяса (він мені сподобався і я його і без мяса їла). Якщо ще подумати, може і ща щось згадаю.