Автор Тема: Пісні страви  (Прочитано 18173 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Альонка???

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2322
  • Поблагодарили: 78 раз
  • Репутація: +158/-0
  • Консультант-психолог
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Альона
Re: Піст, пісні страви
« Reply #17 : 07 Грудень 2010, 12:46:17 »
Церква завжди наголошує, на суті посту духовного.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline _ХРУСЬКА_

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1665
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +116/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Юстина
  • Ваше справжнє ім’я: христина
Re: Піст, пісні страви
« Reply #18 : 07 Грудень 2010, 12:52:06 »
я не вірю в церкву, отець Сімкайло якось на проповіді сказав, що студенти і пенсіонери не постять :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Альонка???

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2322
  • Поблагодарили: 78 раз
  • Репутація: +158/-0
  • Консультант-психолог
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Альона
Re: Піст, пісні страви
« Reply #19 : 07 Грудень 2010, 12:54:47 »
Зараз багато священників дотримуюються думки, що повсякденне життя багатьох людей - це вже піст. Тому мабуть не так строго відносяться до обмежень у їді
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline _ХРУСЬКА_

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1665
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +116/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Юстина
  • Ваше справжнє ім’я: христина
Re: Піст, пісні страви
« Reply #20 : 07 Грудень 2010, 12:58:57 »
кожен сходить з розуму по-своєму
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline tanuxaАвтор темы

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7986
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +274/-3
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Піст, пісні страви
« Reply #21 : 08 Грудень 2010, 00:05:00 »
Роблю завтра вінігрет, печу рибу і картоплю в мундирах з оселедцем,отак d142
Отак, а на пятницю,щось інше треба буде придумувати d143

 

Offline juli

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1422
  • Поблагодарили: 75 раз
  • Репутація: +126/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: донечки школярочки, синочок бешкетник
  • Ваше справжнє ім’я: Юлія
Re: Піст, пісні страви
« Reply #22 : 08 Грудень 2010, 00:19:18 »
Ой, нагнала апетиту Танюха на оселедець. Завтра теж напланувала зварити картопельки в мундирах і з оселедчиком, і ще квашеної капусти зроблю, не можу без неї в зимовий період, ням-ням d142
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

      
Счастье это когда ты просыпаешься от того, что тебя дергают за волосы,кричат в ухо маааам, обнимают, ложась всем тепленьким тельцем на лицо,перекрывая кислород, а потом целуют много много много раз!!!
 

Offline марія софія

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 10
  • Репутація: +0/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софійка 22,07,2011
  • Ваше справжнє ім’я: Марія
Re: Піст, пісні страви
« Reply #23 : 15 Грудень 2011, 12:11:35 »
На мою думку піст полягає у тому,щоб людина відказалася від того що найбільше любить(стосовно їди).Я думаю заради здоров"я і благополуччя сім"ї це варта,тому що Бог нам це дає,але ми забуваєм ДЯКУВАТИ!!! ;)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]  Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline мама Лерочки

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7292
  • Поблагодарили: 70 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лерочка ,Дашулька
  • Ваше справжнє ім’я: наташа
Re: Піст, пісні страви
« Reply #24 : 15 Грудень 2011, 21:12:42 »
а я вінігрет люблю не з фасолькою,а з зеленим горошком,і заправляю нерафінованою олією.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline juli

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1422
  • Поблагодарили: 75 раз
  • Репутація: +126/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: донечки школярочки, синочок бешкетник
  • Ваше справжнє ім’я: Юлія
Re: Піст, пісні страви
« Reply #25 : 16 Грудень 2011, 09:22:26 »
Цитувати
а я вінігрет люблю не з фасолькою,а з зеленим горошком,і заправляю нерафінованою олією.
я колись такий пробувала, непривично, але теж смачно. Треба буде і собі на вихідні приготувати z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

      
Счастье это когда ты просыпаешься от того, что тебя дергают за волосы,кричат в ухо маааам, обнимают, ложась всем тепленьким тельцем на лицо,перекрывая кислород, а потом целуют много много много раз!!!
 

Offline Ліліана

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1807
  • Поблагодарили: 547 раз
  • Репутація: +381/-1
  • Життя прекрасне, незважаючи ні на що......
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Богданчик, Вірочка і Надійка......всім по 8 років
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Піст, пісні страви
« Reply #26 : 26 Грудень 2011, 22:17:55 »
_ХРУСЬКА_   шкода, що ви так висловлюєтеся про піст  :(........але якщо у вас така думка - то піст вам дійсно ні до чого, ви не зможете нічого зрозуміти  :(
я в Великодній піст повністю відмовляюся від м"яса і молочного, але не для того, щоб схуднути  d128.......а заради себе, а тепер за дітей
в Різдвяний піст не їм тільки м"ясо, а молочне як прийдеться......незовсім себе обмежую....і повірте почуваюся   z4
Терпи…Усе колись минає… Живи на зло всім тим, хто зневажає. Даруй тепло тому, хто це цінує. І не шукай минулого. Його вже не існує.
 

Offline Сянка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2159
  • Поблагодарили: 8 раз
  • Репутація: +337/-2
  • мир создан для того, чтобы я в нем мурликала
    • Награды
Re: Піст, пісні страви
« Reply #27 : 26 Грудень 2011, 22:24:25 »
Цитувати
я щось не доганяю прикол посту, це для мене така собі всенародна дієта, типу тра схуднути аби на Новий рік і Різдво побільше хавки влізло
Перший раз таке чую. Піст існує для того, щоб очиститись від усього поганого і відмовитись від різних земних спокус. Наприклад Великодній Піст для мене є часом, коли я розумію, що Христос заради нас стільки мучився, а ми навіть не можемо від якоїсь дрібниці відмовитись. 
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #28 : 27 Лютий 2012, 14:13:52 »
Якщо є вже така темка то перенесіть буль-ласка. Я чесно шукала і не побачила.
Почався піст і давайте ділитись рецептами пісних страв. Фото я не виставлю, бо коли вставляю ссилку то комп пише що віруси і не дозволяє.

Паштет з фасолі

беремо приблизно 400-500 г фасолі, намочуємо на ніч, а на наступний день відварюємо і товчемо, або перемелюєте на м"ясорубці.
-чистимо 2 цибулини, ріжемо дрібненько і підсмажуємо на олії додаємо все у фасолю
-перчимо, солимо до смаку
-чистимо 6 -7 великих зубчиків часнику, пропускаємо через часникодавку і у фасолю
-якщо загусте, то можна додати ще олії.
-влітку добре додати ще кропу дрібно нарізаного.
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #29 : 27 Лютий 2012, 14:16:30 »
Фасоля в томаті

2 склянки сирої квасолі
2 морквини
1 червоний перець
3 столові ложки томатної пасти
1 столова ложка борошна
2 цибулини
рослинна олія
вода
Квасолю попередньо замочити на ніч. Вранці злити воду і відварити до готовності.
Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці і потушкувати на рослинній олії, додати нарізаний куб,иіками перець,томатну пасту і борошно, все ретельно перемішати і залити невеликою кількістю води. Протушкувати соус до загустіння і залити квасолю. Дати квасолі протушкувати 5-10 хвилин. Подавати в гарячому вигляді.
Я в кінці можна додати дрібно нарізаний часник, для пікантності страви.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #30 : 27 Лютий 2012, 14:17:52 »
Пампушки до борщу з часником

450 г пшеничної муки
1 ст. води (стакан - 240 мл)
25 г цукру (2 неповних столових ложки)
1 неповна ч. л. солі
1 ч. л. лимонного соку
2 ст. л. олії
9 г швидкорозчинних дріжджів(1 ч. л. з великим верхом)

1 яйце для змащування

Для часникової заправки.
3 великих зубчика часнику
1/2 ч. л. солі(можна більше або менше...за вашим смаком)
2 ст. л. рослинної олії
50 мл кип'яченої (xолодной) води.

З вищеперерахованиx продуктів замісити тісто.Тісто повинно бути м'яким, злегка прилипаюче до рук. Краще потім при формуванні булочок добавити трошки муки. Поставити підходити в тепле місце на 1, 5 години.
Обімнути тісто і зробити з нього 16 булочок. Викласти в змащену маслом форму. Накриваємо чистим рушничком і даємо підрости булочкам протягом сорока хвилин. Змащуємо булочки злегка збитим яйцем.
Тим часом нагріваємо духовку до 190 градусів. Ставимо булочки в духовку і випікаємо 22-25 хвилин. (в залежності від вашої духовки). Десь через 15 хвилин треба накрити булочки фольгою.
Поки булочки печуться робимо заправку:
Розтовкти часник з сіллю (або простол роздавити часник і змішати з сіллю), добавляємо олію і воду. Перемішуємо.
Виймаємо булочки з дуxовки, гарячими поливаємо заправкою і декілька раз щоб соус впитався.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #31 : 27 Лютий 2012, 14:19:43 »
Рибні котлети

риба (філе без шкіри і кісток) – 500 г
хліб пшеничний черствий – 144 г
молоко або вода – 190 г
сухарі панірувальні – 80 г
сало рослинне або топлене – 80 г
сіль
перець мелений
лимон
зелень – для оформлення

Приготування:

Хліб розламують на шматочки і замочують у молоці або воді.
Коли хліб набубнявіє, його віджимають.

М’якоть риби нарізають шматочками, змішують з замоченим хлібом і подрібнюють в кухонному комбайні.
Масу розводять залишився від замочування молоком, додають сіль, перець, добре перемішують і збивають до однорідної консистенції.

З отриманої маси формують котлети, панірують їх в сухарях і смажать на розпеченій з жиром сковороді при 170 ° С до утворення рум’яної скоринки.
Потім прогрівають в духовці або під кришкою 5-7 хвилин.

Котлети подають на тарілці, збоку укладають гарнір – смажена картопля або картопляне пюре, відварені овочі з маслом.
Оформляють скибочкою лимона і гілочкою зелені.
Збоку підливають томатний соус.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #32 : 27 Лютий 2012, 14:20:57 »
Пісні тефтелі з гречки з грибами в соусі

1 cт. гречаної крупи,
700 г печериць або глив,
3 ріпчастих цибулини,
зелень, сіль, перець,
панірувальні сухарі,
5 ст.л. краснодарського соусу

Приготування:
Приготуйте гречану кашу: 1 стакан гречаної крупи залийте 2 ст. води, трохи посоліть і варіть до готовності. Коли каша буде готова – каструлю замотайте рушником і залиште на 10-15 хвилин.

Гриби наріжте скибочками, цибулю наріжте дрібно, зелень дрібно порубати. Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте цибулю близько 5 хвилин, додайте гриби і смажте ще близько 15 хвилин. Посолити, поперчити і остудити.

Посмажені гриби з цибулею подрібніть в блендері або пропустіть через м’ясорубку. Гриби перемішати з гречаною кашею (можна заважати не всю кашу – на Ваш розсуд, головне щоб фарш вийшов Лепким) і зеленню. Ті, хто не дотримуються посту можуть додати ще 1 яйце.

Сформувати кульки, обваляти в борошні і панірувальних сухарях і обсмажити на рослинному маслі.

Викласти посмажені тефтелі в каструлю з товстим дном. Приготувати заливку: соус розвести з водою, додати спеції і сіль за смаком. Залити тефтелі заливкою і протушкувати близько 10 хвилин.
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #33 : 27 Лютий 2012, 14:23:01 »
Плов з грибами

двісті грамів свіжоморожених або свіжих опеньків,
двісті грам довгозернистого рису,
дві помідори,
одна цибулина,
одна морква,
лимонний сік,
каррі, свіжа зелень, сіль, чорний мелений перчик і олія.

Обсмажуємо до середньої готовності опеньки на олії.
Помідори нарізаємо кружечками.
Ріпчасту цибулю очищуємо і так само ріжемо кільцями.
Морква очищаємо і нарубують на невеликі квадратики.
Всі нарізані овочі вводимо в сковороду до грибів.
Додаємо трохи солі, перцю і приправу карі.
Гарненько перемішуємо масу, зменшуємо вогник і доводимо інгредієнти до напівготовності.

Обсмажуємо рис з додаванням  олії, збризкуємо його соком лимона.
Коли рис прийме золотистий вид, додамо чотиреста мілілітрів підсоленій гарячої води.
Варимо до повної готовності.
Змішуємо всі продукти і Томім хвилин десять.

Готовий плов викладаємо кожному на тарілочку і прикрашаємо гілочками свіжої зеленню.