Автор Тема: Пісні страви  (Прочитано 18139 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #34 : 27 Лютий 2012, 14:26:10 »
Борщ український пісний

0,5 склянки білої квасолі, 2-3 цибулини, 2 кореня петрушки, 2 невеликих буряка, 200 г картоплі, склянка квашеної капусти, 2 помідори 1 ріпа, 2 моркви, 1/4 склянки борошна, 1/3 склянки пшона, 1 головка часнику.

Замочену на 6-8 годин квасолю промити і поставити варити разом з цибулинами, коренями петрушки, селери, буряками та картоплею. Квашену капусту віддушити (якщо занадто кисла, то обдати кип'ятком), покласти варитися. Додати помідори, дрібно нашатковані ріпу та моркву, посолити. Незадовго до готовності додати борошно, розмішане в третині склянки остиглого бульйону. Окремо відварити пшоно, стовкти з часником і додати в борщ перед подачею на стіл.

Вийнятий буряк, натерти і покласти прямо в тарілки разом із зеленню. До борщу можна подати окремо зварену розсипчасту гречану кашу.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #35 : 27 Лютий 2012, 14:26:44 »
Зрази з риби і грибів під соусом

1,5 кг риби, 200 г грибів, 1 цибулина, 50 г олії, 1 столова ложка зелені петрушки, сіль і перець за смаком. Для соусу: 2 столові ложки олії, 1 столова ложка борошна, 1,5 склянки рибного бульйону, чверть склянки білого вина, 0,5 склянки вершків, 3 жовтки, лимонний сік за смаком.

Готування грибного фаршу: Порізані гриби присмажити в олії разом із дрібно порізаною зеленню петрушки і цибулею. Додати сіль і перець, влити 2 - 3 столові ложки води, розмішати.

Приготування соусу: 1 столову ложку олії і 1 столову ложку борошна, посолити, розтерти на глибокій сковороді, поступово залити рибним бульйоном, звареним з голови і кісток риби, прокип'ятити. Додати біле вино і вершки, прокип'ятити, щоб соус трохи загустів. В окремій каструльці розтерти 1 столову ложку олії, втерти в неї один за одним 3 жовтки, поступово влити туди ж приготовлений соус, проварити до густоти сметани, додати лимонний сік за смаком.

Звільнити філе риби від кісток і, тримаючи ніж навскіс, нарізати невеликими шматочками (починати різати філе треба від широкої частини поперек волокон). Кожну скибочку відбити на мокрій дошці, несильно вдаряючи сапкою, щоб не розірвати волокна м'яса. Підрівняти краї скибочок, посипати їх сіллю і перцем, на середину кожного покласти фарш, загорнути краї з усіх боків і згорнути скибочки трубочкою. Приготовлені зрази покласти в глибоку сковорідку, загорненою стороною вниз, влити рибний, бульйон, зварений з голови і кісток, закрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні до готовності. Скласти зрази в порцелянову миску, залити соусом і подавати.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #36 : 27 Лютий 2012, 14:28:15 »
Булочки з капустою

3 стакани пшеничної муки, 1 стакан води, 30 г дріжджів, 1/2 н. ложки солі, 2 стакани різаної білої капусти, 1 ст. ложка цукру, 3 ст. ложки  олії.

У підігрітої до температури 35—40°С води додати заздалегідь розведені і проціджені дріжджі, цукор, всипати просіяну муку, перемішати. Масу ретельно вимісити на дошці.
Капусту очистити, промити, вирізати качан, нашаткувати соломкою. У підготовлене тісто додати капусту, перемішати і добре вибити. Поставити його для бродіння на 1—2 год при температурі 30—40°С.Готове тісто обробити на булочки, укласти їх на сухе деко, дати постояти і випікати при температурі 200-220°С протягом 20—25 хв.
Гарячі булочки змастити рослинною олією.

 
 


Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #37 : 27 Лютий 2012, 14:30:32 »
Пісні булочки з ізюмом


•600 г борошна
•1,5 скл теплої води
•50 г дріжджів
•2 ст. л.  олії
•0,5 скл цукру
•ізюм, мак, ванільний цукор

Дріжджі розчинити в теплій воді з цукром. Коли дріжджовий розчин підніметься, всипати борошно і ванільний цукор і вимішувати тісто, поки не почне відлипати від рук, влити олію, додати ізюм і замісити ще раз. Залишити тісто в теплому місці поки не збільшиться в об'ємі в 2,5-3 рази, сформувати булочки, викласти на змащений олією лист, змастити олією, посипати маком і випікати при 170 градусах до золотистого кольору.
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #38 : 27 Лютий 2012, 14:31:28 »
Капуста з грибами

Відварити гриби до напівготовності, дрібно нашаткувати. Зтушити цибулю в невеликій кількості грибного відвару, потім нашатковану капусту, додати червоний перець, потім гриби. А з останків відвару зробити соус (борошно розвести у відварі, додати прянощі, поварити до загустіння). Заправити готову капусту соусом та зеленню
 

Offline Ліліана

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1807
  • Поблагодарили: 547 раз
  • Репутація: +381/-1
  • Життя прекрасне, незважаючи ні на що......
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Богданчик, Вірочка і Надійка......всім по 8 років
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Піст, пісні страви
« Reply #39 : 27 Лютий 2012, 14:35:19 »
дуже потрібна темка зараз  :).....я на піст відмовляюся і від м"яса і від молочних продуктів, то деколи й не знаю щоб то з"їсти  d27
дякую Наталя.....від мене +......буду підглядати рецептики в тебе  ;)
Терпи…Усе колись минає… Живи на зло всім тим, хто зневажає. Даруй тепло тому, хто це цінує. І не шукай минулого. Його вже не існує.
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #40 : 27 Лютий 2012, 14:38:47 »
Ліліана дякую за плюсик.  ще готую так як і всі салат з бурячків заправлений олійкою, корейську моркву, Квашену капусту заправляю олією і дрібно нарізаю до неї цибульки.
 

Offline oksana5

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 833
  • Поблагодарили: 38 раз
  • Репутація: +84/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Піст, пісні страви
« Reply #41 : 27 Лютий 2012, 14:43:19 »
Сьогодні довго думала що варити, а тут скільки рецептів z4 Наталя тобі +
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #42 : 27 Лютий 2012, 14:50:55 »
Картопля в духовці

oksana5 дякую за плюсик. А ще готую картоплю і духовці ,вона дуже проста але мені подобається. Картоплю чищу, розрізаю на четверо, солю, додаю приправ до картоплі (Самі трави), 1-2ст.л. олії, все перемішую і гусятницю(маю скляну), або рукав для запікання. І в духовку до готовності. А на гарнір оселедець, або смажена або тушена рибка
 

Offline мама Лерочки

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7291
  • Поблагодарили: 70 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лерочка ,Дашулька
  • Ваше справжнє ім’я: наташа
Re: Піст, пісні страви
« Reply #43 : 27 Лютий 2012, 15:14:10 »
Цитувати
А на гарнір оселедець
вірніше картопля як гарнір до оселедця або риби :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline tuchka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1210
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +201/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Піст, пісні страви
« Reply #44 : 27 Лютий 2012, 16:36:36 »
Наталя тобі +
Я ще люблю в піст кисіль варити
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline tuchka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1210
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +201/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Піст, пісні страви
« Reply #45 : 27 Лютий 2012, 16:38:49 »
Додам ще кілька рецептів солоденьких

Млинці

4 склянки борошна, 4 склянки води, 20 г сухих дріжджів, 1 чайна ложка солі, 1 чайна ложка цукру, олія для смаження.
З вечора всипати в каструлю половину борошна, залити 2,5 склянками окропу і відразу ж ретельно перемішати так, щоб вийшов густий ком тіста. Тісто остудити, влити розведені в 1,5 склянках теплої води сухі дріжджі, ретельно перемішати, накрити серветкою і залишити до ранку в теплому місці. На наступний день всипати в тісто решту борошна, посолити і підсолодити, ретельно перемішати, вибити тісто дерев'яної лопаточкою. Заварне тісто для млинців повинно вийти трохи густішим, ніж звичайне тісто для млинців, тому, залежно від якості борошна, слід додати в тісто ще трохи борошна, або ж навпаки, підлити трохи води. Залишити тісто підніматися на 2–3 години, потім, не розмішуючи більше, наливати маленьким ополоником на гарячу сковороду, змащену олією, і пекти млинці.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline tuchka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1210
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +201/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Піст, пісні страви
« Reply #46 : 27 Лютий 2012, 16:39:13 »
Печиво медове

0,5 скл меду, 0,5 скл цукру, 3 ст.л. олії, 2 скл. борошна, 1 ч.л. сухих дріжджів,  0,5 ч.л. кориці, 0,5 ч.л. гвоздики (меленої), 50 гр січеного мигдалю чи волоських горіхів
Мед, цукор і олію розігріти, щоб розтопились мед і цукор. Охолодити до теплого. Сухі дріжджі розмочити у воді, додати до олії. Замісити тісто. Розкачати тісто завтовшки 1 см, нарізати, змочити солодкою водою, прикрасити горіхами. Пекти 10–12 хв
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline tuchka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1210
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +201/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Піст, пісні страви
« Reply #47 : 27 Лютий 2012, 16:39:36 »
Пиріг з варенням

2 скл борошна, 1 скл цукру, 1 скл варення (найкраще смородинового), 5–6 ст.л. олії, 1 ч.л. соди (на оцет), ванілін
Вимішати всі складники, викласти тісто на лист, змащений олією. Випікати на середньому вогні

Ароматні булочки

2 скл борошна, 10 гр пресованих дріжджів, 1 ст.л. цукру, 1 пачка ванільного цукру, 2 ст.л.олії, 1 ст л. солодкого чаю, сік і цедра 0,5 лимона, сіль, вода
Вимішати борошно з дріжджами, цукром, ванільним цукром, олією. Додати сік і цедру лимона. Тісто має бути м’яке. Якщо тісто загусте, додати води. Сформувати булочки, змастити солодким чаєм. Дати підійти. Пекти 10–15 хв на середньому вогні
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline tuchka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1210
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +201/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Піст, пісні страви
« Reply #48 : 27 Лютий 2012, 16:40:04 »
Пончики

0,5 л води, 125 гр олії, 125 гр цукру, 50 гр дріжджів, борошно, сіль на кінчику ножа, варення
Воду, олію, сіль і цукор закип’ятити, охолодити, додати дріжджі і борошно. Тісто має бути м’яке. Поставити, щоб тісто підійшло. Робити пончики з варенням, дати їм підійти. Смажити на олії, готові посипати цукровою пудрою

Медові кульки з горіхами

100 гр меду, 0,5 скл цукр. пудри, 1 скл мелених горіхів, 1 ч.л. соди, 0,5 ч.л. кориці, 0,5 ч.л. гвоздики, борошно
Мед розігріти, поступово додати решту складників, замісити м’яке тісто. Нарізати шматочками, як волоський горіх. Викласти на змащений олією лист. Випікати на середньому вогні
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline tuchka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1210
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +201/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Піст, пісні страви
« Reply #49 : 27 Лютий 2012, 16:40:48 »
Медовий торт

250 гр меду, 1 скл. олії, 0,5 скл горіхів, 0,5 скл родзинок, 0,5 скл води, 0,5 ч.л. соди, 0,5 ч.л. какао, 0,5 ч.л. кориці, 0,5 ч.л. гвоздики, борошно
Мед розтопити у воді, додати послідовно олію, всі інші складові. Борошна дати стільки, щоб тісто було м’яке. Добре вимішати, розкачати тісто завтовшки 2 см, спекти на середньому вогні

Пісні рогалики

0,5 л пива, 0,5 л олії, борошно, варення
Змішати пиво з олією, додати борошно, щоб тісто було еластичне. Розкачати тонкі круглі коржі, розрізати по діагоналі на 8 частин. На широку сторону класти варення, скрутити рогалики. Пекти у гарячій духовці, готові посипати цукровою пудрою. Печуться швидко.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #50 : 27 Лютий 2012, 16:42:07 »
Капусняк пісний

 •500 г кислої капусти
•0,5 скл пшона(інколи даю рис для різноманітності)
•2 картоплини
•1 морквина
•1 корінь селери
•1 корінь петрушки
•1 цибулина
•2 ст.л. олії
•сіль, перець, зелень
Кислу капусту промити, залити водою і довести до кипіння. Всипати пшоно і варити, поки пшоно повністю не розвариться, а капуста не зм'якне. Посолити. Картоплю порізати брусочками і додати у капусняк. Цибулю порізати кубиками і обсмажити у олії до золотистого кольору, додати натерті на крупній тертці моркву і корені петрушки і селери і тушкувати овочі до готовності. Коли картопля буде наполовину готова додати тушковані овочі і готувати все разом до готовності картоплі. Поперчити, подавати, посипавши зеленню