31 Січня 2015, 07:27:02 *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Вам не прийшов лист із кодом активації?

Увійти
Інтернет-магазин цифрової та комп'ютерної техніки - TIPTOP.IF.UA, м. Івано-Франківськ
Новини:
Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
  Благодійний майстер-клас з виготовлення листівок-валентинок 
  Всі деталі в темці 

 
  Початок Допомога   Пошук   Увійти Реєстрація  
Сторінок: 1 2 3 [4] 5 6 7 8   Вниз
  Друк  
Автор Тема: Пісні страви  (Прочитано 9029 раз)
0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +87/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 848

Нагороди
« Відповідь #51 : 27 Лютого 2012, 16:43:22 »

Голубці з картоплею

•1 капустина (масою близько 1 кг)
•1 кг картоплі
•1 морквина
•1 цибулина
•2 ст.л.  олії
•сіль перець
капусти вирізати серединку, опустити кочан у кип'яток і залишити, поки не вистигне. Розібрати капусту на окремі листочки. На кожен листочок викласти фарш і загорнути у вигляді конвертиків. Голубці залити підсоленим кип'ятком і тушкувати до готовності на дуже маленькому вогні. Для приготування фаршу, картоплю почистити, помити і натерти на мілкій тертці (як на деруни). Цибулю дрібно посікти, обсмажити до золотистого кольору в рослинній олії, додати натерту на крупній тертці моркву і тушкувати протягом 5 хв. Овочі додати до картоплі, посолити і поперчити фарш. Голубці подавати зі смаженою цибулею.

Ці голубці можна також подавати з підливкою з грибів або сметаною.
 

 
Записаний

ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +87/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 848

Нагороди
« Відповідь #52 : 27 Лютого 2012, 16:44:28 »

Підлива з сушених грибів

100 г сушених грибів (найкраще білих)
2 цибулини
1 ст.л. борошна
3 ст. л. олії або вершкового масла
сіль, перець, мелений коріандр, майоран.

Гриби вимочити у холодній воді протягом 2-3 годин, помити, залити свіжою водою і варити протгом 25-30 хв, вистудити, відцідити (якщо відвар з білих грибів, то його не виливати) і порізати скибочками. Цибулю порізати кубиками і обсмажити у рослинній олії до золотистого кольору, додати гриби і продовжувати смажити протягом 5-7 хвилин. Посолити, поперчити, посипати борошном, посмажити ще 2-3 хвилини і влити грибовий відвар (якщо не використовуэте відвар, тоді заливаємо холодною кип'яченою водою). Вливати обережно, ретельно розмішуючи. Якщо відвару надто мало, то долити холодної кип'яченої води. (Загалом потрібно використати 500 мл рідини). Довести до кипіння і прокип'ятити на маленькому вогні протягом 3-4 хвилин.

Таку підливу готують традиційно під час посту. Звичайно підсмажують виключно на олії, не використовуючи вершкового масла.
Записаний
tuchka
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +200/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-11-06
Ваше справжнє ім’я: Таня
Повідомлень: 1314

Нагороди
« Відповідь #53 : 27 Лютого 2012, 16:44:45 »

Цитувати
Капусняк пісний
Я сьогодні якраз готувала  
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ

ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +87/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 848

Нагороди
« Відповідь #54 : 27 Лютого 2012, 16:46:14 »

Кнедлі з вареною картоплею

мені дуже подобається як робить їх моя мама, вони для мене завжди смачніші
•1,5 кг картоплі
•2 яйця
•4 ст.л. борошна
•2 цибулини
•сіль, перець
•рослинна олія

1 кг картоплі почистити, натерти на мілкій тертці (як на деруни) і відтиснути сік. Додати яйця, борошно, сіль і перець і старанно перемішати. Решту картоплі відварити до готовності, охолодити і пропустити через м'ясорубку. 1 цибулину порізати кубиками, обсмажити у олії до золотистого кольору, додати до вареної картоплі, посолити, поперчити і ретельно змішати. У великй каструлі закип'ятити воду, посолити і мокрими руками відділяти невеликі шматочки тіста з сирої картоплі і, загортаючи всередину фарш з вареної, формувати невеличкі кульки. Опустити у кип'яток. Варити протягом 7-9 хвилин. Цибулю підсмажити на олії і полити заправкою готові кнедлі. Подавати гарячими з квашеною капустою.

Цибулю можна також підсмажувати з кубиками бекону або сала.
Записаний
ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +87/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 848

Нагороди
« Відповідь #55 : 27 Лютого 2012, 16:47:16 »

Голубці з квашеної капусти з квасолею

•1 головка квашеноїкапусти
•1 банка консервованої червоної квасолі (або 1 скл сухої квасолі)
•3 цибулини
•1 скл відвареного рису
•3 зубчики часнику
•сіль, перець, зелень
•рослинна олія
Відділити від головки капусти верхні листки. Решту капусти нашаткувати. Цибулю і часник дрібно посікти, обсмажити в олії, додати рис, відціджену консервовану квасолю і січену зелень, посолити, поперчити і старанно перемішати начинку. На кожен листочок викласти фарш і загорнути у вигляді конвертиків. У каструлю покласти січену капусту, зверху викласти голубці, залити підсоленим кип'ятком і тушкувати до готовності. Подавати з підсмаженою на олії цибулею.

1. Якщо використовуєте сиру квасолю, її слід протягом 12 годин вимочити у холодній воді, промити, залити свіжою водою і варити до готовності.

2. Готові голубці можна відцідити, залити сметаною чи майонезом і на 10 хв покласти у гарячу духовку.
 
Записаний
ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +87/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 848

Нагороди
« Відповідь #56 : 27 Лютого 2012, 16:48:19 »

Гарбузовий струдель

•Для тіста: 250 г борошна
•3 ст.л. оливкової олії
•2 ст.л. гарячої кип'яченої води
•дрібка солі
•Для начинки: 500 г гарбузової м'якоті
•1 ст.л. родзинок
•2 ст.л. січених волоських горіхів
•2 ст.л. цукру
•0,5 ч.л. кориці
•1 пакетик ванільного цукр

З борошна, олії, води і солі замісити еластичне гладке тісто і залишити в теплому місці на годину. Тонко розкачати тісто, перекласти пласт на лляну серветку і розтягувати тісто руками, поки пласт не стане прозорим (товщина має бути близькою до товщини листа паперу), змастити тісто олією. По всій поверхні тіста рівномірно розподілити начинку і з допомогою серветки загорнути тісто у вигляді рулета. Обережно перекласти струдель на змащений лист швом донизу, поверхню змастити олією і запікати при 190-200 градусах до рум'яної шкірочки (35-40хв). Для приготування начинки гарбуз відварити до готовності в невеликій кількості води або на пару, відцідити, охолодити, розімнути виделкою, додати цукор, родзинки, горіхи, ванільний цукор і корицю. Готовий струдель притрусити цукром-пудрою
Записаний
ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +87/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 848

Нагороди
« Відповідь #57 : 27 Лютого 2012, 16:49:51 »

Юшка із сушених грибів з грінками

•100 г сушених грибів
•2 цибулини
•2 ст.л. рослинної олії або вершкового масла (для непісного варіанту)
•сіль, перець, зелень
•6 скибок батону без шкірки  (мені краще подобається з житнього хліба )
Гриби залити холодною водою на 3-4 години, помити, залити свіжою водою, посолити і варити протягом 40-45 хвилин. Гриби вийняти, дрібно посікти, обсмажити в олії або у вершковому маслі (звичайно, у піст вершкове масло не використовуємо, тому цей варіант буде для непісного варіанту страви)разом з порізаною кубиками цибулею, поперчити і додати у грибовий відвар. Скибки батону порізати кубиками, викласти на лист, скропити оливковою олією і підсушити у гарячій духовці. Подавати юшку густо притрусивши зеленню разом з грінками.
Записаний
ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +87/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 848

Нагороди
« Відповідь #58 : 27 Лютого 2012, 16:52:12 »

Салат з капусти з чорносливом і морквою

•1 невелика головка капусти
•1 морквина
•200 г чорносливу без кісточок
•2 ст. л. лимонного соку
•1 ч.л. цукру
•4 ст.л соняшникової олії або оливкової олії
•сіль, перець
Капусту дрібно нашаткувати, посолити і перетерти руками. Моркву натерти на крупній тертці і додати до капусти. Чорнослив залити кип'ятком, через 2-3хв відцідити, промити, порізати соломкою і змішати з овочами. Полити все заправкою, перемішати і залишити настоюватися протягом 10хв. Заправка: змішати оливкову олію, лимонний сік, цукор і перець.

Записаний
ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +87/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 848

Нагороди
« Відповідь #59 : 27 Лютого 2012, 16:52:58 »

Салат з грибів з овочами


•0,5 л маринованих печериць
•4 помідора
•4 ст.л. консервованого горошку
•1 цибулина
•1 ст.л. оцту (краще яблучного)
•2 ст.л. оливкової олії
•сіль, перець, зелень
Гриби порізати пластинками, додати скибочки помідор, півкільця цибулі, горошок, полити заправкою і посипати зеленню. Для приготування заправки, змішати разом оцет, олію, по дрібці солі і перцю (якщо не любите надто гострі страви, то додайте 0,5ч.л. цукру).
 
Записаний
ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +87/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 848

Нагороди
« Відповідь #60 : 27 Лютого 2012, 17:11:26 »

Риба, смажена з картоплею у горщику

На 6 шт. картоплі - 300 г філе, 2 цибулини, 2 ст. ложки олії, 30 г сушених грибів, половина склянки борошна або сухарів, сіль.

Філе риби наріжте кубиками, обваляйте в сухарях для обкачування і обсмажте на сковороді.

Попередньо замочені сушені гриби треба дрібно порубати і обсмажити з цибулею.

Очищену картоплю нарізати кубиками і також злегка обсмажити.

У горщик покладіть шарами картоплю, обсмажені рибу, гриби, цибулю, а зверху знову картоплю. Полийте олією і рибним бульйоном, посоліть до смаку і тушкуйте в духовій шафі до готовності.

При подачі на стіл посипте дрібно нарізаною зеленню.


Записаний
ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +87/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 848

Нагороди
« Відповідь #61 : 27 Лютого 2012, 17:16:03 »

Картопля фарширована

картопля 10 шт.
гриби (шампіньйони) 500 г
цибуля ріпчаста 2-3 шт.
пісне рослинне масло
сіль,
перець
зелень

Картоплю відварити в мундирі. Гриби порізати, обшпарити гарячою водою і обсмажити на рослинному маслі разом з нарізаною цибулею. Картоплю почистити, розрізати навпіл, ложкою вийняти частину м'якоті, перемішати її з грибами і заповнити цим фаршем картопля. Зверху посипати порізаною зеленню.

Записаний
ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +87/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 848

Нагороди
« Відповідь #62 : 27 Лютого 2012, 17:16:51 »

Суп із квасолі пісний

80 г сушених білих грибів
маленька цибулина для бульйону
200 г квасолі
80 г моркви
80 г ріпчастої цибулі
80 г картоплі
80 г гарбуза
нарізаний пучок зелені

Напередодні замочити квасолю, через 12 годин зварити її до готовності в підсоленій воді. Гриби промити в теплій воді, замочити на 2 години в 2 л. холодної води, потім в ній же і варити. Додати очищену і розрізаючу навпіл цибулину і варити годину при слабкому кипінні. Процідити готовий бульйон, промити гриби холодною водою і дрібно їх нашаткувати. Покласти в бульйон моркву, цибулю і картоплю, порізані кубиками, варити 10 хвилин.

Потім додати квасолю і порізаний кубиками гарбуз і варити до готовності. Посипати зеленню перед подачею.

Записаний
ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +87/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 848

Нагороди
« Відповідь #63 : 28 Лютого 2012, 08:41:05 »

Вареники з капустою і грибами

мука пшенична - 3 стакани
вода - 1 стакан
масло рослинне 2-3 ст. ложки і для начинки - 3 ст. ложки
сіль на смак
капуста білокочанна - 300 г
гриби - 150 г
цибуля ріпчаста - 1 головка

Очищені і промиті гриби відваріть і нарізуйте дрібними кубиками. Капусту порубайте, обсмажте на частині масла, змішайте з підсмажою цибулею, сіллю, грибами.
Замісіть тісто, тонко його розкотіть, виріжте коржики, в центр яких покладете начинку, і защипніть краї.

Відваріть вареники в підсоленій воді і подавайте з цибулькою підсмаженою на олії
Записаний
ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +87/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 848

Нагороди
« Відповідь #64 : 28 Лютого 2012, 08:44:57 »

Салат з морквою і тунцем

Трохи несподіване, але дуже смачне поєднання моркви, консервованого тунця та базиліка

Салат з категорії "запасних" якщо треба швидко і смачно перекусити. Часом люблю посипати готову страву подрібненими фісташкамина 1-2 порції:
2 середні сирі морквини
1/2 - 1 баночка тунця для салатів у власному соці
1-2 ст.л. оливкової олії (кукурудзяна, виноградна)
кілька листочків базиліка
1/2 ст.л. лимонного соку
сіль за смаком

1. Моркву почистити і натерти. Листочки базиліка подрібнити (краще руками, а не ножем). Зцідити рідину з консерви.
2. Змішати моркву, консерву, базилік.
3. Заправити олією і лимонним соком. Присолити за смаком

М.К.: в оригіналі використовують тунець, консервований в олії, але я терпіти не можу оту олію, тому купуємо тільки у власному соці.
Записаний
ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +87/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 848

Нагороди
« Відповідь #65 : 28 Лютого 2012, 08:48:24 »

Картопля у соляній шкарлупі

Дуже смачна і цікава картопелька, яка разом з тим готується елементарно просто.

Приготовлена таким способом картопля чимось нагадує запечену у вогнищі (якраз нещодавно запікали і в вогнищі і в шкарлупі тому маю з чим порівнювати)

Отже, власне рецепт:

1 кг картоплі (12-13 невеличких картоплин)
1,5 ст.л. солі
1,5 ст.л. борошна

Духовка: 200С, деко для випічки, фольга

1. Розігріти духовку, застелити деко для випічки фольгою.
2. Картоплю дуже ретельно вимити (зі щіткою під проточною водою). Не чистити і не сушити!
3. В мисочці змішати борошно з сіллю.
4. Кожну мокру картоплину гарненько обваляти в борошні з сіллю, так щоб вся картоплина була покрита сумішшю.
5. Викласти картоплю на деко і запікати в духовці 40-60хв (залежить від розміру і сорту картоплі)

Смачного!

М.К.: готову картоплю можна їсти прямо зі скоринкою (я використовую домашню картоплю) або тільки вибирати ніжний м'якуш, наприклад ложечкою як яєчко Дуже смачно з густою сметаною або з маслом із зеленню та часником.

фото від horo6aya:

Записаний
ната80
Своя Мамка
******



Репутація: +87/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-01
Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 848

Нагороди
« Відповідь #66 : 28 Лютого 2012, 08:51:00 »

Картопля тушкована з грибами

На 5-6 середніх картоплин 10-12 шампіньйонів, 1 велика цибулина, 2 моркви, сіль, чорний перець, зелень петрушки і кропу, кілька зелених цибульних пер, рослинна олія.

Картоплю почистити і порізати. Шампіньйони промити, обсушити серветкою і нарізати пластинками. Цибулю очистити і дрібно посікти. Моркву вимити, очистити, натерти на крупній тертці. У каструлю покласти цибулю і моркву, додати 3-5 столових ложок олії, накрити кришкою і тушкувати 5-6 хвилин.

Додати гриби, перемішати, закрити кришкою і тушкувати, поки гриби не пустять сік. Посолити, поперчити, знову перемішати, додати картоплю. Долити  води (вода повинна доходити до верхнього рівня картоплі, але не покривати її). Каструлю накрити кришкою і на сильному вогні довести до кипіння. Стишити вогонь і тушкувати до готовності.

Готову картоплю посипати січеною зеленню і зеленою цибулею. Якщо страву готувати не на плиті, а в горщику і в духовці, можна замість води використати томатний сік.

Записаний
Olka
Організатор СП!
Досвідчена Мамка
*****


Щастя у ваших руках, не опускайте їх!;))


Репутація: +387/-2
Offline Offline

Зареєстрований 2010-12-30
Ваше справжнє ім’я: Оля
Повідомлень: 2042

Нагороди
« Відповідь #67 : 28 Лютого 2012, 13:00:10 »

А як ви ставитесь до сої?
Мене тато з дитинства навчив. Я купую пакет, кидаю у кип"яток (на хвилин 5-10, щоб проварилась і зм"якла), потім треба, щоб вона охолола і трошки віджати, щоб вийшла вода.
А потім на сковорідку, до почервоніння
Смакота! Дуже люблю, але не зловживаю, бо ж жарене. Раз в 1-3 місяці жарю сою.
Хотілось би попробувати її втушкувати.

А ви що скажете? Це не м"ясо,рослина, що містить білки.
Записаний

Найдитячіший магазин
Мама Купи

Набори для свят,
фотобутафорія

Подарунки
ручної роботи

Дитячий клуб
Мері Поппінс

СП Італія!
Шопінг для всіх!

Сторінок: 1 2 3 [4] 5 6 7 8   Нагору
  Друк  
 
Перейти в:  







Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
SMFAds for Free Forums
службы мониторинга серверов Світ українського! Українське кіно, музика, кліпи та програми.