Автор Тема: Пісні страви  (Прочитано 19357 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #68 : 28 Лютий 2012, 13:05:10 »
Цитувати
А як ви ставитесь до сої?
А ви що скажете? Це не м"ясо,рослина, що містить білки
до цього ставлюся цілком норомально, це ж не м"ясо, не тваринні жири і білки. То чому б у піст не зїсти. А ще досить смачна соя з городу(Власноруч вирощена), якщо її відварити так як горох чи фасолю
 

Offline лана лістат

  • люблю своїх хлопчиків
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3369
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +112/-0
  • Ангели є на землі і це мій Синуля)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маркус,5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Руслана-Катерина
Re: Піст, пісні страви
« Reply #69 : 28 Лютий 2012, 13:15:27 »
за класні рецептики вам + z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Совушка

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 0
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +2/-0
  • До мене - на ТИ! )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Піст, пісні страви
« Reply #70 : 28 Лютий 2012, 17:01:38 »
Я готую різні пісні страви з квашеної капусти. Наприклад тушу квашену капусту, ось тут рецепт
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
А ще роблю налисники з квашеної капусти, смакота!!!
 


Offline Olka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2189
  • Поблагодарили: 364 раз
  • Репутація: +457/-2
  • Щастя у ваших руках, не опускайте їх!;))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Піст, пісні страви
« Reply #71 : 28 Лютий 2012, 17:21:50 »
А мій чоловік не любить тушеної і квашеної капусти(((
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline tanuxaАвтор темы

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7986
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +274/-3
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Піст, пісні страви
« Reply #72 : 29 Лютий 2012, 01:04:40 »
тяжкувато постити коли діти дома, їм ж грибів не можна.
Ми постим середа і пятниця.
Завтра варю суп з грибіві і щось з риби приготую.

 

Offline TinaTi

  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 3370
  • Поблагодарили: 559 раз
  • Репутація: +359/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Юля
Re: Піст, пісні страви
« Reply #73 : 29 Лютий 2012, 01:07:56 »
У мене є баночка квашеної капустки, завтра почитаю ваші рецептики і щось приготую  d143
 

Offline Лілічка

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 376
  • Репутація: +69/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Андрійчик 2 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Піст, пісні страви
« Reply #74 : 01 Березень 2012, 09:20:38 »
Вчора готувала квасолю в томаті за рецептом Нати80. Дуже смачно! Від мене + за ідейку. Мої всі їли і прихвалювали.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #75 : 03 Березень 2012, 13:31:26 »
Пісна запіканка зі свіжих овочів

Інгредієнти:
горошок зелений – 1 склянку
морква – 3 шт.
капуста цвітна – 200 г
кольрабі – 150 г
спаржа – 150 г
гриби свіжі – 150 г
масло рослинне – 3 ст. ложки
сухарі панірувальні – 1 ст. ложка
креветки варені – 8 шт.
сіль

Приготування:
Очищену моркву наріжте кружечками, кольрабі – кубиками, спаржу – шматочками, цвітну капусту розберіть на суцвіття, горошок промийте, гриби наріжте скибочками, все обсмажити окремо на маслі.
Підготовлені овочі та гриби посипте сухарями, посоліть і перемішайте.
Запікайте в духовці протягом 20 хвилин.

При подачі оформите запіканку креветками
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #76 : 03 Березень 2012, 13:32:12 »
Картопляні тефтельки із грибами

Для нього знадобляться: один кілограм картоплі, півкілограма грибів, три цибулини, одна велика морква, одна столова ложка томатної пасти, чорний мелений перець і сіль.

Для початку цибулю потрібно очистити і дрібно нарубати, гриби промити, нарізати на невеликі шматочки. Очищену картоплю натерти на дрібній тертці, дати йому трохи постояти, щоб він випустив всю рідину, потім віджати руками. Гриби і цибулю обсмажити до м’якості на рослинному маслі.

Далі, картопляну масу посолити і поперчити за смаком. Взяти рукою трохи маси і сформувати з неї корж. У корж покласти грибну начинку і сформувати кульку. І так до тих пір, поки не закінчиться начинка або тісто. Потім кульки обсмажити з усіх боків в глибокій сковороді на добре розігрітій олії до появи золотистої скоринки.

Підсмажені тюфтельки викласти в каструлю, додати одну склянку води, і потомити на невеликому вогні. В цей час натерти миту моркву на великій тертці, дрібно нарубати лук і смажити овочі в рослинному маслі. Розвести з водою томатну пасту і ввести на сковороду до цибулі і моркви, залишивши соус на кілька хвилин на слабкому вогні.

Перед подачею тефтелі поливаємо соусом і посипаємо свіжою дрібно нарубаної зеленню.
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #77 : 03 Березень 2012, 13:32:52 »
Пісні тефтелі з риби і гречки в соусі

Інгредієнти:
1 cт. гречаної крупи,
700 г риби,
3 ріпчастих цибулини, морква,
Сіль, перець,
3 ст.л. томатної пасти

Приготування:
Приготуйте гречану кашу:
1 стакан гречаної крупи залийте
2 ст. води, трохи посоліть і варіть до готовності.
Коли каша буде готова – каструлю залиште на 10-15 хвилин.

Цибулю наріжте дрібно,потріть моркву.

Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте цибулю і моркву близько 5 – 10 хвилин, додайте томатну пасту і 1 стакан води та смажте ще близько 15 хвилин.

Посолити, поперчити і остудити.

Рибу і гречку подрібніть в блендері або пропустіть через м’ясорубку. Рибу перемішати з гречаною кашею, (можна не на всю кашу – на Ваш розсуд, головне щоб фарш вийшов Лепким).

Ті, хто не дотримуються посту можуть додати ще 1 яйце.

Сформувати кульки і обсмажити на рослинному маслі, обо викласти на бляшку і запекти в духовці так набагато швидше.

Викласти посмажені тефтелі в каструлю з товстим дном.

Залити тефтелі обсмаженою цибулею та морквою і протушкувати в духовці близько 30 хвилин.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #78 : 03 Березень 2012, 13:34:02 »
Котлети рибні

Інгредієнти:
риба (філе) – 500 г
хліб пшеничний – 200 г
сухарі панірувальні – 2-3 ст. ложки
масло рослинне – 2 ст. ложки
лимон – 2 шт.
зелень кропу
сіль і перець чорний мелений за смаком

Приготування:
Рибне філе разом з замоченим у воді і віджатим хлібом двічі пропустіть через м’ясорубку, додайте сіль, перець, крохмаль, перемішайте.
Сформуйте з отриманого фаршу котлети і запаніруйте в сухарях.

Обсмажте котлети на олії до утворення рум’яної скоринки.

На гарнір подайте розсипчастий рис або смажену картоплю
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #79 : 03 Березень 2012, 13:43:43 »
Ароматний квасоляний суп-пюре

Продукти:
1 цибулина, дрібно порізана, 3 шматочки селери, порізаних, 1 зелений гострий перець чилі, обчищений і порізаний, 2 зубчики часнику, обчищених і порізаних, 2 ст. л. оливкової олії, 600 мл овочевого бульйону, 2 банки по 420 г червоної консервованої квасолі (злити рідину і промити квасолю під проточною водою), коріандр і червоний перець чилі для прикрашання.
Приготування:
У каструлі обсмажити цибулину, селеру, перець, часник і чилі на олії протягом 5 хв. до м'якості. Додати бульйон і квасолю. Накрити і варити 15 хв. на слабкому вогні. Потім перелити в кухонний комбайн і довести до утворення однорідного пюре. Прикрасити коріандром та чилі.
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #80 : 03 Березень 2012, 19:22:58 »
Борщ з квашених буряків пісний

Інгредієнти:
3 картоплини
1 буряк
1 морква
1 цибулина
2-3 листа білокачанної капусти
1 ст соку квашеної буряків
1-2 лаврових листки
5-7 Горошків чорного перцю
1-2 гвоздики
сіль за смаком



Інструкції:
Буряк і моркву нашаткувати соломкою й обсмажити на рослинному маслі до готовності. Картопля очистити, нарізати кубиками, залити 1 л окропу і посолити. Варити 10 хв.

Додати в каструлю буряк, моркву і дрібно нашатковану капусту. Варити ще 5-7 хв. Майже готовий борщ заправити соком квашеної буряків, попередньо підігрів його. Покласти лавровий лист, перець, гвоздику. Прокип'ятити.

Перед подачею до столу покласти в кожну тарілку дрібно нарізану зелень і сметану.

Борщ можна готувати і з квасолею, попередньо відвареної або консервованої.

На замітку квашений буряк:

Буряк (5-6 шт) промити, очистити, крупно нарізати і скласти в банку. Залити холодною водою. Тримати в теплі 2 тижні. Коли закисне, злити рідину і поставити в холодильник. Виходить дуже смачна заправка для борщу.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #81 : 03 Березень 2012, 19:27:13 »
Ікра з буряка

Інгредієнти:
По 500 г буряків і квашеної капусти, 1 головка ріпчастої цибулі, 1 ст. ложка томат-пасти, 1 ст. ложка цукру, 4 ст. ложки рослинної олії, перець чорний мелений та сіль за смаком.

Інструкції:
Варений буряк очистіть, наріжте соломкою, обсмажте в рослинному маслі разом з нарізаними кільцями ріпчастою цибулею. Квашену капусту відіжміть від розсолу, наріжте подрібніше, потушкуйте під кришкою в рослинному маслі з додаванням томатної пасти. З'єднайте буряки з капустою, перемішайте, прогрійте на плиті 5 хвилин, приправте цукром, сіллю і перцем за смаком.
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #82 : 03 Березень 2012, 19:28:48 »
Колобки з грибів і картоплі

Інгредієнти:
250 г солоних грибів,
800 г відвареної картоплі,
2-4 ст. ложки рослинної олії,
4-5 ст. ложки борошна,
1 головка цибулі, зелень, перець, сіль.

Інструкції:
Солоні гриби порубаєте. Додайте пасеровану цибулю, сіль і перець за смаком. Зробіть з картопляного пюре на воді, борошні й солі м'яке тісто. Поділіть на невеликі коржі і покладіть на них грибний фарш. Надайте коржикам форму колобка і смажте на олії.
Подавайте з гострим томатним соусом або соусом з хрону.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #83 : 03 Березень 2012, 19:29:42 »
Салат з гороху і квашених огірків

Інгредієнти:
1 склянка гороху, 3 солоних огірка, 1-2 головки ріпчастої цибулі, 2 ст. ложки рослинної олії, зелень, мелений перець, сіль.

Інструкції:
Відваріть попередньо замочений горох і дайте йому охолонути. Очистіть від шкірки і насіння солоні огірки, нашаткуйте їх, з'єднайте з горохом, додайте дрібно нарізану цибулю, прянощі, сіль. Заправте всі рослинним маслом і перемішайте. Уклавши в салатник, посипте подрібненою зеленню

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #84 : 03 Березень 2012, 19:31:59 »
Пісні супи

•Суп з гарбузом: картоплю розвариться, додати стільки ж гарбуза, стільки ж цибулі. Зелень - в тарілки. Подавати з підсушений хліб.

•Суп з локшиною: багато цибулі, моркви. Локшину в кінці. Зелень в тарілки. Суп краще з'їдати відразу, поки локшина НЕ розкисла.

•Суп-пюре картопляний: розвариться картоплю, окремо розтерти в гладке пюре, з'єднати з картопляним відваром, додати потовчений часник, кріп. Можна чорний перець. Подавати з грінками. Можна додати трохи черемші, замість часнику.

•Суп з крупами: розвариться картоплю, додати будь-яку крупу (гречку, рис, пшенку ...), багато цибулі, морква та інші коріння за смаком (петрушку, пастернак, селера). Часник, зелень в тарілки. Можна додати трохи томата (краще не пасту, а домашній, або кетчуп, типу "Верес - соус з
грибами "). Замість часнику можна черемшу.

•Французький суп: не розварювати картоплю, але варити до готовності; зелений горошок (краще морозиво, але можна і консервований), капуста білокачанна або цвітна, морква, цибуля. Можна додати поламану спаржу. Зелень - в тарілки.

•Суп з квасолею: розвариться квасоля, цибуля; додати 2 помідори (з закрутки) або томатний сік саморобний, проварити. Петрушку, (черемшу) в тарілки.

•Розсольник овочевої: картопля, рис, морква поварити, потім петрушку, ріпу (соломкою), цибуля-порей, дрібною соломкою нарізані солоні огірки без шкірки. Петрушку свіжу в тарілки. Подавати з підсушений хліб.

•Суп з грибами: гриби, цибуля, морква, чорний мелений перець - відварити. Додати дрібно нарізану картоплю, приправити борошном (окремо розвести борошно в холодній воді і тонкою цівкою влити в суп). В кінці - зелень, лавр. лист.

•Суп з горошком: картопля відварити, потім цибулю, моркву і скільки картоплі, стільки ж зелного горошку. Зелень в тарілки.

•Солодкий суп: Відварити розсипчастий рис, зварити узвар із сухофруктів, підсолодити. Залити рис компотом зі шматочками сухофруктів. Їсти прохолодним. (Влітку подавати холодним).