Автор Тема: Пісні страви  (Прочитано 19358 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #85 : 03 Березень 2012, 19:33:27 »
Пісні салати

•Салат з кукурудзою (горошком): Відварити картоплю в мундирі. Hарезать дрібно кубиками, додати дрібно різаний лук (краще зелений, можна черемшу), солоні (мариновані) огірки (кабачки) без шкірочки, консервовану кукурудзу з соком (горошок).
Додати трохи маринаду від огірків. Зелень. Можна з маслинами і соком від маслин.

•Салат з Буряк: 2 буряки спекти, крупно натерти; 2 солоних огірка без шкірки дрібно нарізати кубиками, 1 головку цибулі нарізати півкільцями. Приправити цукром, соком лимона, кмином, розсолом. Посипати зеленою цибулею.

•Салат морквяний з яблуками: Потерти крупно 3 морква; 2 яблука нарізати соломкою. Замочити родзинки, змішати з яблуками і морквою, заправити розведеним водою медом. Можна яблуко збризнути лимонним соком (1 ч.л.) щоб не потемніло.

 

Offline двічі мамуся

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 791
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +201/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олечка і Настінька
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Піст, пісні страви
« Reply #86 : 03 Березень 2012, 20:13:06 »
Тефтелі

А ми робимо такі тефтелі. Пасирую цибульку з морковкою в окремій сковорідці.
Сардину в олії розім"яти вилкою, додати 8 столових ложок манки, 3 яйця, 1 ложку соди погашеної оцтом. Гарно вимішуєм і жарим на олійці чайною ложкою. Складаєм в казанок шарами: пасировані морковка з цибулькою-тефтельки-сіль. Заливаєм водою так, щоб вкрились тефтельки, закипає і на 20-25 хв. на малому вогні. Смачного!!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline RoksolanKa

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 4840
  • Поблагодарили: 264 раз
  • Репутація: +1037/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лізонька
  • Ваше справжнє ім’я: Роксолана
Re: Піст, пісні страви
« Reply #87 : 12 Березень 2012, 12:29:41 »
Салат з картоплі, квашених огірків та квасолі

2 варені картоплини в мундирі
2 квашених або маринованих огірка
варена квасоля
зелена цибуля
часник, сіль, перець, олія

Огірки, очищену картоплю нарізати кубиками. Добавити варену квасолю, посолити, поперчити. Перемішати з подрібненим часнико, цибулею та заправити олією.
я ще простіше роблю без фасолі, але картоплю і квашені огірки ріжу кружельцями z4
 


Offline віктуся

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1901
  • Поблагодарили: 8 раз
  • Репутація: +246/-0
  • Нахожусь в прекрасном возрасте:и хочу и знаю как
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: іллюша солодкий кокось мамусин
  • Ваше справжнє ім’я: віктуся
Re: Піст, пісні страви
« Reply #88 : 12 Березень 2012, 14:00:51 »
Справа в тому що я з чоловіком теж пощу-всі дні і увесь великий піст.У мене вже інколи фантазії не вистачає щоб то приготувати і сьогодні в Мамці натрапила на цю темку-всім хто тут написав рецепти дяку-пишіть ще хто що як готує в піст-дуже кльово...Ну і от я взяла собі на примітку дві страви,тепер плюси в репутацію і велике дякую-

juli  -дякую за рецепт салата-дійсно простенький але дуже смачний,правда я маслини ще порізала-ще смачніший вийшов...кому цікаво рецепт на 1 сторінці в кінці.....
Ната80-теж хочу подякувати за чудовий рецепт тефтель з гречки з грибами-просто бомба....смачні і те що требба...Навіть Іллюші дуже сподобалось,правда я йому без грибів зробила...
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #89 : 12 Березень 2012, 14:15:57 »
віктуся   дуже рада , що вам посмакувало і дякую за + ;)

Пісний салат із буряків

2 буряки середнього розміру, 2 солоних огірки, голівка ріпчастої цибулі, пучок кмину, 2 столові ложки олії, сіль, цукор, сік лимона за смаком.
Буряк спекти, почистити, натерти на крупній тертушці. Огірки нарізати дрібними кубиками (якщо огірки товстошкірі, їх слід почистити), цибулю - кільцями. Буряки й солоні огірки перемішати. Додати кмин, олію, сіль, цукор і лимонний сік за смаком. Притрусити кільцями ріпчастої цибулі.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #90 : 12 Березень 2012, 14:16:15 »
Тушкована картопля

Картопля велика - 4 штуки, морква велика - 2 штуки, 1/4 кореня селери, цибулина середнього розміру, склянка гороху (свіжого, сушеного чи замороженого), зелень петрушки, сіль.
Картоплю почистити й відварити до напівготовності. Додати нарізані кубиками моркву й селеру. Варити на слабкому вогні ще 30 хвилин. Потім додати горох, дрібно нарізану зелень петрушки та варити ще 5 хвилин (консервований або заморожений горох не потребує попередньої підготовки, а сушений горох треба замочити на ніч у холодній воді, а тоді відварити до готовності). Перед подачею до столу приправити страву сіллю та притрусити рубленою зеленню.
Придатна для суворого посту.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #91 : 12 Березень 2012, 14:16:41 »
Салат із зеленого горошку з редькою

Біла редька - 200 г, чорна редька - 200 г, консервований зелений горошок - 200 г, зелена цибуля, зелень петрушки та кропу, 3 столові ложки олії, сіль за смаком.
Білу й чорну редьку почистити і натерти на крупній тертушці. Перемішати, додати консервований зелений горошок, дрібно нарізане листя зеленої цибулі та рублену зелень петрушки і кропу. Заправити салат олією та сіллю за смаком.



 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #92 : 12 Березень 2012, 14:17:17 »
Салат із печених овочів

2 буряки, 2 ріпки, 2 великі морквини, тертий хрін і зелень петрушки.
Буряки, моркву та ріпу вимити. Покласти на лист і запікати в духовці 30-40 хвилин. Овочі очистити від шкірки, нарізати соломкою, перемішати й заправити розведеним тертим хроном. Перед подачею притрусити дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Страва готується без олії.

 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #93 : 12 Березень 2012, 14:25:51 »
Пісний борщ з грибами

•3 картоплини
•1 середніх розмірів буряк
•500 г  капусти
•1 цибулина
•1 морквина
•50 г сушених грибів
•1 ст.л. томатної пасти
•1 ст.л. оцту
•1 ст.л. цукру
•сіль, перець, зелень

Гриби вимочити у холодній воді протягом 3-4 годин, помити, залити 3 л холодної води, довести до кипіння, посолити і варити проятгом 20 хв. Капусту дрібно нашаткувати, картоплю порізати брусочками. До грибів додати капусту, а, коли закипить, опустити картоплю. Буряк порізати соломкою, обсмажити в 1 ст.л. олії, долити води і тушкувати до готовності на маленькому вогні під кришкою, коли буряк зм'якне, додати томатну пасту і цукор і потушкувати ще 2 хв. Цибулю порізати кубиками, обсмажити в 2 ст.л. олії до золотистого кольору, додати натерту на крупній тертці моркву і тушкувати все разом до готовності. Обидві заправки додати до борщу, влити оцет, поперчити і варити протягом 5 хвилин. Подавати, посипавши зеленню.
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Піст, пісні страви
« Reply #94 : 12 Березень 2012, 14:26:27 »
Пісний майонез

Чудовий соус для заправки пісних салатів
•1 скл волоських горіхів
•0.5 скл рафінованої рослиноої олії
•0.5 скл кисло-солодкого яблучного соку
•сіль

У блендер всипати горіхи і змолоти так, щоб утволрилася однорідна кашка і горіхи почали віддавати жир. Не вимикаючи блендера, всипати сіль і повільно вливати олію. Наприкінці влити яблучний сік.
 

Offline віктуся

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1901
  • Поблагодарили: 8 раз
  • Репутація: +246/-0
  • Нахожусь в прекрасном возрасте:и хочу и знаю как
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: іллюша солодкий кокось мамусин
  • Ваше справжнє ім’я: віктуся
Re: Піст, пісні страви
« Reply #95 : 12 Березень 2012, 14:28:20 »
ого...тепер я вже не переживаю-скільки рецептів що можна два пости витримати...Дякую Наталя...буду використовувати z4
 

Offline Ksjuha

  • мій тел. 099 50 40 501
  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 310
  • Поблагодарили: 15 раз
  • Репутація: +69/-0
    • HandMade by Ksjusha
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Тадей
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Пісні страви
« Reply #96 : 25 Грудень 2012, 16:48:35 »
і у мене є безліч пісних рецептів.

Пісний салат з рибних консервів з зеленою цибулею

СКЛАД: рибна консерва (я брала сардіну) - 1 банка,  маслини - 0,5 банки,  зелена цибуля,  олія - 2 стол. лож. ,  картопля - 2- 3 шт, сік лимона - 1 ст. лож. сіль, перець

ПРИГОТУВАННЯ:  Консерву розім'яти вилкою. Картоплю відварити, охолодити і порізати кубиками. Оливки нарізати колечками. Нарізати зелену цибулю. Всі інгредієнти з'єднати і заправити салатною заправкою, чи пісним майонезом посолити і поперчити.
Салатна заправка: олія, сік лимона, перець, сіль - все з'єднати і перемішати.
Мій творчий блог Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Ksjuha

  • мій тел. 099 50 40 501
  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 310
  • Поблагодарили: 15 раз
  • Репутація: +69/-0
    • HandMade by Ksjusha
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Тадей
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Пісні страви
« Reply #97 : 25 Грудень 2012, 17:02:28 »
Салат з капусти

СКЛАД: капуста білокачанна - 2 кг,  морква - 3 шт,  часник - 3 зубчики
РОЗСІЛ: вода -1 літр, цукор - 1 стакан, оцет - 70% 8 чайних ложок (це 200 мл 9% оцту), сіль - 2 стол. лож., олія нерафінована - 1 стак, лавровий лист, перець горошок.
ПРИГОТУВАННЯ: Овочі на шинкувати, додати дрібно нарізаний часник (не роздавлений). Добре перемішати. Розсіл кип'ятити 2 хв. Охолодити і додати оцет. Холодним розсолом залити овочі. Покласти груз і поставити на холод. Салат готовий через 6 годин.
Кількість цукру можна коригувати.
        
Мій творчий блог Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Ksjuha

  • мій тел. 099 50 40 501
  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 310
  • Поблагодарили: 15 раз
  • Репутація: +69/-0
    • HandMade by Ksjusha
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Тадей
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Пісні страви
« Reply #98 : 25 Грудень 2012, 17:20:37 »
Спагеті з шампіньйонами в томатному соусі

Склад: спагеті, шампіньйони - 300 г, цибуля - 1 шт, часник - 2 зубчики, помідори - 4-5 шт., томатний соус - 2 столові ложки, зелень - 1 пучок, цукор - 0,5 чайн. лож, сіль перець

Приготування: Гриби вимити, обсушити і нарізати ломтиками. Цибулю, часник очистити і дрібно нарізати. В розігрітий сотейник викласти цибулю, половину часнику і половину нарізаної зелені. Жарити помішуючи 3 - 4 хв. на середньому вогні. Додати гриби жарити 8 хв. Помідори вимити, зняти шкіру і збити  в блендері. Помідорову масу додати до грибів, перемішати і тушити при слабкому вогні 15 хв. Додати томатний соус і добре перемішати. Додати сіль, цукор, дати покипіти 2-3 хв, на сильеому вогні. Потім зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати ще 10 хв. в готовий соус додати решту часнику і зелені.
Макарони відварити і подавати з соусом.
    
Мій творчий блог Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Ksjuha

  • мій тел. 099 50 40 501
  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 310
  • Поблагодарили: 15 раз
  • Репутація: +69/-0
    • HandMade by Ksjusha
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Тадей
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Пісні страви
« Reply #99 : 25 Грудень 2012, 17:34:26 »
Макарони з овочами

Склад: цибуля - 2 шт, часник - 2 зуб, кукурудза - 0,5 банки, фасоля стручкова - 150-200 г, помідори - 3 шт, перець - 1 шт, зелень кропу, петрушки, базиліку, макарони 200 -300 г, сіль, цукор - 1/3 чайн. лож

Приготування: Болгарський перець вимити, почистити і нарізати кубиками. Цибулю, часник очистити і дрібно нарізати. Помідори вимити, опустити на 1 хв в кип'яток, потім витягнути і зняти шкірку. Помідори в блендері розтерти в пюре. Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати. На розігріту сковороду викласти цибулю і половину зелені. Обжарювати 3 хв на середньому вогні. Додати болгарський перець, і обжарювати 2 - 3 хв. Потім додати фасолю тушити ще 2 - 3 хв. Додати кукурудзу, перемішати і влити помідорову масу. Посолити поперчити, накрити кришкою і тушити на маленькому вогні 15 хв. Додати до овочів цукор, часник і зелень і перемішати. Накрити кришкою і дати настоятись 5 хв. Відварити макарони, з'єднати з овочами, перемішати і подавати.
Мій творчий блог Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Ksjuha

  • мій тел. 099 50 40 501
  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 310
  • Поблагодарили: 15 раз
  • Репутація: +69/-0
    • HandMade by Ksjusha
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Тадей
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Пісні страви
« Reply #100 : 25 Грудень 2012, 19:38:42 »
Риба в томатному соусі

Склад: біла риба - 500 г, цибуля - 1 -2 шт, томатна паста - 1 -2 столові ложки, оцет 9% - 1 чайна ложка, лимон - 1-2 дольки, зелень, сіль, перець

Приготування: Рибу вимити, обсушити, натерти сіллю, перцем і нарізати не великими ломтиками. Обжарити шматки риби на олії по 1-2 хв з кожної сторони. Цибулю дрібно нарізати і обжарити на олії. Перекласти жарену рибу в невелику каструлю, додати жарену цибулю, томатну пасту, лавровий лист, оцет і дольки лимону. Все акуратно перемішати, накрити кришкою і тушити на маленькому вогні 10 хв. Додати зелень, перемішати, виключити вогонь і дати постояти під кришкою 5 хв.
Мій творчий блог Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6aya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Re: Пісні страви
« Reply #101 : 04 Березень 2013, 18:39:53 »
цього року піст починається 18 березня? хто буде дотримуватись?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]