Автор Тема: Різдвяні кулінарні традиції наших мамок  (Прочитано 18073 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline *olja*

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1662
  • Поблагодарили: 36 раз
  • Репутація: +100/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маринка 2.08.2011
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Моя мама завжди пончики з маком і шоколадом робить, а в мене руки до такого не доходять d100
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Я беру твою ладошку в руку! И целую венку на запястье.Я не зря испытывала муки, чтоб родить себе такое счастье!
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
 
Цитувати
на грибну підливу беру білі гриби,деколи морожені,а деколи сушені,но і з сушених грибів смачніша підлива,відварюю,підтушую з цибулькою,трошки муку обжарюю,коли остине мука,розбавляю з водою і вливаю цю муку з водою до грибів і ще туди юшку даю ,на якій варилися гриби.Получається дуже смачна підлива,нею ми поливаємо гриби,голубці
Муку обов"язково розводити в посудині окремо холодною водою, бо якщо гарячою або теплою дуже то робляться крупинки або мука комочками. А потім уже вливати в в гриби з юшкою і ще чуть чуть, так само як холодець вона повинна "побулькати"
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
А ще ставлять на стіл рибу копчену.
І салатик з моркви і горошку + сира цибулька з олією
 


Offline Совушка

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 0
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +2/-0
  • До мене - на ТИ! )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Цитувати
І салатик з моркви і горошку + сира цибулька з олією


Про такий не чула! d130
 

Offline Olli Polli

  • omnia mea mecum porto! :)
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1837
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +100/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Син Юлій, 5 міс
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Sonatina, дуже класна ідея з сюрпризними варениками  z4 Щоправда, нікому перешкоду у вигляді перцю не хочу класти... треба щось інакше придумати, та й об копієчку можна зуба зламати   d112 А взагалі-то ідейка класна. Візьму на озброєння. У нас теж узвар обовязковий. Дописую, дякую!  :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Irunka

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 854
  • Поблагодарили: 128 раз
  • Репутація: +178/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр, Людочка
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
А ми ще варимо червоний борщик з грибними "ушками". Моя мама з Львівщини, то там постійно на святий вечір таке готують.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Совушка

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 0
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +2/-0
  • До мене - на ТИ! )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Цитувати
А коли ліпим вареники  , то додаєм "сюрпризи":кому що попадеться,такий і рік буде.В один-часник-здоров"я,в другий-перець-будуть якісь перешкоди,потім-горіх-на прибуток,можна-копійочку-на гроші,і т.д.Мені в той рік ,коли завгітніла,попався горішок!

Тепер горішки хтось буде шукати, а хтось взагалі вареники їсти не буде! z5
 

Offline Olli Polli

  • omnia mea mecum porto! :)
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1837
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +100/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Син Юлій, 5 міс
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Ми кутю теж у макітрі робимо. А потім всю макітру ставимо на стіл і з неї наливаємо кожному в піалу. Риба копчена це класно, але головне, щоби було щось рибне, а вже то тушена, копчена риба, оселедецб чи тушена в печі (надзвичайно, доречі, смачна страва - готується в духовці цілу ніч - шарами викладається, хек, короп, оселедець та цибулька з морквою - виходить немов консерва, але дуже смачне! Всі кісточки розтушуються) - то то вже не настільки істотно, рахується за одну страву напевно. Чи я помиляюсь? z3
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Olli Polli

  • omnia mea mecum porto! :)
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1837
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +100/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Син Юлій, 5 міс
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
А що ви п'єте під час Святої вечері окрім узвару?  z3
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline mikrobo4ka

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 6033
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +293/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Макс і Даня
  • Ваше справжнє ім’я: Ірішка
ми завжди джо вареників робив підливку з сушених грибів!!!
деколи пиріжки смажемо,рибку...
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Совушка

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 0
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +2/-0
  • До мене - на ТИ! )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
В нас лиш узвар п"ється d112
 

Offline Ліліана

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1807
  • Поблагодарили: 564 раз
  • Репутація: +385/-1
  • Життя прекрасне, незважаючи ні на що......
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Богданчик, Вірочка і Надійка......всім по 8 років
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
ми п"ємо червоне вино, узвар, компот   :)
Терпи…Усе колись минає… Живи на зло всім тим, хто зневажає. Даруй тепло тому, хто це цінує. І не шукай минулого. Його вже не існує.
 

Offline люба10

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 776
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +122/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Саша 6 і Христинка 2
  • Ваше справжнє ім’я: люба
Я взагалі не розумію навіщо один день їсти голубці з варениками і оселедцем, причому постивши перед цим, а на інший день доганятися холодцем, мясом, тортами d16
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Olli Polli

  • omnia mea mecum porto! :)
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1837
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +100/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Син Юлій, 5 міс
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
люба10, а як у вас прийнято?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline люба10

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 776
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +122/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Саша 6 і Христинка 2
  • Ваше справжнє ім’я: люба
та так і прийнято, але я думаюж що це занадто :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Olli Polli

  • omnia mea mecum porto! :)
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1837
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +100/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Син Юлій, 5 міс
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Ну, то традиція нашого народу - ми люди крайнощів, або все або нічого)))) Мені то теж не все до вподоби. Але я просто гамую себе і намагаюсь кожної страви зїсти не більше 2 вилочок  d112
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline natali_z

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3047
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +652/-0
  • історію творимо МИ!!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Дмитрик 5 років, Тамарочка 11 років
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
а в нас (батьки родом з Рогатинського району) ще подають горохове пюре до тушеної капусти. А всі страви солені (горох, капусту, вареники, голубці, сос - це так підлива з грибів білих називається) - поливають цибулькою підсмаженою на пахучій соняшниковій олії.
І пампушки (пончики) ще подають солодкі в цукровій пудрі і малиновим джемом зверху политі - смакота до узвару. z4 z4
А ще на стіл ставлять два хліба один на одний. Під скатертину (обрус) - сіно, а під стіл - солому - там діти малі залазять квокати (щоб кури водилися), бекати(кози), мекати(телята), хрокати(на поросят) - тобто на всяку домашню живність, а діти ще балуються - гавкають, нявкають, підвивають по-вовчому d140 d140 d140
А дорослі їм за це зі стола пончики, горішки, яблука під стіл подають - весело z5 z5 z5
Але то вже напевно, я від теми відволікаю - зі страв на традиції перейшла d143...
Більше не буду d112.
Краще напишу рецепт на мій смак ідеальної куті.

Різдвяний стіл: Кутя

Все дуже просто:
1 стакан впиханої пшениці (відварити в 4 стаканах води) охолодити
1 стакан маку (ідеально - перетерти в макітрі, але можна змолоти)
1 стакан ядер волоських горіхів (подробити)
1 стакан меду (якщо зацукрився, підігріти, щоб зрід) Можна замість меду давати цукор, але це як на мене вже не те.
Родзинок я не додаю - не люблю в куті кислуватого присмаку.
"Миловарня Димко" - відкриваючи природнє в собі...

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]