Автор Тема: Різдвяні кулінарні традиції наших мамок  (Прочитано 17352 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Oksana_Rus

  • Рідна Мамка!
  • *********
  • Повідомлень: 10542
  • Поблагодарили: 100 раз
  • Репутація: +487/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія 07.06.2009 р.
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Цитувати
а в нас (батьки родом з Рогатинського району) ще подають горохове пюре до тушеної капусти.
В мого чоловіка баба з Рогатина таке готує, але там горох вона якось разом з капустою готує, для мого шлунка то занадто d112 Я взагалі наші традиційні страви майже ніякі не люблю...
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline yljasik

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 267
  • Поблагодарили: 68 раз
  • Репутація: +105/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Дівчинка Ксенія рік і 6 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
В нас горохове це окрема страва , до неї роблять зажарку з цибульки на пахнючій оліі(назив. в народі олій) а ще варять картоплю в мундирі :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Oksana_Rus

  • Рідна Мамка!
  • *********
  • Повідомлень: 10542
  • Поблагодарили: 100 раз
  • Репутація: +487/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія 07.06.2009 р.
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Ми якось особливо ніяких традицій не дотримуємося. Я завжди готую салат з квасолі і грибів, деколи ще венігрет, чоловік маринує оселедець і з тим їдемо вечеряти до моєї бабусі, а вона готує кутю, грибну юшку, вареники з картоплею і цибулею, і вареники з капустою.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline natali_z

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3047
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +652/-0
  • історію творимо МИ!!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Дмитрик 5 років, Тамарочка 11 років
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Цитувати
В мого чоловіка баба з Рогатина таке готує, але там горох вона якось разом з капустою готує, для мого шлунка то занадто Я взагалі наші традиційні страви майже ніякі не люблю...
Ні в нас варять окремо горохове пюре, а окремо капусту тушать.
Дійсно це дуже вибухове поєднання d140 d140 d140. На Святвечір на Рогатинщині повністю зникакає залежність від російського газу - один день можна сміливо Путіну дулі крутити z5 z5 z5. Але щоб полегшити цей стан загазованості в оселі є один секрет - треба до горохового пюре і до тушеної капусти, коли вже все майже приготувалося додати соди на кінчик ножа - відбувається спінена реакція і знімається оцей ефект виділення газів. Тоді ще хай покипить пару хвилин - і все газова атака відміняється.
Я таку саму саніпуляцію роблю і з гороховим супом. d30
"Миловарня Димко" - відкриваючи природнє в собі...

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Вітка-Квітка

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 895
  • Поблагодарили: 212 раз
  • Репутація: +130/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ерік,Заріна.
  • Ваше справжнє ім’я: Віта
Різдвяний стіл: Капуста з пшоном

Напишу рецепт капусти з пшоном:Капусту розрізати на частини і відварити(воду посолити і трохи цукру),цибулю підсмажити,потім туди додати порізану капусту і потушити трохи.Пересипати це в каструлю,долити води(кількість,щоб в ній відварилося пшоно),засипати пшоно і варити поки не википить вода.Можна це робити з квашеної капусти.На другий день це подають з шкварками,або сметаною.
 

Offline Совушка

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 0
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +2/-0
  • До мене - на ТИ! )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
natali_z, оце секрет відкрила! ;)
 

Offline Olli Polli

  • omnia mea mecum porto! :)
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1837
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +100/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Син Юлій, 5 міс
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
natali_z, ох і класний секрет ти дійсно нам відкрила!!! Буду теж таке робити..

Різдвяний стіл: Бобові

А ми не горох, а фасолю або боби відварюємо і робимо двома способами:1. Перемелюємо на мясорубці, піджарюємо цибульку з олією. поливаємо зверху те фасульове пюре, видушуємо зверху ще часник і посипаємо зеленню (я балуюсь деколи - кунжут там всякий додаю  d30). 2. Цілу фасолю відварюємо дрібну білу та червону, залишаємо трошки водички, туди ж наливаємо зажарки, можна крупнопорізаних печериць дати, ще підтушуємо так декілька хвилин і все. Так і подаємо, посипаємо зверху зеленню. На другий день можна додавати до цих страв шкварки або будь-які мясні витребеньки  :) Я правда коли варю фасолю, то 3 рази зливаю воду, коли вона лише закипає і набираю свіжу - тоді трохи той "пурген" виходить  d30
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Olli Polli

  • omnia mea mecum porto! :)
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1837
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +100/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Син Юлій, 5 міс
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Щось ще 12 страв не зібралось  d112 Помагайте, що пропустили???
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Совушка

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 0
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +2/-0
  • До мене - на ТИ! )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Цитувати
правда коли варю фасолю, то 3 рази зливаю воду, коли вона лише закипає і набираю свіжу

Я теж так роблю! z4
 

Offline хуліганка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2226
  • Поблагодарили: 244 раз
  • Репутація: +251/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галка
А я уже кілька років готую сама вечерю,для мене вечеря традиційна,така яка була у моїх батьків,інші страви не готую.Готую 4-5 видів вареників залежить від вільного часу,оселедець чисто символічно бо ми з чоловіком його не любимо,салат з бурячка,пісний борщ але без картоплі,картоплю подаю окремо,гриби,підливку з грибами,п"ємо узвар
 

Offline хуліганка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2226
  • Поблагодарили: 244 раз
  • Репутація: +251/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галка
Цитувати
Напишу рецепт капусти з пшоном:Капусту розрізати на частини і відварити(воду посолити і трохи цукру),цибулю підсмажити,потім туди додати порізану капусту і потушити трохи.Пересипати це в каструлю,долити води(кількість,щоб в ній відварилося пшоно),засипати пшоно і варити поки не википить вода.Можна це робити з квашеної капусти.На другий день це подають з шкварками,або сметаною.
а я так готую але не з пшоном а з рисом і не тільки на вечерю але  просто поїсти.Якщо на кожен день додаю мяско.це ж фактично один із варіантів лінивих голубців ;)
 

Offline Olli Polli

  • omnia mea mecum porto! :)
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1837
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +100/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Син Юлій, 5 міс
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Ну, коли з рисом - то так... Але коли з пшоном - то то вже якось трохи по-Різдвяному  d30
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Вітка-Квітка

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 895
  • Поблагодарили: 212 раз
  • Репутація: +130/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ерік,Заріна.
  • Ваше справжнє ім’я: Віта
Я з рисом теж ліниві голубці роблю і фарш додаю.А з пшоном мені подобається,бо просто так цю кашу їсти не будеш.а так смачно получається z4
 

Offline мама Лерочки

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7291
  • Поблагодарили: 70 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лерочка ,Дашулька
  • Ваше справжнє ім’я: наташа
Для мого чоловіка обов*язковою стравою є зварена в *мундирі* картопля,почищена,і обсмажена з великою кількістю смаженоі цибульки.І що саме цікаве,він на Різдво цю страву обожнює,а так смажену цибулю терпіти не може d112
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline GGevko

  • Організатор СП!
  • Своя Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 679
  • Поблагодарили: 284 раз
  • Репутація: +263/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Сашуня , Женічка
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
у нас, ще роблять краплики, оселедець домашнiй, вiнiгрет, маринованi гриби.
096-824-11-08
 

Offline Maryanka

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 264
  • Поблагодарили: 49 раз
  • Репутація: +37/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
Re: Різдвяні кулінарні традиції наших мамок
« Reply #100 : 04 Січень 2012, 18:07:03 »
А моя бабуся робить пісні деруни з грибовою підливкою
 

Offline мама Лерочки

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7291
  • Поблагодарили: 70 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лерочка ,Дашулька
  • Ваше справжнє ім’я: наташа
Re: Різдвяні кулінарні традиції наших мамок
« Reply #101 : 04 Січень 2012, 18:07:57 »
Цитувати
у на, ще роблять краплики,
а що це d104
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]