01 Вересня 2014, 16:35:28 *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Вам не прийшов лист із кодом активації?

Увійти
Інтернет-магазин цифрової та комп'ютерної техніки - TIPTOP.IF.UA, м. Івано-Франківськ
Новини:
 
  Початок Допомога   Пошук   Увійти Реєстрація  
Сторінок: 1 [2] 3 4   Вниз
  Друк  
Автор Тема: Готуємо сир вдома  (Прочитано 13441 раз)
0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******


93879_awards_boy.jpg 54950_pu4ki.jpg 94183_20.png 44355_sun2.gif


Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2298

Нагороди
« Відповідь #15 : 14 Березня 2012, 11:34:47 »

Дякую-дякую
Записаний

Жасмин
Організатор СП!
Досвідчена Мамка
*****


62967_56443_2.jpg 72408_gr_vigod2.jpg 44355_sun2.gif 27327_m.png

ВСЕ ТАК НЕ БУДЕ


Репутація: +304/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-27
Ваше справжнє ім’я: Оксана
Повідомлень: 1622

Нагороди
« Відповідь #16 : 14 Березня 2012, 12:06:29 »

І від мене +. Обов"язково спробую зробити деякі сири 
Записаний

Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******


93879_awards_boy.jpg 54950_pu4ki.jpg 94183_20.png 44355_sun2.gif


Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2298

Нагороди
« Відповідь #17 : 14 Березня 2012, 13:16:02 »

Домашній вершковий сир (крем-сир, cream cheese)

 Совгаючись по зарубіжному кулінарному інтернеті часто зустрічаю рецепти з вершковим сиром (крімчіз). Але в магазинах у нас він усього від двох виробників, і в складі кожного безліч навряд чи корисних добавок (один аж скрипить на зубах бр...). Тому я дуже втішилася, коли знайшла рецепт, як виготовити це закордонне диво удома. Експеримент дуже порадував — ніжний, кремовий злегка солонуватий сир, доволі дієтичний між іншим (у порівнянні з магазинними).


Склад:
400 мл ряженки 3,6%
400 мл кефіру 3,2%
200 мл сметани 20%
1/2 чайної ложки солі
1 чайної ложки яблучного оцту (виноградного, малинового)

Опис:
Змішати в мисці всі компоненти. Сито поставити в каструлю відповідного розміру, так, щоб сито не падало, а стійко трималося на верхньому ободі. Марлю (ситець) вистелити у сито чи друшляк, вилити на тканину суміш і залишити стікати.
Через 2-3 години можна обережно зібрати марлю чи ситець за кінці, обв'язати ниткою і підвісити, підставивши знизу ємкість для збору рідини. А можна залишити в ситі. Якщо в домі прохолодно, залишати на кухні, або забирати до холодильника.

 Сир буде готовий через 1-3 доби залежно від способу (на ситі, чи підвішування) і бажаної густини.

 Готовий сир зберігати в холодильнику 3-5 днів.

 Вихід — 250 грам.
Записаний

Мамася
Організатор СП!
Досвідчена Мамка
*****


84319_awards_boy2.jpg 71920_narodzhennja_na_forumi.png 72408_gr_vigod2.jpg

Вийшла на роботу, краще дзвоніть тел. 0951118558


Репутація: +348/-1
Online Online

Зареєстрований 2011-01-11
Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 26.04.2011
Ваше справжнє ім’я: Альона
Повідомлень: 1080

Нагороди
« Відповідь #18 : 14 Березня 2012, 13:19:51 »

ого, я к багато рецептів. . Т@ny@, від мене величезний +, обовязково щось спробую зробити...
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******


93879_awards_boy.jpg 54950_pu4ki.jpg 94183_20.png 44355_sun2.gif


Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2298

Нагороди
« Відповідь #19 : 14 Березня 2012, 13:20:28 »

Види сирів

Брі (фр. brie) — французький м'який сир, з пікантним смаком, покритий скоринкою з світлої цвілі, завжди невеликого розміру. Батьківщиною цього сиру є однойменна історична провінція Франції, межі якої приблизно збігаються з кордонами сучасного департаменту Сена і Марна в регіоні Іль-де-Франс неподалік від Парижа.

********

Бринза (бриндза, бриндзя) — сичужний розсільний сир, виготовлений з овечого молока за допомогою ферменту з натурального сичуга свійської худоби. Зазвичай білого кольору, ззовні нагадує домашній сир, має молочний солоний смак. Виготовляють у вигляді округлих головок вагою до 1 кілограма. Широко вживаний в українській кухні. Найпопулярніший сорт сиру в Карпатах. За смаковими властивостями та технологією виробництва бринзи схожим є грецький сир фета.

********

Гауда (Gouda) - голландський твердий сир з коров'ячого молока, у вигляді бруска з рівномірно розташованими дірочками овальної форми. Смак сиру коливається від трохи солодкуватого до гострого, вважається найпоширенішим сиром у світі. Гауда отримав свою назву на честь маленького портового містечка, де він з'явився.Цей сир почали виготовляти там ще в 6 столітті. Сьогодні численні сироварні по всьому світу виготовляють його за оригінальним голландським рецептом. Смак сира Гауда - від ніжного і м'якого, горіхового, до насиченого пряного. В основному цей сир розрізняється за трьома ступенями зрілості: молодий (2-3 місяці), середній (6 місяців), старий (щонайменше рік).Також існує і півторарічний Гауда - він твердий і дуже гострий, його використовують, як правило, для натирання в різні страви. Цей сир є одним з найпопулярніших продуктів експорту Голландії і займає дуже важливе місце в сироварінні країни. Дуже важливу роль в утворенні смаку Гауди відіграє процес дозрівання. Повільне визрівання в складських приміщеннях дає кращі результати, ніж прискорене дозрівання сирів заводського виробництва. Гауда, так само як Едамер, може бути з тмином, крім того, сьогодні в Голландії виробляють різні Гауди – з пониженим вмістом солі, жиру, а також Гауду з італійським відтінком, недозрілий сир, що легко плавиться при нагріванні.

********

Ґорґонцола, горгонзола (іт. Gorgonzola) — італійський м'який сир з пліснявою.
Батьківщиною цього сиру з характерним гоструватим смаком є Північна Італія (Ломбардія, П'ємонт). Його назва походить від назви містечка Ґорґонцола в Ломбардії.
Виготовляється з коров'ячого молока з додаванням сичужного ферменту, солі та грибка Penicillium gorgonzola, який забарвлює сир зеленкувато-голубими прожилками. Жирність — 25-35 %. Період дозрівання — 2 місяці. До сім'ї сирів ґорґонзола належать також Dolcelatte, Panarone, Stracchino та Gorgonzola con Mascarpone.

********

Грюєр (фр. Gruyère) — традиційний швейцарський твердий жовтий сир без дірок у вигляді величезних голів з темною скоринкою та приємним квітково-горіховим ароматом. Виготовляють у Ґрюєрі, кантон Фрібур. 26 липня 2001 року грюєр отримав статус AOC (фр. appellation d'origine contrôlée) в Швейцарії та 27 березня 2007 року у Франції — це значить, що грюєром може називатися тільки сир, що вироблений в кантонах Фрібур, Во, Ньовшатель та Юра, а також в деяких частинах кантону Берн.
Одна головка сиру важить 35 кг, для її виробництва потрібно 400 літрів молока, тобто 12 літрів на один кілограм сиру. За один день завод виробляє 1 680 кг сиру Ґрюер. Після того сир розміщується у печері місткістю 7 тон. Сир постійно миють у солоній воді та перевертають.

********
Едам (Edamer) - голландський твердий сир у формі кулі із гострим смаком.
Робиться з коров'ячого молока з додаванням натурального ферменту на основі яблучного соку, для згортання (звурдження) молока
Едамер своєю назвою зобов’язаний гавані, разташованій на північ від Амстердаму.
Цей голландський сир вже в 17 сторіччі був популярним - як у себе на батьківщині, так і в сусідніх країнах.
Смак цього сиру горіховий, а аромат сильнішає при дозріванні.
Сир Едамер витриманий протягом півтора року – є справжньою насолодою для гурмана. Однак найпопулярнішими все ж залишаються недозрілі варіанти Едамера.

********

Емменталь (Emmentaler) - швейцарський твердий сир з дуже великими дірками.
Перші згадки про цей сир відносять до 1293 року. Отримав він свою назву від однойменної долини в німецькій частині Швейцарії і став настільки відомим, що в багатьох країнах подібні сири привласнили собі цю назву - але далеко не його якість і смак. Сир Емменталь має характерний для твердого вареного сиру фруктово-горіховий солодкуватий смак. Він має великі дірки в своєму тілі через особливості процесу його виготовлення.

********
Камамбер - виготовляється з непастеризованого коров’ячого молока. У процесі дозрівання завдяки грибку Penicillum camemberti покривається характерною білявою пліснявою. Сир має легкий горіховий присмак, є доволі м’яким, але менш жирним, ніж брі. Його жирність становить 45 %. Період дозрівання — 3 тижні. Оригінальний камамбер продається у формі кружальця (рідше овалу) вагою приблизно 250 гр., запакованого у деревяну коробочку, зроблену з тонкого шпону. Камамбер має кремовий колір, цей сир їдять дуже свіжим (він зберігається не більше тижня від дня виготовлення).
Специфіка камамберу полягає у його дуже різкому запаху, який не всім подобається. Але гурмани стверджують, що саме в ньому полягає неповторність камамберу та його оригінальінсть.

********

Моцарела, моцарелла (іт. mozzarella) — італійський молодий м'який сир з буйволячого або коров'ячого молока. Оригінальний моцарела походить з регіонів Кампанія, Апулія та Базиліката і виготовляється з молока буйволиць чи корів а також їх суміші. В інших регіонах Італії та в багатьох країнах світу цей еластичний сир виготовляється з коров'ячого молока. Жирність — 50 % (з буйволячого молока) або 45 % (з коров'ячого молока). Назва сиру походить від дієслова mozzare (іт. відривати). Він здобув всесвітню популярність, як складник піци і салату Caprese (моцарела, помідори, базилік, оливкова олія).

********

Пармезан, Парміджано Реджано (іт. Parmigiano Reggiano) — італійський твердий сир з коров'ячого молока. Парміджано, крім відмінних смакових характеристик, володіє також іншими важливими якостями. Незважаючи на високу калорійність, сир легко засвоюється організмом, тому лікарі рекомендують його людям з ослабленим травленням, дітям і кому вже перевалило за 50 років.

********

Рокфор (фр. Roquefort) - французький сир з пліснявою. Батьківщиною цього сиру є вапнякові плато на півдні Центрального масиву. Його назва походить від назви села Рокфор-сюр-Сульзон (фр. Roquefort-sur-Soulzon), розташованого у регіоні Руерґ (фр. Rouergue), департамент Аверон (фр. Aveyron). В околицях цього села розташовані карстові печери, у яких дозріває рокфор.
Виготовляється з сирого овечого молока. Благородна пліснява penicillium roqueforti забарвлює сир зеленкувато-голубими прожилками. Жирність - 45 %. Мінімальний час дозрівання - 3 місяці, оптимальним вважається період у 5 місяців. Грибок, який надає рокфору характерного смаку і аромату, міститься у печерних ґрунтах. Традиційно його отримували, залишаючи на 6-8 тижнів у печерах хліб. Після цього хліб висушували, добуваючи порошок грибка. Сьогодні грибок вирощується в лабораторіях, а рокфор й далі дозріває у карстових печерах при відносно сталій температурі (6-13 °C) та вологості (95 %). Пориста порода забезпечує добру циркуляцію повітря. Відразу за Рокфор-сюр-Сульзон розташовані 17 печер, що простягаються на 12 рівнях на глибину до 2 км. У кожній печері виготовляють окремий підтип рокфору.
Рокфор - перший французький сир, який отримав сертифікат про походження (1925)

********

Сулугуні - цей напівтвердий сир займає чільне місце серед розсільних сирів. Його чистий сирний, солонуватий, пікантний смак, легка гострота ідеально гармонує з овочами, салатом, білим духмяним хлібом. Він незамінний при приготуванні салатів по рецептурах східної та грузинської кухні. Шматочок цього сиру добре відтінить букет хорошого сухого червоного вина.

********

Домашній сир — кисломолочний продукт, виготовлений з коров'ячого самосквашеного молока. Для цього свіже молоко поміщають в тепле місце на 12-24 години для сквашування, воно відбувається за допомогою молочнокислих бактерій, які містить молоко. Потім посуд зі сквашеним молоком поміщають на 10-15 хв. в парову баню для згортання згустка, регулюючи температуру (50-55° С) та слідкуючи за відділенням сироватки. Зварений згусток викладують на друшляк вистланий марлею, дають стекти сироватці, скручують тканину до утворення твердої головки. Сир можна зберігати при температурі до +8 °C не більше як 72 години. Домашній сир широко застосовують для приготування різноманітних страв української кухні; начинок для вареників, налисників та пирогів, запіканок, закусок та десертів.

********

Фета, Фетакі — популярний грецький сир. Слово "фета" (грец. φέτα) італійського походження (італ. fetta = "скибка") і означає "скибка (сиру)". Класичний фета виготовляється з овечого молока, інколи додається козяче молоко (5-10 %). Застосування консервантів і барвників забороняється. Фета належить до групи м’яких сирів, його жирність становить 40-45 %. З фетою споріднені деякі сири балканського і карпатського регіонів: албанський djath, болгарський сирене, турецький beyaz peynir, сербські та македонські сири, румунський brânză та українська бринза.

********

ЧЕДДЕР - істинно англійський сир названий так по імені містечка в графстві Сомерсет, де його вперше виготовили наприкінці XVI століття. Спочатку його робили з овечого й козячого молока, потім перейшли на коров’яче. Для вироблення цього твердого сиру використають цільне пастеризоване або сире молоко. Загорнений у тканину, чеддер зріє від 60 днів до напівроку, а іноді й рік. Звичайно чеддер випускають у формі циліндра вагою 27-35 кілограмів. В 1840 році фермери – сировари, вирішивши зробити весільний подарунок королеві Вікторії, виготовили гігантський 500-кілограмовий чеддер, на який пішло молоко 750 корів! Чеддер – один із самих продаваних у світі сирів. З 1851 року чеддер випускають у США, так у таких кількостях, що американський чеддер поставляється в Англію. Тісто цього сиру – кольорів слоновой кості або жовтувате, але іноді в процесі виробництва його підфарбовують натуральним барвником аннато. Щирий чеддер володіє горіховим і злегка гострим і кислуватим присмаком.

і ще багато -багато...
Записаний
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******


93879_awards_boy.jpg 54950_pu4ki.jpg 94183_20.png 44355_sun2.gif


Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2298

Нагороди
« Відповідь #20 : 14 Березня 2012, 13:30:24 »

М'який домашній сир з кропом


Інгредієнти
Молоко (свіже, з, 2%) - 1 л
Оцет (яблучний) - 2 ст. л.
Масло вершкове - 2 ст. л.
Сіль - 1 ч. л.
Кріп (сушений) - 1 ч. л.
Рецепт "М'який домашній сир з кропом"
Молоко довести до кипіння.

Як тільки почне закипати, додати сіль, оцет, кріп і вершкове масло, перемішати, дати закипіти ще раз (займе близько хвилини). За цей час сироватка добре відокремиться. Вимкнути вогонь.

Зцідити відразу сироватку через марлю, накрити марлею сир і поставити зверху гніт, він повинен бути достатньо важкий!

Через 40-45 хвилин сир охолоне, звільніть його від марлі і наріжте на потрібні вам шматочки. Сир ріжеться дуже легко. Він дуже і дуже смачний! Сиру виходить 150-160 р. Якраз на закуску до вечері.
Записаний
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******


93879_awards_boy.jpg 54950_pu4ki.jpg 94183_20.png 44355_sun2.gif


Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2298

Нагороди
« Відповідь #21 : 14 Березня 2012, 13:34:00 »

Дехін - ніжний і лeгкій м'який сир з йогурту


Інгредієнти
Йогурт натуральний (Свіжий йогурт (домашній, чи магазинний). Від якості і смаку йогурту буде залежати якість і смак кінцевого продукту)
Сіль (Її можна взагалі не додавати, але при бажанні можна і додати-дивіться самі)

Рецепт "Дехін - ніжний і лeгкій м'який сир з йогурту"

Прокладіть друшляк чистою тканиною, або марлею згорнутої вчетверо і влийте в нього наш йогурт. Розмажте його по поверхні тканини з усіх сторін, щоб швидше відокремилася сироватка. Кінці тканини підігніть і складете поверх йогурту.

Тепер, герметично оберніть всю цю нехитру конструкцію прозорою поліетиленовою плівкою. Це потрібно для того, щоб обмежити потрапляння в йогурт кисню, адже наш сир готуватиметься кілька годин і якщо цього не зробити, то йогурт може просто скиснути, або, що ще гірше, покритися сухої жовтої скоринкою.
 Тепер поставте все це справа в холодильник. Якщо хочете отримати м'який сир, то залиште в холодильнику на 12-18 годин, а якщо бажаєте отримати щільний сир, то нехай стоїть в холодильнику близько доби, або трохи довше.

Через приблизно 16 годин помістіть отриманий ніжний сир в герметичну посуд і поставте в холодильник. На цьому етапі, Дехін можна трохи підсолити.
 Не викидайте що стекла сироватку! Її можна просто випити, або використовувати в різних рецептах, наприклад замісити на ній тісто, або зварити чудовий борщ.
 В холодильнику і в герметичній посуді, Дехін можна зберігати близько трьох днів.

Будьте щасливі і здорові!
 Приємного апетиту!
Записаний
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******


93879_awards_boy.jpg 54950_pu4ki.jpg 94183_20.png 44355_sun2.gif


Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2298

Нагороди
« Відповідь #22 : 14 Березня 2012, 13:39:42 »

Мармуровий домашній сир


Інгредієнти для "Мармуровий домашній сир"
Молоко - 2 л
Сметана - 400 г
Яйця - 6 шт
Морквяно-яблучний сік - 100-150 мл
Рецепт "Мармуровий домашній сир"

 Я всі інгредієнти розділила на дві частини.

 1 частина

 1 літр молока закип'ятити, додавши сіль. Якщо хочете малосолоний сир - вистачить 0, 5 ст. л. Додати морквяний сік, обсяг не вказую, це вже кому, який відтінок подобається.
 Збити яйця зі сметаною і в кипляче молоко поступово влити сметанно-яєчну суміш, весь час помішуючи, варити хвилин 5 - 6, поки сироватка не відокремиться від сиру.

 Сито або друшляк застелити марлею, перелити в нього сирну масу. Дати сироватці добре стекти. Перекласти масу в миску.

 2 частина

 Приготувати таким же чином, як і першу. Тільки залишити її в друшляку.
 Додати до неї попередній сир з соком. Перемішати, тільки сильно не треба, щоб на зрізі залишилися гарні розлучення.

 Коли рідина стече, накрити сир звисаючими кінцями марлі, зверху покласти меншу за діаметром тарілку, а на неї яку-небудь тяжкість, наприклад, літрову банку з водою. Залишити так на 4 - 6:00, через годину можна поставити в холодильник.

 Приємного апетиту!!
Записаний
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******


93879_awards_boy.jpg 54950_pu4ki.jpg 94183_20.png 44355_sun2.gif


Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2298

Нагороди
« Відповідь #23 : 14 Березня 2012, 13:42:41 »

Яєчний сир


Яйце - 5 шт
Молоко - 500 мл
Сметана - 0.5 стак.
Сіль - 1 ч. л.
кмин, Зелень (у мене кріп)
Рецепт "Яєчний сир" "
Отже: яйця добре розмішати з сіллю.

Далі нам буде потрібна водяна баня. Я використовувала для цього каструлю для кип'ятіння молока з подвійними стінками, між якими і заливається вода. Ось так вона виглядає.

Виливаємо в каструлю молоко, сметану, яєчну суміш з сіллю, добре перемішати.
  Після додати кмин і нарізану зелень (все це я додавала на "око").
  І ставимо на водяну баню. Баню ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння (води) і зменшуємо вогонь на найслабший.

Молоко і яйця повинні перетворитися в пластівці. Готуємо, помішуючи, хвилин 30-40.
  Ось тут на самому початку я рекомендую спробувати нашу суміш. Може, як для вас, потрібно чогось додати, наприклад, ще сіль.

Беремо друшляк, вистилає його марлею, складеною в кілька шарів. І відкидаємо нашу суміш на друшляк, дати стекти сироватці.

Коли сироватка стекла, накриваємо наш "сир" краями марлі і зверху помістити гніт і поставити в прохолодне місце (я залишала з вечора і до ранку).
Записаний
Lapochka
Досвідчена Мамка
*******


84319_awards_boy2.jpg 15070_cook.jpg 27327_m.png 44355_sun2.gif

Треба вміти перегортати нову сторінку життя


Репутація: +186/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-02-03
Ім’я ваших дітей і вік: Альберт 5 років
Ваше справжнє ім’я: Ольга
Повідомлень: leet

Нагороди
« Відповідь #24 : 14 Березня 2012, 20:14:58 »

Таня, ти як завжди час дарма не тратиш! Лови ще один плюс, я домашній сир давно роблю, але за стандартним рецептом! Якраз хотіла пошукати рецепт плавленого сирка, а ти вже це зробила! Умнічка!
Записаний
Yuli4ka
Жизнь не для того, чтобы ждать пока стихнет буря. Она для того, чтобы учиться танцевать под дождем
Свідома Мамка
*****


84319_awards_boy2.jpg


Репутація: +10/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-01-29
Ім’я ваших дітей і вік: Сашулька 3 рочки
Ваше справжнє ім’я: Юлія
Повідомлень: 364

Нагороди
« Відповідь #25 : 14 Березня 2012, 20:26:35 »

Таня,ну ви молодець, скільки рецептів,все доступно. Обовязково треба попробувати зробити щось
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
kokocuk
все буде добре! :)
Модератор форуму!
Досвідчена Мамка
*****


62967_56443_2.jpg 27327_m.png 54950_pu4ki.jpg 44355_sun2.gif 45650_moderator.jpg


Репутація: +644/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-07-23
Ім’я ваших дітей і вік: Настюша
Ваше справжнє ім’я: Марія
Повідомлень: 3021

Нагороди
« Відповідь #26 : 14 Березня 2012, 20:27:44 »

  клас!Дякую!Обожнюю сир
величезний + від мене
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ


Заходьте, буду рада: Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ

СП на жіноче взуття Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ (є можливість викупу поштучно)
rosco
Досвідчена Мамка
*******


62967_56443_2.jpg 84319_awards_boy2.jpg 44355_sun2.gif


Репутація: +158/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-17
Ім’я ваших дітей і вік: Лілічка 18.07.09 Степанчик 21.07.10
Ваше справжнє ім’я: Аня
Повідомлень: 1318

Нагороди
« Відповідь #27 : 14 Березня 2012, 20:32:42 »

Танюша, рецептів так багато, що і незнаю з якого розпочати , але обов"язково якийсь попробую зробити, лови +,за таку клопітку роботу.
Записаний

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******


93879_awards_boy.jpg 54950_pu4ki.jpg 94183_20.png 44355_sun2.gif


Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2298

Нагороди
« Відповідь #28 : 25 Березня 2012, 22:12:51 »

Соєвий сир тофу

Соєвий сир тофу має китайське «походження» і був відомий ще з II століття до н. е.. пізніше він став основним продуктом харчування в Японії, Кореї, Таїланді і В'єтнамі.


Тофу містить велику кількість рослинного білка, тому дуже ціною в вегетаріанської кухні і як пісне блюдо. Він містить 8 незамінних амінокислот, вітаміни групи В і вітамін Е, фосфор, калій та залізо. Соєвий сир продукт низькокалорійний і не містить холестерину.
Щоб приготувати соєвий сир тофу необхідно попередньо замочити 2 склянки сухої сої в холодній воді і залишити на ніч у прохолодному місці.
На наступний день її необхідно добре промити. Засипати 1 склянку замоченою сої в блендер і залити 1 склянкою холодної води. Все збити. Потім через лавсановий мішечок (або шматок марлі в кілька шарів) віджимаємо соєве молоко.
Кип'ятимо воду (беремо з розрахунку 2 склянки води на 1 стакн замоченою сої) і вливаємо соєве молоко. Кип'ятити близько трьох хвилин. після чого знімаємо з вогню і обережно помішуючи додаємо 1 ½ ложки коагулянту. Звичайно як коагулянтів (створаживаться речовин) використовують «Нігара» (хлорид магнію) і сульфат кальцію. Їх можна замінити соком 2-х лимонів.

Протягом 3 - 5 хвилин молоко створаживается (сироватка повинна бути прозорою). Якщо після закінчення 5 хвилин рідина не ставати прозорою, то можна додати ще трохи лимонного соку (коагулянту).

Отриману масу викладаємо в лавсановий мішечок, гарненько віджимаємо і кладемо вийшов сир під прес.

Тофу має вийти білого кольору щільної консистенції і нейтрального смаку .
Але це його «несмак має безліч переваг - його можна смажити, варити запікати, готувати на пару, в супах.
З нього так само можна готувати солодкі та десертні блюдо. Як говоритися «все залежить від соусу, по яких подадуть»
Тофу можна зберігати в холодильнику, заливши подсленой водою протягом тижня (воду потрібно міняти кожні 1-2 дні) У вакуумній упаковці з водою тофу може зберігатися кілька тижнів. Також його можна заморожувати.
Записаний
Lapochka
Досвідчена Мамка
*******


84319_awards_boy2.jpg 15070_cook.jpg 27327_m.png 44355_sun2.gif

Треба вміти перегортати нову сторінку життя


Репутація: +186/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2010-02-03
Ім’я ваших дітей і вік: Альберт 5 років
Ваше справжнє ім’я: Ольга
Повідомлень: leet

Нагороди
« Відповідь #29 : 04 Квітня 2012, 02:08:48 »

Я якраз маю суху сою, треба буде спробувати такий ще один цікавий рецепт соєвого сиру
Записаний

Найдитячіший магазин
Мама Купи

Набори для свят,
фотобутафорія

Подарунки
ручної роботи

ТАТУАЖ
ін'єкції краси, корекція
і покраска брів. Т.0681441171

СП Італія!
Шопінг для всіх!

Сторінок: 1 [2] 3 4   Нагору
  Друк  
 
Перейти в:  





Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
SMFAds for Free Forums
службы мониторинга серверов Світ українського! Українське кіно, музика, кліпи та програми.