31 Березня 2015, 15:32:54 *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Вам не прийшов лист із кодом активації?

Увійти

Новини:
Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Семирічній дівчинці потрібна допомога!
Подробиці в темі.

 
  Початок Допомога   Пошук   Увійти Реєстрація  
Сторінок: [1] 2 3 4   Вниз
  Друк  
Автор Тема: Готуємо сир вдома  (Прочитано 17839 раз)
0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2297

Нагороди
« : 14 Березня 2012, 09:32:56 »

Готуємо сир вдома



Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Фета

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Домашній сир - бринза

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Рецепт домашнього сиру Філадельфія

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Крем-сир домашній

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Домашній сир з кропом і часником

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Домашній твердий сир

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Домашній сир в мікрохвильовці

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Адигейський сир (без яєць і оцту)

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Домашній сир панір

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Домашній сир з петрушкою і шинкою

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Сир "Моцарелла"

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Сир "Вершковий"

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Сир домашній "Пікантний"

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Домашній плавлений сир "Янтар"

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Домашній вершковий сир (крем-сир, cream cheese)

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Види сирів

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
М'який домашній сир з кропом

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Дехін - ніжний і лeгкій м'який сир з йогурту

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Мармуровий домашній сир

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Яєчний сир

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Соєвий сир тофу

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Лабану (солоний сир)

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Кубанський великодній ком

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Сир з кефіру


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Сир Фета

 Багато хто любить сир Фета. Ось знайшла інструкцію по його приготування.

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ


  Інгредієнти:
  2-3 літри козячого молока (можна коров'ячого молока)
  фермент свинячого шлунка (можна купити таблетки в аптеці Ацидин пепсин, або Абомин, потрібні 3 шт)
  100 грам вершків
  1 ч. л. соняшникової олії
  сіль за смаком
  розсіл: 1/2 ст.л. солі на 1/2 літра води (кип'яченою і охолодженою до нижче кімнатної темп.)
  Підігріти молоко (не доводячи до кипіння), додати масло, фермент і вершки. Добре перемішати і поставити в тепле місце на 12 год..

  Викласти сир на марлю, або на сито і процідити (3-4 години).

  Сирну масу розрізати на шматочки і прибрати в банки з розсолом.
Записаний

Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2297

Нагороди
« Відповідь #1 : 14 Березня 2012, 09:38:54 »

Домашній сир - бринза


2 літри пастеризованого! молока (читайте на упаковці, це важливо!), або краще цього молока (домашнього), але не в якому разі не стерелізованого або супер пастеризоване!
 400 грамів сметани ( 15-ти відсоткову)
 6 шт. яєць
 2-3 ст. ложки солі (можна меншше)
 Молоко, сметана і яйця повинні бути дуже свіжі, і гарної якості, беріть ту фірму в якій ви  впевнені.
 Молоко перелити в каструлю, додати сіль, поставити на вогонь, нехай закипає.
 Яйця збити і розмішати добре зі сметаною
 Молоко довести до кипіння, помішуючи щоб не пригоріло, потім трохи збавити вогонь і поступово влити сметанно-яєчну суміш, весь час помішуючи варити хвилин 5-6, поки сироватка не відокремитися від сиру.
 сито або друшляк застелити марлею складеної в два шари, під низ підставити каструлю, перелити сирну массу.дать сироватці добре стекти.
 Коли рідина стече, друшляк з сиром переставити на чашку, накрити сир звисаючими кінцями марлі, зверху покласти меншу за діаметром тарілку, а на неї літрову банку з водою. Залишити так на 4-6 годин, через годину можна поставити в холодильник,. Потім акуратно марлю зняти, сир перекласти на тарілку.
Записаний
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2297

Нагороди
« Відповідь #2 : 14 Березня 2012, 09:42:42 »

Рецепт домашнього сиру Філадельфія

 
Інгредієнти: Молоко пастеризоване - 1 л, Кефір - 0,5 л, Яйце - 1 шт, Сіль - 1 ч. л,
  Цукор - 1 ч. л, Лимонна кислота (на кінчику ножа)
  
Приготування:
  Молоко виливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Постійно помішувати, перед закипанням додаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння. Вимикаємо плиту і відразу додаємо кефір і перемішуємо, поки маса не згорнеться. Так можна приготувати домашній сир.
  Відкидаємо на марлю і даємо стекти сироватці.
  Підвісити і дати стекти сироватці 15 хвилин.
  Яйце, з додаванням невеликої кількості лимонної кислоти, гарненько збити.
  Додати сирну масу і збивати до однорідної маси. Сир готовий!
  З цих інгредієнтів, вийде 250 грам.
Записаний

Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2297

Нагороди
« Відповідь #3 : 14 Березня 2012, 09:47:35 »

Крем-сир домашній


Опис: Виявляється, зі сметани, кефіру та ряжанки дуже просто можна приготувати сирний крем. Виходить ніжно і смачно.
  інгредієнти
  Сметана (20-25% жирність) - 200 г
  Кефір (3,2% жирність) - 400 г
  Ряжанка (чим жирніше, тим краще) - 400 г
  

  Приготування Змішати всі інгредієнти.

На каструлю поставити друшляк, викласти його марлею і вилити суміш. Прикрити кришкою і поставити на добу в холодильник.

Через добу сироватка стече і в марлі залишиться дуже ніжний і смачний сирний крем. Можна їсти окремо і чудово перешаровують торти. Вихід готової продукції із зазначених інгредієнтів 300-350 г
Записаний
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2297

Нагороди
« Відповідь #4 : 14 Березня 2012, 09:49:52 »

Домашній сир з кропом і часником

Щоб приготувати домашній сир з кропом і часником, беремо: 2 л молока (3,2%), 1 кг сиру, 100 г вершкового масла, 3 яйця, 2-3 ч.л. солі, 2 часточки часнику, 1 пучок кропу.


  У каструлю виливаємо молоко, кладемо сир і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і, помішуючи, на невеликому вогні варимо цю суміш кілька хвилин до моменту відділення сироватки. Далі знімаємо з вогню і виливаємо цю масу в друшляк, застелене складеної в 2-3 шари марлею, і чекаємо, коли стече вся сироватка.

  Потім сирну масу перекладаємо в товстостінну каструлю, вбиваємо яйця, видавлюємо часник, додаємо дрібно нарізану кріп, масло і сіль. Ретельно все це перемішуємо і знову ставимо на вогонь. Нагріваємо при постійному інтенсивному помішуванні, поки маса не стане однорідною, пластичною і не стане відлипати від стінок каструлі.

  Готовий сир перекладаємо в форму, змащену олією, розрівнюємо поверхню, охолоджуємо до кімнатної температури і на добу ставимо в холодильник. На наступний день наш домашній сир буде готовий.
Записаний
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2297

Нагороди
« Відповідь #5 : 14 Березня 2012, 09:51:58 »

Домашній твердий сир

Домашній ТВЕРДИЙ сир - мрія будь-якої господині!


інгредієнти:

  2 л молока
  2 ст.л. солі
  6 яєць
  400 г сметани
  200 г кефіру
Приготування:
Молоко закип'ятити з сіллю, сметану збити з яйцями.
Тонко ввести сметану в молоко, потім кефір, постійно помішуючи довести до кипіння, поки не почнуть утворюватися пластівці.
Якщо молоко погано згортається, можна додати 1 ст.л. оцту.
На друшляк покласти 3-4 шари марлі, вилити суміш на марлю, дати стекти сироватці і сир віджати.
Загорнути сир в марлю і покласти між двома обробними дошками, притиснути вантажем близько 2 кг). Чим важче вантаж - тим твердіше буде сир. Через 4-5 годин сир готовий.
  Зберігати сир в холодильнику, в герметичній посуді.
Записаний
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2297

Нагороди
« Відповідь #6 : 14 Березня 2012, 09:55:56 »

Домашній сир в мікрохвильовці


Знайшла цікавий рецепт, як приготувати домашній сир в мікрохвильовці.

 Зазвичай приготування сиру - це досить довгий і трудомісткий процес, а цей рецепт не передбачає великих трудовитрат і часу.

 Нам знадобиться досить містка посуд, придатна для мікрохвильової печі (у 2 рази більше обсягу використовуваних продуктів) т.к.сирная маса в процесі готування буде значно збільшуватися.

 Продукти:

 500 гр. хорошого сиру, бажано домашнього
 4 яйця
 50-100 гр. вершкового масла
 сіль за смаком
 пол. чайної ложки соди.

 Сир кладемо в ємність в якій ми будемо готувати сир, і ставимо в мікрохвильовку на найбільшу потужність на 10 хв. за цей час сир слід перешкодити пару раз.
 Коли сир проварити і став щільніше солимо, додаємо вершкове масло і 2 сирих яйця попередньо перемішаних до однорідної маси, все добре вимішуємо, зменшуємо потужність трохи і знову проварюємо 10 хв. за цей час масу слід перешкодити пару раз.
 У сирну масу додаємо соду, перемішуємо і знову трохи зменшивши потужність, проварюємо 10 хв. , Маса починає збільшуватися і стає пористою.
 Цього разу вже можна варити не помішуючи.
 У масу знову додаємо 2 яйця попередньо добре перемішаних, і ставимо варитися останній раз на 10 хв.
 Готову сирну масу перекладаємо в форму в якій будемо охолоджувати сир, Остуджуємо до кімнатної температури і прибираємо на ніч у холодильник, ущільнитися і відстоятися.
 До ранку у вас готовий смачний і ніжний сир схожий на бринзу.
Записаний
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2297

Нагороди
« Відповідь #7 : 14 Березня 2012, 09:59:56 »

Адигейський сир (без яєць і оцту)


  * Молоко пастеризоване - 3 л
 * Кефір - 1 л
 * Сіль - 1-2 ч. л.

 Рецепт "Адигейський сир (без яєць і оцту)"
 Адигейський сир (без яєць і оцту) інгредієнти Спочатку нам потрібно зварити сироватку з кефіру, ставимо його на маленький вогонь і чекаємо поки сир відокремиться, з'явиться зелена рідина, а сир спливе, це займе близько 5-ти хвилин

 Потім потрібно все процідити через друшляк або марлю, що вийшов смачний сирок можна з'їсти, його вийде десь грам 250.

 Отриману сироватку (її буде десь менше літра), потрібно залишити при кімнатній температурі на 2 дні, щоб вона добре скиснула. (Влітку в квартирі жарко, тому досить однієї доби)

 Через два дні доведемо до кипіння свіже молоко, зменшити вогонь і влити нашу скисле сироватку (на перший погляд видасться що з сироваткою ніяких змін не відбулося, навіть запах буде приємний, але не звертайте уваги, що повинно було трапиться вже сталося), на повільному вогні наше молоко швидко згортається і віддає весь свій білок, сир коржем підніметься на верх відокремившись від сироватки, це відбудеться міну через 5-7.

 Потім вогонь вимкнути, можна сир акуратно виловити друшляком або ситечком в миску, або відразу процідити через марлю.

  Потім наш сир посолити, добре перемішати, і можна підвісити в марлі над раковиною хвилин на 30, щоб стекла жідкость.Затем сформовать головку, і поставити сир під невеликий прес, я зробила ось таку конструкцію
 Між двох тарілок, зверху літрова баночка з водою, що виділяється воду можна зливати, потім так і поставити з пресом сир на 3-4 години холодильник.
 Потім марлю акуратно зняти, і можна їсти, смачний сир готовий!
 Якщо будете ще найближчим часом робити сир то можна з отриманої сироватки поставити наступну порцію на закваску, решту сироватку можна пустити на млинці, і іншу випічку.
 При готуванні в молоко можна додати грам 100 сметани, це додасть сиру більш вершковий смак.
Записаний
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2297

Нагороди
« Відповідь #8 : 14 Березня 2012, 10:01:29 »

Домашній сир панір


  У багатьох стравах індійської кухні використовується домашній сир панір. В принципі, можна замінити його на магазинний адигейський сир. Але панір готується так просто, що краще витратити трохи часу і потім готувати індійські страви так, як це і має відбуватися.

  Нам знадобиться:
  1 літр незбираного молока (якщо молоко магазинне, то треба брати з коротким терміном зберігання)
  2 ст. л. лимонного соку або 150 мл. кефіру

  Ставимо молоко нагріватися на маленькому вогоні. Бажано використовувати товстостінну посуд. Коли молоко починає закипати, додаємо лимонний сік або кефір - уб'ю ж почнеться процес сгущення молока. Перемішуємо, через 2-3 хвилини вимикаємо вогонь і залишаємо хвилин на 5-10, щоб молоко добре створожілісь. Проціджуємо молоко через марлю, панір готовий. Якщо ви хочете отримати твердий панір, то поставте його під прес на період до 10-12 годин. Чим довше панір перебуває під пресом, тим він виходить твердіше. Сироватку можна використовувати для інших кулінарних цілей.
Записаний
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2297

Нагороди
« Відповідь #9 : 14 Березня 2012, 10:03:18 »

Домашній сир з петрушкою і шинкою


 Сир по смаку й по консистенції злегка нагадує ковбасний, тільки з ніжною текстурою і не яскраво вираженим смаком сиру, що відкриває для вас велике поле для експериментів. Сир можна зробити і з горіхами, і з маслинами ... фантазуйте і результат вас приємно здивує!


Інгредієнти:
 1 літр молока 3,2%
 1 ст. л. кам'яної крупної солі (я замінила морською сіллю)
 200 мл 20% сметани
 3 яйця
 подрібнена зелень петрушки
 дрібно нарізані 3 шматочки будь шинки
 солодка паприка близько 1, 5 ч. л.
Спосіб приготування:

 У каструлю вилити молоко, додати сіль і дати закипіти.

 У мисочці з допомогою віночка збити яйця

 і сметану в однорідну масу.

 Коли молоко закипить, влити яєчно-сметанним масу тонким струменем і варити близько 4 хвилин не зменшуючи температури. (В цей час почнуться утворюватися сирні пластівці, зараз і слід додавати додаткові інгредієнти).
 Викладаємо дрібно нарізану зелень петрушки.

 Потім шинку.

 Додаємо паприку, перемішуємо.

 Проціджуємо весь вміст через марлю. (Сироватку найкраще залишити, адже на ній можна приготувати багато вкусняшек, наприклад хліб або млинці)

 Віджали сирну масу, загорнули в марлю, помістили в тарілку глибоку, зверху поставили вантаж. Коли сир охолоне, прибрати його на ніч або годин на 12 в холодильник.

 Готовий сир нарізати на порційні шматки і подати до столу. Відмінна закуска, відмінний варіант сніданку - особливо поєднується з ткемалевим соусом і медом.
Записаний
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2297

Нагороди
« Відповідь #10 : 14 Березня 2012, 10:19:14 »

Сир "Моцарелла"


Інгредієнти
Молоко (бажано пожирніше) - 2 л
Сіль - 2 ст. л.
Вода - 1,5-2 л
Сичужний фермент (Пепсин) - 1/4 ч. л.
Сік лимонний - 2 ст. л.
Рецепт "Сир" Моцарелла ""
Класично моцарелу готують з молока буйволиць. Якщо вам вдасться роздобути таке молоко - тоді ви щасливчик. Мені не вдалося, хоча я і не намагалася, тому я взяла просте коров'яче молоко. Крім молока потрібен сичужний фермент. Це натуральний продукт, його добувають з шлунків телят. Пакетик 1г йде на 100 л молока, тому потрібно ну буквально на кінчику ножа. Купити його можна в аптеках, але я купила на ринку, там, де продають спеції. Він дуже дешевий! 3 грн

З половинки лимона віджимаємо сік.

Трішки пепсину розводимо в половинці склянки води. Не бійтеся передозування пепсину, він абсолютно нешкідливий.

Молоко нагріваємо до гарячого стану, градусів 60-70, додаємо сік лимона і розведений у воді фермент. Перемішуємо. Миттєво активно починає відокремляться сироватка. Не доводьте до кипіння!

Сироватку зливаємо, а утворився сир віджимаємо руками. Працюйте в рукавичках - інакше гаряче.

Потім в каструлі нагріваємо воду до 90 градусів (майже кипить) і вимикаємо вогонь. Гарненько воду солимо. Опускаємо сир на кілька хвилин - він стає дуже тягучим, м'яким і податливим. Поруч я поставила миску з холодною водою, щоб опускати руки, коли стає гаряче.

Сир розтягуємо і розминаємо, кілька разів занурюючи в гарячу воду на пару хвилин. Коли маса стане більш-менш однорідною, викладаємо на дошку, розминаємо пальцями і складаємо конвертиком. Потім знову опускаємо в гарячу воду для розм'якшення.

На превеликий мій жаль фотографії, як я робила кульки, не переносяться на комп'ютер - якийсь збій. Але постараюся пояснити. Застилає стіл харчовою плівкою. Сир знову дістаємо з гарячої води, скачуємо з нього ковбаску, щільно обертаємо плівкою і тонкої мотузочком туго перев'язуємо ковбаску вузликами. Таким чином формуємо і відокремлюємо кульки.

 Сир виходить дуже схожим на оригінал. Власне кажучи, справжня моцарела. За желна можна і не возитися з маленькими кульками, а зробити один-два середніх за величиною кульки. Зберігати можна в баночці з сироваткою в холодильнику.
Записаний
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2297

Нагороди
« Відповідь #11 : 14 Березня 2012, 10:24:22 »

Сир "Вершковий"


Інгредієнти для
Сир - 1 кг
Молоко - 1 л
Яйце - 3 шт
Масло вершкове - 100 г
Сода - 1 ч. л.
Сіль (або за смаком) - 1,5 ч. л.
Рецепт "Сир" Вершковий "від баби Шури"
Щоб вийшов хороший сир, сир повинен бути сухою і не жирний.
 Покласти в молоко сир і нагрівати до кипіння і варити 7-10 хвилин, періодично помішуючи. Якщо сир був не жирний і сухий, то він відразу почне злегка плавитися і трохи тягнутися.

Готову масу відкинути на друшляк, застелений марлею. Дати стекти рідини. На дотик маса буде схожа на м'який липучі пластилін. З такого вареного сиру рідина стікає 2-3 хвилини. Щоб процес прискорити, можна масу віджати руками.

В окремий посуд з товстим дном, але не емальований, покласти стекла сир, яйця, масло, сіль, соду і все ретельно перемішати руками.

Поставити цю суміш на середній вогонь і, постійно помішуючи, розплавляти.
 При розплавлюванні маса почне тягнутися. Таким чином (не перестаючи заважати), добре проварити цю суміш близько 5-7 хвилин.

 Ось, що виходить після п'яти хвилин варіння. Багато писали у відгуках, що посуд зіпсована геть! Зовсім ні! Просто треба постійно заважати і заважати сирну масу! Та й сир краще плавиться при постійному перемішуванні.
 Коли маса почне відставати від стінок посуду - сир готовий.

 Перекласти сирну масу на блюдо, накрити плівкою, щоб скоринка не завітрились і поставити сир на холод для охолодження.

Сироватку, що залишилася після варіння, не виливайте - з неї можна пекти смачні млинці.
 Вийшов дуже ніжний вершковий сир.

 Приємного апетиту!
Записаний
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2297

Нагороди
« Відповідь #12 : 14 Березня 2012, 10:34:02 »

Сир домашній "Пікантний"


Інгредієнти
Сир (відмінної якості, сухий та нежирний) - 0.5 кг
Яйце куряче - 1 шт
Масло вершкове - 20-30 г
Цукор - 0.5 ч. л.
Сіль - 0.5 ч. л.
Сода (або трохи більше) - 0.25 ч. л.
Часник - 1-2 зуб.
Кріп
Перець червоний пекучий
Паприка - 0.5 ч. л.

Рецепт "Сир домашній« Пікантний »"
Для початку підготувати всі інгредієнти, які хочемо додати.
 Кріп дрібно порізати, часник вичавити через прес.
Також підготувати форму, куди сир будемо заливати.
 Я беру салатницю, прокладаю зсередини харчовою плівкою і трохи змащую рослинною олією плівку. Форму можна брати будь-яку.
Сир викладаємо в посуд, яку потім можна поставити на водяну баню. Додаємо цукор, сіль, соду і яйце.
Добре розтираємо блендером в пастоподібну масу.
 Можна попередньо прокрутити сир через м'ясорубку або протерти через сито, а потім змішати з іншими інгредієнтами.
 Розтирати сир як слід, щоб не було цілісних крупинок сиру. Мене вони не бентежать, у мене не вистачає терпіння протирати через сито, зате якщо дуже добре розтерти, сир виходить, як повністю однорідна жовтувата маса без білих вкраплень.
 Потім покласти шматочок масла і поставити на водяну баню.
 Вогонь нижче середнього, щоб вона трохи кипіла, але не бурхливо і чашка з сиром не торкалася води.
Від сиру не відходимо і постійно помішувати.
 Чекати, поки сир розплавиться в однорідну тягучу масу. Приблизно 5-7 хвилин, може і довше.
 Спочатку буде запах гарячого сиру, у міру перетворення його в сир, запах вже буде сирний.
 ВАЖЛИВО! Не дати закипіти.
 Як тільки маса стала однорідною і з характерним запахом сиру, плиту вимкнути, але сир залишити на каструлі з водою (якщо будемо щось додавати).
Додати наші добавки і добре перемішати, протягом 1-2 хвилин.
Потім вилити сирну масу у форму, остудити і прибрати в холодильник на 3-4 години для застигання.
 Як я вже говорила, сир потрібен відмінної якості, якщо сир поганий, сир не вийде. І якщо вологий, потрібно віджати, сир виходить краще, коли сир сухий.
 А потім беремо  булочку, намазуємо шматочок сиру і ... і завтра робимо новий сир)))))))))
 Дуже смачно з кмином, але мій чоловік кмин навіть на запах не переносить, роблю тільки собі.
 Смачно дуже з обсмаженими грибами або шматочками копченої ковбаси ... варіантів багато, що вам захочеться, з таким смаком сир і буде.
 А взагалі, я любитель солодких плавлених сирів, якщо додати розтоплений шоколад, виходить відмінні ласощі.
Записаний
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2297

Нагороди
« Відповідь #13 : 14 Березня 2012, 10:41:01 »

Домашній плавлений сир "Янтар"


Сир - 500 г
Молоко - 0,5 скл.
Масло вершкове - 2 ст. л.
Сода харчова - 0,5 ч. л.
Сіль (на смак)
Приправи (кріп, кмин, часник - за смаком)
Рецепт "Домашній плавлений сир" Янтар ""
Сир розтерти з содою.

Додати молоко (трохи менше половини склянки) і добре розмішати. Нагріти на повільному вогні, постійно помішуючи.

Коли суміш почне поступово плавитися, додати сіль (я поклала 1,5 ч.л.) і масло. Можна покласти спеції на свій смак, наприклад, часник, паприку, кмин або кріп. У моєму варіанті укропчик з 1 зубчиком часнику.

Довести до повного розчинення сиру, постійно помішуючи. Гарячим розлити в невеликі мисочки (у мене не було маленьких і я використовувала ємність від майонезу) і винести на холод.

Коли сир охолоне, намазати на хліб і сідати пити чай!
  Приємного апетиту!
Записаний
Natalo4ka-vit
Досвідчена Мамка
*******


Самый большой подарок от БОГА - это наши дети!


Репутація: +205/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-02-07
Ім’я ваших дітей і вік: Віталік
Ваше справжнє ім’я: Наталя
Повідомлень: 1599

Нагороди
« Відповідь #14 : 14 Березня 2012, 11:09:21 »

Таня, ти як завжди на висоті!!!!! Лови +
Записаний

Замуж надо выходить по-молодости, по-глупости, по большой любви или по залёту. Потому что повзрослеешь, поумнеешь и поймёшь, что идеальных людей нет, а не идеальный тебе не нужен.

Для того щоб побачити посилання:
ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ або УВІЙДІТЬ
Т@ny@
Досвідчена Мамка
*******



Репутація: +361/-1
Offline Offline

Зареєстрований 2011-05-30
Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Повідомлень: 2297

Нагороди
« Відповідь #15 : 14 Березня 2012, 11:34:47 »

Дякую-дякую
Записаний
Жасмин
Досвідчена Мамка
*******


ВСЕ ТАК НЕ БУДЕ


Репутація: +304/-0
Offline Offline

Зареєстрований 2011-06-27
Ваше справжнє ім’я: Оксана
Повідомлень: 1599

Нагороди
« Відповідь #16 : 14 Березня 2012, 12:06:29 »

І від мене +. Обов"язково спробую зробити деякі сири 
Записаний

Найдитячіший магазин
Мама Купи

Набори для свят,
фотобутафорія

Подарунки
ручної роботи

Дитячий клуб
Мері Поппінс

СП Італія!
Шопінг для всіх!

Сторінок: [1] 2 3 4   Нагору
  Друк  
 
Перейти в:  







Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
SMFAds for Free Forums
службы мониторинга серверов Світ українського! Українське кіно, музика, кліпи та програми.