Автор Тема: Готуємо сир вдома  (Прочитано 33956 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline arcobaleno

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1691
  • Поблагодарили: 137 раз
  • Репутація: +146/-5
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #51 : 05 Грудень 2013, 13:32:22 »
Цитувати
тобто не перемішати?
сир поставити в каструлю і не перемішувати а зрозу збити міксером. чи покласти в чашу від комбайна і в комбайні збити. а потім ставити на вогонь чи водяну баню

мій сир не викинула,ніч постояв і смачений,не пересолений, але йому щось бракує,не розумію чого саме
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]






Для того щоб побачити посилання: Register or Login]





Побудь, мій Боже, отут, зі мною, У цьому полі, у розпал бою. Серед руїни і серед краху Не дай пізнати глибини страху.
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1965
  • Поблагодарили: 320 раз
  • Репутація: +438/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #52 : 05 Грудень 2013, 20:05:59 »
та можна і так, але мішати все одно треба буде хоч час від часі, щоб не пригорів
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline КСЮША_Ванюша

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 309
  • Поблагодарили: 101 раз
  • Репутація: +33/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Іван, Соломія, Анна
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #53 : 13 Грудень 2013, 15:58:26 »
Скажіть будь ласка, скільки часу триває у вас процес плавлення сиду для янтаря? І скильки його получається?
 


Offline КСЮША_Ванюша

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 309
  • Поблагодарили: 101 раз
  • Репутація: +33/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Іван, Соломія, Анна
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #54 : 13 Грудень 2013, 16:03:29 »
І ще він у Вас загустає при виплавлянні чи розливаєте рідким і він загустає після охолодження?
 

Offline arcobaleno

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1691
  • Поблагодарили: 137 раз
  • Репутація: +146/-5
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #55 : 13 Грудень 2013, 18:14:09 »
Цитувати
Скажіть будь ласка, скільки часу триває у вас процес плавлення сиду для янтаря? І скильки його получається?
я робила янтарний по рецепті який є тут у темі- добрий,але це не янтар,а просто плавлений.я навіть не знаю скільки його вийшло( досить_)

Цитувати
І ще він у Вас загустає при виплавлянні чи розливаєте рідким і він загустає після охолодження?
я його гарячим залила у шкарабоньку( таку як обіди десь несете) і поставила на підвіконник,коли він охолодився то поставила у холодильник
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]






Для того щоб побачити посилання: Register or Login]





Побудь, мій Боже, отут, зі мною, У цьому полі, у розпал бою. Серед руїни і серед краху Не дай пізнати глибини страху.
 

Offline Vn

  • Організатор СП!
  • Своя Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 1797 раз
  • Репутація: +836/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: дiвчинка
  • Ваше справжнє ім’я: Вероніка
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #56 : 21 Серпень 2014, 13:33:27 »
І ці всі сири можна зробити в домашніх умовах??  d107
Дівчатка, хтось пробував готувати якісь (крім янтаря)? Як вийшло?
Розпив оригінальних парфумів Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

vol.ua Розкішна білизна Kinga, купальники Marko та ін. Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

e-p.prom. Колготи, легінси, шкарпетки, білизна Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Kancpartner. Дитячі іграшки,канцтовари.  Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Color-it.Все для школи,офісу,дому,іграшки. Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Кarina: щітки для волосся, перукарське, манікюрне приладдя Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Залишки з моїх СП Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Любов К

  • Жінка в сім'ї як перекладач, тому що вона розуміє п'яний бред і дитячий лепет
  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 310
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +38/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вадимчик і Яночка
  • Ваше справжнє ім’я: Любов
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #57 : 11 Жовтень 2014, 18:14:36 »
 :hi Я вже давно готую сир типу голландського, всім подобається d30, готую так:
Склад:
 сир - 1 кг,
молоко - 1 літр,
 2 жовтки,
вершкове масло - 100-130 г,
сода - 1-2 чайних ложки,
сіль - 1 неповна чайна ложка або за смаком
 Приготування:
 Молоко налити у велику каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння.
У молоко покласти сир і варити, помішуючи, 3-5 хвилин на маленькому вогні, поки не відокремиться сироватка.
Чисту марлю добре змочити у воді, скласти в 2 шари і застелити друшляк.
Гарячу сирну масу перелити в друшляк, застелений марлею.
 Дати сироватці добре стекти, міцно зав'язати марлю і підвісити над раковиною, щоб стекла зайва рідина.
(Коли охолоне я пропускаю через м'ясорубку)
У окремій мисці збити разом: розм'якшене вершкове масло з жовтками, сіллю і содою.
Сир з'єднати із збитим маслом і жовтками, і добре перемішати.
По-бажанню, в сир можна додати насіння тмину, кропу або інші спеції за вашим смаком.
 У велику каструлю налити трохи води і довести її до кипіння.
Зверху поставити каструлю, меншого розміру, з підготовленою сирною масою.(Я плавлю у скляній формі, не пригорає)
Варити сирну масу на водяній бані, помішуючи ~8-10 хвилин, або доки маса не почне плавитися і стане тягучою. Перекласти гарячу сирну масу в змащену вершковим маслом форму або друшляк. Зверху придавити масу легким пресом і прибрати в холодильник на 2-3 години. Готовий сир акуратно вийняти з форми і нарізувати на порції.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Максіта

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 301
  • Поблагодарили: 91 раз
  • Репутація: +34/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 2 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #58 : 11 Жовтень 2014, 19:14:27 »
Дуже класні рецепти, треба спробувати.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login] Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Інна)))

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 193
  • Поблагодарили: 153 раз
  • Репутація: +35/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Інна
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #59 : 21 Квітень 2015, 21:09:20 »
я для себе недавно відкрила цікавий рецептик твердого домашнього сиру, текст з інтернету

Як зробити плавлений сир в дома. Домашній плавлений сир - економваріант(практично з нічого)

 сир кисломолочний (домашній)   2 кг
олія (без запаху)   100 г
сіль   15 г
сода харчова   10 г

Коли мені попався в руки цей рецепт плавленого сиру, я скептично усміхнулася: «Аякже! Сир — без молока, масла, яєць! Пародія, а не сир! Нічого путнього з цього вийти принципово не може! От той, що я роблю завжди — це сир! „cookorama.net/uk/blog/zakusky/plavlenyj-syr-po-domashnjomu.html Але новий рецепт мені спокою не давав ,і я вирішила:“Нехай навіть зіпсую трохи сиру, але маю знати правду! Зроблю пів порції і побачу, що вийде» А правда виявилася приголомшливою для мене — сир вийшов! Ще й який! Нехай і дієтичний варіант, але СМАЧНИЙ!
Отже, сир треба заморозити в морозилці. Далі в банячку закип«ятити воду і вкинути туди заморожений сир. Кип»ятити 15 хвилин, час від часу помішуючи.
Я очікувала, що сир кипітиме. У мене він за ці 15 хвилин навіть не закипів(сир то був замороженим і тому різко зменшив температуру кип«ятку. В цьому напевно і є якийсь секрет)
Далі утворену сирну суміш треба процідити через марлю, добре відтиснути.
Висипати сир назад у банячок, додати олію, сіль, соду і кип»ятити на маленькому вогні, помішуючи, 15 хвилин.
У мене уже через 5 хвилин виплавилася дуже туга сирна маса, в якій ложка оберталася дуже туго, тому я подальше виплавлення сиру припинила.Тут усе, мабуть, залежатиме від самого сиру і час виплавлення треба регулювати індивідуально.
Перекладаємо гарячу виплавлену масу у форму чи формуємо ковбаску, загорнувши у харчовий целофан.
Охолоджуємо протягом 1 години і можна нарізати шматочками.

перший раз робила по рецепту, вийшло непогано, наступний раз додала яйце і замість олії трохи масла, вийшло смачніше і головне що простіше та дешевше, ніж в рецептах з відігріванням сиру в молоці :bo
а от янтар в мене також вийшов не дуже, але робила по іншому рецепту, спробую ще по цьому, що тут
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline GGevko

  • Організатор СП!
  • Своя Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 679
  • Поблагодарили: 284 раз
  • Репутація: +263/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Сашуня , Женічка
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #60 : 24 Серпень 2016, 21:26:28 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
І ці всі сири можна зробити в домашніх умовах??  d107
Дівчатка, хтось пробував готувати якісь (крім янтаря)? Як вийшло?
Я готувала  з твердих сирів покищо тільки качоту,   з мягких  раз у тиждень роблю фету, моцарелу, дуже рідко бринзу. До речі останнього разу як робила бринзу кальє не получилося  молоко пішло хлопями відразу після введення ферменту. Підкажіть, які можуть бути причини. Дякую!!!!
096-824-11-08
 

Offline інессс

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2456
  • Поблагодарили: 1548 раз
  • Репутація: +230/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Тимофій
  • Ваше справжнє ім’я: Інна
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #61 : 24 Серпень 2016, 22:10:58 »
Вже давно хочу спробувати сир зробити.  Поділіться легким рецептом,  для проби  :flv
Жаль, що проходить літо, а не війна...
 

Offline Бухгалтерка

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 128
  • Поблагодарили: 153 раз
  • Репутація: +36/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #62 : 26 Вересень 2016, 10:23:17 »
Дуже смачні рецептики. А з заквасок спеціальних сир хтось пробував готувати?
 

Offline odovira

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 107
  • Поблагодарили: 58 раз
  • Репутація: +20/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ангеліна(6 років), Богдан(1рік)
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #63 : 26 Вересень 2016, 10:31:29 »
цікаві рецепти дякую
 

Offline Олівія

  • Модератор
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2932
  • Поблагодарили: 1978 раз
  • Репутація: +634/-0
  • Дуже багато було добре зроблено не тим людям
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софійка
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #64 : 22 Грудень 2016, 23:40:29 »
я знайшла у неті рецепт філадельфії.
Мова оригіналу
Цитувати
Готовим сыр "Филадельфия" в домашних условиях
130 ккал на 100 г
Ингредиенты:
Молоко — 1 л
Кефир — 0,5 л
Яйцо куриное — 1 шт
Соль — 1 ч. л.
Кислота лимонная (на кончике ножа)
Приготовление:
Молоко выливаем в кастрюлю и ставим на плиту, на средний огонь и постоянно помешивая, добавляем соль, доводим до кипения. Сразу после закипания добавляем кефир и перемешиваем, пока масса не свернется. Эту массу откидываем на марлю, затем подвешиваем на марле над раковиной на 15 минут и даем стечь сыворотке. Яйцо и немного лимонной кислоты хорошо взбиваем. К взбитому яйцу добавляем получившийся творог и еще раз взбиваем до получения однородной пышной массы. Вот и готов сыр!
Приятного аппетита!
(кликните для показа/скрытия)

По ходу нічого складного нема. Але от цікаво чи дійсно вийде так як пише  :xmm може хтось таке вже робив? Я б хотіла попробувати але вже перевірений рецепт  :xmm  :flv
Самое большое счастье - чуствовать, что тебя люблят.
Не знать, а чуствовать!
 

Offline Ароматна

  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2299
  • Поблагодарили: 1670 раз
  • Репутація: +435/-18
  • мама
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #65 : 23 Грудень 2016, 09:19:21 »
З сирим яйцем цей сир треба їсти відразу.
Ну і яйце треба домашнє,  перевірене.
Я б спробувала,  філадельфію люблю дуже.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

...Яке воно щастя, тепер точно знаю,
Коли дві любові в одну доливають,
Приходить до тями в небеснім горнятку,
Частинка від мами, частинка від татка...
 
Сказали спасибо: Олівія

Offline kara.bogut

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 134
  • Поблагодарили: 59 раз
  • Репутація: +1/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Каріна
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #66 : 23 Грудень 2016, 10:28:47 »
Гарні рецепти! Дякую   d77
 

Offline Олівія

  • Модератор
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2932
  • Поблагодарили: 1978 раз
  • Репутація: +634/-0
  • Дуже багато було добре зроблено не тим людям
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софійка
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Готуємо сир вдома
« Reply #67 : 27 Грудень 2016, 18:45:34 »
Цитувати
З сирим яйцем цей сир треба їсти відразу.
Ну і яйце треба домашнє,  перевірене.
Я б спробувала,  філадельфію люблю дуже.
Та от і я тим сирим яйцем щось вагаюсь
(кликните для показа/скрытия)
Самое большое счастье - чуствовать, что тебя люблят.
Не знать, а чуствовать!