Автор Тема: Великодній стіл  (Прочитано 7511 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Natalysuk21Автор темы

  • Дива трапляються!!!
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 691
  • Поблагодарили: 8 раз
  • Репутація: +101/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вікторія
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Великодній стіл
« : 04 Квітень 2012, 03:03:15 »
Чудове весняне свято Великдень не обходиться без святкового столу.
Які ваші традиційні й улюблені в сім'ї святкові страви?
Ділимося рецептами.

Великодній стіл



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
  Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Natalysuk21Автор темы

  • Дива трапляються!!!
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 691
  • Поблагодарили: 8 раз
  • Репутація: +101/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вікторія
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Великодний стіл.
« Reply #1 : 09 Квітень 2012, 22:09:58 »
Дівчата підскажіть будь-ласка добрі салати, :)ато сіла і думаю який би то зробити на свята,бо щось олівє вже так надоїв d104 d104
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
  Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline MTV

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 519
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +76/-0
  • А теперь коротко о Главном - Я СЧАСТЛИВА!!!
    • www.besttraining.com.ua
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Майя
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна Муравйова-Недоступ
Re: Писанки
« Reply #2 : 11 Квітень 2012, 19:05:00 »
"наверняка" пишу не туда - але спішу поділитися ось такими святковими "писанками" - окрему тему створювати думаю не варто
 Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
я в захваті!!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline MTV

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 519
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +76/-0
  • А теперь коротко о Главном - Я СЧАСТЛИВА!!!
    • www.besttraining.com.ua
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Майя
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна Муравйова-Недоступ
Re: Великодний стіл.
« Reply #3 : 11 Квітень 2012, 23:56:51 »
Великодній стіл: Яйця "в шоколаді"


З відомих мені способів приготування звичайних курячих яєць, цей, придуманий китайцями, бачиться найбільш парадоксальним. Судіть самі: з одного боку це блюдо готується просто. З іншого - довго, що, втім, не означає, що весь цей час потрібно стирчати біля плити. З третього, коли це блюдо подаєш на стіл як закуску, гості дійсно беруть курячі яйця за кондитерський кіндер-сюрприз, з якого хіба що знята фольга. По-четверте, вони дійсно набувають незвичайний або, скажімо так, не зовсім властивий для яєць смак (цікавий і пікантний). У п'ятих ... Словом, не буду далі розписувати естетичні і смакові переваги «шоколадних» яєць. Скажу тільки, що ні шоколад, ні складові його компоненти в рецепті не беруть участь, за винятком хіба що солі. Ну а сіль, як відомо, ніколи солодкістю не була.

Отже, що нам потрібно, щоб приготувати «шоколадні» яйця:
1.Разумеется, самі яйця (п'ят, а краще - десяток).
2. Пара зірочок сухого зірчастого анісу (середземноморський, "звичайний", аніс не годиться)
3. 5-7-сантиметрова паличка кориці (або дві чайні ложки кориці в порошку)
4. 5-6 зерняток гвоздики
5. 5-6 горошин білого перцю
6. Пол чайної ложки червоного пекучого перцю
8.Столовая ложка солі
9.Два заварювальних пакетика будь-якого чорного чаю.

Яйця слід укласти в підходящу каструльку, залити холодною водою, щоб накрити з запасом, всипати зазначений обсяг солі і поставити варитися на помірному вогні. Варитися яйця повинні не менше години. За цей час вони, до речі, сіанут помірно солонуватими.

Після години варіння окріп можна злити, охолоджуючи яйця під струменем холодної води і акуратно зняти шкаралупу. Очищений, скажімо так, напівфабрикат знову закласти в каструлю, знову з запасом залити водою і дати воді закипіти. Як тільки це відбудеться, слід додати в зазначених дозах прянощі: аніс, гвоздику, паличку кориці, перець білий і каенскій ...
а також два заварювальних пакетики чорного чаю.

Температуру після закипання води потрібно зменшити, каструлю прикрити кришкою і варити при слабкому кипінні ще 2:00. Єдине, що потрібно час від часу робити в процесі варіння - стежити, щоб вода повністю накривала яйця, при википанні додавати окріп. Інакше яйця будуть забарвлюватися нерівномірно.
По ходу справи можна приготувати соус до майбутнього страви: натерти маленький шматочок імбиру і розмішати з невеликою кількістю соєвого соусу.

Через 2:00 варіння каструлю треба зняти з плити і залишити яйця в каструльці з водою і прянощами до тих пір, поки вода повністю не охолоне. Якщо яйця вийняти раніше - значить, безнадійно все зіпсувати. Та ви й самі зможете спостерігати за всіма метаморфозами цього загадкового продукту: з білих вони перетворяться спочатку у світло-коричневі, а в міру остигання води з прянощами наллються кольором гіркого шоколаду фабрики «Рот Фронт». На розріз білок повинен виглядати напівпрозорим, майже «мармуровим». Жовток за смаком майже нічим не відрізняється від жовтків, звареним звичайним способом, а ось білок придбає ніжний пряний аромат. У поєднанні з імбирно-соєвим соусом, повірте, це дуже смачно.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Natalya

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 6482
  • Поблагодарили: 90 раз
  • Репутація: +541/-2
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Великодний стіл.
« Reply #4 : 11 Квітень 2012, 23:59:37 »
мені сподобались солодкі заливні яйця, треба буде якось спробувати
 

Offline Natalysuk21Автор темы

  • Дива трапляються!!!
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 691
  • Поблагодарили: 8 раз
  • Репутація: +101/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вікторія
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Великодний стіл.
« Reply #5 : 12 Квітень 2012, 00:05:49 »
дуже класно виглядають шоколадні яйця z4,MTV а ви їй готували?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
  Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Ludmilka-Milka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3480
  • Поблагодарили: 219 раз
  • Репутація: +481/-0
  • Всё будет ХОРОШО! Я узнавала...
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софійка, Тарасик
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Великодний стіл.
« Reply #6 : 12 Квітень 2012, 13:01:25 »
А я маю рецепт заливних і не солодких яєць
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Ремонт дитячих візочків! Аргонна зварка алюмінію
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
узгоджено з адміністратором
 

Offline Ludmilka-Milka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3480
  • Поблагодарили: 219 раз
  • Репутація: +481/-0
  • Всё будет ХОРОШО! Я узнавала...
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софійка, Тарасик
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Великодний стіл.
« Reply #7 : 12 Квітень 2012, 13:10:18 »
Великодній стіл: Заливні яйця


Інгредієнти:
розрахунок на 10 порцій: м'ясний солений бульйон – 2 стакана, желатин – 20 гр., болгарський перець – 1 шт., кукурудза консервована – 50 гр., шинка - 300 гр., кріп

Приготування:
Яйця ретельно вимиємо, проробимо отвір з тупої сторони, виллємо вміст, промиємо всередині і висушити. В цей час, замочимо желатин на 10 хв. Потім підігріємо його до повного розчинення, змішаємо з бульйоном і процідити. Тепер, наріжемо невеликими кубиками шинку і перець. Укладемо шарами кукурудзу, шинку, перець, заллємо сумішшю бульйону з желатином і приберемо в холодильник. Коли яйця застигли, очистимо акуратно з них шкаралупу.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Ремонт дитячих візочків! Аргонна зварка алюмінію
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
узгоджено з адміністратором
 

Offline Ludmilka-Milka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3480
  • Поблагодарили: 219 раз
  • Репутація: +481/-0
  • Всё будет ХОРОШО! Я узнавала...
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софійка, Тарасик
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Великодній стіл.
« Reply #8 : 12 Квітень 2012, 13:15:44 »
А я хочу на Великдень запекти м"яско, зробити січеники курячі та крученики. Деякі рецепти виставлю, може комусь згодиться.

Великодній стіл: Січеники курячі
Звільнити курку від кісток, м’ясо дрібно посікти (не пропускати через м’ясорубку!), додати невеликий шматок булки, намочений у сметані чи молоці, перемішати, додати сіль, 1/2 столової ложки розтопленого вершкового масла, виробити невеликі товстенькі січеники, умочити їх у яйце і обкачати у сухарях чи борошні (хто як любить). Розтопити на сковороді вершкове масло (можна олію), покласти січеники, обсмажити з обох боків, викласти на блюдо, прикрасити зеленню. З кісток зварити бульйон.

Великодній стіл: Ароматне м’ясо
600 г телятини (м’якуш), 2 апельсина, 2 столові ложки олії, 1/4 склянки бульйону, 6 столових ложок густої сметани, 1 чайна ложка шалфею, 1 столова ложка лимонного соку, перець, сіль.
М’ясо нарізати шматочками і злегка відбити. Апельсин вимити, із одного видавити сік, а другий нарізати кружечками. Обсмажити м’ясо в олії протягом 5 хв. посолити, поперчити, додати апельсинові кружечки і смажити ще 5 хвилин.
М’ясо і апельсини зняти із сковороди. Соус після смаження розвести бульйоном, додати апельсиновий і лимонний сік, шалфей, сметану, довести до кипіння, додати м’ясо, апельсини і тушкувати в соусі кілька хвилин. Подавати м’ясо, обклавши його апельсиновими кружечками, политими соусом.

Великодній стіл: Крученики
Були вони суто святковою стравою, і готували їх лише на урочисті гостини, храмові свята, Різдво, Паску. Спробуйте й ви на Великдень приготувати їх.
Свинину чи телятину порізати на тоненькі неширокі скибочки, злегка відбити, посолити, поперчити. Зверху на кожну скибочку покласти фарш із смажених з цибулею грибів або посічених крутозварених яєць і смаженої цибулі. М’ясо скрутити рулетиком, зав’язати кожний ниткою, злегка підсмажити на олії або смальці, викласти у глибоку посудину. Тушкувати із спеціями у бульйоні, сметані чи просто у воді. Коли крученики будуть готові, нитки з них зняти.

Я у крученики буду класти брусочок сала і брусочок кислого огірка.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Ремонт дитячих візочків! Аргонна зварка алюмінію
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
узгоджено з адміністратором
 

Offline Ludmilka-Milka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3480
  • Поблагодарили: 219 раз
  • Репутація: +481/-0
  • Всё будет ХОРОШО! Я узнавала...
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софійка, Тарасик
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Великодний стіл.
« Reply #9 : 12 Квітень 2012, 13:17:49 »
А салатики буду робити якісь легкі, не м"ясні, не з майонезом, наприклад Грецький, салат з пекінської капусти тощо.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Ремонт дитячих візочків! Аргонна зварка алюмінію
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
узгоджено з адміністратором
 

Offline Natalina20

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 252
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +37/-0
  • Мої дітки - моя радість, сенс мого життя!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софія, Юрій
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Великодний стіл.
« Reply #10 : 14 Квітень 2012, 15:39:50 »
Великодній стіл: Салати

Буду робити ось такий салат: ковбаса салямі, твердий сир, морква, часничок, майонез і омлетики з яєць.

і ще один "Веселковий": пекінська капуста,кукурудза, болгарський перець, шампіньйони стерилізовані різані, ковбаса копчена, сухарики з беконом - ну дуже смачний салат, спробуйте зробити не пожалієте
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline kokocuk

  • все буде добре! :)
  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 3476
  • Поблагодарили: 60 раз
  • Репутація: +702/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Настя
  • Ваше справжнє ім’я: Марія
Re: Великодний стіл.
« Reply #11 : 14 Квітень 2012, 18:23:42 »
Цитувати
якісь легкі,
і ми легкі-один з редискою,а інший -пекінка,огірок,зелень майонез і соєвий соус
ще дуже люблю такий-морква свіжа,часник,кр.палочки і плавл.сирок,все на мілку терку і заправити майонезом z4
СП на жіноче взуття Для того щоб побачити посилання: Register or Login] (є можливість викупу поштучно)
 

Offline Nepodarunok

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 6748
  • Поблагодарили: 25 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Роберт 5.5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Алла
Re: Великодний стіл.
« Reply #12 : 14 Квітень 2012, 18:29:55 »
Заливні яйця з ветчиною дуже апетитно виглядають  z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Мій блог Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Он держал меня за талию, а я его за идиота. Мы сидели и болтали, он о любви, а я ногой...
 

Offline ната80

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 856
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +89/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3 роки 5 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Великодний стіл.
« Reply #13 : 17 Квітень 2012, 13:37:26 »
Цитувати
КРУЧЕНИКИ
Були вони суто святковою стравою, і готували їх лише на урочисті гостини, храмові свята, Різдво, Паску. Спробуйте й ви на Великдень приготувати їх.
Свинину чи телятину порізати на тоненькі неширокі скибочки, злегка відбити
М2ясо треба гарно відбити, але так щоб не було дірочок і воно не порвалося, тоді не треба зав"язувати їх ниткою або зубочисткою, вони добре тримають форму.
 

Offline ledi_eM

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1088
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +137/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ніка
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
Re: Великодний стіл.
« Reply #14 : 21 Квітень 2012, 01:25:32 »
Цитувати
Рецепт Заливные яйца
Мені в реалі таке важко уявити. Мабуть треба бути супер поваром, щоб таке зробити.
Ми теж на Паску готували тільки легенькі салати.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline MILA1710

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 15
  • Репутація: +5/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вікуся,4 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Великодній стіл
« Reply #15 : 24 Січень 2013, 11:10:38 »

Любите і цінуєте українські традиції? Приготуйте на Великдень одну з обов'язкових великодніх страв української кухні.
Холодець
Інгредієнти: свинина (краще свинячі ніжки або голова) - 500 г, вода - 800 г, цибуля ріпчаста - 2 шт., морква - 300 г, лавровий лист, перець горошком і сіль - за смаком.
Приготування
Свинячі ніжки гарненько миємо, видаляємо ножем залишки обгорілої шкіри й варимо на дуже повільному вогні від 6 до 8 годин.
Краще зробити це у скороварці, тоді час приготування скоротиться на 3-4 години.
За півтори години до закінчення варіння додаємо в бульйон ріпчасту цибулю, а за 20 хвилин до закінчення - перець, лавровий лист і сіль.
Окремо варимо цілу моркву, охолоджуємо й ріжемо кружальцями.
Виймаємо свинячі ніжки з бульйону, очищаємо м'ясо й нарізаємо дрібними шматочками. Викладаємо м'ясо в тарілки або судочки, бульйон проціджуємо, прикрашаємо нашу страву зеленню і ставимо в холодильник.
Домашня ковбаса
Інгредієнти: свинина - 1 кг, телятина - 200 г, сало - 400 г, часник - 8 зубчиків, чорний перець - пів чайної ложки, очищені кишки - 300 г.
Приготування
Зараз купити кишки-оболонки для приготування ковбаси - не проблема.
Тепер вимочіть кишки в соляному розчині не менше доби. Очистіть їх і гарненько промийте.
М'ясо й часник пропустіть через м'ясорубку, сало наріжте кубиками.
На м'ясорубку надягніть кишку й заповни її м'ясним фаршем, не забуваючи час від часу додавати туди сало.
Ставте ковбасу в холодильник на 5 годин. Тепер викладайте її на деко, проколюйте у кількох місцях голкою і смажте одну годину, періодично перевертаючи.
Зберігати таку ковбасу можна у смальці. Смачно!
Великодня гомілка

Інгредієнти: свиняча гомілка - 1 кг, цибуля - 2 шт., темне пиво - 1 пляшка, соєвий соус - 5 столових ложок, мед - 2 столові ложки, корінь імбиру, запашний перець, лавровий лист, гвоздика, чорний мелений перець і часник.
Приготування
Вимиту й вичищену гомілку проваріть  в невеликій кількості підсоленої води протягом 4 годин.
Додайте у бульйон цибулю, гвоздику, лавровий лист, запашний перець і імбир.
Варену гомілку замаринуйте на 2-3 години в суміші темного пива, меду, соєвого соусу й подрібненого часнику.
Можете додати спеції за смаком (тертий імбир, чорний перець).
Запікайте гомілку протягом 1,5-2 годин, раз на 10-15 хвилин поливаючи рештою маринаду.
Подавайте великодню гомілку з гарніром із печеної картоплі, прикрасивши зеленню за смаком.
 

Offline globus

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 49
  • Поблагодарили: 54 раз
  • Репутація: +31/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Захарчик 5
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Великодній стіл
« Reply #16 : 24 Січень 2013, 17:33:27 »
Свинина «До Великодня»
Візьмемо 600 г нежирної свинини,
 4 ст. ложки тертого сиру,
 2 ст. ложки рубаної зелені,
 1 ст. ложку борошна,
 пів склянки пива,
 2 яйця, рослинне масло і сіль.
На пиві замісити тісто, додавши жовтки й збиті з сіллю білки.
Свинину розрізаємо на 8 шматків і відіб'ємо молоточком. 4 шматочки посиплемо сіллю, тертим сиром, перцем і накриємо тими шматочками м'яса, що залишилися. Вирівнюємо краю, вмочимо в підготовлене тісто і будемо смажити у великій кількості рослинного масла на слабкому вогні приблизно 15 хвилин. До столу подамо, посипавши зеленню.