Спартак
Даю рецепт торта "Спартак", за яким я його печу:
виходить торт вагою десь 2,5 кг
Тісто:Масло сливочное – 200 г
Сахар – 2 стакан
Мед – 4 столовые ложки
Яйца – 4 штуки
Сода (негашеная) – 2.5 чайные ложки
Це все топимо на паровій бані до повного розчинення цукру і утворення густої піни і підняття в об"ємі
ПОтім додаємо поступово просіяну муку, какао, і порошок для печива
Мука – около 5 - 5,5 стаканов
Разрыхлитель – 1,5 чайная ложка
Какао-порошок – 6-7столовые ложки
має вийти мяке тісто,яке треба розділити на 8 частин і покласти в холодильник на 1 год, після цього його легко розкатувати.Я розкатую на папері для випічки, якщо пристає то то качалку обмазую олією, розкатувати якомога тонше(2-3)мм, і випікати по5 хв при 170 град.Важливо зразу обрізати перед випіканням коржі потрібної форми, потім їх важче обрізати, ще гарячий кожен корж змастити вершками або молоком
Крем:Сгущенка – 1 банка (в банке около 400 г)
Молоко –1 стакан
Яйцо – 2 штуки
Мука – 4 столовые ложки
Це взбиваю міксером, потім нагріваю на паровій бані до загустіння, постійно помішуючи, охолоджую
400 г масла збиваю міксером до пишноти, по ложці ввожу заварну масу і взбиваю, переважно малесенькі комочки в заварній масі розбиваються при цьому процесі.
300 мл рослинних вершків або звичайних(хто як любить, залежить від калорійності) взбиваю в піну і також ввожу в крем з масла і заварної маси, перемішуючи на малій швидкості міксера не більше 2 хв
Цим кремом гарно перемастити коржі, прикрасити до вподоби!