Автор Тема: Рецепти тортів  (Прочитано 110402 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline лана лістат

  • люблю своїх хлопчиків
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3369
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +112/-0
  • Ангели є на землі і це мій Синуля)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маркус,5 років
  • Ваше справжнє ім’я: Руслана-Катерина
Re: Рецепти тортів
« Reply #153 : 02 Березень 2012, 14:49:24 »
Цитувати
а має хтось рецептик шоколадного торта. Знаю, що в тісто лиють топлений чорний шоколад
я раніше писала рецепт свого улюбленого торта,деякі дівчата казали, що то запарений шоколад,але він з какао..
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Ludmilka-Milka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3480
  • Поблагодарили: 219 раз
  • Репутація: +481/-0
  • Всё будет ХОРОШО! Я узнавала...
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софійка, Тарасик
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Рецепти тортів
« Reply #154 : 05 Березень 2012, 11:25:14 »
Цитувати
Free Spirit
, молодчинка, прикольний тортик, і від мене +
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Ремонт дитячих візочків! Аргонна зварка алюмінію
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
узгоджено з адміністратором
 

Offline Мар*янушка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2133
  • Поблагодарили: 34 раз
  • Репутація: +462/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
Re: Рецепти тортів
« Reply #155 : 10 Березень 2012, 20:33:42 »
Free Spirit
Цитувати
Торт "Шахматний"
Приготування
корж:
1стак. цукру
2 яйця
1 стакан сметани або кефіру (я брала кефір)
1,5-2 стак. муки
1 ч.л. соди погасити оцтом
1 стакан сметани або кефіру
другий раз
Цитувати
1 стакан сметани або кефіру
лишній?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

хто сказав, що з появою дітей життя закінчується... Моє життя тільки починається - я граю в м"яч, малюю, дивлюся мультики... У мене попереду дитячий садок і перший клас,перше кохання, випускні іспити... І я ЩАСЛИВА!!!!!!!!!
 


Offline Free Spirit

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1565
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +116/-0
  • Life is good!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Донечка Тетянка - 25.01.2009, синочок Денисик - 04.11.2010
  • Ваше справжнє ім’я: Валентина
Re: Рецепти тортів
« Reply #156 : 15 Березень 2012, 18:42:32 »
Mariana31 дякую, вже виправила
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]<br /><br />Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline nakladjuk

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 263
  • Поблагодарили: 19 раз
  • Репутація: +121/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 8 рочків, Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Рецепти тортів
« Reply #157 : 23 Березень 2012, 07:44:04 »
Наполеон

Мій улюблений Наполеон. пекла багато раз, виходить дуже класний.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Тісто слойоне:
2 стакана муки
1 яйце
1 неповний стакан холодної води
шепотка солі
щепотка лимонної кислоти
250 гр мякого масла
3 ст.л. муки

Крем заварний:
1\2 стакана цукру
5 жовтків
1\2 літра молока
2 ст.л. с горкой муки
ванілін
1 неочищений лимон
200 мл вершків 35% (я давала домашню сметану)

У борошно влити злегка збите яйце і воду, додати сіль і лимонну кислоту. Вимісити гладке тісто, скачати в кулю, загорнути в пергаментний папір і покласти в холодильник на 30 хвилин. Розім'яти масло, змішати його з 3 ст.л. борошна, сформувати прямокутник і покласти в холодильник. Перше тісто розкачати з потовщеною серединою і в 2 рази більше шматочка 2-го тесту. Зручно це робити прямо на папері. Загорнути 2-е тісто (масляне) в 1-е. Розкачати, скласти вчетверо і залишити на 10 хвилин. Потім знову розкачати, скласти вчетверо, загорнути в папір і покласти в холодильник на 20 хвилин. Через 20 хвилин знову розкачати, згорнути вчетверо, скласти, загорнути, прибрати в холодильник. Повторити всі ці процедури ще 1 раз через 20 хвилин.
Тісто розділити на коржі (розрізати на квадратики) - для коржів діаметром 24 см 9 шматочків і ще 1 корж вийде з обрізків.
Обваляти кожен шматочок у борошні, розкачати на папері пергаментним, обрізати по формі, обов'язково наколоти тісто вилочкою і випікати при 200 градусах до золотистого кольору.

Приступаємо до крему.
З лимона зрізаємо шкірку, кладемо її в молоко і доводимо до кипіння. Треба трохи прокип'ятити молоко з цедрою для додання аромату крему. Можна і потерти частину цедри і додати її пізніше в крем.
Поки молоко нагрівається в каструлі змішуємо дерев'яною лопаткою жовтки і цукор, а потім додаємо борошно і ваніль. Перемішуємо до однорідності. З закипілого молока витягаємо лимонну цедру і тонкою цівкою вливаємо молоко в яєчну суміш. Доводимо до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи і варимо ще хвилин 7. Тепер крем потрібно остудити. Або ми його просто періодично помішувати (щоб не утворилася скоринка), або перекладаємо в миску і зверху посипаємо цукровою пудрою. Збиваємо вершки до пишності і вводимо їх в остиглий крем. Змащуємо коржі і залишаємо просочитися на ніч. Якщо торт не буде покриватися мастикою, то один з коржів треба підсмажити сильніше, подрібнити його і обсипати тортик з усіх сторін.
Тортик готовий, приємного апетиту)))
під мастику потрібно просто зробити заздалегідь і під пресом потримати, щоб потім не сів. А в іншому все також. Змастити гарненько боки і якщо розмір не підходить - обрізати зайве з боків тільки просочений торт. І нічого кришитися не буде.
 

Offline nakladjuk

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 263
  • Поблагодарили: 19 раз
  • Репутація: +121/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 8 рочків, Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Рецепти тортів
« Reply #158 : 27 Березень 2012, 02:38:25 »
Кокосовий бісквіт

3 скл. муки
2 ч.л. розпушувача
1/4 ч.л. солі
250 розмягч.масла
400 г цукр.пудри
4 яйця
1 скл.молока
1 ч. л. ванілі
1 скл кокос.стружки

Духовку нагріваємо до 180 градусів, форму застеляєм пергаментом і змащуємо
В великій посудині просіюєм разом муку, розпушувач і сіль.
Окремо збиваємо до пухкості масло і пудру. Додаємо жовтки в масло і збиваємо.
З"єднуємо муку з масляною сумішшю + додаємо молоко і все добре перемішуємо (збиваємо).
Додати кокос і ваніль, перемішати.
окремо збити охолоджені білки і додати їх в тісто, акуратно перемішати лопаткою.
тісто густе, щоб вирівняти в формі - покрутити форму навколо своєї осі пару раз.
Випікати до готовності.

 

Offline айдин

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 638
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +206/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Іруся 22 роки
  • Ваше справжнє ім’я: оксана
Re: Рецепти тортів
« Reply #159 : 27 Березень 2012, 11:06:46 »
nakladjuk , дякую за рецепт, спробую пекти, вам+ z4
 

Offline sanja

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3394
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +646/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: оксана
Re: Рецепти тортів
« Reply #160 : 27 Березень 2012, 11:27:06 »
Медівник без меду

у мене є рецепт смачного "медівника" але без меду
2 яйця
300 гр цукру - розмішати
додати 300гр варення - рідкого - я даю яблучне або сливове або абрикосове або смородинове
1 столова ложка олії
0,5 літра молока
1 столова ложка соди негашеної
приблизно  стаканів муки
тісто має бути рідке
вилити у форму , у мене росте високе, майже в 2 рази, печу на 200-230 градусів, постійно заглядаю щоб пропікся.
дуже смачно, якщо в тісто горішки порізані дати
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline nakladjuk

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 263
  • Поблагодарили: 19 раз
  • Репутація: +121/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 8 рочків, Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Рецепти тортів
« Reply #161 : 28 Березень 2012, 00:23:03 »
забула написати, що бісквіт має вистоятись 12 год, а потім його розрізати на коржі
 

Offline nakladjuk

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 263
  • Поблагодарили: 19 раз
  • Репутація: +121/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 8 рочків, Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Рецепти тортів
« Reply #162 : 28 Березень 2012, 02:55:21 »
Робила ще такий
Київський
Тісто:
4 жовтки стерти з склянкою цукру, додати почергово 2 ст.ложки какао, 1 ч. ложку соди+оцет, 1 пачка (250г) маргарину, 1,5 скл. борошна. Тісто липке. Змішувати в комбайні або стерти в макітрі. Випікати два коржі при температурі 180 градусів.

третій корж - безе
4 білки збити з 1 скл. цукру
обережно змішати з 1 скл. горіхів (ваших улюблених)
тортівницю добре змастити жиром посипати борошном викласти білки і випікати 2 год при низькій температурі (160 градусів) - я випікала в газовій духовці (привідкритій - поклала ложку) на мін. температурі десь 4 год, пробувала зубочисткою чи суха.

Крем:
1 банка згущеного молока + 300 г масла+ 1 ст. ложка коньяку

Зверху торт залити помадкою
 

Offline Уляна №1

  • Жити, як кажуть, добре!А добре жити хочуть всі!
  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 187
  • Поблагодарили: 27 раз
  • Репутація: +17/-0
  • УЛЯНА
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максим 6.5 роки та Оксана 3.5 місяці
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Re: Рецепти тортів
« Reply #163 : 28 Березень 2012, 12:02:32 »
sanja У ваш рецепт медівника можна і мед додовати я попробую спекти.
 

Offline sanja

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3394
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +646/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: оксана
Re: Рецепти тортів
« Reply #164 : 28 Березень 2012, 12:13:58 »
та можна, але я не додаю, бо він того цукру і варення він і так дуууже солодкий, мої хлопці змітають за пару годин)))
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Уляна №1

  • Жити, як кажуть, добре!А добре жити хочуть всі!
  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 187
  • Поблагодарили: 27 раз
  • Репутація: +17/-0
  • УЛЯНА
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максим 6.5 роки та Оксана 3.5 місяці
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Re: Рецепти тортів
« Reply #165 : 28 Березень 2012, 15:54:23 »
Я мала на увазі варення замінити медом, бо в мене є його багато а ніхто їсти не хоче.
 

Offline sanja

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3394
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +646/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: оксана
Re: Рецепти тортів
« Reply #166 : 28 Березень 2012, 16:00:41 »
аааа, бо в мене від меду ще ніхто не відмовлявся)))))
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Уляна №1

  • Жити, як кажуть, добре!А добре жити хочуть всі!
  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 187
  • Поблагодарили: 27 раз
  • Репутація: +17/-0
  • УЛЯНА
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максим 6.5 роки та Оксана 3.5 місяці
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Re: Рецепти тортів
« Reply #167 : 28 Березень 2012, 16:02:56 »
А в мене він вже скоро аж засахариться треба кудись його дівати а викидати ніби жалко.
 

Offline Таїсія

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 152
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +96/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катінька
  • Ваше справжнє ім’я: Таїсія
Re: Рецепти тортів
« Reply #168 : 30 Березень 2012, 11:33:08 »
Віка, попробую ще й  твій рецепт "Київського", щось мені то безе не получається так, як потрібно. А куплені трохи твердуваті.
 

Offline olyunka5

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1002
  • Поблагодарили: 21 раз
  • Репутація: +115/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Рецепти тортів
« Reply #169 : 30 Березень 2012, 12:06:45 »
Медівник пухкий

Медівник смачний і пухкий :))

Тісто:
1скл цукру
1скл меду
півсклянки молока
80 г маргарину
1 яйце
цедра з 1 лимона
щіпка меленої кориці
1/2 ч.л. соди
на кінці ножа розпушувача для тіста
Борошна для замішування тіста середньої консистенції(густішого, ніж сметана)
50-100 г мелених горіхів для посипки.
Приготування:
Я все мішала у процесорі комбайна.
Спочатку маргарин добре розтерти з цукром до білого кольору, додати яйце і підігрітий мед, прянощі, молоко, борошно з содою і розпушувачем.
Тісто викласти у форму, змащену і застелену пергаментом. Розрівняти по формі змоченою у воді ложкою, посипати горіхами. Пекти при 180 градусах 40-50 хв або до золотистого відтінку