Автор Тема: Рецепти тортів  (Прочитано 112437 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Muwka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1775
  • Поблагодарили: 148 раз
  • Репутація: +119/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Мариночка
  • Ваше справжнє ім’я: Марина
Re: Рецепти тортів
« Reply #170 : 30 Березень 2012, 13:06:07 »
nakladjuk, якої висоти виходить кокосовий бісквіт і на якого діаметру форму він розрахований?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Кому-то – любимая… Кому-то – дочь… Кому-то – мама… Кому-то – кума… кому-то – сестра… Кому-то – подруга… а кому-то – и поперек горла..!!! Горжусь своїй универсальностю!!!
 

Offline nakladjuk

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 264
  • Поблагодарили: 20 раз
  • Репутація: +121/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 8 рочків, Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Рецепти тортів
« Reply #171 : 31 Березень 2012, 01:46:58 »
Цитувати
якої висоти виходить кокосовий бісквіт і на якого діаметру форму він розрахований?
я пекла в квадратній формі десь 30 х 30. Виходить високий. В мене газова духовка, печу 1год. 20хв., пробую зубочисткою чи суха.
 

Offline nakladjuk

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 264
  • Поблагодарили: 20 раз
  • Репутація: +121/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 8 рочків, Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Рецепти тортів
« Reply #172 : 02 Квітень 2012, 18:30:36 »
"Поль Робсон"
Випекти корж із:
1 ст. цукру
2 яйця
0,5 ч.л. соди
1 ст. борошна
3 ст. л. сметани
3 ст. л. какао
Корж розрізати на 2 частини.
Зпекти прошарок:
1 ст. цукру
2 яйця
1 ст. подрібнених горіхів
1 ст. родзинок
1/4 ч.л. соди
1 ст. борошна (тісто круте)
Зформувати пиріг і випекти.
Крем :
3 жовтки
150 г цукру
1 ч. л. борошна
150 мл вершків або сметани
Крем приготування: зварити заварний крем - цукор змішати із борошном, додати жовтки, змішати до однорідної маси, додати сметану і також перемішати, щоб не було комочків. Поставити на вогонь, довести до кипіння, але не кип"ятити. Густенька маса виходить, охолодити.
Окремо збити 200 грамів масла кімнатної температури із ванільним цукром, додати охолоджений крем і гарно збити все разом до однорідності і пухкості:-)
Зварити сироп для пропитки: 1 ст. цукру + 1 ст. води + 2 ст. л. коньяку.
Покласти на таріль половинку 1-го коржа, пропитану сиропом, змастити кремом. Далі прошарок, пропитаний сиропом, крем і знову 2-га половинка коржа, пропитана сиропом.
 


Offline nakladjuk

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 264
  • Поблагодарили: 20 раз
  • Репутація: +121/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 8 рочків, Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Рецепти тортів
« Reply #173 : 02 Квітень 2012, 18:31:46 »
торт Калейдоскоп

3 пачки желе різних кольорів. Приготувати за рецептом на пачці, тільки води давати трохи менше. Залити у форми, дати застигнути.
Спекти бісквіт по власному випробуваному рецепту не дуже високий.
Коли охолоне, ріжемо на кубики.
Дві пачки темного крекеру подрібнити ( я давала одну).
Застигле желе ріжемо на кубики не дуже дрібно.
1 літр доброї сметани збиваємо з одною склянкою цукрової пудри.
Одну пачку желе розводимо в невеликій кількості води, доводимо до кипіння. Коли почне гуснути, додаємо до сметани.
Все даємо в миску і вимішуємо із сметаною.
В ринку (миску) кладемо целофановий кульок і накладаємо отриману масу. Виходить один великий, або два середні тортики. Зверху кульок закриваємо, легко утрамбовуємо, поверхню вирівнюємо і кладемо в холодильник на ніч. На другий день перевертаємо посудину догори дном, акуратно забираємо целофан і смакуємо чудовий десерт! Смачного!
 

Offline айдин

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 638
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +206/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Іруся 22 роки
  • Ваше справжнє ім’я: оксана
Re: Рецепти тортів
« Reply #174 : 02 Квітень 2012, 20:38:14 »
Цитувати
торт Калейдоскоп.
дійсно смачний і легенький тортик, їла недавно  d112
ще можна додати різних фруктів за бажанням
 

Offline nakladjuk

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 264
  • Поблагодарили: 20 раз
  • Репутація: +121/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 8 рочків, Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Рецепти тортів
« Reply #175 : 02 Квітень 2012, 23:30:40 »
я також його дуже люблю
 

Offline nakladjuk

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 264
  • Поблагодарили: 20 раз
  • Репутація: +121/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 8 рочків, Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Рецепти тортів
« Reply #176 : 02 Квітень 2012, 23:56:05 »
ще один Наполеон

Склянка= 250 мл

Тісто:
250 г маргарину
200 г сметани
1 ст. л. цукру
1/2 ч.л. оцту
3 скл. борошна

Маргарин натерти на терці, додати сметану, перемішати трохи, додати цукор і оцет, потім невеликими порціями борошно.

Тісто розділити на 10-12 частин. Розкачати, покласти на деко, позначити контур ( я злегка притиснула кришкою від сковорідки, після випічки дуже легко відставали обрізки для крихт), поколоти виделкою.
Випікати у попередньо розігрітій духовці при 200* до рум"яного кольору. Знімати обережно широкою лопаткою - коржі дуже крихкі!

Крем:
0,5 л. молока
3-4 ст. л. борошна
150 г масла
1 склянка цукру

В 0,5 скл. молока розмішати борошно.
Закип"ятити решту молока з цукром, повільно влити молоко з борошном, заварити як кисіль- охолодити до кімнатної температури.

Розм'якшене масло збити , потім додавати невеликими порціями кисельно-молочну суміш , продовжуючи збивати.

Коржі перемастити , обсипати крихтами, залишити тортик хоча б на 5-6 годин в прохолодному місці .
 

Offline rainbow

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1664
  • Поблагодарили: 22 раз
  • Репутація: +317/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Поліна
  • Ваше справжнє ім’я: Марина
Re: Рецепти тортів
« Reply #177 : 05 Квітень 2012, 15:03:13 »
Живемо зараз на квартирі і тут не працює духовка,тому обхожуся мультиваркою,а в ній виходять бомбезні бісквіти(які у мене всі люблять дуже) :) От я і експерементую-імпровізую з кремами :)

Бісквіт з фруктовим кремом

Хочу поділитися рецептиками тих,які найбільше у нас прижилися  ;)

Фруктовий крем:
250-300 мл вершків(можна жирної сметани)
1/2 банки згущеного молока(приблизно,бо може комусь буде сильно солодке чи навпаки)
2-3 ківі
1-2 банани
Це все просто збити міксером і виходить дууууже смачнезний крем

Чізкейк

А ось мій останній тортик:


 - творог(у мене було десь 500-600 г)
- 2 пачки желе
- 100-150 мл жирних вершків
- цукрова пудра (по смаку)
- ванілін
- готовий бісквит(у мене пішло десь 1/3 бісквіту)
Пакетик желе розбавити 300-350 мл води і поставити на вогонь,не доводячи до кипіння,коли остине до кімнатної температури вилити у попередньо приготовану суміш: творог збитий з вершками,пудрою і ваніліном.Це все вилити на бісквіт і на 2-3 години у холодильник.Потім робимо друге желе і виливаємо на застиглу творожно-желейну масу і знов у холодильник на 2-3 години
 

Offline *Аля*

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1943
  • Поблагодарили: 84 раз
  • Репутація: +415/-2
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Неля
  • Ваше справжнє ім’я: Олександра
Re: Рецепти тортів
« Reply #178 : 05 Квітень 2012, 16:09:12 »
яка краса!  d26 перший я вже якось робила,тепер будемо пробувати другий!!!! тобі плюсик,моя любима кумонька   :*  ;)
 

Offline svetka.b.v

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 133
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +14/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Денис 5 Матвій 1
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Рецепти тортів
« Reply #179 : 08 Квітень 2012, 09:53:57 »
торт Малятко

І я напрохання однієї форумчпнки поділюсь з Вами рецептом тортика, який пекла в клуб "Малятко" для Мамусь на 8 Березня.  Нажаль фото в мене немає, але можлво хтось з присутніх там фотографував, тож прохання виставити, якщо є.  Отож:   Тортик складається з Бісквіту та крему.
Бісквіт:  5 яєць (з холодильника)
            5 ст л цукру
            4 ст. л. муки
            1 ст л. крохмалу  
            2 ст. л. води
Крем: творог
         сметана (домашня)
         цукор
         Можна додавати трохи лимонного соку, фрукти (банани чи вишні чи ще щось) до смаку, ванільний цукор та ін.

Проготування:     Відділяємо жовтки від білків (дуже обережно, щоб жовток не потрапив у білок, бо не зіб'ється бісквіт) та збиваємо самі білки до густої піни. Додаємо цукор та продовжуєм збивати до піни настільки густої, щоб можна було перевернути посудину з білками догори ногами а білки при цьому не рухались (моя мама це назаває щоб білки "не текли"). Тоді додаєм муку, крохмал, жовтки та 2 ложки води перекип'яченої і обережно перемішуєм ложкою. Деко встиляю пергаментом , викоадаю дану масу та в нагріту попередньо духовку. Температура випікання 180-200 С  час 20-30хв.
Є деякі, "забобони" я б сказала, що до випікання цього виду печева. Я їх дотримуюсь, хоча можливо вони є лише "забобонами". Посудина в якій взбиваємо яйця має бути повністю суха, збивати а потім вимішувати ложкою потрібно лише в одну сторону(наприклад за годинниковою стрілкою).
Признаюсь Вам чесно, в мене не виходить бісквіт так як би мав, через те що постійно сідає після випікання, а не мав би. Тому можливо хтось має кращий рецепт......., то поділіться. А як ні, то ця вада мому тортику не мішає ;). Він все одно смачний z4.
Отож, випекли , зняли з нього папір та залишимо вистигати.
Мало не забула d16, може комусь треба буде більший чи менший корж, то напишу вам пропорцію якої слід дотримуватись. Розрахунок такий: на 1-не яйце йде 1 ложка цукру і 1 муки. Але останню ложку муки ми можем замінити крохмалем чи какао, можна навіть мелені грецькі горіхи додавати, чи 1-ну тим, а 2-гу іншим.Основне щоб сухої розсипчатої речовини було по кількості стільки ложок, скільки яєць. Води 1-2 ложки додаю завжди, бо каже мама що він тоді пухкіший, хоча колись і не додавала.
 З кремом все значно простіше:  я беру творог, розбиваю його в комбайні насадкою-ножем до однорідної маси, додою сметану і цукор за смаком(більше цукру - солодший тортик), і продовжую тією ж насадкою взбивати до загустіння. Пропорцію я люблю коли 1/4 творогу, а 3/4 сметани. В мене це получається 0,5л сметани і декілька ложок столових творогу. Можна більше творогу давати. Залежно від Ваших уподобань та смаків Вашої сім'ї.
Тоді перерізаю корж на двоє, на нижній накладаю майже всю массу і накриваю другим, трохи притискаю, щоб масса щільніше впресувалась. Залишком обмазую боки і верх тортика, прикрашаю, якщо є настрій  d112. Залишаю на 3-4год, а то й деколи трохи більше, як забудусь, в кухні на столі щоб пропитався масою. Тоді в холодильник.
Можна звісно коржі 2 окремих пекти, але моє кохане дитятко  d79 не дає мені скільки часу, тому я печу великий прямокутний і перерізаю навпіл. Получається такий-собі квадратний тортик z4.  Смачного !!!!
 

Offline Viktorija

  • Кожне бажання дається нам разом з силами для його здійснення
  • Адміністратор
  • Віддана Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 8416
  • Поблагодарили: 247 раз
  • Репутація: +922/-0
    • Награды
Re: Рецепти тортів
« Reply #180 : 08 Квітень 2012, 10:33:53 »
Дякую Свєта, за цецепт :* :* :* бо тортик ну неймовірно смачний d15
На свято точно спечну :)
Увага! Правила форуму:
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 
Сказали спасибо: Ірина26

Offline мама Лерочки

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7316
  • Поблагодарили: 85 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лерочка ,Дашулька
  • Ваше справжнє ім’я: наташа
Re: Рецепти тортів
« Reply #181 : 08 Квітень 2012, 13:23:40 »
Цитувати
Є деякі, "забобони" я б сказала, що до випікання цього виду печева. Я їх дотримуюсь, хоча можливо вони є лише "забобонами". Посудина в якій взбиваємо яйця має бути повністю суха, збивати а потім вимішувати ложкою потрібно лише в одну сторону(наприклад за годинниковою стрілкою).
це не забобони,а правила випічки бісквіту d112
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline айдин

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 638
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +206/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Іруся 22 роки
  • Ваше справжнє ім’я: оксана
Re: Рецепти тортів
« Reply #182 : 08 Квітень 2012, 16:42:15 »
я теж за таким рецептом печу бісквіт (скільки яєць-стільки ложок муки і цукру), лише ніколи не додавала води, можливо від води корж і підсідає трошки d104, ще недавно мене навчили трошки (на 5 яєць десь1/3 ч.л.) додавати порошку до печива), виходить гарний бісквіт і не сідає ;)
 

Offline evakamila

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1980
  • Поблагодарили: 26 раз
  • Репутація: +228/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Рецепти тортів
« Reply #183 : 09 Квітень 2012, 18:46:59 »
Віка,а де ви берете темний крекер до торта "Калейдоскоп",я так люблю цей торт але вже ніде не знаходжу шоколадного крекеру  d104 ,а ще я замість бісквіту додавала крекер з маком,а він теж пропав  d111.А ще у вас такий гарний"Наполеон",що я хоч і не дуже люблю слоєне тісто але від цього аж слинка потекла. z4
 

Offline marina 90

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 739
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +101/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Настя Діма
  • Ваше справжнє ім’я: Марина
Re: Рецепти тортів
« Reply #184 : 09 Квітень 2012, 19:03:36 »
Я недавно купувала шоколадний, крекер правда не в пачках ,а на вагу.
 

Offline evakamila

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1980
  • Поблагодарили: 26 раз
  • Репутація: +228/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Рецепти тортів
« Reply #185 : 09 Квітень 2012, 19:08:24 »
А це був мій улюблений торт колись,треба буде спекти на ці свята.

"Смерекова хата"


Для тіста вам знадобиться:
200 г вершкового масла або маргарину
 200 г сметани
 2,5 склянки борошна (близько 420 г)
 1 ч. ложка соди без верху
 ванілін на кінчику ножа

 Для начинки і крему вам знадобиться:
 500-600 мл консервованих у власному соку вишень без кісточок або густого вишневого варення без рідини
 1000 - 900 г магазинної сметани жирності 20-25 %
 150 г цукрової пудри або дрібного цукру
 1 склянка ядер волоських горіхів
Спосіб приготування:
 Сметану змішайте з розтопленим і охолодженим до кімнатної температури маслом або маргарином.

 Додайте соду, погашену оцтом, і ванілін.

 Отриману суміш поступово влийте в просіяне борошно, ретельно перемішуючи.

 Замісіть тісто, загорніть його в кулінарну плівку або помістіть в закриту ємність, і поставте на 3 години в холодильник.
 Охолоджене тісто розділіть на 15 частин, кожну частину розкачайте в тонкий (не товще 2-2,5 мм) пласт. Щоб торт вийшов красивим і смачним, «колоди» повинні бути однаковими по товщині і довжині. Для того, щоб «колоди» були однакової товщини по всій довжині, краще нарізати з довгих смужок тіста прямокутники. Для цього можна зробити паперовий шаблон бажаної довжини і шириною 8-9 см.

 На смужку тіста викладіть ряд попередньо відціджених вишень, скрутіть акуратний рулетик. Намагайтесь щільно обернути вишні тістом, інакше «колоди» будуть з порожнечами всередині і сплюснуться при випіканні.

 Кінці трубочок защіпайте, щоб вишні не вивалювалися.

 Максимально рівно викладіть трубочки на деко швом вниз, підрівняйте по довжині, і випікайте до рум’яного кольору приблизно 10 хв при температурі 180°С. Бажано перевернути трубочки, коли низ підрум’яниться, щоб підрум’янити верх.

 Для приготування крему сметану відкиньте на білу бавовняну серветку і підвісьте відціджуватися мінімум на 6 годин, а краще на ніч.

 Відціджену сметану збийте з цукром або цукровою пудрою, додайте половину подрібнених горіхів.

 Охолоджені «колоди» викладайте на блюдо в наступному порядку: 5, 4, 3, 2, 1.
 Кожен шар перемазуйте кремом. Залишайте невеликі проміжки між «колодами» в кожному ряду, щоб крем проник в зазори і торт краще просочився.

 Готову «хату» посипте горіхами, що залишилися, і поставте на холод на 24 години. За менший час торт не просочиться.
А потім їсти прикольно вилкою  z4


 

Offline evakamila

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1980
  • Поблагодарили: 26 раз
  • Репутація: +228/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Рецепти тортів
« Reply #186 : 09 Квітень 2012, 19:11:17 »
Цитувати
Я недавно купувала шоколадний, крекер правда не в пачках ,а на вагу.
Марина,а де саме ви купували,мені без різниці,що на вагу,головне шоколадний  d41