Автор Тема: Рецепти тортів  (Прочитано 114195 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Совушка

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 0
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +2/-0
  • До мене - на ТИ! )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Рецепти тортів
« Reply #204 : 04 Травень 2012, 17:16:59 »
Цитувати
По рецепту 0.5л молока закипятити з 1ст.л. муки.

Якщо весь крем вариться з 0,5 л. молока, то я даю 3-4 ст.л. муки (крохмалю) і варю постійно помішуючи. Коли вже закипить, то ще тримаю на вогні помішуючи  1-2 хв.
 

Offline tuchka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1210
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +201/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Рецепти тортів
« Reply #205 : 04 Травень 2012, 17:19:17 »
Дякую! Йду пробувати. Дам ще муки  і буду довше варити z1
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline tuchka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1210
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +201/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Re: Рецепти тортів
« Reply #206 : 04 Травень 2012, 17:48:18 »
Получилось  d41 Ще 2ложки муки і хв 15 варила
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline ІРИНОНЬКА

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2932
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +216/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віктор 8 рочки і Юрчик 6 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Рецепти тортів
« Reply #207 : 09 Травень 2012, 17:13:23 »
Цитувати
Можу запропонувати для дівчат,у котрих не має духовки швидкий тортик моєї сестри(вона живе поки що на зйомній квартирі і там якраз не має духовки)
Інгредієнти для "Тортик на сковороді"
Молоко згущене (в тісто) - 1 бан.
Яйце (2 в крем, 1 в тісто) - 3 шт
Сода гашена оцтом (в тісто) - 1 ч. л.
Борошно (+2 ст.ложки в крем) - 450-470 г
Молоко (в крем) - 500 мл
Цукор (в крем) - 1 скл.
Ванільний цукор (в крем) - 1 пакет.
Масло вершкове (в крем) - 200 г
Горіхи волоські (для обсипання торта) - 1 скл.
Рецепт "Тортик на сковороді"
Оскільки коржі готуються дуже швидко, відразу краще зварити крем. У каструльку влити молоко, додати в нього 2 яйця, 2 стол. ложки борошна, склянку цукру і пакетик ванільного цукру, добре збити  і поставити на повільний вогонь. Варити, помішуючи, до загущення. У горячий крем додати вершкове масло, перемішати і накрити кришкою, щоб крем не охолов.
Тепер приступаємо до коржів. У миску виливаємо банку згущеного молока, додаємо яйце і добре перемішуємо. Потім додаємо соду погашену оцтом і поступово підсипаємо борошно.
Коли ложкою перемішувати стане важко - тісто перекладаємо на робочу поверхню і домішуємо. Сильно забивати не треба - тісто має бути м'яке і еластичне.
Ділимо тісто на 8 рівних частин.
Розкачуємо кожен корж і наколюємо виделкою в декількох місцях. Розігріваємо сковороду на середньому вогні і починаємо пекти. Коржі печуться дуже швидко - буквально 1 хвилину і відразу перевертаємо.Таким чином печемо всі 8 коржів. Потім беремо тарілочку відповідного розміру і обрізаємо всі коржі. Обрізки нам знадобляться для обсипання торта.
Починаємо змащувати коржі кремом. Крем у нас ще гаряченький, тортик просочиться дуже швидко. Потім верх торта і боки теж добре змащуємо.
Обрізки коржів руками перетираємо в крихту і додаємо подрібнені волоські горіхи. Добре обсипаємо торт. Тортику дати постояти годинку-другу і можна їсти.

д1сно легко робиться 1 швидко. Якби мала в1с1м рук, то за 5хв. би впроралась. Фото 1 про смак п1зн1ше, бо чекаэмо гостей 1 тод1 взнаю
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Совушка

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 0
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +2/-0
  • До мене - на ТИ! )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Рецепти тортів
« Reply #208 : 29 Травень 2012, 00:17:38 »
"Торт Наполеон"

Для цього торта спершу заготовляєм 2 тіста.
1 тісто
2 пач. маргарини для слойоного тіста
5-6 ст. борошна

2 тісто
6 ст. л. сметани
6 жовтків
200 гр води
4 ст. борошна

Отже для замісу 1 тіста треба не багато - просто гарненько перетерти борошно з маргарином.
Для 2 тіста ми спочатку відділяєм жовтки від білків. Жовтки збиваєм з сметаною, потім добавляєм воду і борошно (тісто має бути м"яке, як на вареники)
Наступним етапом, після замісу обох видів тіста буде таке: на дошці тонко розтачуєм тісто №2 (десь 6-8 мм) і на нього, по всій площині викладаєм тісто №1. Тепер це ми акуратно скручуємо разом (як валик). Коли скрутили, то просто місимо далі, але акуратно і не спіша. Місимо поки це не стане однорідною масою, однорідним тістом. Це має бути 5 великих коржів (десь до 50*60 см) Випікаєм до жовтого-світло коричневого кольору (десь 10 - 15 хв)


Тепер черга за кремом

1 л. молока
0,5 л. цукру
6 білків
1-2 яйця
8 ст. лож. крохмалу
500-600 гр масла

Для початку ставимо кип"ятити 3/4 літри молока і всипаєм туди цукор. А  в 1/4 холодного молока розбиваєм крохмал і додаєм яйця і ті білки, що лишились при випічці торта. Розбиваєм це і виливаєм помалу в молоко, яке кипить з цукром і постійно помішуєм. Як ця суміш почне булькати, можна відставляти для охолодження. Коли охолоне, можна збивати з маслом і перемащувати коржі. Коли перемащуватимете коржі, то злегка їх притискайте.
І все пропитається і смачного!!!


Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1989
  • Поблагодарили: 333 раз
  • Репутація: +440/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Рецепти тортів
« Reply #209 : 31 Травень 2012, 20:06:14 »
Тортик з пудінговим кремом

Хочу поділитися рецептом торта. Цей торт завжди вдається, тільки треба трохи з ним повозитися, але ним смакують всі без винятку.
Рецепт
1) 4 ст муки, 1 пачка маргарини - розтерти
4 жовтки, 1 ст сметани - збити
Все змішати, замісити тісто та розділити на 8 частин. Поставити на ніч у холодильник

2) 4 білки збити на густу піну, збивати далі, поступово додаючи 8 ст л цукру та 1 пачку кисілю (я використовую польський полуничний)

3) Розтачати 1 частину тіста і викласти в деко (я використовую кругле), зверху змастити збитими білками і зверху на білки викласти порізані скибками яблука. Зверху знову змастити білками і накрити другою частиною тіста. Спекти таких 2 коржі.
Наступних два коржі пекти так само, тільки замість яблук ставити вишні в своєму соці

Крем
1,5 пачка ванільного пудингу (я теж використовую польський, на пачці пише будинг)
0,5 л молока
200 г масла
1 ст цукру
В 0,2 л холодного молока розвести пудинг і вилити в решту молока. Поставити на маленький вогонь і варити весь час помішуючи поки не загусне.
Масло збити з цукром і додати холодну заварну масу. Все це разом ще раз добре збити.

Верх торта
 1 п галеретки розвести в 0,5 ст кипятку. На змещений кремом самий верхній корж викласти зварені в сиропі скибки яблук. Коли галеретка трохи загусне, викласти її на яблука. Бортики торта прикрасити дольками мандаринок чи вишнями. Боки обсипати меленими горіхами чи подрібленими вафлями.Постави ще в холодильник до повного засигання галеретки.
Смачного!!!

P.S. Я завжди коли щось купляю то перевіряю термін придатності, але раз умудрилася купити прострочену галеретку. Вона трохи загусла, я її виклала на торт і поставила в холодильник, але більше вона не застивала.  d107 Прийшлося ложкої її збирати з торта і заливати ще раз іншою галереткою  z5


Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1989
  • Поблагодарили: 333 раз
  • Репутація: +440/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Рецепти тортів
« Reply #210 : 31 Травень 2012, 20:56:41 »
Фото трохи зле, бо з телефона
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline Світланка2011

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 161
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +17/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія 12 р, Олександра8,Євгенія 5р.
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Рецепти тортів
« Reply #211 : 18 Вересень 2012, 22:42:23 »
Пражський

Мамуськи, хочу Вам запропонувати смачненькі рецепти тортів, готувала їх - мені вони до вподоби.

Тісто: 1 банка згущеного молока, 2 яйця, 1,5 стакана муки, 1 ч.ложка гашеної соди, 3 ст.л.какао
Крем: 0,5 стакана молока, 1 яйце, 1 ст.ложка муки, 100 гр вершкового масла , 0,5 стакана цукру, 1,5 ст.ложки какао
Для прикрашення: 100 гр. гіркого шоколаду, 20 гр білого шоколаду.

Приготування тіста:
Змішати всі інгредієнти, добре вимісити. Тісто має бути як густа сметана. Тісто розділити на 3 частини. Вилити тісто в добре змащену форму. Випікати коржі на протязі 35 хв.при температурі 180 градусів.

Приготування крему: з"єднати яйце і молоко, збити, додати муку, добре перемішати, покласти на вогонь, довести до кипіння і варити на слабкому вогні до загущення. Дати простигти, добавити масло, цукор, какао, перемішати і збити.
Змастити коржі кремом, зверху полити розтопленим шоколадом і дати постояти десь 3 години.
 

Offline rosco

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1354
  • Поблагодарили: 49 раз
  • Репутація: +186/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Аня
Re: Рецепти тортів
« Reply #212 : 30 Вересень 2012, 18:54:14 »
Сьогодні спекла новий торт, мені дуже сподобався, поділюсь з вами рецептом.

Шаховий торт

Тісто:2 яйця, 1скл.цукру, 1скл.сметани, 1ч.л.соди (згасити оцтом), 1,5-2 скл.борошна, 2-3ст.л.какао.
Крем: банка згущеного молока, 300гр. масла.
Для прикрашення: чорний і білий шоколад 9останній можна замінити кокосовою стружкою).
Сироп для просочення коржів.

Приготування
Із вказаних інгрідієнтів (крім какао) замісити тісто, розділити його на дві частини, в одну частину додати какао. Обидва коржі пекти в духовці при температурі 180-200градісів протягом 30хв 35хв. Потім спечені і охолоджені коржі розділити на дві частини. У вас повинно вийти 4 коржі:2-темних і 2-світлих. Коржі скласти один на одного, тримаючи ніж вертикально, розрізати коржі на кільця. Бажано, щоб їх ширина дорівнювала товщині коржа, тоді в розрізі торта буде виднокольорові квадратики. Потім з кілець почерзі білий-темний-білий... зібрати корж. І так зібрати всі 4 коржі.
Для крему масло взбити зі згущеним молоком. Коржі просочити сиропом. Перший корж білий-темний-білий змащуємо кремом, потім кладемо другий корж темний-білий-темний і так далі, збираючи торт у вигляді шахової дошки. Верх і боки торта змащуємо кремом. Верх прикрашаємо у вигляді шахової дашки, посипаючи білим і чорним шоколадом, натерти його на дрібній терці.

 

Offline IR@

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 684
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +82/-0
  • Щастя не можна купити, його можна НАРОДИТИ!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: донечка
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Рецепти тортів
« Reply #213 : 01 Жовтень 2012, 00:21:50 »
Цитувати
Коржі скласти один на одного, тримаючи ніж вертикально, розрізати коржі на кільця. Бажано, щоб їх ширина дорівнювала товщині коржа, тоді в розрізі торта буде виднокольорові квадратики. Потім з кілець почерзі білий-темний-білий... зібрати корж. І так зібрати всі 4 коржі.
З цього місця детальніше, бо не розумію як це так .... d143 d143 d143
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline natali_z

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3047
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +652/-0
  • історію творимо МИ!!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Дмитрик 5 років, Тамарочка 11 років
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Рецепти тортів
« Reply #214 : 02 Жовтень 2012, 09:39:45 »
Цитувати
Коржі скласти один на одного, тримаючи ніж вертикально, розрізати коржі на кільця. Бажано, щоб їх ширина дорівнювала товщині коржа, тоді в розрізі торта буде виднокольорові квадратики. Потім з кілець почерзі білий-темний-білий... зібрати корж. І так зібрати всі 4 коржі.
З цього місця детальніше, бо не розумію як це так ....
Ось тут глянь, як складати - доступно показано

"Миловарня Димко" - відкриваючи природнє в собі...

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1989
  • Поблагодарили: 333 раз
  • Репутація: +440/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Рецепти тортів
« Reply #215 : 07 Жовтень 2012, 09:50:57 »
Торт "Шоколадний"

Для тіста:
1 і 3/4 склянки муки, 2 склянки цукру пудри, 3/4 склянки какао, 2 ч л соди, 1 ч л порошку до печива, 0,5 ч л солі,  1 склянка кефіру, 0,5 склянки олії, 2 яйця, 1 пакетик ванільного цукру, 1 склянка завареної розчинної кави

Для крему:
230 г чорного шоколаду, 2 ст л какао, 1 ч л розчинної кави, 5 ст л води, 2 ст л горілки, 2 яйця, 2 ст л цукру, дрібка солі, 1 склянка сметани або вершків

Готуємо тісто:
муку просіяти додати цукор, какао, соду, порошок до печива та сіль. Окремо змішати кефір, олію, яйця і ванільний цукор. Все добре вимішати міксером. Додати сухі складники і перемішати. Помішуючи, влити гарячу каву. Готове тісто розділити на 2 частини і пекти у вистеленій папером формі при 180С близько 35-40 хв. Готовність перевіряємо зубочисткою.

Готуємо крем:
поламаний шоколад, какао, каву, воду та горілку перемішати та розтопити на водяній бані. Білки відокремити від жовтків. Змішати жовтки з половиною цукру та розтерти до білого кольору. Повільно влити розтоплений шоколад і вимішати міксером. Білки збити на густу піну з дрібкою солі, не припиняючи збивати, поступопо додати решту цукру. Збиті білки обережно змішати з шоколадною масою (змішувати зверху в низ, так ніби припіднімаючи тісто). Сметану чи вершки збити міксером та вимішати з шоколадною масою, щоб не було білиг смуг. Залишити на кілька годин у холодильнику для охолодження.

Охолоджені коржі перекласти кремом та залити помадкою.

P.S. Тісто виходить рідке тому для випікання не використувуйте тортівницю, найкраще підійде силіконова форма. Маса дуже нагадує смак шоколадного морозива і має властивість топитися, тому готовий торт зберігайте у холодильнику.


У розрізі торта немаю, бо пекла його на 55-річницю свекрусі і сфотографувати розрізаним не получилося  d100
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 
Сказали спасибо: lenad

Offline nata*

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 721
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +296/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Таня, Сергійко
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Рецепти тортів
« Reply #216 : 09 Жовтень 2012, 18:28:04 »
як я люблю такі тортики! ням-ням
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline РоманіяАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3757
  • Поблагодарили: 197 раз
  • Репутація: +405/-0
  • В душі нірвана, а в попі - шило!
    • Торти на замовлення
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Веронічка - 7 років, Арсенчик - 2 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Романія
Re: Рецепти тортів
« Reply #217 : 11 Жовтень 2012, 12:02:14 »
Ловіть ще один смачнющий сирничок!  d15

Осінній сирник

    1-й шар: 1 кг гарбуза почистити, порізати, залити водою і зварити до м"якості. Відкинути на друшляк, щоб стекла рідина. Потовкти товкачкою або блендером, додати 7 ст. ложок манки, 3-4 ст.л. цукру, добре перемішати, щоб не було грудочок і залишити на 20 хв., щоб набухло. Потім додати 1 яйце і при бажанні 3 ст.л. сухарів, перемішати.
    2-й шар: 1 кг яблук почистити і потерти на грубій тертці, можна трошки полити лимонним соком, додати 5 ст.л. цукру, перемішати.
    3-й шар: 0,7-1 кг домашньогосира (творогу) розімнути або подрібнити блендером, додати 1 жовток, 8 ст.л. цукру, сік 1 лимона і добре перемішати Збити білок і обережно вмішати в сир.
   Змастити маслом форму, посипати мукою або сухарями, викласти гарбузовий шар, псипати 1 ст.ложкою кориці (або менше, до смаку), зверху викладаємо яблучний шар (яблука можна трохи віджати від соку, якщо дуже соковиті), посипаємо знову трошки корицею, зверху викладаємо сирний шар. випікаємо в духовці при 200 градусах до рум"яного кольору. Як охолоне, можна при бажанні полити шоколадом і подати на стіл.
Смачного! :)  

П.С.: Смак гарбуза в цьому сирнику зовсім не відчувається. Всі думали, що там тільки яблука, і уплітали навіть діти і чоловік, які терпіти не можуть гарбуз. d30
Фото зараз не маю, бо вже сирник швидко зник d27 Як спечу наступного разу, сфотографую і виставлю фото.
Оригінальні ТОРТИ на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login] , тел. 095-312-00-18
Слайд-шоу на замовлення: Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6aya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Re: Рецепти тортів
« Reply #218 : 11 Жовтень 2012, 12:12:32 »
Романія, гарний рецепт! я щойно також новий сирник поставила в духовку.. тож до вечора поділюсь рецептиком ))
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Halyna

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1932
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +136/-0
    • http://halynafa.livejournal.com/3916.html
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: галина
Re: Рецепти тортів
« Reply #219 : 11 Жовтень 2012, 12:16:18 »
так треба буде спробувати такий сирник, але, напевно, це дуже велиукий виходить, то треба хоча б наполовину чи третину ділити, цікаво які пропорції брати для форми на 22 см. діаметром d130
 

Offline bonitka

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 841 раз
  • Репутація: +1037/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Рецепти тортів
« Reply #220 : 21 Жовтень 2012, 15:11:29 »
Цікавий, великий і дуже смачний торт, правда, треба трохи з ним повозитися. Хто не лінується, вперед за смакотою, думаю, не пожалієте!

Королівський торт

Корж №1: 500г. борошна, 150 г. цукру-пудри, 250 г. маргарини, 2 ст. л. сметани, 2 пачки ванільного цукру, 1 ч. л. соди, 1 ст. л. какао, 2-3 ст. л. сливового варення, 0,5 ст. грецьких горіхів, 0,5 ст. вишень.

Приготування: №1: просіяне борошно розтерти з маргарином, додати ванільний цукор, пудру, соду погашену оцтом, вимішуємо тісто. Розділяємо на 2 частини: до 1-ї додаємо какао, 2-га частина біла. Форму застелити пергаментом (у мене величезна форма 28*38, можна брати меншу).Другу частину (білий корж) поставити у форму і змастити повидлом, посипати подрібненими горіхами.

З коричневого тіста зробити кульки, всередину кожної кульки покласти по вишеньці (я робила кульки приблизно діаметром 2 см, бо у мене велика форма, вийшло приблизно 63 кульки). Кульки з вишнями складати  рівними лініями. Духовка розігріта до 180ºС, випікати приблизно 30 хв. Дати трохи вистигнути і швидко перекласти корж на дошку для остигання.

Корж №2: 4 ст. л. борошна, 5 ст. л. цукру, 5 шт. великих яєць, 2 ст. л. подрібнених грецьких горіхів.

Приготування №2: жовтки відділити від білків, білки поставити у холодильник. Жовтки розтерти з цукром до повного розчинення цукру. Білки збити без цукру! до густої піни (бажано, щоб не випадала з миски при перевертанні верх дном). До жовтків додати подрібнені горіхи і просіяне борошно, ретельно перемішати, додавати по ложці білки, і легенько перемішувати ложкою (щоб білки не осіли). Духовка розігріта до 180ºС, випікати до готовності (коли зверху підрум’яниться).

Крем: 0,5 л. молока, 1 ст. цукру, 4 яйця, 3 ст. л. борошна, 300 г. масла.

Приготування: яйця перетерти з цукром, додати борошно, перемішати, влити молоко і ретельно розмішати, щоб не було грудочок, поставити суміш на середній вогонь, варити до загустіння, постійно помішуючи. Охолодити.
Збити масло і по ложці додати заварну сіміш, гарно збити. Перемастити коржі. Зверху можна полити глазур’ю.
Глазурь: 6 ст. л. молока, 6 ст. л цукру, 6 ст. л. масла, 6 ст.л. (неповних) какао. Все перемішати, щоб прокипіло 7 -10 хв.

Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]