Автор Тема: горіховий пиріг без муки. може хтось знає рецепт?  (Прочитано 3822 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline КлючикАвтор темы

  • Організатор СП!
  • Віддана Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 5213
  • Поблагодарили: 5432 раз
  • Репутація: +598/-10
  • 1-ий клас закінчено...Ура!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Чула що дуже смачний, але не можу знайти рецепт. Може знаєте. Допоможіть d138
Мрії мають  бути божевільні чи нереальні, інакше це всього лиш плани на завтра
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6aya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
знайшла два варіанти.

1. 5-хвилинний горіховий пиріг без борошна та масла

3 яйця
1 упаковка (200 грам) мелених горіхів фундука (можна змолоти в кавомолці або кухонному комбайні)
чайна ложка розпушувача
80 г цукру

1. Горіхи, яйця, цукор, розпушувач змішати.
2. Відповідну для мікрохвильовки форму (на 1 літр) змастити маслом і посипати борошном або прокласти форму пергаментнoй бумагoй для випічки.
3. Випікати близько 5 хвилин при 900 Вт
4. Потім охолодити приблизно 3-5 хвилин.
Торт можна посипати цукровою пудрою, прикрасити збитими вершками і фруктами або полити розтопленим шоколадом.

2. Шоколадно-горіховий торт без борошна

Мигдаль - 200 г
Горіхи  - 150 г
Шоколад (гіркий) - 100 г
Масло (200 г - тісто, 50 г - глазур) - 250 г
Яйце куряче - 5 шт
Цукор (+ 8 ст. ложок для глазурі) - 0,5 скл.
Какао-порошок (глазур) - 3 ст. л.
Молоко (глазур) - 4 ст. л.

Мигдаль подрібнити у блендері або комбайні. В середині подрібнення додати волоські горіхи. Подрібнюємо все майже в пудру. Масло кімнатної температури розтираємо з цукром (0,5 склянки). У яєць відділяємо жовтки від білків. Жовтки додаємо до маси. Розтираємо. Натираємо на дрібній тертці шоколад. Чверть шоколадки поламати великими шматочками. І додаємо горіхи. Окремо збиваємо білки в стійку піну. Додати дрібку солі. Додаємо в тісто. Перемішуємо акуратно. Тісто викладаємо у форму, змащену вершковим маслом. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці, до готовності (40 хвилин). Для глазурі змішати всі продукти (цукор, масло, молоко і какао), варити на середньому вогні, постійно помішуючи, до появи пухирців. Торт покрити теплою глазур'ю.
Посипати горіхами.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline КлючикАвтор темы

  • Організатор СП!
  • Віддана Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 5213
  • Поблагодарили: 5432 раз
  • Репутація: +598/-10
  • 1-ий клас закінчено...Ура!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
 d41Дякую!!! Вже скопіювала і спробую спекти
Мрії мають  бути божевільні чи нереальні, інакше це всього лиш плани на завтра
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline horo6aya

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
нема за що )) напиши потім як вийшло )
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline КлючикАвтор темы

  • Організатор СП!
  • Віддана Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 5213
  • Поблагодарили: 5432 раз
  • Репутація: +598/-10
  • 1-ий клас закінчено...Ура!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Спробувала перший рецепт. Тільки замість фундука взяла грецькі горіхи, ще додала трохи кориці.
Дуже смачно!!! і швидко!!! Буде більше часу спробую рецепт 2
Мрії мають  бути божевільні чи нереальні, інакше це всього лиш плани на завтра
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Хонда

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1162
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +319/-0
  • Made in Ukraine)
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Надія
Я знаю такий рецепт
Італійський горіховий
 Вам знадобиться:
300гр. чищених грецьких горіхів розмолоти у борошно,
8 яєчних білків збити у кріпку піну з 250 гр. цукру, обережно змішати з горіхами та 2 ЧАЙНИМИ ложечками борошна пшеничного. Це тісто.
   На пергаменті малюю коло, його трохи змащую олією, викладаю 1/6 частину тіста. Печемо при 180 гр. хвилин 7. Таких коржів буде 6. Вони дуже легко відстають від пергаменту, поки гарячі.
  Половину коржів змащуємо розтопленим чорним шоколадом, але я змащую один - так подобається.
 Крем - збиті вершки без цукру. За рецептом це мають бути магазинні кулінарні. Я замінила на 30% сметану і трохи цукру додаю. Домашні вершки не рекомендую, дуже жирний виходить.
 

Offline КлючикАвтор темы

  • Організатор СП!
  • Віддана Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 5213
  • Поблагодарили: 5432 раз
  • Репутація: +598/-10
  • 1-ий клас закінчено...Ура!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Хонда, дякую за рецепт
а для чого малювати коло?
Мрії мають  бути божевільні чи нереальні, інакше це всього лиш плани на завтра
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Хонда

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1162
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +319/-0
  • Made in Ukraine)
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Надія
Цитувати
а для чого малювати коло?
щоб по ньому розмастити тісто, і всі коржі були однакові.
 

Offline Pozutuvchuk

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1206
  • Поблагодарили: 78 раз
  • Репутація: +250/-0
  • До мене на "Ти"
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Василинка 14.01.2010р Яночка 16.01.2014р
  • Ваше справжнє ім’я: Мар’яна
класні рецептики може і нам приготувати d9
Быть мамой – не просто работа, Быть мамой – не просто мечта… Стать самой родной для кого-то Доверил мне Бог неспроста…

0665446308
 

Offline Кіра Д

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 685
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +65/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Кіра
я б тоже такий попробувала, там калорій d16
 

Offline justmary

  • Хай ваші серця не втомлюються любити дітей!
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2193
  • Поблагодарили: 22 раз
  • Репутація: +276/-0
  • Мама найпрекрасніших діток в світі!;)
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Маряна
Цитувати
я б тоже такий попробувала, там калорій
а що в пирозі з борошна їх менше? d30 горіхи тим більше дуже корисні z4 Вперше читаю такі рецепти, точно треба буде спробувати, а фундук я просто обожнюю d9
 

Offline КлючикАвтор темы

  • Організатор СП!
  • Віддана Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 5213
  • Поблагодарили: 5432 раз
  • Репутація: +598/-10
  • 1-ий клас закінчено...Ура!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана

та то ж корисні калорії, в попу не відкладаються ;)
хоча б мені такі ох як знадобилися d30
Мрії мають  бути божевільні чи нереальні, інакше це всього лиш плани на завтра
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Olesya 1

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 431
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +41/-0
  • Тaк хочeтся побыть хрупкой и бeззaщитной жeнщиной!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: -
Дівчата , а той перший пиріг можна використовувати для перемащування із безквітним пляцком??? Він такої ж консистенції???
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline КлючикАвтор темы

  • Організатор СП!
  • Віддана Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 5213
  • Поблагодарили: 5432 раз
  • Репутація: +598/-10
  • 1-ий клас закінчено...Ура!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
в мене виходив тугіший трохи, але я робила тоненький.
може. грубший пухкіший d104
Мрії мають  бути божевільні чи нереальні, інакше це всього лиш плани на завтра
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Бухгалтерка

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 132
  • Поблагодарили: 164 раз
  • Репутація: +37/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
А я готувала горіховий тортик з горіховим бізе без борошна за таким рецептиком
Складники:
Тісто
яйця курячі    10 шт.
цукор    10 ст. ложок
горіхи грецькі    10 ст. ложок
булка (терта)    4 ст. ложки
крохмал    2 ст. ложки
розпушувач    2 ч. ложки
цедра лимону    
Крем
горіхи грецькі    0,5 л
молоко    1 склянка
цукор    1 склянка
масло вершкове    400 г
коньяк    1 ст. ложка
сік лимону    0,5 шт.
Безе
білки яєчні    4 шт.
цукор    1 склянка
горіхи грецькі    1 склянка
Звичайно, продуктів йде багато але ...
Торт виходить святковий, великий і дуже смачний

Яйця розділити. З білків, додаючи потрохи цукор, збити круту піну. Вилити у збиту масу жовтки, перемішати. Горіхи (мелені), крохмал, терту булку, цедру і порошок до печива змішати разом. Цю суміш по одній ложці додавати до піни.
Випікати корж при температурі 190-200 градусів протягом 45 хв, не відкриваючи духовки.
До гарячого молока всипати цукор і горіхи (мелені), легенько перемішати. Варити до 5 хв, постійно мішаючи, поки суміш не загусне. Зняти з плити. Вистудити. До холодної маси додати розтерте у макітрі масло і сік лимона.
З білків, додаючи цукор, збити круту піну, висипати горіхи (різані), акуратно перемішати.
Викласти безе у ту ж форму, в якій випікався корж. Випікати 2 години при температурі 140 градусів. Протягом першої години випікання духовку не відкривати.
Готовий корж розрізати наполовину. Змастити одну частину половиною крему, на крем покласти безе, на нього викласти крем, що залишися, прикрити другою частиною коржа. Прикрасити торт на свій смак.
Не часто, але десь-колись його вартує приготувати.
 

Offline Oljusja

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 492
  • Поблагодарили: 171 раз
  • Репутація: +55/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ромчик
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
В мене такий рецепт:
10 яєць
400 гр пудри, але я даю цукор, бо з пудрою мені засолодкий
1,2 літра перемелених горіхів
Білки окремо збиваю з цукром, потім додаю жовтки, збиваю і додаю горіхи, але вимішую вручну
Виходить 3 коржі на тортівницю 25см діаметром
Пекти десь 30 хв
Перемащую масляним кремом
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]