Автор Тема: Креми для тортів  (Прочитано 29895 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Натуся-8791Автор темы

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 239
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +78/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Христинка(14) Юлічка(9)
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Креми для тортів
« : 10 Березень 2011, 11:02:38 »
Креми для тортів



Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Білково-заварний крем

Зварити сироп з 150 г води, 18 столових ложок цукру і дрібки лимону. Варити до тих пір, поки крапля сиропу, якщо її капнути в склянку з холодною водою, буде тримати форму, хоча б хвилину. Краще сироп переварити, ніж не доварити! Але не до коричневого кольору, буде гіркота!

6 яєчних білків, повинні бути охолоджені, збивати до щільної піни. Потім в білки, не перестаючи збивати, тонкою струйкою влити киплячий сироп. І збивати до тих пір, поки крем не стане щільний і блискучий. Збивати треба досить довго! До щільних піків! Крем чудовий, рельєфний, пишний, смачний і не дуже дорогий! Цією порцією можна прикрасити великий торт, кілограмів на 2-3.

Але краще зробити на 1 білку (попробувати). На 1 білок треба три столових ложки цукру з верхом, 25гр води, лимонної кислоти на кінчіку ножа, ароматизатор (я даю апельсиновий, вже як крем готовий - додаю ароматизатор і барвник якщо потрібно і ще раз трохи збиваю щоб змішалось). Барвник розвожу або в лимонному соці, або декількома крапля води.
 

Offline Натуся-8791Автор темы

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 239
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +78/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Христинка(14) Юлічка(9)
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Креми для тортів
« Reply #1 : 14 Березень 2011, 22:14:35 »
Заварний крем

Я роблю заварний крем так: 4-5 жовтків трохи збиваю вилкою з неповним стаканом цукру і розвожу 2/3 стаканом молока,поставити на легенький вогонь  і варити до загустіння. Остудити і взбити з 300 гр. масла. Іноді ,коли хочу щоб був трохи кавовий смак-додаю 1 ч.л. розчинної кави-розвести в мал. кількості води і перед закипанням влити в заварний крем і щоб разом з кавою проварилось. Вкінці,вже як взбився крем з маслом-даю 1 ст.л. коньяку. Якщо бисквіт масляний чи  з олією-то не їх не треба пропитувати,а якщо бисквіт потребує пропитки,то пропитую солодким чорним чаем з соком лимона.
 

Offline Любаша

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1527
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +288/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Єлизавета- 12 років і Олександр-5,5 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Любов
Re: Креми для тортів
« Reply #2 : 14 Березень 2011, 22:34:53 »
А якій Ваш улюблений крем для бісквіту?
Натуся, Якій крем частіше замовляють?
Хочу зробити сину на ДН торт. Але не знаю смаки гостей  :8
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline Natalo4ka-vit

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1697
  • Поблагодарили: 238 раз
  • Репутація: +241/-1
  • Самый большой подарок от БОГА - это наши дети!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віталік
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Креми для тортів
« Reply #3 : 14 Березень 2011, 22:56:46 »
Хочу спекти бісквіт чи можна його перекладати заварним кремом. Пошукала і всі перекладають сметаною або творогом. Сметаною сама перемащувала а от молоком не пробувала.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Замуж надо выходить по-молодости, по-глупости, по большой любви или по залёту. Потому что повзрослеешь, поумнеешь и поймёшь, что идеальных людей нет, а не идеальный тебе не нужен.

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Натуся-8791Автор темы

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 239
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +78/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Христинка(14) Юлічка(9)
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Креми для тортів
« Reply #4 : 15 Березень 2011, 15:24:51 »
Люба,а ось цей заварний і є мій улюблений крем. Масла в ньому не чути майже. А ще люблю крем від тіраміссу на домашньму маскарпоне з яйцями,ну і крем-брюле-натуральні охолоджені вершки взбиті з вареним чи сирим згущеним молоком.
 

Offline Любаша

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1527
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +288/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Єлизавета- 12 років і Олександр-5,5 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Любов
Re: Креми для тортів
« Reply #5 : 15 Березень 2011, 16:18:36 »
Дякую, Натуся!
Заварний крем той, що  жовткі з маслом? А як він видрізняється від того, що на білках?  :8
А на  крем-брюле які вершкі треба? В мене є Простоквашино 10, 15, 20% Підуть? Чи треба з базару?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Натуся-8791Автор темы

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 239
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +78/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Христинка(14) Юлічка(9)
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Креми для тортів
« Reply #6 : 15 Березень 2011, 16:31:29 »
Люба,так,той що вище написала,на жовтках. А відрізняється від  того що з білками  смаком і консистенцією. А вершки мають бути жирні,щоб добре взбились,але слідкувати щоб не перебити. Я беру ямницькі вершки.
 

Offline мама Лерочки

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7319
  • Поблагодарили: 86 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лерочка ,Дашулька
  • Ваше справжнє ім’я: наташа
Re: Креми для тортів
« Reply #7 : 15 Березень 2011, 17:00:47 »
Любаша вершки мають бути 30-35% жирності,беріть так як казала Наталя Ямницькі,вони хороші,і ціна нормальна.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Natalo4ka-vit

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1697
  • Поблагодарили: 238 раз
  • Репутація: +241/-1
  • Самый большой подарок от БОГА - это наши дети!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віталік
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Креми для тортів
« Reply #8 : 15 Березень 2011, 17:01:34 »
Натуся, але того заварного крему виходить мало напевно... наскільки його стає????
Замуж надо выходить по-молодости, по-глупости, по большой любви или по залёту. Потому что повзрослеешь, поумнеешь и поймёшь, что идеальных людей нет, а не идеальный тебе не нужен.

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Натуся-8791Автор темы

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 239
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +78/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Христинка(14) Юлічка(9)
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Креми для тортів
« Reply #9 : 15 Березень 2011, 17:07:36 »
Наталя,його  виходить не мало. Вистачає на торт диаметру 27см! Правда масла я даю трохи більше ніж 300гр. Даю десь 350,а то і 400.Якщо збільшую кількість масла,то додаю в крем ще 1 чубату столову ложку вареної згущонки.
 

Offline Любаша

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1527
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +288/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Єлизавета- 12 років і Олександр-5,5 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Любов
Re: Креми для тортів
« Reply #10 : 15 Березень 2011, 17:26:38 »
Цитувати
А вершки мають бути жирні,щоб добре взбились,але слідкувати щоб не перебити

Тааак вершкі ямницькі  d17
А як не перебити?? Бо я колись взбивала і вийшов не крем, а масло з сироваткою d110
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Натуся-8791Автор темы

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 239
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +78/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Христинка(14) Юлічка(9)
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Креми для тортів
« Reply #11 : 15 Березень 2011, 17:39:40 »
Вершки мають бути добре охолодженні. Якщо їх взбивати з згущонкою-то вона теж має бути охолодженна,я навіть на кілька хвилин ставлю в морозилку. Включаєм міксер і взбиваем на маленькій швидкості доки об"єм не збільшиться(вершки збагачуються киснем),потім включаем більшу швидкість і поступово найбільшу. Коли бачу що крем вже трохи загустів,лишаються сліди від віничків,то знову швидкість треба зменшувати до найнижчої,і тоді лиш виключати міксер.
 

Offline Любаша

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1527
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +288/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Єлизавета- 12 років і Олександр-5,5 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Любов
Re: Креми для тортів
« Reply #12 : 16 Березень 2011, 04:15:39 »
Дякую за пораду!

А можна я ще трошкі порозпитую ?  d100

Допоможіть мені виконати 3 бажання іменинника, але в одному торті  z3 Як поєднати всі побажання?
1 - в середині коржі мають бути чорні бісквітні, а білий крем має бути видно (тобто шар крему приблизно 0,5 см).
2 - торт НЕ має бути покритий мастикою, але має бути рівний верх і ідеально рівні бочка  d130. Я хотіла покрити глазур"ю, але бока не будуть рівні. Тож напевно треба використати масляний крем. Якій крем взяти так, щоб трималося? d104
3 - прикраси (квіточкі, цифри, і тд) можуть бути з мастикі.  А воно буде триматися на масляному кремі?

Натуся, розкажи, будь ласка,  про той НЕПЕРЕВЕРШЕНИЙ торт з маками. Він вкритий чим? а біли візерунки з чого? а квіти з рушником?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Натуся-8791Автор темы

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 239
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +78/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Христинка(14) Юлічка(9)
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Креми для тортів
« Reply #13 : 16 Березень 2011, 09:05:08 »
Люба,відповідаю!)))
1. Коричневі коржі-я б тоді пекла шоколад на кип"ятку.Білий крем-я б збила натуральні вершки з йогуртом,а щоб тримав форму в 0,5 см-то можна додати або загущувач до вершків,або підкріпити трошки желатином,або улюбленим желе(пів пачки розвести в 100гр води і охолоджене влити цівкою в вершки і акуратно перемішати). я б ще в крем вишень настояних в коньячку трошки поставила.
2.щоб добитись рівних боків і верха(а це при любому торті має бути,яка б не була начинка) я використовую іноді масляний крем з шоколадом іноді ганаш(200гр вершків довожу до кипіння,але щоб не закипіло! зняти з вогню і вкинути подрібнений шоколад-250гр і добре розмішати. якщо чорний шоколад-то додати ще столову ложку масла,якщо білий шоколад-то чайну ложку масла) залишити щоб остило,бажано на ніч в холодильнику,потім легенько збити міксером і 2/3 крему обмазати торт,винести його на холод щоб крем добре схватився і гарячим ножом вирівняти,а потім 1/3 крему що залишилось на водяній бані трошки розігріти щоб розпустився,став рідким і залити торт,або кісточкою акуратно нанести. Процес довгуватий,але торт вирівняний!
3.Мастичні прикраси дуже добре дружать з масляним кремом,так що спокійно можна їх ставити на масляний крем.Якщо треба щоб збоку трималось,то квіточку садять на зубочистку і перед поїданням торта-витягується. Якщо мастичні торти-то я клею на декоргель збоку(або на водичку можна),якщо кремовий-то мастичні детальки стараюсь ставити лише зверху щоб не втикати зубочистки.
Ну і про торт... Всередині-перший ярус-макові коржі(2),шифоновий мраморний бисквіт(2),заварний крем на жовтках з кавою та вареним згущеним молоком,горішки,безе.  Другий ярус-класичний французький бисквіт,крем-брюле+банани,апельсини. Оформлений  рослинними вершками(кондитерський крем італійський (типу нашого "На здоров"я") і натуральними вершками 50/50 +3 ст.л. сирого згущеного молока.  Квіти з шокомармишкової мастіки на білому шоколаді.
 

Offline Любаша

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1527
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +288/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Єлизавета- 12 років і Олександр-5,5 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Любов
Re: Креми для тортів
« Reply #14 : 16 Березень 2011, 10:44:38 »
ДЯКУЮ!!!!! d41 d41 d41
Скільки нових слів я дізналася!  d100
Зараз зроблю собі конспект  :8
Покі що все зрозуміло   z4 , а блище до справи ще буду питатися. Можна? ;)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Milena

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 165
  • Репутація: +5/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софія , Назарчик
  • Ваше справжнє ім’я: Олена
Re: Креми для тортів
« Reply #15 : 16 Травень 2011, 15:39:54 »
дівчатка, а як правльно зробити крем із згущеного молока? і ще , краще варене чи сире?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Совушка

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 0
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +2/-0
  • До мене - на ТИ! )))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Креми для тортів
« Reply #16 : 16 Травень 2011, 22:29:38 »
Крем з звареної згущонки

Цитувати
дівчатка, а як правльно зробити крем із згущеного молока? і ще , краще варене чи сире?

Я роблю крем з звареної згущонки. Стараюсь варити сама, бо на готову і  смачну варену згущонку треба ще попасти, тому  переважно не ризикую. А пропорції такі банка згущонки і 200 гр масла. Спочатку масло гарно-гарно збиваю, а потім до того поступово, по-ложці додаю згущонку постійно збиваючи. І так поки не зб"ю ці продукти разом