Автор Тема: Мастика і її різновиди  (Прочитано 18521 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Offline bvlgariАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1893
  • Репутація: +147/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр-7 років.Анастасії-5років
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Мастика і її різновиди
« : 21 Вересень 2010, 00:03:52 »
Мастика і її різновиди



Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

МК "Маршмелоу"

Дуже велика проблема знайти маршмелоу у нас в місті,але виявляється це можна зробити дома
Знадобиться:
21 гр желатину, 1/2 стакана (120 мл) води, 2 чашки (400 гр) цукру, 2/3 стакана (160 мл) кукурудзяного сиропу, 1/4 чашки (60 мл) води, 1/4 чайної ложки. (1,5 г) солі, 1 столовая ложка. (15 мл) ванільної есенції, Цукрова пудра

Беремо 21г желатину,замочуємо його в 120мл води.Підготуємо форму:на дно стелимо  пергаментний папір, змащуємо маслом і посипаєм цук. пудрою


2 стакани(200 грамових) цукру+160 мл кукурудзяного сиропу(сироп глюкози)+60 мл води перемішуємо і ставимо на вогонь


варимо, постійно помішуючи, до проби на "жесткий шарик" ( коли капельку сиропа капаємо в холодную воду, вона застигає і при пробі  не прилипає до зубів, а як карамель кришится).


поки сироп вариться нагріваєм в микро розбухший желатин і перемішуємо до повного його розчинення.Сироп переливаємо у велику посудину,добавляємо желатин і починаємо взбивати.


Коли маса збільшиться добавляємо 1/4 ч.л. солі і 1 ст. л. ванілі.Масса стає воздушною,густою переливаємо її у форму


Посипаємо зверху цукровою пудрою.Чекаємо щоб добре захололо,дістаємо з форми


нарізаємо на шматочки і наші маршмелоу готові

 


Offline Невістка

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 29
  • Репутація: +19/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Квіточка, 10 років і Зірочка, 7 років
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Re: Оформлення тортів
« Reply #1 : 30 Вересень 2010, 21:18:48 »
Молочна мастика

Я користуюся лише молочною мастикою. А як її зробити - дивіться відео ;)
 

Offline Натуся-8791

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 239
  • Репутація: +78/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Христинка(14) Юлічка(9)
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Оформлення тортів
« Reply #2 : 24 Лютий 2011, 11:41:07 »
Маршмелоу

Інвернтний (кукурудзяний) сироп
   
 


Offline Любаша

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1572
  • Репутація: +288/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Єлизавета- 12 років і Олександр-5,5 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Любов
Re: Мастика і її різновиди.
« Reply #3 : 14 Березень 2011, 23:10:25 »
І що далі? Саму мастику як робити?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline chychyndra

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3118
  • Репутація: +539/-1
  • Русские не сдаются
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анюта
  • Ваше справжнє ім’я: Вікторія
Re: Мастика і її різновиди.
« Reply #4 : 14 Березень 2011, 23:40:07 »
Девочки, я во Львове в Веронике вчера купила разных пирожных, а на них картинки из мастики...тоесть кусочек мастики, а на ней такая картинка, как будто бы фотка...я даже одну картинку оставила, завтра сфоткаю
как это сделали?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Самый страшный зверь - девушка, сидящая на диете, при месячных, бросающая курить.
 

Offline Натуся-8791

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 239
  • Репутація: +78/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Христинка(14) Юлічка(9)
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Мастика і її різновиди.
« Reply #5 : 15 Березень 2011, 10:00:28 »
Віка,такі картинки друкуються на харчовому принтері і наклеюються на мастику декор-гелем.
 

Offline Tanya123

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 138
  • Репутація: +45/-0
  • я - щаслива мама 3-х діточок
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Богдан-8 років, Саша-6 років, Іринка - 2,5 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Мастика
« Reply #6 : 21 Березень 2011, 10:38:22 »
Мастика з зефіру

Усе дуже просто: взяла 3 зефірки (подвійні), розділила частинки, додала 1 ст.л. води і в мікрохвильовку на кілька секунд (~ 40 сек.-1 хв.), вибрала і почала підмішувати пудру. Потім, коли вже не липне до лопатки, викладала на стіл і місила до стану пластиліну. Пудри пішло близько 600 г. Мастіки вистачило покрити круглий торт 26 см., зробити на ньому аплікацію, покрити корабель, зробити на ньому пушки.
 

Offline gadassa

  • головне, щоб головне було головним!
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1109
  • Репутація: +218/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Єва, Марк, Лія
  • Ваше справжнє ім’я: Лідія
Re: Мастика і її різновиди.
« Reply #7 : 19 Травень 2011, 11:59:14 »
підскажіть будь ласка,де в нас можна купити готову мастіку?
 

Offline Натуся-8791

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 239
  • Репутація: +78/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Христинка(14) Юлічка(9)
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Мастика і її різновиди.
« Reply #8 : 20 Травень 2011, 11:28:46 »
Мастика з білим шоколадом

Моя улюблена мастіка! Нам треба 200 гр маршмеллоу,200 гр білого шоколаду(я беру глазур),розтопити це добре,інтенсивно перемішати,додати столову ложку масла,столову ложку коньяку і чайну ложку лимонного соку,добре розмішати і підмішувати пудру просіяну,десь 350-400гр. Після того як замісили,обернути харчовою плівкою і на 10 год в холодильник на дозрівання. Перед роботою трохи розігріти в мікрохвильовці і розімнути.
 

Offline Руся

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1019
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +87/-1
  • Я - ЩАСЛИВА ... Поділюся хорошим настроєм...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Мастика і її різновиди.
« Reply #9 : 20 Травень 2011, 11:40:00 »
Цитувати
200 гр білого шоколаду(я беру глазур)
а таку глазур де можна купити? І скільки цієї мастики виходить?

Дякую!
 

Offline Натуся-8791

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 239
  • Репутація: +78/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Христинка(14) Юлічка(9)
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Мастика і її різновиди.
« Reply #10 : 20 Травень 2011, 12:03:51 »
На ринку. Продається чорна і біла глазур . В круглих дисках продається. Ціїє порції вистачає обтянути один великий торт(десь 2/3 йде) і на всякі детальки,і ще залишається трохи.

Offline Руся

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1019
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +87/-1
  • Я - ЩАСЛИВА ... Поділюся хорошим настроєм...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Мастика і її різновиди.
« Reply #11 : 20 Травень 2011, 12:10:23 »
Дякую Наталя... буду шукати.... бо знову захотіла зробити подарунок..... d143
 

Offline irchik

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 962
  • Репутація: +66/-0
    • Награды
Re: Мастика і її різновиди.
« Reply #12 : 16 Жовтень 2011, 19:12:57 »
дівчата-спеціалісти, допоможіть, вирішила малій на ДН сама торт пекти, зробила мастику з молока, зробила з неї наперед кілька квіточок, а тепер мене цікавить як квіточки потім причіпити до торта, в мене квіти дуже швидко засохли і стали тверді, то якщо такою мастикою покривати торт весь, то воно як, також так засохне? як його тоді різати? чи такою мастикою не можна торт накривати?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Natalo4ka-vit

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1611
  • Репутація: +205/-0
  • Самый большой подарок от БОГА - это наши дети!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віталік
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Мастика і її різновиди.
« Reply #13 : 16 Жовтень 2011, 19:20:02 »
я не професіонал, але пару раз працювала з молочною мастикою. квіти засихають, а мастика на торті ні, бо ви кладете її ма масло, що в свою чергу зволожує мастику
Замуж надо выходить по-молодости, по-глупости, по большой любви или по залёту. Потому что повзрослеешь, поумнеешь и поймёшь, что идеальных людей нет, а не идеальный тебе не нужен.

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline setya

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 495
  • Репутація: +23/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимка, Денисик
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: Мастика і її різновиди.
« Reply #14 : 30 Грудень 2011, 21:56:35 »
а якщо нема мікрохвильовки нема, то як тоді ту мастику без неї можна зробити?
Не терплю, когда от меня чего-то ждут. У меня сразу же появляется желание сделать все наоборот.   
Ж.П.Сартр.
 

Offline мила мамуся

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 557
  • Репутація: +176/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Люба
Re: Мастика і її різновиди.
« Reply #15 : 30 Грудень 2011, 22:22:46 »
Цитувати
а якщо нема мікрохвильовки нема, то як тоді ту мастику без неї можна зробити?
на водяній бані
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Т@ny@

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2297
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +362/-1
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Мастика і її різновиди.
« Reply #16 : 11 Квітень 2012, 19:02:57 »
Знайшла в неті рецепт марципану, його також використовують для декорування тортів, можливо комусь згодиться

Домашній марципан

Інгредієнти:

Порція розрахована для вироби вагою 450 г:
 225 г (2 1/4 чашки) товченого мигдалю
 125 г (1/2 чашки) рафінованого білого цукрового піску
 125 г (3/4 чашки) просіяної цукрової пудри
 5 мл (1 ч.л.) лимонного соку
 Кілька крапель мигдалевої есенції
 1 велике яйце або 2 білка середніх за величиною яєць

Спосіб приготування:
Помістіть товчений мигдаль, цукровий пісок і цукрову пудру в миску, добре перемішайте.
Зробіть поглиблення і влийте лимонний сік, есенцію і яйце або білки в кількості, достатній для утворення щільної маси. Вимішуйте дерев'яною ложкою.
Скачайте марципанову масу в невеликий куля. Злегка посипте його цукровою пудрою і вимішуйте вручну, поки маса не стане однорідною і пластичною.
 При бажанні додайте харчовий барвник. Якщо ви не збираєтеся використовувати марципан відразу, загорніть його в харчову плівку.
Марципан можна використовувати по-різному, наприклад, замість глазурі для прикраси різдвяного торта:
Намагайтеся не занадто сильно вимішувати масу, так як це призведе до витікання масла з товченого мигдалю.
СМАЧНОГО!