Автор Тема: Рецепти з зачерствілого хліба  (Прочитано 2005 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline tuchkaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1210
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +201/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Таня
Рецепти з зачерствілого хліба
« : 22 Вересень 2012, 12:14:30 »
Вирішила створити ось таку тему. Адже у кожного буває таке, що залишається хліб.

я підсушую і потім використовую для котлетного фаршу.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Мар*янушка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2133
  • Поблагодарили: 34 раз
  • Репутація: +462/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
Re: Рецепти з зачерствілого хліба
« Reply #1 : 22 Вересень 2012, 19:35:54 »
я теж сушу, подрібнюю в комбайні і маю паніровочні сухарі  :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

хто сказав, що з появою дітей життя закінчується... Моє життя тільки починається - я граю в м"яч, малюю, дивлюся мультики... У мене попереду дитячий садок і перший клас,перше кохання, випускні іспити... І я ЩАСЛИВА!!!!!!!!!
 

Offline Ароматна

  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2299
  • Поблагодарили: 1670 раз
  • Репутація: +435/-18
  • мама
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Рецепти з зачерствілого хліба
« Reply #2 : 22 Вересень 2012, 20:19:17 »
Цитувати
сушу, подрібнюю в комбайні і маю паніровочні сухарі
Цитувати
підсушую і потім використовую для котлетного фаршу
роблю так само
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

...Яке воно щастя, тепер точно знаю,
Коли дві любові в одну доливають,
Приходить до тями в небеснім горнятку,
Частинка від мами, частинка від татка...
 


Offline rainbow

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1664
  • Поблагодарили: 21 раз
  • Репутація: +317/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Поліна
  • Ваше справжнє ім’я: Марина
Re: Рецепти з зачерствілого хліба
« Reply #3 : 22 Вересень 2012, 22:28:01 »
У мене самий класний рецепт : беремо хліб і йдемо лебедя і качечок у парк годувати d27
А якщо серйозно, то дійсно класна тема- цікаво дійсно хто що робить з несвіжим хлібом
 

Offline Мар*янушка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2133
  • Поблагодарили: 34 раз
  • Репутація: +462/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
Re: Рецепти з зачерствілого хліба
« Reply #4 : 22 Вересень 2012, 22:32:40 »
можна ще зачерствілий (але не дуже) хлібчик порізати на тоненькі смужки, змішати зі спеціями, збризнути оливковою олійкою і підсушити в духовці - виходять бомбезні домашні сухарики до пива   z3 z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

хто сказав, що з появою дітей життя закінчується... Моє життя тільки починається - я граю в м"яч, малюю, дивлюся мультики... У мене попереду дитячий садок і перший клас,перше кохання, випускні іспити... І я ЩАСЛИВА!!!!!!!!!
 

Offline Ліліана

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1807
  • Поблагодарили: 547 раз
  • Репутація: +381/-1
  • Життя прекрасне, незважаючи ні на що......
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Богданчик, Вірочка і Надійка......всім по 8 років
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Рецепти з зачерствілого хліба
« Reply #5 : 22 Вересень 2012, 22:42:07 »
а я з батона роблю грінки солодкі до сніданку.......ну це не зовсім з черствого хліба, а з такого, що вже не хочеться просто так його їсти......
збиваю яйця з цукром, додаю трішки мінеральної води, мочу з двох сторін в цій суміші і на гарячу сковорідку (з олією) ....
виходять солодкі грінки до кави   z4
Терпи…Усе колись минає… Живи на зло всім тим, хто зневажає. Даруй тепло тому, хто це цінує. І не шукай минулого. Його вже не існує.
 

Offline Тірамісу

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 353
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +61/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Євген - 9 років, Іринка - 7 років
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Рецепти з зачерствілого хліба
« Reply #6 : 22 Вересень 2012, 22:43:55 »
В мене хліб чомусь як черствіє, то зразу цвіллю покривається.Вже нічого з нього не зробиш. Складаємо в пакет і веземо в село курочкам.
А ви взагалі хліб як зберігаєте, в чому?
 

Offline Ліліана

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1807
  • Поблагодарили: 547 раз
  • Репутація: +381/-1
  • Життя прекрасне, незважаючи ні на що......
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Богданчик, Вірочка і Надійка......всім по 8 років
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Рецепти з зачерствілого хліба
« Reply #7 : 22 Вересень 2012, 22:46:24 »
Оля, це тому, що ви зберігаєте хліб в целофановому кульку.....хліб так можна зберігати максимум 1 день, а потім треба виймати, бо точно зразу цвіллю покривається.....
такий я теж мамі до села віддаю.....курочок годувати  z3
Терпи…Усе колись минає… Живи на зло всім тим, хто зневажає. Даруй тепло тому, хто це цінує. І не шукай минулого. Його вже не існує.
 

Offline Ліліана

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1807
  • Поблагодарили: 547 раз
  • Репутація: +381/-1
  • Життя прекрасне, незважаючи ні на що......
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Богданчик, Вірочка і Надійка......всім по 8 років
  • Ваше справжнє ім’я: Ліля
Re: Рецепти з зачерствілого хліба
« Reply #8 : 22 Вересень 2012, 22:49:18 »
Ще такий рецепт знаю......взяла з інтернету, пробувала робити дійсно дуже смачний  z4

Ингредиенты для "Запеченный батон с сыром и чесноком"

•   Батон (французский батон, лучше "вчерашний", можно обычный батон.) — 1 шт
•   Сыр твердый — 100 г
•   Масло сливочное (размягченное) — 100 г
•   Чеснок — 2-3 зуб.
•   Зелень (укроп, петрушка по вкусу)

Рецепт "Запеченный батон с сыром и чесноком"
    Сыр натереть на терке,
выдавить чеснок,
добавить мягкое масло и мелко порезанную зелень,
все перемешать.
Духовку нагреть до 200*С.
В батоне сделать надрезы наискосок, прорезая не до конца, заполнить их хорошо сырной начинкой.

    Завернуть батон в фольгу, поставить в духовку на 20 минут.
Затем фольгу приоткрыть и оставить еще на 5 минут, чтобы хлеб слегка подрумянился, можно под грилем.
И все, вкусная закуска готова!

Терпи…Усе колись минає… Живи на зло всім тим, хто зневажає. Даруй тепло тому, хто це цінує. І не шукай минулого. Його вже не існує.
 

Offline MILA1710

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 15
  • Репутація: +5/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вікуся,4 рочки
  • Ваше справжнє ім’я: Людмила
Re: Рецепти з зачерствілого хліба
« Reply #9 : 24 Січень 2013, 10:33:35 »
Панцанелла

З зачерствілого хліба можна приготувати такий салат
Панцанелла (Panzanella) - це італійський салат з овочів і хліба. Для салату береться зачерствілий хліб , але злегка запечений на грилі. В залежності від рецепту, для салату хліб змочують водою, оливковою олією або підготовленим заздалегідь соусом, потім змішують його з овочами, наприклад, зі стиглими помідорами. Шматочки хліба просочуються утворюється соком салату. У більшості рецептів, крім помідорів, в панцанеллу пропонується додавати інші овочі: огірки, цибулю, селеру, оливки і зелень. Панцанеллу після приготування радять залишати в холодильнику, щоб салат настоявся і став ще смачніше.
Панцанелла з помідорами.

Для рецепту панцанели з помідорами вам буде потрібно:
помідори - 500г
часник - 1 зубчик
червоний лук - 1/2 шт.
оливкова олія (extra virgin olive oil) - 3 ст. л.
червоний винний оцет - 2 ст. л.
сіль, мелений чорний перець - за смаком
сірий сільський хліб - 4 шматки (товщиною 2 см)
огірки свіжі - 2 шт.
листя базиліка - 1 великий пучок.


У великій керамічної мисці змішати помідори, нарізані великими шматочками, цибулю півкільцями, подрібнений часник, оливкова олія і оцет. Злегка посолити і поперчити, миску накрити плівкою і поставити в холодильник на годину.

Скибочки хліба злегка запекти на грилі або в духовці, потім за бажанням можна злегка натерти часником. Розламати хліб руками на невеликі шматочки. Перед подачею на стіл, до помідорів додати огірки, попередньо зрізавши з них шкірку і видаливши насіння, крупно нарізане листя базилік і шматочки хліба, добре перемішати, додати сіль і перець за смаком. Таким чином наша панцаннела з помідорами готова. Таким чином наша панцанела з помідорами готова. Смачного.
 

Offline Irysya

  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2831
  • Поблагодарили: 1591 раз
  • Репутація: +669/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Рецепти з зачерствілого хліба
« Reply #10 : 16 Серпень 2013, 17:19:50 »
Мої мама з бабусею печуть хліб чи батони вдома, то коли залишається, також роблю сухарики. вони смачнющі, і точно знаю, що без хімії. пробувала робити і солодкі сухарики, коли залишився солодкий батон з маком

але оскільки маю місткий морозильник, то коли бачу, що залишається хліб ще в придатному стані, то кладу в морозильник. потім використовую також на котлети або і так можна їсти, він практично не відрізняється від звичайного хліба, коли повністю розморозиться.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Якщо щось в моєму пості вас образило чи не сподобалося, зафарбуйте дратівливу фразу маркером на моніторі ;)

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline sanja

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3394
  • Поблагодарили: 5 раз
  • Репутація: +646/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: оксана
Re: Рецепти з зачерствілого хліба
« Reply #11 : 16 Серпень 2013, 17:31:07 »
Хлібний квас

я той хліб,що залишається, ріжу на кусочки і сушу в духовці
як назбирується кульочок, то роблю квас

закип'ятити 5 літрів води, туди вкинути сухарі і запарювати
потім відцідити
чекаємо, щоб вистигло до 40 градусів, вкидаю столову ложку сухих дріжджів
в старенькій кастрюльці пережарюю цукор до темного кольору
потім той цукор заливаю водичкою (але не зразу в гарячий, бо "стріляє"), щоб розійшовся, цукор виливаю в квас
лишаю в теплому місці до появи піни, потім в бутилки і в холодильник
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Adelita

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3734
  • Поблагодарили: 49 раз
  • Репутація: +226/-0
  • Тримаю на ручках свій скарб)
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Денис
  • Ваше справжнє ім’я: Наталія
Re: Рецепти з зачерствілого хліба
« Reply #12 : 18 Жовтень 2013, 20:55:24 »
скільки цукру треба для квасу?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline zay

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 545
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +41/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Юля
  • Ваше справжнє ім’я: Лєна
Re: Рецепти з зачерствілого хліба
« Reply #13 : 19 Жовтень 2013, 21:20:30 »
в нас курочки хліб доідають
 

Offline Osoblyva

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 119
  • Поблагодарили: 107 раз
  • Репутація: +31/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Рецепти з зачерствілого хліба
« Reply #14 : 23 Серпень 2015, 19:26:47 »
Подрібнюю на сухрі панірувальні, як і всі :)
 

Offline Женя С.

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 942
  • Поблагодарили: 131 раз
  • Репутація: +57/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Тадейчик
  • Ваше справжнє ім’я: Євгенія
Re: Рецепти з зачерствілого хліба
« Reply #15 : 05 Січень 2016, 21:16:44 »
З батона де-коли ще роблю грінки,замочуючи в молоці і обжарюю в яйці; з сірого-сухі грінки до супчика; можна ще типу брускети зробити з помідором і часничком(в духовці)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]