Автор Тема: В"ялене м"ясо по-домашньому, хто робив???  (Прочитано 3501 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Ключик

  • Організатор СП!
  • Віддана Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 5213
  • Поблагодарили: 5436 раз
  • Репутація: +598/-10
  • 1-ий клас закінчено...Ура!!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
Re: В"ялене м"ясо по-домашньому, хто робив???
« Reply #17 : 28 Серпень 2015, 23:26:23 »


Домашня бастурма з яловичої вирізки
готова на 600 грамм:
1- 1,5 кг яловичої вирізки
Крупна сіль, скільки візьме
2 полотна бавовняної тканини для загортання м'яса
Суміш спецій:
60 грам чаману
2 голівки часнику, почистити і видавити
1 ст.л. Джамбілу (Джамбул, чабер)
3 ст.л. солодкої паприки
4 ч.л. меленого перцю чілі
1 ч.л. зіри (кумин)
Вода, скільки візьме
Час приготування: 26 діб

1) Яловичу вирізку помити, обсушити паперовим рушником, зрізати все зайве(жир, плівку). М'ясо рясно посолити з усіх боків, покласти у велику миску і поставити в холодильник, не накриваючи кришкою.

Залишити солитися на 2-і доби. Перевертати м'ясо кожні 12 годин і зливати сік, що витікає.

2)По закінченню зазначеного часу м'ясо промити, обсушити і щільно загорнути в бавовняну тканину.

Поставити під прес на дві доби.  Тканину змінювати раз на добу.

3) За добу до закінчення пресування приготувати суміш спецій: змішати всі прянощі і часник в глибокій мисці.

Залити спочатку 300 мл окропу. Перемішати і долити стільки води, скільки потрібно до отримання кашоподібного стану.

Суміш загусає поступово. Поставте суміш спецій в холодильник, тільки накрийте щільно кришкою, бо аромат неймовірно насичений.

4) Після закінчення пресування, для зручності, вирізку можна розрізати на 2 частини.

Зверху великою голкою або шилом зробіть в м'ясі отвір і протягнути кулінарну нитку або господарський шнур. Зробіть зашморг для підвішування м'яса.

5) Вирізку помістіть в довгу миску. Залийте кашкою зі спецій. Рівномірно розподіліть спеції по всій поверхні м'яса. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник маринуватися ще 1 добу.

6) Після зазначеного часу підвісьте вирізку в темному, прохолодному місці, але не в холодильнику. Комора що не опалюється або льох відмінно підійдуть для цього. Змастіть шматки м'яса сумішшю спецій, в якій воно маринувалось і дайте підсохнути. Потім ще раз змастіть і знову дайте підсохнути, тільки довше. І так поки суміш спецій не закінчиться.

7) У підвішеному стані м'ясо повинно в'ялитись 3-4 тижні. Якщо подобається більш волога бастурма, тоді 3 тижні, якщо сухіша, як я люблю, - 4 тижні.

Після закінчення зазначеного часу, бастурму зберігати в холодильнику.

Смачного!
Мрії мають  бути божевільні чи нереальні, інакше це всього лиш плани на завтра
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Muwka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1776
  • Поблагодарили: 150 раз
  • Репутація: +119/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Мариночка
  • Ваше справжнє ім’я: Марина
Re: В"ялене м"ясо по-домашньому, хто робив???
« Reply #18 : 26 Грудень 2015, 21:50:32 »
я таке м"яско робила. але свинину. смачно!
Цитувати
а якщо підвішувати вдома на карнизі, то мабуть запах на всю хату...
абсолютно ніякого неприємного запаху, якщо принюхатись, то лише легкий запах спецій. сушила в марлечці, час від часу перевішувала - міняла верх-низ
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Кому-то – любимая… Кому-то – дочь… Кому-то – мама… Кому-то – кума… кому-то – сестра… Кому-то – подруга… а кому-то – и поперек горла..!!! Горжусь своїй универсальностю!!!
 

Offline Люсільда

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 106
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +0/-0
  • Моя кицюня
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Леся
Re: В"ялене м"ясо по-домашньому, хто робив???
« Reply #19 : 31 Березень 2016, 17:02:56 »
все ніяк не зберусь приготувати мій знайомий часто робить але підвішує на вулиці на терасі біля будинку бо щось я сумніваюсь що під карнізом воно може зіпсуватись
 


Offline olichka_sp

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 105
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +0/-0
    • www.stimma.com.ua
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: В"ялене м"ясо по-домашньому, хто робив???
« Reply #20 : 09 Березень 2017, 14:49:27 »
Дуже люблю таку смакоту, буду експерементувати із речептами, думаю у мене все вийде) а підвішувати буду на балконі)
 

Offline Marijka_87

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 14
  • Поблагодарили: 14 раз
  • Репутація: +1/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Марія
Re: В"ялене м"ясо по-домашньому, хто робив???
« Reply #21 : 08 Липень 2018, 09:43:06 »
Я хотіла попробувати приготувати таке в'ялене м'ясо, але по рецепту там крім звичайної солі та спецій, треба було додати нітритну сіль для свіжого, "здорового" кольору, і щоб м'ясо не псувалося під час такого довгого процесу приготування - але не знайшла таку сіль в наших магазинах  d104
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1984
  • Поблагодарили: 330 раз
  • Репутація: +439/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: В"ялене м"ясо по-домашньому, хто робив???
« Reply #22 : 08 Липень 2018, 17:01:39 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Я хотіла попробувати приготувати таке в'ялене м'ясо, але по рецепту там крім звичайної солі та спецій, треба було додати нітритну сіль для свіжого, "здорового" кольору, і щоб м'ясо не псувалося під час такого довгого процесу приготування - але не знайшла таку сіль в наших магазинах  d104
такої солі купа в інтернеті. Додається не так для кольору як для пригнічення розвитку бактерій ботулізму. Але майте на увазі, що це ті самі нітрати, які шкідливі для організму.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.