Голосування

Із задоволенням приготую:

Лайла - Рибка в грибному озері
15 (15.2%)
Pcholka - Рибка під шубкою
22 (22.2%)
*olja* - Пенгасіус у томатному соці
9 (9.1%)
Метелик - Рибні котлетки з сиром
40 (40.4%)
svklych - Солянка-селянка
13 (13.1%)

Всього голосів: 99

Голосування закінчилося: 06 Грудень 2012, 08:51:40

Автор Тема: Кулінарний конкурс листопада - Рибний день  (Прочитано 4868 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Пропоную Вашій увазі конкурс "Рибний день", який продовжує низку щомісячних кулінарних конкурсів на нашому форумі до вересня 2013 року. Багато наших мамусь чудові кулінари і з радістю діляться своїми рецептами. Тому я вирішила запропонувати Вам стати конкурсантами та отримати невеличкі подарунки за кожен конкурс (товари на суму 100грн в інтернет-магазині посуду posuda-nadom.com.ua). А через рік я особисто відзначу самий цікавий рецепт цінним подарунком.

Рибний день

Турбота про здоров'я. Прихильники здорового способу життя дуже добре ставляться до риби. Адже вчені виявили, що в країнах, жителі яких їдять багато риби і морепродуктів, набагато зменшується відсоток захворювань серця і судин і значно збільшується тривалість життя. Це відбувається за рахунок жирних кислот омега-3, які знижують рівень холестерину в крові. Як у річковій, так і в морській рибі присутній йод, - однак у морських видах його майже в два рази більше. Тому краще вибирати морську рибу для поліпшення діяльності щитовидної залози. Навіть в рибних консервах зберігаються корисні речовини — особливо це стосується багатих кальцієм рибних кісток.

Стаємо стрункими на рибній дієті. Тим, хто щодня прискіпливо оглядає себе в дзеркалі і до міліметра знає свій об'єм талії, буде цікаво дізнатися, що риба сприяє нормалізації обміну речовин і входить в більшість дієт. Чому так? Вся справа в рибному білку - він досить поживний і легко засвоюється організмом, а значить, на рибній дієті можна не страждати від почуття голоду і не турбуватися про кілограми. Крім того, в рибі містяться незамінні амінокислоти, які наш організм може отримати тільки із зовнішнього середовища і не в змозі виробити самостійно. А отже, навіть під час дієти наш організм отримує необхідні речовини. Для задоволення добової потреби достатньо трохи більше двохсот грам риби.

Риба допомагає дітям рости і робить нас щасливими. Кожен дбайливий батько включає в раціон свого малюка рибні страви. За рахунок кальцію і фосфору, якими багата риба, поліпшується стан кісток і зубів дитини, а вітамін D сприяє росту. Крім того, часте вживання риби знижує ризик атеросклерозу і покращує мозковий кровообіг. До речі, доведено, що вживання риби щонайменше двічі на тиждень покращує настрій і стан нервової системи.

Знаючи всі ці факти, ми могли б їсти рибу навіть як ліки. Але, на щастя, вона ще й смачна, а різноманітність рецептів з риби і морепродуктів порадує навіть найвибагливішого гурмана.

Отже, у листопаді я пропоную вам приготувати рибу або морепродукти. Від себе поділюся рецептом смачних мідій.

Мідії Одеські

Нам знадобиться:
мідії - 1кг; морква - 3шт; цибуля - 2шт; цукор - 1ст.л.; сметана - 0,5 л; лимон - 0,5 шт; олія рослинна.

Приготування:
На розігрітій сковороді робимо зажарочку з дрібно порізаних цибулі та моркви. Коли вони стануть м'якими - додаємо відварені мідії. Смажимо до випаровування води. Після цього додаємо в сковороду сметану з цукром і тушкуємо ще хвилин 15 на дуже маленькому вогні. У самому кінці готування додайте сік половинки лимона, перемішайте і можна подавати.


Набір фотографій триватиме з 5 до 18 листопада включно.
Голосування з 19 листопада по 5 грудня.
Оголошення результатів - 6 грудня.
Вручення - 6-10 грудня.

Усі фото надсилайте на адресу Для того щоб побачити посилання: Register or Login]. У листі обов"язково вкажіть свій нік на форумі, назву своєї страви, детальний рецепт та звичайно додайте красиве фото. Усі учасники конкурсу отримають плюс у репутацію.

Велике прохання присилати фото необроблені у фотошопі: не треба додавати ніяких рамочок, задимлення та зірочок. Потрібне реальне фото страви.

Всі рецепти можуть бути використані для публікування в моєму кулінарному блозі (з посиланням на рецепт на мамці та з вказуванням автору рецепту).

Максимальна кількість страв від одного учасника - 3 страви

Пояснення: при рівному числі голосів, перемога присуджується тій учасниці, котра має більше повідомлень на форумі.

Всі питання задавайте поки що тут, а потім я тему почищу. Фото чекаю на почту - тут не виставляти.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Рибка в грибному озері
автор - Лайла

Для страви нам знадобиться: стейк будь-якої червоної риби (в даному випадку лосось)- 250 г , шампіньйони – 200 г, цибуля – 0,5 шт, вершки – 200 мл, мука - столова ложка, олія оливкова олія, лимон – 0,5 шт, сіль та перець за смаком, зелень для прикраси.

Миємо рибку та кладемо її на дошку, натираємо сіллю та перцем, поливаємо соком лимона та оливковою олією, яку гарненько розтираємо по всьому стейку. Кладемо рибку в форму та запікаємо в духовці при температурі  200°C приблизно 20 хвилин.
Тим часом чистимо цибульку та дрібно її нарізаємо,чистимо та  миємо шампіньйони та нарізаємо їх на пластинки. На сковороді обжарюємо цибульку до золотистого кольору, кидаємо туди шампіньйони і жаримо на протязі 5-ти хвилин, солимо. Додаємо муку і перемішуємо, виливаємо вершки та все перемішуємо, щоб не було комочків. Доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні 3-4хвилини. Накриваємо кришкою і залишаємо, щоб загустів.
Готову сьомгу викладаємо на тарілку, поливаємо соусом і прикрашаємо. Смачного!


Рибка під шубкою
автор - Pcholka

Для приготування нам знадобиться філе рибки, сухарі, петрушка, часник, сіль,перець.

Взагалі краще для приготування брати філе, але цього разу я готувала форель. Ітак, рибку солимо, перчимо і ставимо в духовку запікати притемпературі 180 градусів приблизно на 20хв. Тим часом поки печеться рибка готуємо шубку: сухарі (вони мають бути дуже тверді і накше не перемелиться петрушка) в ідеалі італійькі ржанні, але можуть бути будь які, пучок петрушки і 3-4 зубчики часнику все добре перемелюємо в блендері.

З готової рибки знімаємо шкірку, збризгуємо лимонник соком і викладаємо наверх нашу шубку. Рибка получається досить пікантна і проста в приготуванні.
Всім смачного.


Пенгасіус у томатному соці
автор - *olja*

1 кг філе пенгасіуса, 2 шт цибулини, 2 шт моркви, 1 л томатного соку, 4 яйця, 4-5 ст. л. муки, спеції та зелень за смаком

Нарізати філе пенгасіуса невеликими шматками та замаринувати у спеціях на ніч (сіль, перець і т.д)
Обмакати рибу спочатку в муку, потім у збиті яйця і обсмажити на великому вогні (буквально кілька секунд з обох сторін)
Нарізати цибулю пів-кільцями, а моркву натерти на крупній тертці. Цибулю з морквою протушити 2-3 хв.
У каструлю викласти шар риби, шар цибулі з морквою (робити це пошарово) залити томатним соком і тушити на маленькому вогні 30 хв періодично помішуючи. Дотати спеції(якщо потрібно) та зелень і протушити ще 5-7 хв.
Може бути як гаряча так і холодна закуска!


Рибні котлетки з сиром
автор - Метелик

Рецепт приготування дуже простий- беремо 2 хека, відділяємо від шкіри і кісточок і в комбайні чи м"ясорубці мелемо на фарш,на картопляній терці тремо маленьку цибулинку,сіль і перець по невеличкій щіпочці, розмочена м"якушка 3 шматочків батона, 1 яйце.Все добре перемішуєм до утворення однорідного фаршу.Формуючи котлетки , на долоню кладемо трішки фаршу, зверху потертий сир і накриваємо ще одним шаром фаршу, заліплюємо краї, щоб не було видно сиру. Котлетки обмокуєм в паніровочних сухарях і обсмажуєм на невеликій кількості олії.
При смаженні котлет, сир всередині розтоплюється і в поєднанні з, пропареним під паніровочними сухарями, рибним м"ясом виходить смакота.
Смачного !


Солянка-селянка
автор - svklych

Рибні харчові відходи  - 500 г., креветки - 200-250 г., корінь петрушки, середня цибулина, 1 велика чи 2 малі морквини, 2 невеликих солених огірка, 4 ст.л. олії, 3 середні картоплини, квашена капуста - чверть літра, консервовані шампіньйони чи опеньки - 250 г.,  зелень(кріп. петрушка, зелена цибуля), сіль, перець, лимон, маслини.

Ця страва походить ще з 18 століття. За царської Росії селяни, влаштовуючи на великі свята посиденьки, збирали продукти "в складчину", готували загальну страву. Виходив смачний, наваристий суп, який тоді називався селянкою.
Для бульйону використовуємо рибні харчові відходи - голови, хвости, плавники, черевця риби(бажано лосося, форелі чи сома) і дрібні неочищені креветки. Отже, спочатку все, крім креветок, покласти в каструлю, залити 2 л. холодної води, додати сіль, корінь петрушки, лавровий лист і горошки чорного перцю і варити 30-40 хв. на маленькому вогні, знімаючи піну. Готовий бульйон процідити і довести до кипіння. В бульйон кидаємо креветки, варимо 1-1,5 хв. після закипання, знову проціджуємо. Бульйон готовий.
Креветки почистити, підготувати шматочки відвареної риби(відділити м'ясо від кісток і подрібнити).
Цибулю нашаткувати півкільцями, моркву натерти на крупній терці, солоні огірки, попередньо очищені від шкірки, нарізати тонкою соломкою, картоплю нарізати кубиками, квашену капусту злегка промити, гриби порізати.
Після приготування необхідного набору продуктів вкидаємо варитися картоплю в киплячий бульйон, а тим часом у сковорідці на олії обсмажуємо цибулю, після чого додаємо туди 4 ст.л. бульйону,  моркву, капусту, солоні огірки, гриби. Отриману суміш необхідно постійно помішувати, тримаючи її на вогні протягом 10 хвилин, потім перекласти в каструлю з бульйоном і картоплею, куди ще додати м'ясо риби. Через 10-15 хв. рибна солянка буде готова.  В кінці додаємо креветки, дрібно порізані зелень та часник, знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо настоятися 5-10 хв. В тарілку додаємо лимон, маслини і смакуємо.

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Запрошую всіх до смачного голосування!!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline Мар*янушка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2133
  • Поблагодарили: 34 раз
  • Репутація: +462/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
проголосувала  ;)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

хто сказав, що з появою дітей життя закінчується... Моє життя тільки починається - я граю в м"яч, малюю, дивлюся мультики... У мене попереду дитячий садок і перший клас,перше кохання, випускні іспити... І я ЩАСЛИВА!!!!!!!!!
 

Offline Мар*янушка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2133
  • Поблагодарили: 34 раз
  • Репутація: +462/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
Валюш, а чого то зразу видно результат?   d143
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

хто сказав, що з появою дітей життя закінчується... Моє життя тільки починається - я граю в м"яч, малюю, дивлюся мультики... У мене попереду дитячий садок і перший клас,перше кохання, випускні іспити... І я ЩАСЛИВА!!!!!!!!!
 

Offline мила мамуся

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 563
  • Поблагодарили: 87 раз
  • Репутація: +198/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Люба
і я проголосувала , всі страви виглядають дуже смачні( а Пенгасіус у томатному соці також роблю)
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1966
  • Поблагодарили: 325 раз
  • Репутація: +438/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
і я проголосувала за рибні котлеткм...мммм... :) :) :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline kokocuk

  • все буде добре! :)
  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 3476
  • Поблагодарили: 60 раз
  • Репутація: +702/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Настя
  • Ваше справжнє ім’я: Марія
Проголосувала :)
СП на жіноче взуття Для того щоб побачити посилання: Register or Login] (є можливість викупу поштучно)
 

Offline Gafijka

  • Щаслива матуся
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 908
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +72/-2
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
і я проголосувала. ... голосую в кожному конкурсі, а от самій взяти участь все ніяк не виходить... треба виправлятись
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
а я завжди роблю видним результат - ви ж все одно не знаєте де чия страва )
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Мар*янушка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2133
  • Поблагодарили: 34 раз
  • Репутація: +462/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
Re: Кулінарний конкурс листопада - Рибний день
« Reply #10 : 21 Листопад 2012, 16:47:51 »
точно...  :8
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

хто сказав, що з появою дітей життя закінчується... Моє життя тільки починається - я граю в м"яч, малюю, дивлюся мультики... У мене попереду дитячий садок і перший клас,перше кохання, випускні іспити... І я ЩАСЛИВА!!!!!!!!!
 

Offline мама Лерочки

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 7309
  • Поблагодарили: 83 раз
  • Репутація: +477/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Лерочка ,Дашулька
  • Ваше справжнє ім’я: наташа
Re: Кулінарний конкурс листопада - Рибний день
« Reply #11 : 21 Листопад 2012, 16:59:06 »
шкода,що не можна за дві страви голосувати,як би то вибрати d130
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline *olja*

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1662
  • Поблагодарили: 36 раз
  • Репутація: +100/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Маринка 2.08.2011
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Кулінарний конкурс листопада - Рибний день
« Reply #12 : 21 Листопад 2012, 17:14:28 »
І я вже проголосувала  d142
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Я беру твою ладошку в руку! И целую венку на запястье.Я не зря испытывала муки, чтоб родить себе такое счастье!
 

Offline Лучик

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 338
  • Поблагодарили: 8 раз
  • Репутація: +34/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Кулінарний конкурс листопада - Рибний день
« Reply #13 : 21 Листопад 2012, 18:10:12 »
І я приєдналася до голосування. І так захотілося рибки...
 

Offline Lapochka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1310
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +189/-0
  • Треба вміти перегортати нову сторінку життя
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 9 років
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Re: Кулінарний конкурс листопада - Рибний день
« Reply #14 : 22 Листопад 2012, 00:44:56 »
теж проголосувала, а можна говорити за яку страву, поки немаэ переможця? і я раніше ніби не бачила результатів, це тому, що сама брала участь чи я просто неуважна?
 

Offline RomaS

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1674
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +134/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Кароліна 10 років, Єлизавета 5 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Романа
Re: Кулінарний конкурс листопада - Рибний день
« Reply #15 : 22 Листопад 2012, 23:18:20 »
і я вже проголосувала  d41 Бачу рибні котлетки припали багатьом до душі, як і мені
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline bonitka

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Кулінарний конкурс листопада - Рибний день
« Reply #16 : 23 Листопад 2012, 00:39:28 »
І я проголосувала (обожнюю рибку, що запікається у духовці  d108 )
Жаль, що потрібно вибрати тільки один варіант.  :)
Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]