Голосування

Моя родина обов"язково посмакує:

bonitka - Красивий рибний пиріг
28 (23.5%)
bonitka - Чебуреки домашні
37 (31.1%)
Gafijka - Хлібні палички
1 (0.8%)
Gafijka - Вівсяні палички з сиром
7 (5.9%)
Годана - Піца по-домашньому
10 (8.4%)
Годана - Сирний пиріг з грибами
8 (6.7%)
Метелик - Пиріг з куркою та цибулею
19 (16%)
Метелик - Пиріжки з капустою
9 (7.6%)

Всього голосів: 119

Голосування закінчилося: 31 Грудень 2012, 18:35:20

Автор Тема: Кулінарний конкурс грудня - Несолодка випічка  (Прочитано 8995 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Пропоную Вашій увазі конкурс "Несолодка випічка", який продовжує низку щомісячних кулінарних конкурсів на нашому форумі до вересня 2013 року. Багато наших мамусь чудові кулінари і з радістю діляться своїми рецептами. Тому я вирішила запропонувати Вам стати конкурсантами та отримати невеличкі подарунки за кожен конкурс (товари на суму 100грн в любому інтернет-магазині посуду). А через рік я особисто відзначу самий цікавий рецепт цінним подарунком.

Несолодка випічка

Отже, у грудні я пропоную вам поділитися рецептами несолодкої випічки: пиріг, хліб, кіш, піца. Від себе по традиції поділюся рецептом приготування соковитого киша з цибулею-пореєм і сиром.

Соковитий пісочний киш з луком-пореєм і сиром

Нам знадобиться:
борошно (тісто) - 200 г; маслo вершкове (125 г - тісто, 2 ст.л. - начинка) - 150 г; яйце (1 шт - тісто, 3 шт - начинка) - 4 шт; сіль (1/2 ч . л. - тісто, 1/2 ч.л. - начинка) - 1 ч. л.; цибуля-порей (стебло (чиста вага 300 г)) - 2 шт; вершки (20%) - 200 мл; сир твердий - 150 г; горіх мускатний (мелений) - 1/4 ч. л.; перець білий (мелений, за смаком).

Приготування:
Для тіста змішайте просіяне борошно, яйце, нарізане шматочками холодне вершкове масло і сіль. Замісіть однорідне тісто. Загорніть тісто у харчову плівку і на годину приберіть в холодильник.

Начинка. Промийте порей під струменем холодної води, намагаючись "розпушити" його віялом. Тоді пісок, який залишається між листям цибулі, не потрапить в начинку пирога. Наріжте білу частину порею тонкими кільцями. Обсмажте цибулю 10 хвилин під кришкою на вершковому маслі, а потім охолодіть до кімнатної температури. Сир дрібно натріть і змішайте з цибулею-пореєм, приправте за смаком сіллю, перцем і перемішайте.

Заливка. Збийте яйця разом з вершками. Приправте сіллю, білим перцем і мускатним горіхом.

Розігрійте духовку до 175С. За допомогою качалки розкачайте охолоджене тісто пісочне між двох шарів паперу для запікання до d = 28см. (Форма d = 23cм (дно), d = 26cм (верх)). Обережно зніміть верхній шар паперу. Тісто з другим шаром паперу нещільно закатайте на рясно присипану борошном качалку. Прикладіть тістом вниз до змащеній жиром і пріпиленний борошном формі і розкачайте. Потім зніміть другий шар паперу і пальцями рівномірно притисніть тісто до країв і дна форми. Виделкою кілька разів проколіть денце, щоб повітряні бульбашки в тісті при випіканні могли випаровуватися.

У кіш, який спочатку випікають, а лише потім начиняють, в процесі випікання можуть відламатися бортики. Тому зверху на тісто кладуть папір для запікання, поверх неї розподіляють сухі бобові й ставлять у розігріту духовку.

Випікайте киш 15 хвилин, а потім видаліть папір з бобовими. Викладіть сирно-цибульну начинку, рівномірно розподіліть її по формі. Залийте начинку яєчно-вершковою масою і випікайте пиріг при тій же температурі ще 30-35 хвилин. Злегка охолодіть готовий киш і витягніть з форми.

Смачного!


Набір фотографій триватиме з 9 до 16 грудня включно.
Голосування з 17 по 31 грудня.
Оголошення результатів - 3 січня.
Вручення - 6-10 січня.

Усі фото надсилайте на адресу Для того щоб побачити посилання: Register or Login]. У листі обов"язково вкажіть свій нік на форумі, назву своєї страви, детальний рецепт та звичайно додайте красиве фото. Усі учасники конкурсу отримають плюс у репутацію.

Велике прохання присилати фото необроблені у фотошопі: не треба додавати ніяких рамочок, задимлення та зірочок. Потрібне реальне фото страви.

Всі рецепти можуть бути використані для публікування в моєму кулінарному блозі (з посиланням на рецепт на мамці та з вказуванням автору рецепту).

Максимальна кількість страв від одного учасника - 3 страви

Пояснення: при рівному числі голосів, перемога присуджується тій учасниці, котра має більше повідомлень на форумі.

Всі питання задавайте поки що тут, а потім я тему почищу. Фото чекаю на почту - тут не виставляти.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Красивий рибний пиріг
автор - bonitka

Цей пиріг не тільки оригінальний, але і дуже смачний.

Інгредієнти:
Для тіста: 100 мл. молока (заздалегідь нагрітого до 30ºС), 10 г свіжих (живих) дріжджів, 1 яйце, 2 ст.л. цукру, 1 ч.л. солі, 70 г розм'якшеного вершкового масла, 400 г борошна
Для начинки: 350 г свіжого філе форелі (або будь якої червоної риби), 120 г сиру моцарела, 1 невеликий червоний перець, 1 середній помідор, петрушка (кріп), сіль, перець - за смаком

Приготування:
Розвести дріжджі в молоці, додати цукор, сіль, масло, яйце, борошно і замісити тісто. Накрити і помістити в холодильник мінімум на 3 години. Тісто (об'єм збільшується в 2 рази), що підійшло, дістати з холодильника і дати йому постояти близько години при кімнатній температурі. За годину розтачати тісто в круг завтовшки приблизно 0,6 см. Відступивши від краю 3,5 см, по кругу викласти смужки форелі, нарізані товщиною близько 2,5 см, накрити тістом з країв і добре заліпити  шов (виходить валик по краю пирога). Нарізати валик шматочками по 4 см шириною і повернути кожен шматочок на 90 градусів рибою вгору. Рибу, що залишилася, порізати шматочками і помістити в середину пирога. Зверху на рибу (всередині пирога) викласти нарізані кружечками томати і перець, посолити, поперчити і накрити все шматочками моцарели. Залишити в теплому місці на 30 хвилин. Випікати в прогрітій до 180ºС духовці 30 хвилин до золотистої кірочки. Через 20 хвилин після початку запікання змастити пиріг жовтком. Виходить неймовірна смакота!


Чебуреки домашні
автор - bonitka

Чебуреки виходять дуже смачними. Тісто м'яке з хрусткою скоринкою, а начинка соковита.

Склад
Для тіста: борошно – 4 склянки, олія –  8 ст. ложок, сіль – 0,5 ч. ложки, цукор – 1 ч. ложка, вода – 1 +  1/4 склянки (одна ціла і одна четверта склянки), горілка –  1 ч. ложка.
Для начинки: свинина –  300 –  500 г (можна змішувати свинину з яловичиною), молоко або м'ясний бульйон – 50 - 75 мл., цибуля  –  1 шт., сіль, перець, петрушка, кріп.

Приготування
У воді розчинити цукор і сіль. Борошно просіяти гіркою на стіл або у миску, зробити заглиблення. У заглиблення, що вийшло, влити воду з сіллю і цукром, додати олію, горілку і замісити тісто. Тісто трохи помішати, накрити серветкою і дати полежати. Через деякий час тісто знову помішати і знову дати йому полежати. Таким чином місити тісто 3-4 рази. Готове тісто розтачати в пласт, товщиною приблизно 2-3 мм і вирізувати за допомогою тарілки круги, діаметром приблизно 15 см. На середину кожного круга покласти столову ложку фаршу, придавити долонею, щоб вийшло повітря, з'єднати краї і добре защипати. По краю чебурека за допомогою різачка з колісцем обрізати краї. Якщо немає різачка, то можна скористатися виделкою, притискаючи виделку до тіста. Чебуреки смажити у фритюрі або на сковороді у великій кількості олії, на середньому вогні з двох сторін до рум'яної кірочки.
Для фаршу. Свинину з яловичиною пропустити через м'ясорубку, додати у фарш дрібно порізану цибулину, порізану зелень і добре перемішати. Фарш посолити, поперчити і розвести м'ясним бульйоном або молоком до отримання напіврідкої консистенції. Добре перемішати.


Хлібні палички
автор - Gafijka

Склад: 400-430 г борошна, 20г свіжих дріжджів, 250 мл води, 2 ст ложки оливкової олії, пів чайної ложки солі, 1 столова ложка цукру.

Приготувати дріжджове тісто. У миску налити теплу (~ 30-35 ° C) воду, насипати сіль, цукор, і перемішати, щоб кристали розчинилися. Ввести дріжджі і дати їм повністю розійтися. Додати  200 грам просіяного борошна, перемішати. Влити олію і ще раз перемішати. Поступово вводити борошно, перемішуючи тісто дерев'яною ложкою. Коли тісто стане важко перемішувати, насипати борошна на стіл і викласти тісто. Місити тісто, поки воно не буде легко відставати від рук, поступово додаючи борошно. Воно має бути м'яким і приємним на дотик. Вимішати тісто покласти в чисту миску, злегка змастити олією, і прибрати на ~ 40-60 хвилин у тепле місце щоб піднялося. Коли тісто підніметься , викласти його на стіл, місити 1 хв, потім розділити тісто на 4 частини, далі ще на 5 частин. Розкотити шматочки тіста в джгутики, довжиною ~ 20 см. Джгутики викладаю на деко застелене змащеним пергаментом і посипаю кунжутом або крупними кристалами солі.  Випікати 20 хв при 220° C
Смачного!


Вівсяні палички з сиром
автор - Gafijka

Складники: 90 гр вівсяних пластівців (тонких), ½ ч.л. солі, 70 гр вершкового масла, 80 мл молока, 80 гр борошна, ¼ ч.л. чорного перцю, 50 гр тертого сиру
Приготування:
У великій мисці змішати вівсяні пластівці, борошно, сіль і перець. Добавити нарізане кубиками розм'якшене вершкове масло і натертий на тертці сир. Влити молоко. Руками вимісити тісто, при необхідності підливаючи ще молоко. На присипаній борошном поверхні розкачати тісто в прямокутник товщиною 4мм і нарізати на смужки шириною 1см. Деко застелити пергаментним папером і при необхідності змастити олією. Розкласти палички на деко і випікати в нагрітій до 190 градусів духовці протягом 10-12 хвилин (до золотистого кольору). Дуже простий рецепт. Результат - хрусткі смачні палички, дуже смакують і з чаєм, і з соком чи молоком. Смачного!


Піца по-домашньому
автор - Годана

Для тіста знадобиться: 300 г борошна (2 250-мл склянки), 1/2 скл. теплої води, 1 яйце, 0.5 ст. л. цукру, 0.25 ч. л. солі, 1,5 ст. л. олії, 1/2 пакетика (5-6 г) сухих дріжджів.
Для начинки: 150 г твердого сиру, 100 г ковбаси (наприклад “салямі”), 1 варене яйце, 50 - 100г маринованого перцю, 1 крупна цибулина, 2 ст. л. оливкової олії, кетчуп, петрушка, кріп

Спосіб приготування:
Просіяти борошно в глибоку миску або каструлю. Перемішати борошно з дріжджами додати цукор, сіль і олію. Влийти склянку води і перемішати. Додайти збиті яйця. Вимісити тісто до гладкості (до однорідності). Прикрити ємність з тістом і відставити на 1 годину. Цибулю нарізати кільцями і злегка обсмажити на сковороді з олією. Ковбасу нарізати тонкими скибочками, яйця – кружечками, перець порізати полосками шириною 1,5 - 2 см Сир натерти на крупній тертці. Викласти тісто у форму змастити кетчупом, викласти цибулю.Зверху ковбасу, яйця та перець. Посипати піцу тертим сиром і зеленню. Запікати 30-40 хвилин в духовці, розігрітій до 180°С.


Сирний пиріг з грибами
автор - Годана

Для тіста знадобиться: 4 яйця, 250 г плавленого сиру,  1.5 ч. л цукру, 1.5 ч. л солі, 2 ч. л розрихлювача, 1 скл. борошна,  400 – 500 г грибів (шампіньйони чи будь-які інші), 2 цибулі, 2 зубчики часника, Перець до смаку, 30 г твердого сиру

Спосіб приготування:
Цибулю нарізати кружечками, часник – пластинками і обсмажити в невеликій кількості оливкової олії. Гриби порізати і додати до часника та цибулі, обсмажити до готовності грибів. Жовтки відділити від білків і збити з цукром. Потім додати сир і збити до кремоподібного стану. Просіяти борошно з розрихлювачем і додати до тіста. Гарно все вимішати. Збити білки з сіллю і обережно вмішати до тіста. Половину тіста викласти в продовгувату силіконову форму, на тісто викласти начинку і зверху решту тіста. Випікати 45 - 50 хвилин в духовці, розігрітій до 200°С. Гарячим викласти на тарілку і посипати тертим сиром.


Пиріг з куркою та цибулею
автор - Метелик

Вам знадобиться:
для тіста нижній шар- 1 яйце, 100 мл кефіру, щіпка солі,70 г вершкового масла, 12 ст ложок муки
для тіста верхній шар - 100 мл майонезу, 30 мл. молока, 3 ст.ложки муки, 1 ч.л. розпушувача, 1 яйце
для начинки- 2 курячі філе, 4 цибулини, по щіпочці солі і перцю, 4 зубчики часнику

Спочатку готуємо нижній шар тіста. Для цього яйце збиваємо з кефіром, солимо, додаємо розтоплене вершкове масло. Перемішуємо до однорідної маси. По ложці вводимо в суміш муку помішуючи. Тісто ставимо в холодильник доки буде готуватись начинка і верхнє тісто. Для начинки 4 цибулини чистимо і ріжемо кубиками і на невеликій кількості олії обсмажуємо до ледь золотистого кольору, додаємо нарізані кубиками курячі філе і роздавлений на часникодавці часник. Куряче філе обсмажуємо зовсім трішки щоб воно побіліло.
Готуємо друге тісто для заливки пирога. Збиваємо яйце з майонезом. Додаємо змішаний з 1 ст.ложкою борошна розпушувач, ретельно перемішуємо. Додаємо молоко і борошно що залишилось. Тісто вийде трішки густіше ніж на оладки.
У форму для випічки укладаємо нижнє тісто з холодильника, утворюючи бортики. Викладаємо начинку і зверху заливаємо верхнім тістом, акуратно розрівнюючи ложкою. Випікаємо в духовці 50 хв при 180 градусів. Трішки охолоджуємо і подаємо до столу. Смачного!


Пиріжки з капустою
автор - Метелик

Нам знадобиться:
1 стакан молока, 1 стакан теплої води, 0,5пачки дріжджів (20 гр), 3 ст.л цукру, 2 дрібки солі, 1/4 пачки маргарину, 5 стаканів муки; для начинки тушена квашена капуста
У 1 стакані теплого молока розчиняємо дріжджі, додаємо цукор і розмішуємо до однорідності, додаємо теплу воду. Маргарин розтоплюємо і додаємо до маси, солимо і поступово замішуючи додаємо муку. Тісто місимо декілька хвилин щоб не липнуло до рук. Кладемо тісто в миску і залишаємо підходити на 30-40 хвилин. Готове тісто розподілюємо на 15- 17 булочок, кожну розтачуємо і всередину накладаємо протушеної і віддавленої капусти. Защіпаємо пиріжки і викладаємо швом донизу. Змащуємо збитим яйцем і залишаємо ще на пару хвилин. Випікаємо при 180 градусів 30 хвилин і отримуємо такі рум"яні смачненькі пиріжки. Смачного!

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Запрошую всіх до смачного голосування!!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline Pozutuvchuk

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1208
  • Поблагодарили: 78 раз
  • Репутація: +250/-0
  • До мене на "Ти"
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Василинка 14.01.2010р Яночка 16.01.2014р
  • Ваше справжнє ім’я: Мар’яна
всі рецепти дуже гарні я проголусувала за 1 з них z1
Быть мамой – не просто работа, Быть мамой – не просто мечта… Стать самой родной для кого-то Доверил мне Бог неспроста…

0665446308
 

Offline Віра777

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 593
  • Поблагодарили: 162 раз
  • Репутація: +145/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Віра
Така смакота d3, проголосувала за те що люблю найбільше d9
 

Offline OLYA_S

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 255
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +71/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софія
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Ой, а мені голосування видно d30
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
воно всім видно.. але ж ви не знаєте де чий рецепт )  ;)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline sashao

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 266
  • Поблагодарили: 186 раз
  • Репутація: +59/-1
  • Серце матері - невичерпне джерело дива
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вероніка
  • Ваше справжнє ім’я: Олександра
дівчата смакота,треба буде попробувати!!! d142
 

Offline МАМУСІК

  • ЩАСЛИВА МАМУСЯ!!!!!
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 662
  • Поблагодарили: 23 раз
  • Репутація: +149/-0
  • Життя прожити - не поле перейти!!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Віка
І я вже проголосувала :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Галюська

  • Чудеса - там, де в них вірять, і чим більше вірять, тим частіше вони трапляються.
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2752
  • Поблагодарили: 10 раз
  • Репутація: +334/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галя
Яке все смачне на вигляд...тільки можу здогадуватись наскільки смачнюче.... :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login] Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Черрі

  • Віддана Мамка
  • ********
  • Повідомлень: 5022
  • Поблагодарили: 17 раз
  • Репутація: +608/-0
  • Фотограф
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: дві донечки
  • Ваше справжнє ім’я: Світлана
в мене аж слюнки потекли - я так всього всього- захотіла  d27 а особливо чебуреків  d27 і я вже проголосувала  ;)
 

Offline Олюсик

  • При желании , и до неба можно дотронуться.
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2117
  • Поблагодарили: 3 раз
  • Репутація: +714/-0
  • Стоит только захотеть )
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасійка 6 років, Арсенчик 3 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Ой, все б спробувала, аж слинка потекла... Мамуські молодці!!! Ще не голосую, іду підкріплюсь d140...
Може то якісь зустрічі влаштовувати для дегустації? d15
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Мар*янушка

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2133
  • Поблагодарили: 34 раз
  • Репутація: +462/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Мар'яна
і я проголосувала  d41 мамуськи - молодці  z4
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

хто сказав, що з появою дітей життя закінчується... Моє життя тільки починається - я граю в м"яч, малюю, дивлюся мультики... У мене попереду дитячий садок і перший клас,перше кохання, випускні іспити... І я ЩАСЛИВА!!!!!!!!!
 

Offline Natalo4ka-vit

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1709
  • Поблагодарили: 238 раз
  • Репутація: +241/-1
  • Самый большой подарок от БОГА - это наши дети!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віталік
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
я також проголосувала. все таке смачне, що аж ачі розбігаються, так би ї зїли
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Замуж надо выходить по-молодости, по-глупости, по большой любви или по залёту. Потому что повзрослеешь, поумнеешь и поймёшь, что идеальных людей нет, а не идеальный тебе не нужен.

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Olka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2198
  • Поблагодарили: 364 раз
  • Репутація: +457/-2
  • Щастя у ваших руках, не опускайте їх!;))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Всі рецепти чудові!
Зараз собі перепишу усі!!!!!!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Метелик

  • Щаслива, тому що двічі мама !
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3831
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +727/-0
  • До мене тільки на ти!
    • Місце, де я творю!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Таке все смачнесеньке виглядає, я декілька раз переглядала перед тим як проголосувати.Обов"язково спробую приготувати деякі страви  :)
Мій блог Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Natka-Solo

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1594
  • Поблагодарили: 13 раз
  • Репутація: +145/-0
  • ЖИТТЯ ПРЕКРАСНЕ
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анна - 19.10.2006 р. н., Ілона - 09.02.2012 р.н.
  • Ваше справжнє ім’я: наталія
таке все смачне,я вже проголосувала
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]