Автор Тема: Готуємо домашнє масло  (Прочитано 19149 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Offline bonitkaАвтор темы

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #17 : 14 Грудень 2012, 12:36:26 »
Кількове масло

840 г масла вершкової, 160 г кільки.

Філе кільок протерти через сито. У розм'якшене вершкове масло покласти протерті кільки і добре перемішати лопаткою. Зберігати в холодному місці.

Кількове масло подають до холодної закуски, до гарячої відвареної картоплі, використовують для бутербродів.
Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline bonitkaАвтор темы

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #18 : 14 Грудень 2012, 12:37:27 »
Масло з сиром

800 г масла вершкового, 200 г сиру.

У каструлю покласти масло і розім'яти його, після чого додати натертий сир і добре збити лопаткою. Олію з сиром використовують для закусок, різних бутербродів, для оформлення і тому подібне.

Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline bonitkaАвтор темы

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #19 : 14 Грудень 2012, 12:38:14 »
Анчоусне масло

150 г анчоусів, 250 г масла вершкового, 5 яєць (жовтки), 50 г каперсів, 50 г корнішонів, 0,2 г червоного гострого перцю, 128 г оцту 3% -го.

Порубані каперси і корнішони, анчоуси, жовтки зварених яєць стовкти в ступці і протерти через сито. У каструлю покласти розм'якшене вершкове масло, додати протерту анчоусну суміш і вибити лопаткою. Потім в олію додати оцет, червоний гострий перець, сіль і знову добре вибити.

Анчоусне масло використовується для холодних страв з м'яса, птаха, дичини, канапе і для оформлення.
Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline bonitkaАвтор темы

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #20 : 14 Грудень 2012, 12:40:14 »
Масло з хріном

100 г масла або спред, 20 г (1 ст. ложка) хріну.

Збите масло заправити тертим хріном і сіллю.

Масло з гірчицею

900 г масла вершкового, 100 г гірчиці столової.

У каструлю покласти розм'якшене масло, додати столову гірчицю і добре розмішати лопаткою. Масло з гірчицею використовується для бутербродів, сендвічів, канапе і тому подібне.

Масло з червоним стручковим перцем

100 г масла або спред, 30 г червоного стручкового перцю(консервованого), трохи цибулі, сіль.

До розтертого масла додати протертий через сито стручковий перець, порізану цибулю, заправити сіллю.
Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline bonitkaАвтор темы

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #21 : 14 Грудень 2012, 12:42:23 »
Масло з шинкою

100 г масла або спреду, 40 г нежирної шинки, гірчиця, сметана.

До збитого масла  додати пропущену через м'ясорубку шинку, заправити за смаком. Щоб маса була більш повітряною, можна додати сметану.

Ковбасне масло

100 г масла або спреду, 50 г м'якої ковбаси (ліверної, докторської, сирної або сосисок), Невелике яблуко, 1/4 цибулини, сіль, перець.

До збитого масла додати дрібно порубану ковбасу, натерте кисле яблуко, натерту сиру або рубану смажену цибулю. Заправити сіллю і перцем.


Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline bonitkaАвтор темы

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #22 : 14 Грудень 2012, 12:44:26 »
Масло з копченою рибою

100 г масла або спреду, 30 г копченої риби, хрін, 1 ч. ложка майонезу.

До збитого масла додати добре подрібнену копчену рибу і майонез, заправити хріном.

Масло шпротне

100 г масла або спреду, 10 - 12 шпротів або сардин, сіль.

До збитого масла додати подрібнену вилкою рибу, збити і заправити сіллю.

Масло з лососем

100 г масла або спреду, 50 г солоної або копченої лососини.

До збитого масла додати дрібно порубану лососину, збити.

Рибне масло

100 г масла або спреду, 3 - 4 ст. ложки грибів, 1 невелика цибулина, сіль, перець, томатне пюре, лимонний сік або оцет.

До збитого масла додати дрібно порубані, заздалегідь проварені або мариновані гриби, заправити сіллю і перцем, можна додати і томатне пюре. Солоні гриби треба вимочити. До них можна додати для смаку трохи лимонної кислоти або оцту.

Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline bonitkaАвтор темы

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #23 : 14 Грудень 2012, 12:47:30 »
Томатне масло

100 г масла або спреду, 2 ст. ложки густого томатного пюре, 1 ст. ложка сухого сиру, сіль, червоний стручковий перець.

До збитого масла додати томатне пюре і розтертий дерев'яною ложкою або протертий крізь сито сир. Збити, посолити. Можна додати трохи м'якуша червоного стручкового перцю.
Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline bonitkaАвтор темы

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #24 : 16 Грудень 2012, 19:13:20 »
Сьогодні спробувала зробити домашнє шоколадне масло. У мене вийшло масло з ніжним шоколадним смаком.

Шоколадне масло

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Інгредієнти:

сметана - 0,5 л.
цукор (або пудра) - 2 ст. л. (з чубком)
какао-порошок - 2 ст.л. (з чубком)

Приготування

Змішати всі інгредієнти у літровій банці і збивати міксером або блендером. Я збивала ручним блендером на максимальній швидкості до 15 хв., але з перепочинком для блендера, процес збивання масла розтягнувся на 30 хв.
Коли масло відділилося від рідини (маслянки), банку закрила кришкою і ще трішки потрясла, щоб крупинки масла збіглися до купи. Вилила масло з банки у холодну воду, зібрала рукою до купи крупинки і злила рідину, так декілька разів (3 рази). Вийшло десь біля 150-200 г. масла з ніжним шоколадним смаком. Рекомендую приготувати. z4

Примітка: насиченість кольору і шоколадного смаку масла залежить від якості какао-порошку.
Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Lerine

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 108
  • Репутація: +2/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вікуся
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #25 : 14 Серпень 2013, 00:34:49 »
Я виросла на домашньому маслi, бабуся мала масничку ,i потрiбно було бiля годин бити щоб збилось маслечко, а кiшка ходила попiд ноги  i лестилась щоб ъй щось перепало...
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1966
  • Поблагодарили: 325 раз
  • Репутація: +438/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #26 : 06 Березень 2014, 12:00:03 »
Шоколадне масло

Беремо пачку якогось доброго купованого масла, або ж робимо самі домашнє масло. Це масло деякий час зберігаємо при кімнатній температурі, щоб воно стало мяким. Додаємо 2 ст л керобу та 1 ст л меду. Все гарно перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса та ставимо в холодильник. Дуже смачно і корисно. Спробуйте!

P.S. Замість керобу можна дати какао. А кероб моєжна купити у Клубі органічного землеробства.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline Muwka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1775
  • Поблагодарили: 146 раз
  • Репутація: +119/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Мариночка
  • Ваше справжнє ім’я: Марина
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #27 : 06 Березень 2014, 18:39:10 »
ми досі збиваємо масло в дерев"яній масниці. десь маю фото як моя Мариночка допомагала прабабусі колотити масло. мої знайомі збивають масло в комбайні
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Кому-то – любимая… Кому-то – дочь… Кому-то – мама… Кому-то – кума… кому-то – сестра… Кому-то – подруга… а кому-то – и поперек горла..!!! Горжусь своїй универсальностю!!!
 

Offline Христя@

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 177
  • Поблагодарили: 78 раз
  • Репутація: +29/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максим та Денис
  • Ваше справжнє ім’я: Христина
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #28 : 20 Серпень 2014, 18:54:56 »
Привіт. Я своєму синочку даю справжнє домашнє масло без усяких домішків. Свекруха робить. Вона машинує молоко виходить дуже густа сметана кладе в холодильник на добу. Потім збиває міксером і воно густе - густе робиться і жовте. (для дітей без солі і цукру), а дорослим додає трішки солі. Ось це справжнє натуральне масло навіть подруги в неї купляють для малечі кажуть, що суперррррррр! :bo :bo :bo :bo :bo :bo :bo
 

Offline ЛІТІСІ

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 102
  • Репутація: +8/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: таня
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #29 : 02 Листопад 2014, 19:12:46 »
я роблю масло,як Божена.швидко і смачно.
 

Offline arcobaleno

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1694
  • Поблагодарили: 146 раз
  • Репутація: +149/-5
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #30 : 02 Листопад 2014, 19:32:05 »
я мушу перечитати тему і зробити масло
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]






Для того щоб побачити посилання: Register or Login]





Побудь, мій Боже, отут, зі мною, У цьому полі, у розпал бою. Серед руїни і серед краху Не дай пізнати глибини страху.
 

Offline Сашуля

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 138
  • Поблагодарили: 16 раз
  • Репутація: +15/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Саша
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #31 : 02 Листопад 2014, 21:14:56 »
я теж постійно роблю домашнє масло, з 0,5л. вершків у мене виходить 300 гр. масла. Згідно теорії в мене не дуже получається із теплої сметани чи вершків швидко збити, якщо тепле , то дуже довго збиваю, а якщо відразу з холодильника , то набагато швидше.
 

Offline arcobaleno

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1694
  • Поблагодарили: 146 раз
  • Репутація: +149/-5
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #32 : 02 Листопад 2014, 21:18:43 »
Цитувати
Вона машинує молоко
це як???

мені найбільше сподобався рецепт божени,дешево й сердито + швидко

Сашуля,а як саме ви робите
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]






Для того щоб побачити посилання: Register or Login]





Побудь, мій Боже, отут, зі мною, У цьому полі, у розпал бою. Серед руїни і серед краху Не дай пізнати глибини страху.
 

Offline Харитя

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 168
  • Поблагодарили: 18 раз
  • Репутація: +14/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Готуємо домашнє масло
« Reply #33 : 02 Листопад 2014, 22:31:09 »
Цитувати
1 літр сметани (якщо ви купуєте на базарі, то, мабуть, краще брати сепараторну). Сметану перелити в 2-х літрову банку і збивати ручним блендером на максимальній швидкості. Час від часу даю блендеру перепочити, потім знову збиваю, так продовжую до утворення масляних грудочок. Масляні грудочки чітко відділяються від рідини (маслянки). Тоді виливаю весь вміст банки у велику миску, масло руками притискаю до краю миски, а маслянку зливаю. Потім наливаю холодну воду і помішую масло ложкою, щоб воно гарно промилося, рідину зливаю, так роблю 2-3 рази. Промивати масло слід до чистої води. Потім згуртовую масло до купи і все
Моя мама теж робить за таким рецептом, але не збиває блендером, а закриває банку кришкою і так колотить, спосіб трохи застарілий, але в неї виходить це дуже швидко.