Голосування

Моя душа бажає:

Galka 11 - Зимове овочеве рагу у горщику
6 (15%)
Gafijka - Рататуй
6 (15%)
Gafijka - Тортілья
5 (12.5%)
bonitka - Іспанська тортилья
10 (25%)
bonitka - Овочеве карі з цвітною капустою
4 (10%)
Годана - Кабачкові млинчики з корейкою
9 (22.5%)

Всього голосів: 40

Голосування закінчилося: 02 Лютий 2013, 09:00:13

Автор Тема: Кулінарний конкурс січня - Страви з овочів  (Прочитано 3923 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Пропоную Вашій увазі конкурс "Страви з овочів", який продовжує низку щомісячних кулінарних конкурсів на нашому форумі до вересня 2013 року. Багато наших мамусь чудові кулінари і з радістю діляться своїми рецептами. Тому я вирішила запропонувати Вам стати конкурсантами та отримати невеличкі подарунки за кожен конкурс (товари на суму 100грн в любому інтернет-магазині посуду). А через рік я особисто відзначу самий цікавий рецепт цінним подарунком.

Страви з овочів

Отже, у січні я пропоную вам поділитися рецептами страв з овочів: гарніри, запіканки, перші страви. Адже після новорічних свят наш організм потребує саме такої легкої їжі. Від себе по традиції поділюся рецептом приготування пікантного гарніру - моркви по-французьки.

Морква по-французьки

Нам знадобиться:
морква (свіжа) - 5шт; цибуля - 1шт; часник - 3 зубчика; масло вершкове - 20г; вино біле сухе - 200мл; вершки (рідкі 25%) - 100мл; сіль (за смаком); мед - 1ч.л; перець чорний (бажано свіжозмелений).

Приготування:
Заздалегідь наріжемо дрібно цибулю, подрібнимо часник і наріжемо кружечками моркву. Я моркву різала в комбайні шатківницею і тому вона в мене така тоненька. Але Ви повинні розуміти, що товщина - справа смаку.

У металевій каструлі розтоплюємо вершкове масло і в ньому злегка тушкуємо цибулю і часник. Саме тушкуємо - не підсмажуємо і не висушуємо. Додаємо моркву і тушкуємо хвилин 10.

Додаємо вино з медом і тушкуємо до готовності моркви. Тут думаю слід уточнити. Автор оригіналу рецепту вважає моркву готовою, коли рідина випарюється на 2\3. Для мене в цей момент морква була занадто твердою і занадто виражений був смак вина. Тому я ушкувала до тих пір, поки не випарується вся рідина.

Після цього вливаємо вершки, доводимо до кипіння і можна подавати!


Набір фотографій триватиме з 2 до 20 січня включно.
Голосування з 21 по 30 січня.
Оголошення результатів - 31 січня.
Вручення - 1-6 лютого.

Усі фото надсилайте на адресу Для того щоб побачити посилання: Register or Login]. У листі обов"язково вкажіть свій нік на форумі, назву своєї страви, детальний рецепт та звичайно додайте красиве фото. Усі учасники конкурсу отримають плюс у репутацію.

Велике прохання присилати фото необроблені у фотошопі: не треба додавати ніяких рамочок, задимлення та зірочок. Потрібне реальне фото страви.

Всі рецепти можуть бути використані для публікування в моєму кулінарному блозі (з посиланням на рецепт на мамці та з вказуванням автору рецепту).

Максимальна кількість страв від одного учасника - 3 страви

Пояснення: при рівному числі голосів, перемога присуджується тій учасниці, котра має більше повідомлень на форумі.

Всі питання задавайте поки що тут, а потім я тему почищу. Фото чекаю на почту - тут не виставляти.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Зимове овочеве рагу у горщику
автор - Galka 11

Я дуже люблю готувати рагу, оскільки туди можна додати все що є у холодильнику і завжди виходить смачно та ситно :-) Тому пропоную приготувати рагу у горщику. Смак такого рагу значно відрізняється від звичайного рагу, воно виходить дуже ніжне і корисне.

Отже, для приготування зимового рагу я взяла:
6 горщиків, 12 картоплин, 3 моркви, 3 цибулини, пів головки капусти, 6 ст л горошку або кукурудзи (що знайдеться в холодильнику), 4 ст л томатної пасти або кетчупу, 200 г сметани, 3 яйця.

Картоплю ріжу кубиками, моркву на крупній тертці, цибульку півкільцями, капусту нашаткувати. Все перемішати, посолити, поперчити і накласти в горщики. В кожен горщик додати 0,5 стакана води. Готувати в духовці при 180С близько 1,5 години (але тут дивіться по своїй духовці, бо моя пече дуже довго, тому можливо вам буде потрібно менше часу). Сметану, томатну пасту та яйця збити до однорідної консистенції. За півгодини до закінчення готування в кожен горщик додати по 1 ст. л. горошку, лавровий листок, кілька горошин духмяного перцю. Зверху все залити збитою сметаною.

Літом замість капусти даю кабачок та баклажани, а замість кетчупу помідори. Якщо готуєте для чоловіків то можна додати кусочки підсмаженого м'яса. Смачного!


Рататуй
автор - Gafijka

Хоча я давно уже не дитина, але дуже люблю мультики. От після перегляду  мульта «Рататуй» загорілася бажанням попробувати, що ж то за страва така – рататуй. Знайшла рецепт, приготувала інгредієнти, робила все за інструкцією і виявилося це дуже смачно, легко і корисно. Тепер рататуй готую часто і всі в моїй сім»ї його люблять. Прочитавши тему конкурсу січня  «Страви з овочів» відразу ж вирішила представити його Вам на розсуд. Ось рецепт:

Складники:
баклажан - 1 шт, молоді кабачки - 1-2 шт, болгарський перець - 2 шт, помідори - 2-3 шт, цибуля - 2 шт, часник – 2 зубчики, зелень, оливкова олія, сіль, перець, цукор.

Приготування:
Овочі і зелень мию. Баклажани, кабачки, перець нарізаю великими кубиками. З помідорів знімаю шкірку (перед тим опустивши в кип’яток на хвилину) і також нарізаю великими шматкам. Цибулю дрібно нарізаю, часник дрібненько січу. Нарізаю зелень.В сковорідці розігріваю олію і обжарюю цибулю і половину часнику 2-3 хв. Додаю баклажани і обжарюю 3 хв. Додаю болгарський перець – жарю 2 хв. Додаю кабачки, перемішую, жарю  2-3 хв. Далі додаю помідори, солю, перчу, можна додати ще травки, які хто любить. І мій секретний інгредієнт –  чуть-чуть цукру. Він додає особливої пікантності, розкриває смак страви. Після кожного разу, коли додавала нові овочі, трошки доливаю олії. І весь час мішаю-мішаю-мішаю, адже рататуй і походить від слова «мішати». Далі тушу на малому вогні до готовності під кришкою. Після виключення вогню додаю часник, що залишився, посипаю зеленню, накриваю і даю настоятися.
Це дуже простий, легкий в приготуванні і смачний рецепт. Готую його і в літку і зимою з заморожених овочів. Спробуйте і Ви. Смачного!


Тортілья
автор - Gafijka

Складники:
3-4 картоплини, 1 цибуля, 1 перець, 1-2 зубчики часнику, твердий сир, сіль, перець. Для яєчної заливки – 6 яєць, петрушка, сіль, перець, вершки за бажанням.

Приготування:
Цибулю і болгарський перець нарізати півкільцями. Викласти цибулю і товчений часник на гарячу сковорідку з олією, обжарити 3-4 хв, додати перець і ще жарити 5 хв. Картоплю помити, почистити і нарізати тонкими кружальцями.  Кинути її в каструлю і киплячою підсоленою водою і варити 3-4 хв з моменту закипання. Відкинути її на друшляк, потім додати до обжарених овочів і ще жарити 5 хв. Посолити, поперчити.
У форму для запікання змазану олією викласти картоплю з овочами і залити яєчною заливкою. Запікати в духовці 20-25 хв при температурі 180  градусів.
Для яєчної заливки – збити яйця, додати зелень, сіль, перець. Я ще додаю вершки або сметану і тертий твердий сир. Смачного!


Іспанська тортилья
автор - bonitka

Інгредієнти
Картопля – 1кг, перець солодкий червоний - 1 шт., перець солодкий зелений - 1 шт., часник - 3 зубчики, сіль - 1 чайна ложка, перець чорний мелений - ¼ чайної ложки, помідори - 200 г, кукурудза консервована (або заморожена) - 100 г, яйце - 4 шт., петрушка - 20 г

Приготування:
Картоплю відварити в мундирах, почистити, нарізати кружечками, викласти в пательню. Перець очистити від насіння, нарізати кубиками, викласти на картоплю.  Додати подрібнений часник.  Нарізати  кубиками помідори, викласти на перець,  додати кукурудзу.

У окремій мисці злегка збити вилкою яйця з нарізаною зеленню , сіллю і перцем, полити  викладені в пательні інгредієнти.  Духовку розігріти до 200°С, поставити майбутню страву в гарячу духовку і запікати 20 хв. Подавати в гарячому або холодному вигляді.


Овочеве карі з цвітною капустою
автор - bonitka

Інгредієнти
700 г цвітної капусти, 400 г стручкової квасолі, 4 невеликі помідори, 3 ст. л. томатного соусу (за бажанням), 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 1.5 ст.л. порошку карі, сіль, рослинна олія, зелень

Приготування
Цвітну капусту розібрати на дрібні суцвіття, опустити в підсолену киплячу воду і варити 5 хвилин.

Квасолю  заморожену відварити на протязі  15 хвилин в підсоленій воді. Залишити 100 мл. овочевого бульйону або від  капусти, або від квасолі.

Цибулю нарізати тонкими півкільцями, часник дрібно порубати. Обсмажити цибулю з часником на рослинній олії до прозорості і м'якості. Додати порошок карі, перемішати.  Можна ще додати додатково 3 ст. л. томатного соусу – для тих, хто любить, щоб було гостріше.

Викласти в сковороду з цибулею цвітну капусту і квасолю, трохи обсмажити, потім влити бульйон, посолити за смаком і тушити 7-10 хв.

Помідори нарізати тонкими півкільцями, додати до овочів. Перемішати і тушити ще пару хвилин.

Подавати гарячим. При поданні прикрасити зеленню. Виходить дуже ароматно і смачно!


Кабачкові млинчики з корейкою
автор - Годана

Складові:
400 гр морожених кабачків (або свіжих); 1 яйце; 1/3 ч.л. розпушувача; 150 гр борошна; 4 ст. л. сметани; 3 ст. лож.олії; 100 г твердого сиру; 180 мл молока; пучок кропу, зеленої цибульки, сіль.
Для начинки: 3-4 ст.лож. майонезу, 2 зубчика часнику; 1 середня морква, спеції.

Приготування:
Кабачки розморожуємо гарно віджимаємо від води і подрібнюємо блендером, солимо (якщо свіжі, то миємо, чистимо і тремо на тертці, солимо, перемішуємо і залишаємо на 10хв. Після того як кабачки дали сік віджимаємо, зливаємо рідину). До подрібнених кабачків додаємо тертий сир, яйце, кріп, дрібненько порізану цибульку, розпушувач, борошно, солимо якщо потрібно, все змішуємо. Беремо 180 мл молока і розводимо наше тісто, повинно вийти як рідка сметана. Додаємо олію в суміш і випікаємо на гарячій сковороді. Готуємо моркву по-корейськи, додаємо часник, майонез, змащуємо млинець і згортаємо.
Смачного!

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
Запрошую всіх до смачного голосування!!!
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 


Offline Pasadena

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 730
  • Поблагодарили: 144 раз
  • Репутація: +79/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Таїсія
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Вже проголосувала, всім учасницям бажаю перемоги.
 

Offline Віра777

  • Найбільше щастя в житті це материнство!!!
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 597
  • Поблагодарили: 152 раз
  • Репутація: +142/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Давидик і Євочка
  • Ваше справжнє ім’я: Віра
І я проголосувала, хоча важко було зробити вибір все так смачно виглядає d15
 

Offline horo6ayaАвтор темы

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3814
  • Поблагодарили: 7 раз
  • Репутація: +1026/-0
    • Жіночий онлайн-журнал Bestiya.Net
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Катруся
  • Ваше справжнє ім’я: Валентинка
дівчатка, вам видно результати голосування чи ні?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Pasadena

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 730
  • Поблагодарили: 144 раз
  • Репутація: +79/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Таїсія
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Мені ні
 

Online Мамася

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1276
  • Поблагодарили: 187 раз
  • Репутація: +448/-3
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Максимчик 26.04.2011
  • Ваше справжнє ім’я: Альона
Мені вибиває, що голосування закрито, або я намагаюся проголосувати двічі  d143
[/url]
 

Offline Маша86

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2823
  • Поблагодарили: 720 раз
  • Репутація: +874/-1
  • Моя сім"я- моє ЩАСТЯ!!!!
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вадимчик - Павлик
  • Ваше справжнє ім’я: Маша
І я голосувала,бажаю успіху.
СП Іспанських брендів
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Залишки з СП Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Online Radomska

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 961
  • Поблагодарили: 391 раз
  • Репутація: +131/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Дарина
  • Ваше справжнє ім’я: Христина
все дуже апетитне, проголосувала
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Что за фраза?! «Берегите мамы дочек,у меня растёт сыночек»?! ….ДА У МЕНЯ ТАКАЯ ДОЧКА - БЕРЕГИТЕ ВЫ СЫНОЧКА!!!!!
 

Offline Метелик

  • Щаслива, тому що двічі мама !
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 3831
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +727/-0
  • До мене тільки на ти!
    • Місце, де я творю!
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
мені не видно  :) Я проголосувала, все дуже смачно виглядає  d15
Мій блог Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Muwka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1774
  • Поблагодарили: 143 раз
  • Репутація: +117/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Мариночка
  • Ваше справжнє ім’я: Марина
ну от, лиш проголосувала і знову повний рот слини... d111 так все смачно виглядає
треба іти розморожувати кабачки, мити овочі... d53 і щось чаклувати
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Кому-то – любимая… Кому-то – дочь… Кому-то – мама… Кому-то – кума… кому-то – сестра… Кому-то – подруга… а кому-то – и поперек горла..!!! Горжусь своїй универсальностю!!!
 

Offline Gafijka

  • Щаслива матуся
  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 908
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +72/-2
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександр
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Дуже оригінальні рецепти цього місяця в конкурсі і всі дуже апетитно сфотографовані  :)
 

Offline Irysya

  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2833
  • Поблагодарили: 1593 раз
  • Репутація: +669/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Все дуже апетитне, ледве вибрала  :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Якщо щось в моєму пості вас образило чи не сподобалося, зафарбуйте дратівливу фразу маркером на моніторі ;)

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Solomka

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 397
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +43/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Мартуся
  • Ваше справжнє ім’я: Соломія
проголосувала, все таке смачне і за рецептами легко готується ;) молодці дівчата z4
жаль, що тільки за одну ставу можна голосувати  :(
 

Offline kokocuk

  • все буде добре! :)
  • Модератор форуму!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 3476
  • Поблагодарили: 60 раз
  • Репутація: +702/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Настя
  • Ваше справжнє ім’я: Марія
Вибыр дався дуже легко.Бо саме цю страву яб їла і їла-всі інгрідієнти мої улюблені.Сама готую з того ж набору тільки трішки не так d41
СП на жіноче взуття Для того щоб побачити посилання: Register or Login] (є можливість викупу поштучно)
 

Offline Lapochka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1310
  • Поблагодарили: 6 раз
  • Репутація: +189/-0
  • Треба вміти перегортати нову сторінку життя
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 9 років
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Проголосувала і вже здогадалась по фотографії хто мій фаворит d27