Автор Тема: Готуємо домашній майонез  (Прочитано 10255 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline ЛюдаВ

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1637
  • Поблагодарили: 128 раз
  • Репутація: +474/-0
  • Life Is Beautiful
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: синочок
  • Ваше справжнє ім’я: Люда
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #102 : 05 Лютий 2015, 09:18:02 »
Цитувати
Якщо наприклад яйця з холодильника а олія-кімнатної, то не зібється.
В мене збивається. Вчора он робила, яйце з холодильника + олія "Чумак" з тумби. Все збилось. Фото зразу ж зробила вчора.

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

 
Сказали спасибо: vikvita

Offline NataZZZ

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 247
  • Поблагодарили: 35 раз
  • Репутація: +34/-0
  • 0985093112
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Софійка, 7
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #103 : 14 Квітень 2015, 08:45:45 »
Спробувала і я нарешті зробити домашній майонез. Один за рецептом ЛюдаВ у відповіді#20 - все відразу вийшло супер, а потім спробувала за другим рецептом, на молоці, то трохи загустий вийшов, але розбавила молоком і все супер d41 дякую за таку корисну темку
 

Offline Martysechka

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 449
  • Поблагодарили: 163 раз
  • Репутація: +102/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: 3.1 рочки і 6 місяців
  • Ваше справжнє ім’я: Марта
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #104 : 14 Квітень 2015, 08:56:13 »
Я роблю дуже часто майонезик домашній, бо голова дірява - забуваю купити. Стараюсь яйце домашнє брати, свіже. Роблю приблизно як ЛюдаВ, збиваю блендером (не віничком), ніколи не звертала увагу на температуру продуктів - яйця в мене в холодильнику, а олія в шафі.
Даю в чашу яйце, пів чайної ложки солі, цукру, чайну ложечку гірчиці (не сухої). Збиваю. І потім цівочкою вливаю олію (до 200 мл, але швидше на око... він гусне - я пробую) і постійно збиваю. Додаю ще чуть оцту для гостроти і лимонного соку прямо з лимона тисну....Виходить не багато - на миску салату стає, бо довго його не тримаю - там же свіже яйце...
 


Offline Бонічка

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 100
  • Репутація: +2/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Олександра, Ярослав
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #105 : 15 Квітень 2015, 11:44:01 »
я те роблю такий майонез лиш в мене замість соку лимона іде оцет , але лимон напевно корисніше
 

Offline Дафне

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 373
  • Поблагодарили: 152 раз
  • Репутація: +21/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Макс
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #106 : 13 Серпень 2015, 22:01:27 »
мій чоловік не їсть домашній майонез, каже що йому не подобається
 

Offline Osoblyva

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 119
  • Поблагодарили: 107 раз
  • Репутація: +31/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ірина
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #107 : 23 Серпень 2015, 18:52:39 »
Моя свекруха робить майонез так:
В стакан від занурювального блендеру кладе 2 яєчка , сіль, перець, гірчицю і збиваєблендером поступоао додаючи олію. Коли загусне і стане подібне на майонез , але трохи жовтішого кольору, то перестає лодавати олію. Получається смасно.

Подумала і додала ще: 23 Серпень 2015, 18:53:45
І мій соловік каже, що без хімії не той смак d30
 

Offline ...Я...

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 2120
  • Поблагодарили: 1138 раз
  • Репутація: +178/-1
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Назар, Злата
  • Ваше справжнє ім’я: Яна
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #108 : 28 Вересень 2015, 14:42:28 »
Дівчата, почитала тут :chitaju. Надихнули ви мене :bo...... трема і мені майонезику зробити, врахую всі нюанси які ви описували, може на цей  раз вийде нарешті..... d108
Тема:Чистка обличчя, Пілінги, Воскова депіляція та інші послуги косметолога.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Професійна  коспетика на розпив. Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline TuttiFrutti

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 982
  • Поблагодарили: 479 раз
  • Репутація: +101/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Тадейчик
  • Ваше справжнє ім’я: Юлія
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #109 : 30 Вересень 2015, 14:34:51 »
Вчора також робила перший раз домашній майонез за рецептм моєї свекрухи,получився ну дууже смачний)
Рецепт:
1,5ст.дуже холодної води
1 ст.л. цукру
2 ч.л солі
2ст.л оцту
2ст.л з горкою муки
Це все перемішуємо і ставимо на вогонь,щоб загусло.
Знімаємо з вогню кладемо щоб повністю остигло.
Коли остигне додаємо 2ч.л. гірчиці і збите вінчиком 1 яйце-гарно перемішуємо
Берем міксер і збиваєм масу повільно вливаючи (тонееенькою струйкою) до неї 0,5л.олії
  Майонез готовий!
Получається дуже смачий !!!З такої кількості виходить 1 відерко літрове від сметани.

Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Коли у Вас проблеми - обійміть свою дитину, поцілуйте, і тоді Ви зрозумієте : якщо дитина поруч жива і здорова, - у ВАС немає проблем ! Усе інше - просто дрібниці життя , які не вартують ні ваших нервів, ні ваших сліз !!!!!
 

Offline kytas*

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 106
  • Поблагодарили: 11 раз
  • Репутація: +7/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Люда
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #110 : 26 Лютий 2016, 19:38:33 »
а свій майонез я вже роки роблю......
300 грам води
2 ст. л. муки( не сильно чубаті)
1 ч. л солі
2 ч. л цукру
2 ст. л. оцету.........це все збити, щоб не було грудочок і варити на малому вогні, постійно помішуючи........
Потім, коли маса остине, додати 1 яйце, 1 ст. л. гірчиці( я даю і більше-так госттріше виходить) і 0,5 л олії......все збивати блендером, але олію лити не всю зразу, а потрошки.....
 

Offline nota

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 7
  • Поблагодарили: 4 раз
  • Репутація: +2/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ольга
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #111 : 26 Лютий 2016, 20:42:18 »
Дівчатка, спробуйте ось такий простий рецепт, не пошкодуєте:
1 яйце, 2 ст ложки винного оцту (якщо є звичайний 9% оцет то 1 ст ложку), пів ч ложки цукру - все збивати блендером, потім додати дрібку солі - збивати, поступово вливати 250 мл олії збиваючи. Майонез дуже смачнезний виходить  :bo
 

Offline vikvita

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 5
  • Поблагодарили: 9 раз
  • Репутація: +2/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Юля-10 лет и Аня-21 год
  • Ваше справжнє ім’я: Виктория
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #112 : 09 Березень 2016, 10:22:24 »
Будем пробовать!!! :)
 

Offline Нелюсік

  • Новенька
  • *
  • Повідомлень: 7
  • Поблагодарили: 2 раз
  • Репутація: +1/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Неля
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #113 : 18 Квітень 2016, 17:24:23 »
Дівчатка, а скільки часу домашній майонез не портиться?
 

Online Нов@чок

  • Своя Мамка
  • ******
  • Повідомлень: 718
  • Поблагодарили: 549 раз
  • Репутація: +64/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Аня
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #114 : 11 Травень 2016, 13:47:02 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Робила на 1 яйце , 125 гр оливкової олії, дрібка солі і цукру, 1 ч.л оцту (бо не мала лимону), І забула дати гірчицю  d100 d100 (хоча за нею спеціально ходила на базар  d27). Збивала погружним блендером, десь до хвилини. Яйце з холодильнику, олія кімнатної температури  :bo :bo :bo

Подумала і додала ще: 11 Травень 2016, 13:47:35
А що дає гірчиця взагалі???
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Mashka_Mashka

  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1837
  • Поблагодарили: 1369 раз
  • Репутація: +203/-0
  • щаслива мамуся :)
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Маша
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #115 : 11 Травень 2016, 14:23:15 »
гірчиця дає смак :)
 

Offline Lidiia

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 131
  • Поблагодарили: 251 раз
  • Репутація: +47/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анна та Єлизавета
  • Ваше справжнє ім’я: Ліда
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #116 : 24 Жовтень 2016, 19:01:11 »
Я теж роблю домашній майонез. На температуру продуктів не звертаю увагу, завжди получається. Кладу в 0,5 літрову банку ціле яйце, чайну ложку гірчиці, 0,5 ч л солі. Погружним блендером збиваю кілька секунд і цівочкою вливаю олію неперестаючи збивати (олії в грамах не скажу скільки, але десь більше як пів баночки получається готового майонезу), коли сильно густішає додаю десь 2 ст л лимонного соку, або яблучного оцету, збиваю все ще кілька секунд. Вкінці додаю охолоджену, кип'ячену водичку до потрібної мені консистенції, збиваю (бо вже дуууже густий получається без водички). Ну і ще доводжу до смаку при потребі: сіль, перець, гірчиця.
Різні рецепти перепробувала. Цей получається завжди. Олійки можна змішувати на свій смак (соняшникову, оливкову).
Ще обов'язково спробую на молоці)  :flv

Подумала і додала ще: 24 Жовтень 2016, 19:02:59
Закриваю капроновою кришкою і зберігаю в холодильнику кілька днів)
 

Online bonitkaАвтор темы

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #117 : 25 Жовтень 2016, 13:52:27 »
Зверніть увагу, майонез на молоці потребує хорошої олії. На олії Олейна, Чумак - завжди виходить нормальний, бо якщо взяти дешеву, то може не загуснути. Колись пробувала, здається, з Велмарту, чи то з Фуршету, взяла на пробу олію їхньої ТМ, то майонез ніяк не загущувався, а на Олейні і Чумаку завжди виходить класний.
Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 
Сказали спасибо: Lidiia

Offline Lena 88

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 45
  • Поблагодарили: 109 раз
  • Репутація: +21/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Лєна
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #118 : 25 Жовтень 2016, 14:06:25 »
Я також робила по такому рецепту,як Lidiia.
Завжди получався. Головне не виключати блендер,поки не почне біліти.