Автор Тема: Готуємо домашній майонез  (Прочитано 10843 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Аделька

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 18
  • Поблагодарили: 18 раз
  • Репутація: +0/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Денисик 3 роки
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #119 : 16 Лютий 2017, 13:28:50 »
Робила майонез за рецептом ЛюдаВ, дуже смачний дякую d41
 

Offline Muwka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1775
  • Поблагодарили: 146 раз
  • Репутація: +119/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Мариночка
  • Ваше справжнє ім’я: Марина
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #120 : 16 Лютий 2017, 19:39:05 »
дівчата, чи получається у вас збити майонез звичайним міксером? по телеку раз бачила, що збивали простою вилкою і вийшов густий як магазинний  d143
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Кому-то – любимая… Кому-то – дочь… Кому-то – мама… Кому-то – кума… кому-то – сестра… Кому-то – подруга… а кому-то – и поперек горла..!!! Горжусь своїй универсальностю!!!
 

Offline Lidiia

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 131
  • Поблагодарили: 252 раз
  • Репутація: +47/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анна та Єлизавета
  • Ваше справжнє ім’я: Ліда
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #121 : 18 Лютий 2017, 18:56:58 »
Моя свекруха раніше збивала міксером (вінчиком), то все получалось.
Недавно наткнулась на рецепт майонезу де не потрібно вливати струйкою олію, а все разом ставиться в посудину (обов'язково жовток має зберегтись цілим) і накрити жовток погружним блендером і так збивати не рухаючи
 


Offline GGevko

  • Організатор СП!
  • Своя Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 684
  • Поблагодарили: 285 раз
  • Репутація: +263/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Сашуня , Женічка
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #122 : 18 Лютий 2017, 19:42:34 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Моя свекруха раніше збивала міксером (вінчиком), то все получалось.
Недавно наткнулась на рецепт майонезу де не потрібно вливати струйкою олію, а все разом ставиться в посудину (обов'язково жовток має зберегтись цілим) і накрити жовток погружним блендером і так збивати не рухаючи
я теж так роблю, все получається :bo
096-824-11-08
 

Offline r_omana

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 105
  • Поблагодарили: 43 раз
  • Репутація: +0/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Анастасія 8 років
  • Ваше справжнє ім’я: Романа
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #123 : 02 Березень 2017, 17:50:04 »
Попробую зробити за цим рецептом, дякую!
 

Offline Hadubo

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 139
  • Поблагодарили: 148 раз
  • Репутація: +29/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Ирина
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #124 : 02 Березень 2017, 23:37:50 »
І я роблю блендером з холодним яйцем і олією кімнатної температури. Все виходить. Додаю гірчиці побільше і лимонний сік. Яйця намагаюся брати з базару домашні і оябзательно мою їх з милом перед тим, як розбити. Уже років 5 магазинний майонез не купую.
А ще можна трохи маслинової олії додати для аромату.  d34

Подумала і додала ще: 02 Березень 2017, 23:39:29
*оливкової оліі  :)
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline каті

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 158
  • Поблагодарили: 105 раз
  • Репутація: +20/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: юля 6р.
  • Ваше справжнє ім’я: катерина
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #125 : 01 Травень 2017, 12:34:31 »
Дівчата робіть ті майонези де треба варити масу .Довго зберігається і смак стравах  :bo :bo


Подумала і додала ще: 01 Травень 2017, 12:36:59
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Майонез
2ст.л. муки розвести в 0,25л.води
Додати:1,5ст.л.оцту
           2 ч.л. солі
           2 ч.л. цукру
           0,5 ст.л. гірчиці порошок
Все це варити на малому вогні 5-10 хв.,щоб загус(як густа сметана)і весь час помішувати.
Коли остине:в комбайні або в блендері взбивати 2 домашні яйця+зварену і остившу масу і поступово вливати 0,5л. рафінованої олії.Взбити до утворення білої маси.
Виходить 1л. майонезу

Дівчата, коли зробите цей майонез іншого не захочете. Дуже смачний, рецепт з піцерії.
Смакота :bo d142 d53
 

Online sashao

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 260
  • Поблагодарили: 185 раз
  • Репутація: +59/-1
  • Серце матері - невичерпне джерело дива
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Вероніка
  • Ваше справжнє ім’я: Олександра
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #126 : 06 Лютий 2018, 10:42:38 »
Я пробувала,але у мене чогось не дуже виходить d100
 

Offline каті

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 158
  • Поблагодарили: 105 раз
  • Репутація: +20/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: юля 6р.
  • Ваше справжнє ім’я: катерина
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #127 : 08 Лютий 2018, 13:29:37 »
А чого? Що саме не вийшло? :hi
 

Offline bonitkaАвтор темы

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #128 : 08 Лютий 2018, 20:56:22 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Я пробувала,але у мене чогось не дуже виходить d100
Попробуйте зробити за рецептом нижче (у мене завжди виходить, головне брати хорошу олію):
Інгредієнти

Молоко (жирність не важлива) - 150 мл
Олія рослинна (будь яка рафінована) - 300 мл
Гірчиця (готова) - 2-3 ч. л.
Сік лимонний (можна замінити будь-яким оцтом, наприклад - яблучним або винним) - 1-2 ст. л.
Сіль (за смаком) - 0,5 ч. л.

Приготування

Молоко кімнатної температури (це слова автора......але в коментарях дівчата писали, що у них і з холодним виходить), вилити у високу склянку для блендера...
А рослинну олію можна брати будь яку (я використовую соняшникову Олейну, або Чумак, ще в коментарях було, що з соняшниковою олією виходить смачніше, інколи роблю з оливковою олією - також смачний виходить ).
Влити в склянку з молоком рослинну олію....і збити блендером (не міксером) ....буквально через 5-7 секунд ви побачите, як у вас вийшла густа емульсія. Саме так, через 5-7 секунд!!!
Потім додаємо сіль, лимонний сік і гірчицю і знову збиваємо блендером 5 секунд! Все!!! Вихід приблизно півлітра майонезу.  z4

Примітка:спробуйте на смак - може захочеться додати більше гірчиці, солі, оцту....але,обов'язково дотримуйтесь вказаних пропорцій для молока і олії!
Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]