Автор Тема: Готуємо домашній майонез  (Прочитано 10839 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline В ритмі щастя

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 399
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +56/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #68 : 29 Липень 2014, 00:36:42 »
Ми вже більше року використовуємо тільки дом майонез!Рецепт на 1 яйце- 1/2 ч.л.солі+1/2ч.л.цукру+2ст.л.лимонного соку або 2ч.л.яблучного оцту+1/2ч.л. гірчиці+олії скільки забере, для смаку ще додаю перець мелений,часник,зелень.....якщо тримати герметично закритим в холодильнику то тиждень може стояти...
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Іляна

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 147
  • Поблагодарили: 18 раз
  • Репутація: +16/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Юрій; 5 р.
  • Ваше справжнє ім’я: Уляна
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #69 : 30 Липень 2014, 10:49:06 »
Дуже дякую за рецепти. Для мене вони дуже доречні. Чоловік ще з холостяцьких часів на магазинному " сидить". Приготую домашній і заспокоюся))
 

Offline lenad

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 462
  • Поблагодарили: 50 раз
  • Репутація: +61/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Лєна
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #70 : 30 Липень 2014, 15:15:51 »
Цитувати
Хоч в мене блендер звичайний, не той що погружається
Я взагалі роблю у комбайні з насадкою для тіста - все виходить супер
 


Offline Наталія Новаковська

  • Зацікавлена Мамка
  • ***
  • Повідомлень: 62
  • Поблагодарили: 35 раз
  • Репутація: +21/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ростик і Оксанка
  • Ваше справжнє ім’я: Наталія
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #71 : 30 Липень 2014, 15:21:00 »
Треба і собі попробувати, бо вчора чоловік прикупив 3 л олії (дбайливий наш). Щоб не застоювалась. Дякую за рецепти.
 

Offline Туся 18

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 215
  • Поблагодарили: 18 раз
  • Репутація: +31/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Наталя
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #72 : 21 Вересень 2014, 15:19:52 »
В мене такий рецепт:
4 яйця збити бленднром,додати 1 чайну ложку солі,1 чайну ложку цукру,1 чайну ложку гірчиці(я беру Козацьку),десь 2 столові ложки оцту або лимонного соку(але то кислісь ви собі можете коригувати по бажанню).Це все гарно збити і потрохи додавати олію(близько 500-600 мл олії).Іноді додаю трошки чорного меленого перцю до смаку.
Виходить з порції 700 мл майонезу.Використовую тепере погружни блендер,а коли його не мала,то в чаші від комбайна,можна і міксером.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Ліліанна87

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 31
  • Репутація: +0/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ромчик
  • Ваше справжнє ім’я: Лілія
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #73 : 15 Грудень 2014, 16:31:06 »
 Я готувала по 2 рецепту,по консистенції і вигляду вийшов точно як з магазину,а от зі смаком щось не вийшло,дуже гірчить.Може знаєте чого так може бути,і яку гірчицю найкраще використовувати у домашній майонез?
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1966
  • Поблагодарили: 325 раз
  • Репутація: +438/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #74 : 16 Грудень 2014, 09:03:05 »
я коли немаю звичайної гірчиці т даю гірчичний порошок і нічого не гірчить. Може олія у вас трохи гірчила?. Я вичитала в інтернеті, що смачно виходить коли олію настояти на часнику і травах різних, а потім процідити і на ній зробити майонез.
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline ЛюдаВ

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1637
  • Поблагодарили: 135 раз
  • Репутація: +476/-0
  • Life Is Beautiful
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: синочок
  • Ваше справжнє ім’я: Люда
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #75 : 16 Грудень 2014, 09:06:36 »
Я завжди виключно гірчичний порошок використовую. Смак чудовий.
Залежить і від олії. Мені якось передали з Італії соняшникову, то майонез просто супер получився і розхід олії меньший, чим від нашої і зробилось густим моментально.


Цитувати
Дівчата, а скільки часу він у вас стоїть?
Мій останній стоїть вже 3-й тиждень в холодильнику. Збиваю зразу ж в півлітровій банці, то вихід півбанки.
 

Offline Olka

  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 2187
  • Поблагодарили: 360 раз
  • Репутація: +457/-2
  • Щастя у ваших руках, не опускайте їх!;))
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оля
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #76 : 16 Грудень 2014, 09:16:41 »
Дівчата, а скільки часу він у вас стоїть?
І що треба, щоб не був дуже густим?
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1966
  • Поблагодарили: 325 раз
  • Репутація: +438/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #77 : 16 Грудень 2014, 09:17:36 »
і ще дуже залежить від температури інградієнтів, тобто щоб і яйця і олія були або однаково холодними (з холодильника)або кімнатної температури. Бо якщо щось одне тепле а інше холодне то майонез дуже важко збивається
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline Galka11

  • Танцюй так, ніби на тебе ніхто не дивиться. Співай так, ніби тебе ніхто не чує. Люби так, ніби тебе ніколи не зраджували, і живи так, ніби земля - ​​це рай. Марк Твен
  • Досвідчена Мамка
  • *******
  • Повідомлень: 1966
  • Поблагодарили: 325 раз
  • Репутація: +438/-1
  • До мене на ТИ
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Галина
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #78 : 16 Грудень 2014, 09:18:20 »
Цитувати
щоб не був дуже густим?
дати менше олії. Бо саме кількість олії регулює густину майонезу
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.
 

Offline lenad

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 462
  • Поблагодарили: 50 раз
  • Репутація: +61/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Лєна
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #79 : 16 Грудень 2014, 09:21:49 »
Цитувати
дати менше олії. Бо саме кількість олії регулює густину майонезу
так-так. Мені здається, що домашній майонез  десь тиждень-півтора може простояти. Не можу точно сказати - я роблю його в більшості випадків на свята і за день-два його вже немає в мене.
 

Offline Ліліанна87

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 31
  • Репутація: +0/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Ромчик
  • Ваше справжнє ім’я: Лілія
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #80 : 17 Грудень 2014, 21:02:08 »
Дякую за пораду,спробую поекспериментувати з олією.
 

Offline seka

  • Активна Мамка
  • ****
  • Повідомлень: 221
  • Поблагодарили: 12 раз
  • Репутація: +32/-2
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Адріанчик
  • Ваше справжнє ім’я: світлана
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #81 : 18 Грудень 2014, 09:51:40 »
Я також роблю майонез в багато років за таким рецепто,
1 яйце вибиваю в  високу чашу для  погружаємого  блендера(так щоб жовток був цілим)
+1ч.л    сахару
+0.5 ч.л солі
зверху наливаю 200-250-300 мл олії( по можливості комбіную соняш+оливк,)
 ручний блендер погружаю на дно чаші так щоб взяти всередину жовток
  і включаю---і видно знизу білий майонез а зверху олія,
поступовоі піднімаю блендер догори,і олії вже нема
+1ч.л гірчиці
+ 1-2 ч.л оцету  чи лим.соку.чи спецій               Все готово!
Зберігати максимум 5 діб-


Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
 

Offline R_oksana

  • Новенька Мамка
  • **
  • Повідомлень: 18
  • Поблагодарили: 1 раз
  • Репутація: +0/-0
    • Награды
  • Ім’я ваших дітей і вік: Віталій -- 22, Юрій -- 18
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #82 : 02 Січень 2015, 00:17:49 »
Треба спробувати, завжди використовувала тільки магазинний. Думаю, має бути смачний. :xmm
 

Offline Оксана_Оксана

  • Свідома Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 337
  • Поблагодарили: 289 раз
  • Репутація: +51/-0
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Оксана
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #83 : 07 Січень 2015, 14:13:12 »
Один раз пробувала робити майонез в дома, то моїїм щось не сподобався  d104 і більше щось так і не робила  :( робила з гірчичним порошком, то в мене получився якись странний присмак.
 

Offline bonitkaАвтор темы

  • Головне в житті - СІМ'Я! Кар'єра не чекає тебе вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі...
  • Організатор СП!
  • Досвідчена Мамка
  • *****
  • Повідомлень: 1650
  • Поблагодарили: 840 раз
  • Репутація: +1036/-0
  • Don't worry, be happy...
    • Награды
  • Ваше справжнє ім’я: Тетяна
Re: Готуємо домашній майонез
« Reply #84 : 07 Січень 2015, 14:50:53 »
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]
Один раз пробувала робити майонез в дома, то моїїм щось не сподобався  d104 і більше щось так і не робила  :( робила з гірчичним порошком, то в мене получився якись странний присмак.
Якщо дати забагато гiрчичного порошку, майонез стаэ дещо гiркуватим, тому, краже брати готову гiрчицю, або давати гiрчичного порошку дуже трiшечки, або взагалi не давати (я перестала давати).  d112 Смак майонезу краще коригувати пропорцiями: сiль-лимонний сiк, але тут також вежливо не переборщити - орiэнтуйтесь на свiй смак. ;)
Білоруська постільна білизна - якість за доступну ціну
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]

Позолочені вироби з медичного золота
Для того щоб побачити посилання: Register or Login]